Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΝΤΥΠΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Κεφαλλονίτης μετέφρασε το έντυπο μετακίνησης στη διάλεκτο του νησιού

Newsteam 0 Comments

Ένας Έλληνας που ζει και εργάζεται στη Google στη Σιγκαπούρη, ο Διονύσης Κολοκοτσάς είχε μια… θεϊκή έμπνευση.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Αργοστόλι και κατέχοντας άψογα την τοπική κεφαλονίτικη διάλεκτο αποφάσισε να μεταφράσει σε αυτήν τη Βεβαίωση μετακίνησης που χρειαζόμαστε για να βγούμε από το σπίτι.

Το αποτέλεσμα είναι εκτός από μοναδικό και εξαιρετικά χιουμοριστικό με τον τρόπο που αναλύονται οι λόγοι μετακίνησης όπως το να πάει κανείς στον ντοτόρε για βατσίνα (στον γιατρό για εμβόλιο) ή να αγιουτάρω ένα μαγκούφη μονοτσέμπερο (να βοηθήσω έναν μοναχό χωρίς βοήθεια)

Πηγή: ekefalonia.gr

 

Διάβασε το »

Οδηγίες για τις μετακινήσεις των αγροτών μετά τα περιοριστικά μέτρα

Newsteam 0 Comments

Οι επαγγελματίες αγρότες θα πρέπει να συμπληρώνουν τα έντυπα όπως κάνουν όλοι οι ελεύθεροι αυτοαπασχολούμενοι της χώρας, προκειμένου να μπορούν να εκτελέσουν τις εργασίες τους στους εξωτερικούς χώρους, μετά τους περιορισμούς για τις ελεύθερες μετακινήσεις που τέθηκαν σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα, 23 Μαρτίου.

Όπως τόνισαν πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι υπόχρεοι θα μπορούν να συμπληρώσουν το έντυπο Α που φέρει τον τίτλο Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου ή σε περίπτωση που το έντυπο δεν είναι διαθέσιμο, οφείλουν να συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία σε μια λευκή κόλλα χαρτί, στην οποία θα υπογράφουν και θα φέρουν μαζί τους πάντα με την ταυτότητα τους. Εφόσον δεν έχουν μαζί τους κάποια βεβαίωση μετακίνησης, διατρέχουν τον κίνδυνο να τους επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Λόγω της ιδιαίτερης φύσης του επαγγέλματος τους, οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στη σχετική φόρμα τη θέση/θέσεις στην οποία θα μετακινηθούν και στην οποία/οποίες θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των εργασιών τους, καθώς επίσης και το ωράριο κατά τη διάρκεια του οποίου θα απασχοληθούν στις αγροτικές τους εργασίες.

Επίσης, απαραίτητο είναι, εφόσον ο επαγγελματίας αγρότης απασχολεί εργάτες γης, να τους παρέχει την ειδική βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου στην οποία πρέπει να αναγράφεται τα στοιχεία του αγρότη, το σημείο απασχόλησης και το ωράριο, ενώ το έγγραφο πρέπει ακόμα να φέρει τη σφραγίδα του αγρότη.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι, εφόσον τους ζητηθεί, οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν την ταυτότητα τους και τη σχετική βεβαίωση κυκλοφορίας και να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ για την αποφυγή συνωστισμού.

Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά την κίνηση των αγροτών με οχήματα, ισχύουν τα όσα έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δηλαδή ο περιορισμός των επιβαινόντων σε 2 άτομα ανά όχημα.

Μελισσοκόμοι

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση των μελισσοκόμων, οι οποίοι την περίοδο αυτή μεταφέρουν τα μελίσσια τους σε άλλες περιοχές από τον τόπο διαμονής τους. Αυτό όμως, θα μπορεί να γίνει εφόσον έχουν δηλωμένα τα μελίσσια τους, και μαζί με το δελτίο αποστολής θα μπορούν να βγουν και εκτός της περιφερειακής τους ενότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Κοζάνης εφόσον οι μελισσοκόμοι είναι επαγγελματίες θα πρέπει να συμπληρώνουν το έντυπο Α, βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου.

Σε περίπτωση που επιλέξουν να συμπληρώσουν μια απλή υπεύθυνη δήλωση σε ένα μία κόλλα χαρτί, θα πρέπει να αναγράφουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό μελισσοκομικού βιβλιαρίου και να αναφέρουν:

Είναι επιτακτική ανάγκη να μεταβώ από -δ/νση κατοικίας- σε -Μέρος όπου βρίσκονται τα μελισσοσμήνη- διότι βρίσκονται σε αυτό το σημείο τα -αριθμός μελισσοσμηνών- μελισσοσμήνη μου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες σε αυτά από τις -ώρα που πηγαίνετε- έως τις -ώρα που αποχωρείτε. Παράλληλα, θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το μελισσοκομικό βιβλιάριο και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ερασιτέχνες μελισσοκόμους, αυτοί μπορούν να αναγράψουν σε ένα λευκό χαρτί ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό μελισσοκομικού βιβλιαρίου και να αναφέρουν:

Είμαι ερασιτέχνης μελισσοκόμος με κωδικό μελισσοκομικού βιβλιαρίου EL58/…… και είναι επιτακτική ανάγκη να μεταβώ από -δ/νση κατοικίας- σε -Μέρος όπου βρίσκονται τα μελισσοσμήνη- διότι βρίσκονται σε αυτό το σημείο τα -αριθμός μελισσοσμηνών- μελισσοσμήνη μου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες σε αυτά από τις -ώρα που πηγαίνετε- έως τις -ώρα που αποχωρείτε. Τέλος θα πρέπει να έχουν μαζί τους τόσο το μελισσοκομικό βιβλιάριο όσο και την αστυνομική ταυτότητα.

Πηγή: larissanet.gr

Διάβασε το »

Τα πρώτα ευτράπελα της απαγόρευσης: Πάω να ταΐσω τις κότες…

Newsteam 0 Comments

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα από την πρώτη ημέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, χθες Δευτέρα, τα οποία σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, σημειώθηκαν στην Αγιά.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις, σύμφωνα με την Ελευθερία όπου πολίτης βλέποντας πως δεν υπάρχει σχετική αιτιολογία στο έντυπο μετακίνησης συμπλήρωσε μόνος του Πηγαίνω να ταΐσω τις κότες στο κτήμα, ή κτηνοτρόφος δεν ήξερε ότι θα μπορού­σε να χρησιμοποιήσει το έντυπο εργοδότη και χρησιμοποίησε το έντυπο μετακίνησή συμπληρώνοντας και αυτός από κάτω Πηγαίνω στα κατσίκια!.

Πηγή: onlarissa.gr

Διάβασε το »