Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΝΩΣΗ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος

Newsteam 0 Comments

Με επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή το απόγευμα 5 Ιουνίου 2020 η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) με θέμα: Αυτοδιοίκηση και Περιβάλλον. Η επόμενη μέρα στην Αττική, όπου πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης της πλατφόρμας zoom.

Ομιλητές ήταν ο Νεκτάριος Καλαντζής, Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), ο Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), ο Νίκος Χιωτάκης, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και ο Βλάσσης Σιώμος, Πρόεδρος ΣΠΑΠ (Συνδέσμου Προστασίας Πεντελικού) και Αντιδήμαρχος Πεντέλης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου και συζητήθηκε η επόμενη μέρα στην Αττική για το Περιβάλλον.

Ο Νεκτάριος Καλαντζής αναφέρθηκε στον ρόλο που πρέπει να έχουν οι δήμοι και οι περιφέρειες στο κομμάτι της πράσινης οικονομίας, και τόνισε πως ό,τι γίνεται, θα πρέπει να υλοποιείται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Ηλίας Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στις καινοτόμες ενέργειες που κάνει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού στην ανακύκλωση, στο πάρκο που βρίσκεται μέσα στην πόλη και είναι ζωντανό από κόσμο που μπορεί να κάνει αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και ως χώρος πολιτισμού στο Κηποθέατρο, ενώ τόνισε την υλοποίηση σχεδίου για την ανάδειξη των μονοπατιών στον Υμηττό.

Ο Νίκος Χιωτάκης μίλησε για την ανακύκλωση που γίνεται σε όλους τους δήμους της χώρας, ως επικεφαλής του Οργανισμού της, για τις καινοτομίες που γίνονται, για τους μπλε και πράσινους κάδους, την αποκομιδή, καθώς και το πόσο κοντά είμαστε σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο Βλάσσης Σιώμος ανέφερε τα σχέδια που υπάρχουν για την ανάδειξη του Πεντελικού, την ετοιμότητα στην πυροπροστασία, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας κουλτούρας για την ανακύκλωση και το περιβάλλον στις νέες γενιές, που αποτελεί προτεραιότητα του ΣΠΑΠ, με το πρόγραμμα ενημέρωσης στα σχολεία της περιοχής.
Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο Δημοσιογράφος Γιώργος Λαιμός.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η Ήπειρος ζητάει και πάλι τρένο!

Newsteam 0 Comments

Η Ήπειρος ζητάει και πάλι τρένο! Μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Μετά από διεξοδική συζήτηση το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να σταλεί πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, για σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της λίστας έργων που θα υλοποιηθούν στο διάστημα 2020-2023 και 2021-2030.

Το θέμα συζητήθηκε μετά από εισήγηση της παράταξης Κοινό Ηπειρωτών.

 

Τι είπε ο περιφερειάρχης

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: Ουδείς λέει όχι για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, αλλά πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Θέλω να είμαι πραγματιστής και όχι μόνο οραματιστής, γιατί κάποια στιγμή τα οράματα τελειώνουν.

Με την ευκαιρία ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε επιμέρους ζητήματα υποδομών, ζητώντας από όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν αν στηρίζουν τις προσπάθειες της Περιφέρειας να προωθήσει η ίδια τα έργα των διευρωπαϊκών αξόνων (που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών), είτε των συνδέσεων Καμπή- Γέφυρα Καλογήρου, Ιωάννινα – Κακαβιά και Μεσοπόταμος- διασταύρωση Πάργας. Όπως είπε τα μεγάλα έργα που αφορούν λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, από την Ευρωπαϊκή Ένωση προωθείται η κατασκευή τους μέσω παραχωρήσεων σε ιδιώτες.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η Κρήτη φωτεινό σημείο για την ελπίδα στην Ευρώπη του αύριο

Newsteam 0 Comments
  • Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης για την ημέρα της Ευρώπης

70 χρόνια μετά τη Διακήρυξη Σουμάν που έθεσε τα θεμέλια της ΕΕ, η 9η Μαΐου 2020 βρίσκει τα κράτη μέλη αντιμέτωπα με την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του κορoνοϊού. Σε αυτή την συγκυρία αναδεικνύεται κυρίαρχο το πνεύμα αλληλεγγύης. Στο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογραμμίζει πως στη κοινή προσπάθεια η Κρήτη αποτελεί ένα φωτεινό σημείο πάνω στο οποίο οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να ξαναδούν την ελπίδα για το αύριο.

Ακολουθεί το μήνυμα του περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη.

Σε περιπτώσεις μεγάλων κρίσεων, όπως η σημερινή, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αποδεικνύει την τεράστια προστιθέμενή του αξία
O φετινός εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης είναι διαφορετικός. Εκατομμύρια Ευρωπαίοι με πνεύμα αλληλεγγύης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, η οποία θέτει σε αμφισβήτηση το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, απειλώντας το κρισιμότερο θεμέλιό του, την ανθρώπινη ζωή.

Από το νοτιότερο σημείο της Ένωσης, από την Περιφέρεια Κρήτης, στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας. Η Ευρώπη για ακόμα μια φορά οφείλει να ξεπεράσει και αυτή τη δυσκολία. Ηγεσίες και κοινωνίες, πάνω στο ίδιο άρμα, έχουν υποχρέωση να αποδείξουν ότι τα οράματα και οι ιδέες των εμπνευστών της Ενωμένης Ευρώπης είναι ακόμα επίκαιρα.

Σε αυτή την προσπάθεια η Κρήτη αποτελεί ένα φωτεινό σημείο πάνω στο οποίο οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να ξαναδούν την ελπίδα για το αύριο.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ζητούν πίσω τα χρήματα από τις προκαταβολές-Η πρόταση των Ξενοδόχων

Newsteam 0 Comments

Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι, μίλησε σήμερα στην εκπομπή του Νικόλα Βαφειάδη στον Αντ1 εκ μέρους την Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, ο ταμίας της Ένωσης Ανδρέας Πατηνιώτης (και αντιπρόεδρος της εταιρείας Caldera Collection), όπου αναφέρθηκε και στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει και στον τουρισμό, από τα μέτρα λόγο του κορονοϊού αλλά και ειδικότερα θέματα που απασχολούν τους ξενοδόχους.

Το μεγάλο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι στην παρούσα φάση είναι οι προκαταβολές των κρατήσεων που καλούνται να επιστρέψουν.

Μάλιστα η Ένωση -σε συνεννόηση με την ΠΟΞ -έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με τα Υπουργεία Τουρισμού, Οικονομικών για την προστασία των επιχειρήσεων και του Ελληνικού τουρισμού σε μια προσπάθεια να βρεθεί άμεσα λύση για τις προκαταβολές των κρατήσεων, πρόβλημα που έγινε ακόμα πιο οξύ ύστερα από την προτροπή συγκεκριμένης πλατφόρμας που προτρέπει του τουρίστες να ζητήσουν πίσω τις προκαταβολές τους.

…το πρόβλημα που έχει προκύψει – είπε ο κ. Πατηνιώτης στον ΑΝΤ1 – είναι ότι έχουμε χιλιάδες κρατήσεις από μελλοντικούς επισκέπτες μας ,που έχουν δώσει προκαταβολή και είναι λογικό σε αυτή την περίπτωση πάρα πολλοί από αυτούς τους να ζητούν τα χρήματά τους πίσω. Όμως όπως καταλαβαίνετε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες αδυνατούν να τα επιστρέψουν είτε γιατί τα έχουν επενδύσει σε εξοπλισμό είτε έχουν καλύψει άλλες τους υποχρεώσεις τους. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ρευστό να επιστρέψουμε πίσω. Έτσι με έγγραφό που έχουμε κάνει στο τέλος Μαρτίου- σε συνεργασία με ΠΟΞ και ΣΕΤΕ, είπαμε να βρεθεί μία λύση, δίνοντας την δυνατότητα στον μελλοντικό επισκέπτη να μεταφέρει την κράτηση του και να ταξιδέψει ξανά στην Ελλάδα μέσα σε ένα διάστημα των επόμενων 18 μηνών.

Σε ερώτηση πώς περιμένει να εξελιχθεί η κατάσταση το καλοκαίρι, ο κύριος Πατηνιώτης είπε:

..σίγουρα θα είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα έτσι και η Σαντορίνη έχει πληγεί από αυτό το φαινόμενο και αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα, ‘όπως και οι περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας, μακάρι να ξεπεραστεί όλο αυτό το πρόβλημα αλλά και να ξεπεραστεί δεν ξέρω πώς θα είναι εύκολα μετά από δύο μήνες να μπούμε στους ίδιους ρυθμούς. Θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη σεζόν αυτή που θα έχουμε φέτος το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τζίρος για να κινηθούμε, τα έσοδα μας είναι στο μηδέν καταλαβαίνετε ότι δεν κινείται τίποτα..

Πηγή: santorinisport.gr

Διάβασε το »