Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΝΩΜΕΝΟΙ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Δ. Κωστούρος: Θα δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας

Newsteam 0 Comments

Δ. Κωστούρος: Θα δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας. Από την πρώτη στιγμή που η υγειονομική κρίση έδειξε τις διαθέσεις της, δεσμευθήκαμε ότι θα είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες οι οποίοι θίγονται από την παύση της δραστηριότητας τους αλλά και το σοβαρότερο κατά την άποψή μου, από τους υγειονομικούς κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται στην κοινωνική ζωή από όλους τους πολίτες – πελάτες.

Ο Δήμος Ναυπλιέων ξεκίνησε παίρνοντας δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις:

Α) Απαλλαγή από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των επιχειρήσεων που διέκοψαν υποχρεωτικά την λειτουργίας τους για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των σχετικών μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Β) Απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν προσωρινά την λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10- 1958 β.δ. (Α’171), από τα τέλη κοινόχρηστου χώρου, για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Θα ακολουθήσουν:

1)Αναστολή είσπραξης μισθωμάτων των κυλικείων των σχολείων, του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου και καταστημάτων του Δήμου που ενοικιάζονται σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

2)Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων για το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί

3)Προσωρινή παραίτηση από τις επιβληθείσες κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (Τράπεζες) και από κάθε απαίτηση που απορρέει από αυτές εις βάρος των οφειλετών του Δήμου, για οφειλές μέχρι του ποσού των 2.000,00 € και μέχρι νεότερη έγγραφη εντολή.

Οι συζητήσεις με τους ανθρώπους της εστίασης έχουν ήδη αρχίσει και θα υπάρξουν συναντήσεις με όλους τους επιχειρηματικούς φορείς τουρισμού , αναψυχής κλπ.
Έχουμε εκφράσει ήδη τις προθέσεις μας για την περαιτέρω έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων με στόχο την επιβίωσή τους κάτι που θεωρούμε ως σημαντικότατη προτεραιότητα.

Ο Δήμος προτίθεται:

1. Να απαλλάξει τις επιχειρήσεις οι οποίες κάνουν χρήση κοινόχρηστου χώρου από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021.

2. Να μειώσει πάνω από 50% τα ανταποδοτικά τέλη των επιχειρήσεων για το ίδιο διάστημα.

3. Μετά την πρόταση και συννενόηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο ,σε συνεργασία με τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων των επαγγελματιών (προς αποφυγή του αθέμιτου ανταγωνισμού) και υπηρεσιών που εγκρίνουν αδειοδοτήσεις (αστυνομία , αρχαιολογία, υγειονομικό κ. α.) να εξετάσει τους παραχωρούμενους χώρους και να αυξήσει όπου υπάρχει η δυνατότητα και η συμφωνία των επαγγελματιών.

4. Να προχωρήσει το επόμενο διάστημα λαμβάνοντας υπ´ όψιν , τις νέες συνθήκες οι οποίες διαμορφώνουν ένα εντελώς διαφορετικό τουριστικό προϊόν σε μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού και προώθησης του δήμου αναθέτοντας τη δράση αυτή στον ανάδοχο που θα προταθεί από την επιτροπή τουρισμού η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των φορέων. (Η επιτροπή έχει εξετάσει μέσω παρουσιάσεων εταιρίες μελετών και μελετητές).

Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα τα ζητήματα τα οποία προκύπτουν για το επόμενο διάστημα και αφορούν την εστίαση, την αναψυχή και τον τουρισμό, έχουν απόλυτη σχέση με τους υγειονομικούς κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να λαμβάνουν από τη μία πλευρά οι επιχειρήσεις και από την άλλη πλευρά να τηρούν οι πολίτες , χωρίς να αγνοώ την αρνητική ψυχολογία που έχει διαμορφωθεί με τον φόβο της εξάπλωσης του ιού.

Επιχειρήσεις – δήμος

Σε ό,τι αφορά την σχέση των επιχειρήσεων με το Δήμο, ο Δήμος θα είναι εκεί αρωγός σε όλα τα θέματα.

Όμως να σκεφτούμε λίγο κάτι. Οι επιχειρήσεις αυτές δέχονται μία ντε φάκτο μείωση του τζίρου από τον τρόπο με τον οποίο πλέον διαρρυθμίζονται τα καταστήματα τους.

Μία πιθανότατη μείωση αριθμού πελατών από τους υγειονομικούς κανόνες και φυσικά από τους περιορισμούς της κίνησης των ανθρώπων (επισκέπτες εξωτερικού και εσωτερικού).

 

Οικονομική ευμάρεια

Η οικονομική ευμάρεια μιας επιχείρησης στηριζόταν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στο συνωστισμό των πελατών, δηλαδή στην μαζική προσέλευση.

Αυτό είναι κάτι που πλέον απαγορεύεται από τους γενικούς κανόνες.

Καταλήγοντας, δεν μπορεί να υπάρξει κανένας άλλος δρόμος βοήθειας προς τις επιχειρήσεις, αν στόχος είναι η επιβίωσή τους εκτός από την μείωση ή και απαλλαγή για τουλάχιστον ένα έτος από φορολογικές υποχρεώσεις , από την απόδοση του φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ. Π. Α. ) και από τις ασφαλιστικές εισφορές.

Μέτρα τα οποία θα μπορέσουν να μειώσουν τις ανελαστικές δαπάνες των επιχειρήσεων και ίσως να τις βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στην δραματική μείωση του τζίρου, η οποία δεν προκαλείται από ανικανότητα των επιχειρηματιών ή από κακοδιαχείριση των επιχειρήσεων αλλά από τους υγειονομικούς κανόνες οι οποίοι επιβάλλονται.

Ο αγώνας για την στήριξη της οικονομίας αλλά και για την διατήρηση της υγείας των πολιτών τώρα ξεκινάει και θα τον δώσουμε όλοι μαζί.

Μένουμε ασφαλείς ,μένουμε ενωμένοι.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η δημοτική αρχή Ναυπλίου δίνει το 50% μισθών της στο νοσοκομείο

Newsteam 0 Comments

Η δημοτική αρχή Ναυπλίου δίνει το 50% μισθών της. Συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δ.Σ. καθώς και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων καταθέτουν το 50% του μισθού τους στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου.
Με τη συμβολική αυτή πρωτοβουλία δείχνουμε τη θέληση και την επιθυμία μας να συμμετέχουμε όλοι από κάθε θέση σε αυτό που αντιμετωπίζουμε. Ταυτόχρονα, δείχνουμε τη συμπαράστασή μας στους ιατρούς μας και στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις. Η Επόμενη Μέρα θα μας βρει όλους ενωμένους και δυνατούς! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν άμεσα, τονίζουν οι Αντιδήμαρχοι Λυκομήτρος Αλέξανδρος, Μπαρού Ραφαήλ, Λέτζος Παναγιώτης, Δρούγκας Γιώργος, Ρούτουλας Κωνσταντίνος και οι Πρόεδροι ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων Ράλλη Μαρία, ΔΕΥΑΝ Γιώργος Καχριμάνης, Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ζαφείρης Τάσος, ΔΟΚΟΙΠΑΝ Μπούνος Γιάννης και ο Πρόεδρος Δ.Σ. Αυγουστόπουλος Σταύρος.

Διάβασε το »