Πατήστε ESC για κλείσιμο

Εξτρά - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Μόνο εδώ – Οι καταγγελίες ακύρωσαν την αρπαχτή του Αργυρού στην Κουρούτα

Newsteam 0 Comments

Στον χώρο της συναυλίας βρέθηκαν νωρίτερα αστυνομικοί που ζήτησαν να εφαρμοστούν οι νόμοι και τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τους διοργανωτές να αποφασίζουν τελικά να αναβληθεί η εκδήλωση. Η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών έχει ως εξής: Ο κύριος Παπαγεωργίου σεβόμενος την δημόσια υγεία και τους κανόνες της σημερινής εποχής σε συνεννόηση με τον κύριο Κωνσταντίνο Αργυρό ματαίωσαν την σημερινή εκδήλωση στον Ιππικό Όμιλο Κουρούτας και εύχονται σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά

 

 

Η παραγωγή; Τεράστια. Μόνο η μετακίνηση της σκηνής τα φώτα και ο ήχος ξεπερνούσαν σε κόστος τις 25.000 ευρώ. Όμως όλα σταμάτησαν μετά απο τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής.

 

 

Νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε τονίσει σε δήλωσή του στο protothema ότι καμία συναυλία ή πάρτι ή συνάντηση δεν θα γίνει οπουδήποτε στη χώρα με πάνω από 100 άτομα σε ανοιχτό χώρο ή 50 σε κλειστό χώρο, όλα καθιστά, με μάσκες και σε απόσταση 2 μέτρων η μια καρεκλά από την άλλη. Καμία έκπτωση σε θέματα δημόσιας υγείας. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους θα είναι εκεί…!

 

 

 

Ειχαν προηγηθεί καταγγελίες κατοίκων της Ηλείας για την προγραμματισμένη για χθες συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού καθώς στην Ηλεία είχε καταγραφεί πριν από λίγους μήνες ο πρώτος θάνατος επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού και ήταν από τις πρώτες περιοχές στις οποίες εφαρμόστηκαν ειδικά μέτρα από την κυβέρνηση. Η αγωνία των κατοίκων είχε να κάνει κυρίως με τους νέους που θα έσπευδαν να ακούσουν τον καλλιτέχνη στον Ιππικό Όμιλο Κουρούτας αφού όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής οι νέοι είναι οι υπερμεταδότες του κορονοιού.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Οι καλλιτέχνες ετοιμάζονται για αρπαχτές. Αυτή είναι η ημερομηνία που ξεκινούν οι συναυλίες

Newsteam 0 Comments

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια ανακοινώσεων για τη στήριξη του Πολιτισμού και την άρση των μέτρων λόγω κορονοϊού αποκαλύψε πώς τα ζωντανά θεάματα και δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους θα μπορούν να ξεκινήσουν από 15 Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει πώς οι καλλιτέχνες απο χθές κιόλας έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση των μουσικών τους, μιας και θεωρούν πώς θα υπάρξει μαζική ζήτηση απο επιχειρηματίες.  Ωστόσο αυτό που δεν υπολογίζουν είναι πως τα δεδομένα δεν θα είναι όπως για παράδειγμα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ούτε στα μεροκάματα ούτε και στην απήχηση.

Τι εννοώ;

Ότι θα υπάρχουν περιορισμοί όπως:

 

  • Το όριο πληρότητας θα είναι περίπου στο 40% ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις
  • Η σκηνή θα πρέπει να απέχει 3 μέτρα από την 1η σειρά καθισμάτων
  • Σε περίπτωση εκδήλωσης που το κοινό θα είναι όρθιο, θα πρέπει να τηρείται η απόσταση 1,5 μέτρου

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις συναυλίες το φετινό καλοκαίρι, η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι η διοργάνωση και η τήρηση των περιορισμών είναι ευθύνη των διοργανωτών. Σε όλες τις εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους θα πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες που θα στείλει το υπ. Πολιτισμού προς όλους τους φορείς. Το θέμα των φεστιβάλ που δεν είναι κρατικά, έγκειται στον εκάστοτε διοργανωτή (δήμος, περιφέρεια, ιδιώτες). Εκεί δεν μπορούμε να παρέμβουμε, αλλά να δώσουμε κατευθύνσεις, εξήγησε.

Για την τήρηση των περιορισμών στα κρατικά φεστιβάλ, η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι οι αρμόδιοι εποπτεύοντας φορείς θα αναλάβουν την εφαρμογή τους. Στον ιδιωτικό τομέα, η ιδιωτική αγορά θα αυτορρυθμιστεί και θα δούμε πώς θα λειτουργήσει, σημείωσε η υπουργός.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »