Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΝΤΥΠΟ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Έντυπο υλικό με μέτρα προστασίας προωθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Newsteam 0 Comments

Έντυπο υλικό με μέτρα προστασίας από τον κορoνοϊό, προωθούν στα μάρκετ τροφίμων, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, το Πανεπιστήμιο και το Επιμελητήριο, ενώ μια μεγάλη αλυσίδα μάρκετ προτίθεται να κυκλοφορήσει το έντυπο Πανελλήνια.

Με το μήνυμα Για να είμαστε μαζί κρατάμε αποστάσεις, θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους συνανθρώπους μας ότι πρέπει να είμαστε συνεπείς σ’ αυτή τη συμπεριφορά, για να μην αφήσουμε να επεκταθεί αυτός ο ιός που είναι τόσο ύπουλος και τόσο φονικός απ’ ότι φαίνεται, δήλωσε στο Ράδιο Ένα ο Ευθύμιος Τσάμης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Για το μήνυμα ότι οι καταναλωτές σε όλα τα καταστήματα πρέπει να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις με σκοπό την αποφυγή της διάδοσης του κορoνοϊού, ο πρόεδρος των γιατρών είπε, ότι είναι ένα αντιφατικό μήνυμα, αλλά ουσιαστικά για την εποχή που ζούμε, έχει μεγάλο νόημα, διότι πρέπει να κρατήσουμε αυτές τις αποστάσεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί και να μην έχουμε απώλειες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Τσάμης εξήγησε ότι είναι από τα λίγα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε, διότι για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού δεν υπάρχουν εμβόλια και αντιϊκά φάρμακα, ενώ βλέπουμε τι γίνεται σε άλλες χώρες, που υποτίμησαν στην αρχή το γεγονός και η κατάσταση κατέληξε να είναι ανεξέλεγκτη.

Μειοψηφία όσοι δεν συμμορφώνονται

Αναφορικά με το θέμα του πόσο συνειδητοποιημένος είναι ο κόσμος στον κίνδυνο, ο Ευθ. Τσάμης είπε ότι είμαστε αυστηροί μερικές φορές, αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, καλούμαστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να ξεχάσουμε συνήθειες που έχουν καταντήσει και αυτόματες, πολλές φορές και καλούμαστε όλοι μας να μπούμε σε άλλη λογική και άλλες διαδικασίες.

Πρέπει να επανεκπαιδευτούμε ως άτομα σε σχέση με το κοινωνικό σύνολο, τον εαυτό μας και σε σχέση με τους δικούς μας ανθρώπους, ακόμη και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, ώστε κάθε μας κίνηση να έχει τη λογική ότι δεν πρέπει να κολλήσουμε στον άλλο έναν ιό ο οποίος καραδοκεί. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, οπότε πρέπει να δείξουμε κατανόηση, αλλά συγχρόνως να είμαστε αυστηροί γιατί δεν γίνεται διαφορετικά τόνισε.

Ο κ. Τσάμης είπε ότι για να ξαναδούμε την προηγούμενη ζωή μας, πρέπει να περάσουμε, δυστυχώς, από αυτή τη φάση που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει – κάποιες εβδομάδες προφανώς – και βλέπουμε να παίρνονται οδυνηρά μέτρα που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί.

Ο πρόεδρος των γιατρών είπε ότι είναι μειοψηφία οι άνθρωποι που δεν συμμορφώνονται, δεν πειθαρχούν, το έχουν δει και ως αντίσταση, υποτιμούν το γεγονός και επισήμανε ότι ένα μικρό ποσοστό αυτών των ανθρώπων μπορεί να φέρει την καταστροφή, συμπληρώνοντας ότι έχουν τεράστια ευθύνη, όχι μόνο στους εαυτούς και στους γύρω τους, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.

Πηγή: magnesianews.gr

Διάβασε το »