Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΝΟΤΗΤΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ιχνηλάτηση επαφών 57χρονου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Newsteam 0 Comments

Ιχνηλάτηση επαφών 57χρονου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στην περιοχή Κοζάνης

Aπό την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου γίνεται γνωστό ότι την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 εξετάσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης άνδρας 57 ετών ως ύποπτο κρούσμα για τον Κορωνοϊό Covid 19 .

Το δείγμα βρέθηκε οριακά θετικό. Το περιστατικό που παραμένει ασυμπτωματικό, παρακολουθείται από την ειδική ομάδα των λοιμωξιολόγων του Νοσοκομείου και παραμένει σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Κοζάνης, απ’ όπου κατάγεται.

Ο 57χρονος είναι υπάλληλος Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας. Από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας έχουν ήδη διενεργηθεί οι πρώτες ιχνηλατήσεις, τόσο στο επαγγελματικό, όσο και στο φιλικό του περιβάλλον.

Οι ιχνηλατήσεις συνεχίζονται από τις Διευθύνσεις Υγείας Περιφέρειας και Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Πηγή: http://www.epirus-tv-news.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Πάνω από 800 Μεσσήνιοι κλήθηκαν να πληρώσουν 150 ευρώ

Newsteam 0 Comments

Πάνω από 800 Μεσσήνιοι κλήθηκαν να πληρώσουν 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.
Ξεπέρασαν τα 3.000 τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για άσκοπη μετακίνηση όλο το διάστημα επιβολής των απαγορεύσεων, από τις 23 Μαρτίου έως και τις 3 Μαΐου.

Ειδικότερα, πρόστιμο 150 ευρώ κλήθηκαν να πληρώσουν σε όλη την Περιφέρεια 3.058 πολίτες, ενώ από αυτά τα 814 κλήθηκαν να τα πληρώσουν Μεσσήνιοι και τα οποία βεβαιώθηκαν από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας. Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας βεβαιώθηκαν συνολικά 14 παραβάσεις. Στο έργο των ελέγχων συνέδραμε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ τους δικούς της ελέγχους πραγματοποιούσε και η Δημοτική Αστυνομία.

Τα τελευταία πρόστιμα επιβλήθηκαν την Κυριακή, τελευταία μέρα εφαρμογής των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Συνολικά
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, όλο αυτό το διάστημα, εκτός από τα πρόστιμα σε πολίτες για άσκοπες μετακινήσεις, έγιναν και 23 συλλήψεις (οι 4 στη Μεσσηνία) καταστηματαρχών για λειτουργία των καταστημάτων τους παρά την απαγόρευση. Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες σε μια περίπτωση συνελήφθη γυναίκα για λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού. Επίσης, συνολικά επιβλήθηκαν 10 πρόστιμα των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας, με τα μισά (5) να βεβαιώνονται στη Μεσσηνία.

Αναλυτικά, ανά μήνα:

-Το Μάρτιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν 768 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση, με τις 226 να αφορούν στη Μεσσηνία. Επίσης, έγιναν 15 συλλήψεις για παράνομη λειτουργία καταστημάτων, με τις 3 περιπτώσεις να αφορούν στη Μεσσηνία.

 

Περιφέρεια Πελοποννήσου

-Τον Απρίλιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν 2.212 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση, με τις 564 να αφορούν στη Μεσσηνία. Επίσης, έγιναν 7 συλλήψεις για παράνομη λειτουργία καταστημάτων, με τη μία περίπτωση να αφορά στη Μεσσηνία. Βεβαιώθηκαν ακόμα 8 παραβάσεις των 300 ευρώ για μετακίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας, από τις οποίες οι 5 αφορούσαν στη Μεσσηνία. Σε επίπεδο Περιφέρειας από τις 8 στις 4 περιπτώσεις έγινε και αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος, ενώ η μία αφορούσε παράβαση στη Μεσσηνία. Τέλος, το Μάρτιο στην Περιφέρεια έγιναν και 3 συλλήψεις για παράνομη λειτουργία άλλων χώρων (ξενοδοχεία, χώρος λατρείας, φροντιστήρια, κ.λπ.).

-Τέλος το Μάιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν 78 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση, με τις 24 να αφορούν στη Μεσσηνία. Έγινε μία σύλληψη για παράνομη λειτουργία επιχείρησης και βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας, όπου και στις δύο υπήρξε αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.

Λιμεναρχείο Καλαμάτας
Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας όλο το διάστημα των απαγορεύσεων πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.403 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα. Τα οκτώ αφορούσαν κολύμπι στη θάλασσα, το ένα υποβρύχιο ψάρεμα και όλα τα υπόλοιπα άσκοπη μετακίνηση, με το ένα να αφορά ναυτικό που βγήκε στην πόλη από πλοίο σε καραντίνα.

Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες αυτές μέρες επιβολής των μέτρων, την Πέμπτη σε όλη την Περιφέρεια βεβαιώθηκαν 46 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση και από αυτά, στη Μεσσηνία τρία.

Την Παρασκευή (Πρωτομαγιά) σε όλη την Περιφέρεια βεβαιώθηκαν 33 πρόστιμα και από αυτά στη Μεσσηνία 10. Το Σάββατο, στην Περιφέρεια βεβαιώθηκαν 29 παραβάσεις και από αυτές οι τέσσερις ήταν στη Μεσσηνία. Επίσης βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις κίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας.

Τέλος, την τελευταία μέρα επιβολής των απαγορεύσεων την Κυριακή στην Περιφέρεια βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και από αυτές οι 10 ήταν στη Μεσσηνία.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η εικόνα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα το μεσημέρι για τις απαγορεύσεις

Newsteam 0 Comments

Η εικόνα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα το μεσημέρι για τις απαγορεύσεις. Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα για τις μετακινήσεις Η εικόνα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

 

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις.

 

Παραβάσεις

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια:
• (41) παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ως ακολούθως:

• (14) στην Κεντρική Μακεδονία
• (12) στην Αττική,
• (9) στη Θεσσαλονίκη,
• (4) στη Δυτική Μακεδονία,
• (1) στη Δυτική Ελλάδα και
• (1) στην Ήπειρο.
Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (32) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (495) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (285) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
• (614) παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

• (228) στην Αττική,
• (58) στην Κεντρική Μακεδονία,
• (48) στη Δυτική Ελλάδα,
• (44) στη Θεσσαλονίκη,
• (41) στην Κρήτη,
• (38) στην Πελοπόννησο,
• (33) στο Βόρειο Αιγαίο,
• (32) στη Στερεά Ελλάδα,
• (24) στο Νότιο Αιγαίο,
• (21) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
• (19) στα Ιόνια Νησιά,
• (14) στη Θεσσαλία,
• (11) στην Ήπειρο και
• (3) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (42.606) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διάβασε το »

Ένα και μοναδικό ξενοδοχείο ανοιχτό θα παραμείνει στο Ναύπλιο

Newsteam 0 Comments

Ένα και μοναδικό ξενοδοχείο ανοιχτό.  Αυτό θα συμβεί στο Ναύπλιο.

Πιο συγκεκριμένα, την αναστολή λειτουργίας και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού μέχρι και τα τέλη Απριλίου.

Η ανακοίνωση:

Το υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Ανοιχτό στο Ναύπλιο θα παραμείνει το ξενοδοχείο ΗΡΑ (Βασ. Γεωργίου Β’ 5).

Το τηλέφωνά του είναι: 2752028184, 6977510654.

Διάβασε το »