Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΞΙΤΗΡΙΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Αισιόδοξα μηνύματα από ΑΧΕΠΑ: Λιγότερες εισαγωγές, περισσότερα εξιτήρια

Newsteam 0 Comments

Λιγότερες είναι οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, την ώρα που τα εξιτήρια ολοένα και αυξάνονται, καθώς τα μέτρα περιορισμού φαίνεται να λειτουργούν, δήλωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος στο ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως ο ρυθμός μετάδοσης του ιού είναι χαμηλός γιατί ο κόσμος περιορίστηκε στο σπίτι του και σημείωσε πως τα μέτρα που ελήφθησαν θα οδηγήσουν σε μία κλιμακωτή αποκλιμάκωση.

Αν εκτινάσσονται τα περιστατικά όσο αίρονται τα μέτρα, σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να τα επαναφέρουμε πρόσθεσε. Ο κ. Μεταλλίδης είπε πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει βήμα βήμα και πως θα μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό για τους επόμενους αρκετούς μήνες.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα είμαστε με περιορισμούς ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υιοθέτησε τους φόβους που εκφράζονται από την επιστημονική κοινότητα για ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο.

Ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα όπλα τότε, περισσότερα θεραπευτικά μέσα και μία πιο ευρεία χρήση τεστ σημείωσε ο κ. Μεταλλίδης επισημαίνοντας παράλληλα πως προς το παρόν δεν έχουμε αξιόπιστο έλεγχο αντισωμάτων σε ευρεία κλίμακα.

Πηγή: taxydromos.gr

Διάβασε το »

Νοσοκομείο Πάτρας: Νέα εξιτήρια! Σταθερός ο διασωληνωμένος 50χρονος

Newsteam 0 Comments

Πέντε ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα. Από αυτούς οι δύο νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με τον έναν από τους δύο να βρίσκεται σε πιο δύσκολη κατάσταση, με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο να αισιοδοξεί ότι δε θα χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι αυτή την εβδομάδα δόθηκαν εξιτήριο σε τέσσερις ασθενείς. Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, διασωληνωμένος για όγδοη μέρα ένας 50χρονος.

Αναμένονται αποτελέσματα για επτά ύποπτα κρούσματα. Στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο νοσηλεύονται πέντε παιδιά από δύο μηνών έως τριών χρονών που κρίθηκαν ως ύποπτα κρούσματα.

Ένα κατάγεται από τη Ναύπακτο, δύο από τα Σαγαίικα και δύο από την Πάτρα. Οι υποψίες είναι πιο έντονες για δύο από τα πέντε παιδιά καθώς σε αυτά υπάρχουν ακτινολογικά ευρήματα που δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στους πνεύμονες. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται μέχρι το βράδυ.

Πηγή: thebest.gr

Διάβασε το »

Σταθερή η κατάσταση στο νοσοκομείο της Πάτρας

Newsteam 0 Comments

Σταθερή παραμένει από χθες η κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου.

Εκεί συνεχίζουν, και σήμερα Τετάρτη, να νοσηλεύονται τρεις ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου.

Το βράδυ της Δευτέρας διασωληνώθηκε ένας από αυτούς. Πρόκειται για έναν άνδρα, περίπου 40 ετών ο οποίος έχει βαρύ υποκείμενο νόσημα και νοσηλευόταν ήδη στο Ρίο.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλοι 10 ασθενείς σε καλύτερη κατάσταση ενώ για άλλους τρεις αναμένονται αποτελέσματα αφού θεωρήθηκαν ύποπτα κρούσματα.

Χθες δύο εργαζόμενοι του νοσκομείου βρέθηκαν θετικοί στον ιο. Πρόκειται για ένα γιατρό και μία νοσηλεύτρια. Από το προσωπικό του νοσοκομείου όλο αυτό το διάστημα θετικοί στον ιο βρέθηκαν εννέα γιατρό και πέντε νοσηλευτές.

Θετικό είναι ότι από το νοσοκομείο μέχρι τώρα έχουν δοθεί 27 εξιτήρια σε ασθενείς.

Στο Καραμανδάνειο, όπως ανέφερε ο διοικητής Παύλος Αθανασόπουλος, νοσοκομείο αναμένονται αποτελέσματα για ένα μωρό 28 ημερών που θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα και νοσηλεύεται.

Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρεας, όπως ανέφερε ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος, αναμένονται αποτελέσματα για έξι ύποπτα κρούσματα.

Και στα δύο νοσοκομεία, μέχρι τώρα, δεν έχει προκύψει ασθενής θετικός στον ιο.

 

Διάβασε το »

Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο Πατρών: 17 νοσηλείες, 3 εξιτήρια

Newsteam 0 Comments

Δεκαεπτά είναι οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τις τελευταίες ώρες καθώς τρεις πήραν ήδη εξιτήριο και πήγαν στο σπίτι τους.

Από τους δεκαεπτά νοσηλευόμενους, ο ένας (ο 64χρονος από την Δυτική Ελλάδα) παραμένει διασωληνωμένος στην ειδική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΠ, ενώ με αναπνευστική υποστήριξη νοσηλεύονται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης δύο άνδρες, ένας 45χρονος και ένας 61χρονος.

Οι υπόλοιποι δεκαπέντε νοσηλεύονται στις δύο κλινικές κορονοϊού που έχουν διαμορφωθεί στο ΠΓΝΠ, στους χώρους της Οφθαλμολογικής και της ΩΡΛ Κλινικής.

Πηγή: achaianews.gr

Διάβασε το »