Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΞΕΛΙΞΗ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή του μεγάλου και σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος

Newsteam 0 Comments

Ο χρόνος για την κατασκευή ενός μεγάλου, σύγχρονου και ευρωπαϊκών προδιαγραφών βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών κυλά αντίστροφα, και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς!

Πρόκειται για την κατασκευή-ανέγερση του 12θέσιου 2ου Γυμνασίου Πεύκων, το οποίο θα αποτελείται επιπλέον από κλειστό γυμναστήριο αγωνιστικών διαστάσεων, από αίθουσες ειδικών μαθημάτων, εργαστηρίων πληροφορικής, φυσικής, χημείας και πολλαπλών χρήσεων, με τις εργασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις αρχές του έτους.O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 7.836.300 ευρώ και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, στο οποίο εντάχθηκε μετά από επίπονους και επίμονους αγώνες και σκληρή προσπάθεια της διοίκησης του δήμου αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόποτην ολοκληρωμένη δουλειά της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων και του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Στο δήμο μας, όπου η παιδεία και η εκπαίδευση των παιδιών μας βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, ένα ακόμη σχολικό συγκρότημα-πρότυπο έρχεται να εμπλουτίσει και να ενισχύσει την εκπαίδευση. Έτσι απαντάμε στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις του μέλλοντος, καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τις πιεστικές ανάγκες της σχολικής στέγης στη Δ.Ε. Πεύκων, και όχι με προχειροκατασκευές με ημερομηνία λήξης, δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο στην περιοχή του Βυζαντίου στα Πεύκα, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ.

Επί τόπου ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από στέλεχος της κατασκευάστριας εταιρίας, ζητώντας παράλληλα οι ρυθμοί να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα έτσι ώστε να κερδηθεί χρόνος και το σχολικό συγκρότημα να παραδοθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Οι εργασίες

Από την έναρξη των εργασιών, που τοποθετούνται στις αρχές του έτους, έως σήμερα το έργο παρουσιάζει σημαντική πρόοδο. Συγκεκριμένα, έχουν ολοκληρωθεί οι πρόδρομες εργασίες αντιστήριξης και των δύο τύπων (Βερολίνου και με φρεατοπασάλους προς την πλευρά του ρέματος), οι εκσκαφές, η ανέγερση του τοιχίου αντιστήριξης προς το ρέμα και οι θεμελιώσεις του σχολικού συγκροτήματος, ενώ ξεκίνησε η ανέγερση του πρώτου ορόφου, του πρώτου τμήματος από τα τρία του σχολικού συγκροτήματος.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Στέλιο Γκατζέ, το έργο βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και η εξασφαλισμένη χρηματοδότησή του παρέχει τα εχέγγυα για την γρηγορότερη παράδοσή του.

Το έργο αποτέλεσε ένα φιλόδοξο όραμα της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του ενοποιημένου πλέον δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να ακυρώνει τα διάτρητα και διαβλητά εκτός νόμου σχέδια της τότε Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, που δημοπράτησε την τελευταία ημέρα της θητείας της (31.12.2018) τη λυόμενη κατασκευή 6θέσιου Γυμνασίου χωρίς καμία αδειοδότηση.

Όπως τονίζει, η εξέλιξη του 2ου Γυμνασίου Πεύκων συνιστά μια πολύ μεγάλη επιτυχία που οφείλεται στη σταθερή γραμμή που ακολουθήσαμε από την πρώτη στιγμή, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες των σκοπιμοτήτων και συμφερόντων να πάμε σε άλλη πρόχειρη και λυόμενη λύση. Έτσι πετύχαμε τους μεγάλους στόχους μας παρά τον πόλεμο, τις καθυστερήσεις και την υπονόμευση της προσπάθειας από ‘‘θεσμικούς’’ ή εξωθεσμικούς παράγοντες και φορείς.Και είμαστε υπερήφανοι που τα παιδιά μας θα χαίροντα σύντομα ένα Γυμνάσιο-πρότυπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον βυθό του Θερμαϊκού κινδυνεύουν να βρεθούν… 20.000 τόνοι μυδιών

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ο Δήμος Πρέβεζας εγκαταστάθηκε πλέον στα κινητά και στα pc των Δημοτών!

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Πρέβεζας εγκαταστάθηκε πλέον στα κινητά και στα pc των Δημοτών!

Ο Δήμος Πρέβεζας εγκαταστάθηκε πλέον στα κινητά και στα pc των Δημοτών!
Σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία βρίσκεται η ψηφιακή εφαρμογή αιτημάτων και αναφορών Novoville στο Δήμο Πρέβεζας και αναμένει τους Δημότες να αποτελέσουν τους καλύτερους συνεργάτες για τα θέματα της καθημερινότητας και όχι μόνο!
Οι Δημότες, οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του Δήμου Πρέβεζας, πλέον συνεργάζονται, αιτούνται και ελέγχουν, με ένα μόνο κλικ και απολύτως δωρεάν τις υπηρεσίες του Δήμου ως προς την εξέλιξη των αιτημάτων και των αναφορών τους.
Η ευκολόχρηστη και άμεση ψηφιακή εφαρμογή Novoville αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αιτημάτων με το οποίο οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με το Δήμο Πρέβεζας ανά πάσα στιγμή.

Εύκολη καταχώρηση

Η εφαρμογή επιτρέπει την ταχεία και εύκολη καταχώρηση ζητημάτων καθημερινότητας που αφορούν το Δήμο μας, με στόχο τη γρηγορότερη δυνατή αντιμετώπισή τους από τις αρμόδιες ανά θεματική υπηρεσίες του Δήμου. Αντιστοίχως, οι Δημότες λαμβάνουν αυτόματες ενημερώσεις ως προς την εξέλιξη του ζητήματος που καταχωρήθηκε, έως και την οριστική του διευθέτηση.

Ο χρήστης

Πώς μπορεί ο χρήστης να καταχωρίσει ψηφιακά ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά ή κάποια αναφορά;
Η αναφορά αιτημάτων είναι δυνατή είτε μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (mobile app για iPhone & Android ), είτε μέσω του Novoville WebApp στην ιστοσελίδα του Δήμου μας που μπορείτε να βρείτε.
Η αναφορά ενός ζητήματος γίνεται σε 5 απλά βήματα:
• Επιλογή τοποθεσίας
• Επιλογή είδους αιτήματος
• Προσθήκη σύντομης περιγραφής (προαιρετικά)
• Προσθήκη φωτογραφίας
• Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο
Στη συνέχεια, το αίτημα σας παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ λαμβάνετε ενημερώσεις για την πορεία επίλυσης του μέχρι την οριστική του διευθέτηση.
Επιπλέον, μέσω του συστήματος, μπορείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις για δρώμενα, εκδηλώσεις και ανακοινώσεις του Δήμου μας, να βρείτε σύντομες απαντήσεις για διαδικασίες και δικαιολογητικά, να δείτε ζωντανά στο χάρτη δεκάδες σημεία ενδιαφέροντος όπως ΚΕΠ και φαρμακεία, καθώς και να πείτε την άποψή σας για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο μέσω σύντομων δημοσκοπήσεων.

Οι Δημότες πλέον αποτελούν τους καλύτερους συνεργάτες ώστε να κάνουμε το Δήμο της καρδιάς μας καλύτερο! Κάντε το κλίκ τώρα!
Links για το WebApp, Google Play & AppStore
http://www.dimosprevezas.gr/novoville/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.novoville
https://itunes.apple.com/gr/app/novoville/id836634305?mt=8

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ναύπλιο: Άδεια Δημοπράτησης για την ανάπλαση της οδού Αιγίου

Newsteam 0 Comments

Ναύπλιο: Άδεια Δημοπράτησης για την ανάπλαση της οδού Αιγίου. Η ανάπλαση της περιοχής οδού Αιγίου μπήκε στη τελική ευθεία με την άδεια δημοπράτησης η οποία και δόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος.

 

Η ανάπλαση της οδού Αιγίου, από το ύψος της οδού Σιδηράς Μεραρχίας έως και την περιοχή Κούρτη είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.517.200 ευρώ.

Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, οι προσωπικές ενέργειες και η σκληρή δουλειά του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου είχαν ως αποτέλεσμα ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη του Ναυπλίου , ένα έργο το οποίο θα δώσει πνοή και θα συμβάλλει στη λειτουργική ενοποίηση της παλαιάς και της νέας πόλης του Ναυπλίου να βρίσκεται προ των πυλών της πραγμάτωσης του.

Εν μέσω της πανδημίας του νέου Κορωνοϊού (Covid – 19), ο προγραμματισμός του Δήμου Ναυπλιέων δεν έχει σταματήσει λεπτό και η υλοποίηση των έργων προχωρά απρόσκοπτα.

Μετά και την τελευταία εξέλιξη με την άδεια δημοπράτησης της οδού Αιγίου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τόνισε:

Το όραμα για την αναβάθμιση μιας τόσο σημαντικής περιοχής, εξαιρετικά πυκνοκατοικημένης, παίρνει σάρκα και οστά μετά από σκληρό αγώνα, επιμονή και υπομονή για να είμαστε σήμερα εδώ με την άδεια πλέον να δημοπρατήσουμε την ανάπλαση μιας απ’ τις κεντρικότερες αρτηρίες της πόλης του Ναυπλίου. Η υπόσχεση γίνεται πράξη και ο προγραμματισμός υλοποιείται. Σε μια πολύ δύσκολη εποχή, κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα, να δουλεύουμε σκληρά για να φέρουμε αποτέλεσμα.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Καλαμάτα: Αίτηση χορήγησης άδειας υδατοδρομίου στο λιμάνι

Newsteam 0 Comments

Καλαμάτα: Αίτηση για χορήγηση άδειας υδατοδρομίου. Αφορά στο λιμάνι Καλαμάτας όπου υπήρξε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.

Ειδικότερα, αίτηση χορήγησης άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου επί υδάτινης επιφάνειας στη θαλάσσια περιοχή Λιμένα Καλαμάτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας κατατέθηκε στο Τμήμα Εναέριων Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από την Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε..

Ο κ. Βασιλόπουλος χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη αυτή, καθώς προχωρά η σχετική διαδικασία που αφορά στην άδεια ίδρυσης, ενώ θα ακολουθήσει η συζήτηση για τον τρόπο αξιοποίησης, είτε μέσω διαγωνισμού είτε μέσω σύμβασης παραχώρησης, θέμα για το οποίο θα υπάρξει ενημέρωση σε επόμενη Διαπαραταξιακή, καθώς και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ίδρυση υδατοδρομίου δύναται να προχωρήσει ανεξάρτητα από την εξέλιξη της επικαιροποίησης του master plan του λιμένα, όπως σημείωσε.

Διάβασε το »