Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΝΙΣΧΥΣΗ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Έρχεται αύξηση αγροτικών επιδοτήσεων – Αυξήσεις κονδυλίων στην γεωργία κατά 7%

Newsteam 0 Comments

Όπως τονίζει η Επιτροπή, αποφάσισε να προτείνει την αύξηση των διαθέσιμων πόρων ώστε να στηριχθούν οι γεωργοί και οι αγροτικές περιοχές για την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και την προσαρμογή στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, και ειδικότερα στις δύο νέες στρατηγικές Από το αγρόκτημα στο πιάτο και την ανάκτηση της βιοποικιλότητας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, προτείνεται η ενίσχυση του προϋπολογισμού του πυλώνα αγροτικής ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου κατά 16,5 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές, ώστε να στηριχθούν οι αγροτικές περιοχές που θα έχουν ζωτικό ρόλο στην υλοποίηση της πράσινης μετάβασης.

Παράλληλα, προτείνονται ακόμη δύο αυξήσεις, εκτός Ταμείου Ανάκαμψης, οι οποίες θα προέλθουν από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (2021-2027). Η πρώτη αφορά τον πυλώνα εγγυήσεων του Γεωργικού Ταμείου, όπου προβλέπεται αύξηση των πόρων της τάξης των 4,5 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές και η δεύτερη των πυλώνα αγροτικής ανάπτυξης του Γεωργικού Ταμείου με αύξηση 5,6 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές.

Η νέα πρόταση

Με την αναθεωρημένη αυτή πρόταση η Επιτροπή προτείνει συνολική χρηματοδότηση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) ύψους 391,4 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές για την παραπάνω επταετία. Αυτό το συνολικό ποσό αποτελεί το άθροισμα των 290,7 δισ. ευρώ τον πυλώνα εγγυήσεων (άμεσες ενισχύσεις και σχετικές με την αγορά δαπάνες) και των 100,7 δισ. ευρώ για τον πυλώνα αγροτικής ανάπτυξης.

Τα κράτη-μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μεταξύ άμεσων ενισχύσεων και αγροτικής ανάπτυξης έως και το 15% των κονδυλίων της ΚΑΠ που τους αναλογούν. Με τη δυνατότητα αυτή θα μπορούν να προσαρμόσουν καλύτερα την πολιτική στις προτεραιότητες του γεωργικού τους τομέα.

Πηγή: rethemnosnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενίσχυση 4 ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα – Ποιοι την δικαιούνται;

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Γιόγιακας: Το Υπουργείο ενέκρινε ενίσχυση για τους υδατοκαλλιεργητές

Newsteam 0 Comments

Γιόγιακας: Το Υπουργείο ενέκρινε ενίσχυση για τους υδατοκαλλιεργητές

 

Την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με τον κανόνα de minimis ανακοίνωσε ο Βασίλης Γιόγιακας από το βήμα της Βουλής. Κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα ο βουλευτής Θεσπρωτίας ευχαρίστησε τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και την αρμόδια Υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή για την ικανοποίηση του αιτήματος της …
Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών (ΠΑΝΕΜΜΙ) να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου με κρατική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους περίπου 4,5 εκατ. ευρώ​. Δίνεται μια ανάσα ρευστότητας σε έναν πολύ σημαντικό για τη Θεσπρωτία παραγωγικό κλάδο, ρευστότητα που είναι αναγκαία για τη διατήρηση των αποθεμάτων που έχουν μείνει αδιάθετα. Εύχομαι να έχουμε σύντομα καλά νέα και για την αποζημίωση των παραγωγών αμνοεριφίων, σημείωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας.
Μιλώντας για το νομοσχέδιο στάθηκε στις διατάξεις με τις οποίες αυστηροποιούνται οι διοικητικές κυρώσεις και προβλέπονται για πρώτη φορά ποινές κυρώσεις σε περιπτώσεις ελληνοποίησης αγροτικών προϊόντων. Πρόκειται για χρόνια αιτήματα παραγωγών που έβλεπαν τα ποιοτικά τους προϊόντα να απαξιώνονται, και τους επιτήδειους ανταγωνιστές τους συχνά να περνούν κάτω από τα ραντάρ των ελεγκτικών αρχών τόνισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας.

Πηγή: https://epirusgate.blogspot.com

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Newsteam 0 Comments

Υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.

 

Την προμήθεια ενός υπερσύγχρονου απορριμματοφόρου οχήματος δημοπράτησε ο Δήμος Πύλου -Νέστορος, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του μηχανοκίνητου στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της δαπάνης της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 175.000 ευρώ, με πόρους από το υπουργείο Εσωτερικών (150.000 ευρώ) και το δήμο (25.000 ευρώ). Το απορριμματοφόρο θα είναι καινούργιο, πρόσφατης κατασκευής, με συμπιεστή απορριμμάτων, χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων.
Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διαδικασία διαγωνισμού για την προμήθεια ενός υπερσύγχρονου απορριμματοφόρου. Φιλοδοξία μας είναι να ολοκληρωθεί η σχετική προμήθεια εντός του Ιουλίου, ώστε να συμβάλει αποφασιστικά στην ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου, που εργάστηκαν για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, καθώς και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για τη συγχρηματοδότηση. Μια από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι η διαχείριση του δύσκολου τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Συνεχίζουμε το έργο μας στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: https://eleftheriaonline.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τοποθέτηση υδατοδεξαμενών από τον Δήμο για ενίσχυση της δασοπυρόσβεσης

Newsteam 0 Comments

Η Δημοτική Αρχή με ευθύνη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πάτρας, συνεχίζει και φέτος την ενίσχυση των υποδομών του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την δασοπυρόσβεση, με την τοποθέτηση δύο νέων υδατοδεξαμενών δασοπυρόσβεσης, χωρητικότητας 20τόνων η κάθε μία, στην περιοχή Βούντενης και Μπαλλα.

Ο Δήμος Πατρέων έχει προβεί συνολικά στην προμήθεια τεσσάρων υδατοδεξαμενών, για την ενίσχυση του επιχειρησιακού έργου της Π.Υ. κατά την αντιπυρική περίοδο.
Έχουν ήδη τοποθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια δύο ακόμα υδατοδεξαμενες 20 τόνων στην περιοχή Δρεπάνου και του Σουλίου.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: 40 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση νοσοκομείων

Newsteam 0 Comments

Στον εξοπλισμό των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω ευρωπαϊκών πόρων, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει συνολικά κονδύλια 40 εκατομμυρίων ευρώ, για τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής, που ανήκουν στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η Περιφέρεια, αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς πόρους που διαθέτει συμβάλλει με κάθε μέσο στην ενίσχυση του έργου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας και στη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Διαθέτουμε 40 εκ. ευρώ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αναβάθμιση των υποδομών των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας. Μέσα από αυτή την πρόσκληση θα υλοποιηθούν και επενδύσεις, που είναι αναγκαίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στεκόμαστε αρωγοί στη μεγάλη εθνική προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που με αφορμή και την πανδημία του κορονοϊού απέδειξε την αξία του. Μετά την πανδημία του κορονοϊού έχουμε την ευθύνη να ενισχύσουμε περαιτέρω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης ζητημάτων δημόσιας υγείας, με μέσα για κάθε ανάλογο ενδεχόμενο στο μέλλον, αναγνωρίζοντας την αυταπάρνηση με την οποία αντιμετώπισε μια πρωτόγνωρη κρίση και κράτησε την κοινωνία μας όρθια, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, οι δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας θα αποκτήσουν τεχνολογικό εξοπλισμό υποστήριξης υπηρεσιών υγείας, αναλώσιμα είδη, όπως αναπνευστήρες, ειδικό ρουχισμό προστασίας και

λοιπά μέσα προφύλαξης, όπως προστατευτικές μάσκες, γάντια, γυαλιά κ.ά., kit για διαγνωστικά τεστ, φαρμακευτικά είδη, ιατρικά αέρια κ.ά., καθώς και υπηρεσίες εργαστηρίων για την παραγωγή προστατευτικών ειδών και υπηρεσίες απολύμανσης ασθενοφόρων και χώρων υγείας.

Οι προτάσεις χρηματοδότησης θα υποβληθούν αποκλειστικά από τις δυο Υγειονομικές Περιφέρειες (3η και 4η).

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διάβασε το »

Διαδικτυακή συναυλία του Δ. Παπαδημητρίου για την ενίσχυση του ΠΓΝΑ

Newsteam 0 Comments

Τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου 2020, στις 10 το βράδυ, ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα παρουσιάσει ζωντανά σε διαδικτυακή συναυλία για πιάνο και φωνή ορισμένα από τα σπουδαιότερα τραγούδια της καριέρας του, τα οποία θα ερμηνεύσει με τη μαγική φωνή της η Βερόνικα Δαβάκη.

Πρόκειται για μία διοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Η συμμετοχή του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και όλων των συνεργατών του στη διοργάνωση αυτή γίνεται αφιλοκερδώς.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ και το πρόγραμμά της θα είναι προσαρμοσμένο στο πνεύμα κατάνυξης της Μεγάλης Πέμπτης.

Κατά τη μετάδοση της συναυλίας, πολίτες και επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης πραγματοποιώντας καταθέσεις σε λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου (Τράπεζα Πειραιώς, ΙΒΑΝ: GR7601711830006183010422956, BIC: PIRBGRAA, Δικαιούχος: Φαρμακευτικός Σύλλογος Ν. Έβρου).

Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος ανέφερε:

Πρόκειται για μια κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης που γίνεται μέσω της τέχνης και ελπίζουμε οι πολίτες να ανταποκριθούν σε αυτήν.

Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στον συνθέτη κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, στην κ. Βερόνικα Δαβάκη και σε όλους όσοι θα εργαστούν για την επιτυχή διοργάνωση της συναυλίας και να τους συγχαρώ για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης εκφράζω στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου για τη συμβολή του.

Και βέβαια θέλω να συγχαρώ τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη ο οποίος είχε την ιδέα διοργάνωσης της συναυλίας.

 

Πηγή: xanthi2.gr

Διάβασε το »

Ενίσχυση και αναβάθμιση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κύθνου

Newsteam 0 Comments

Η προμήθεια και εγκατάσταση προθηκών για τα εκθέματα που θα φιλοξενηθούν στο υπό υλοποίηση Αρχαιολογικό Μουσείο Κύθνου, περνά στη φάση της προκήρυξης, μετά την έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου των τευχών δημοπράτησης.

Η δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Κύθνου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 το καλοκαίρι του 2016, με αρχικό προϋπολογισμό 750.000,00 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου εν συνεχεία αυξήθηκε σε 1.075.723,00 ευρώ.

Τι προσφέρει στο νησί

Είναι έργο το οποίο αναμένεται να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο νησί, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά της Κύθνου η πολιτιστική της κληρονομιά αποκτά στέγη σε ένα σύγχρονο μουσείο και γίνεται προσβάσιμη σε κάθε μελετητή και επισκέπτη. Το Αρχαιολογικό Μουσείο θα στεγαστεί στο κτίριο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου, ένα αναξιοποίητο νεοκλασικό κτίριο, που για τον σκοπό αυτό, παραχωρήθηκε από τον Δήμο Κύθνου στο ΥΠΠΟΑ, στο οποίο θα γίνει η μόνιμη έκθεση των πλούσιων αρχαιολογικών ευρημάτων, που ήρθαν στο φως από το 2002 μέχρι σήμερα.

Η μόνιμη έκθεση του μουσείου θα περιλαμβάνει εκθέματα από τον μεσολιθικό οικισμό του Μαρουλά και από άλλες προϊστορικές θέσεις, από την αρχαία πόλη και τη νεκρόπολη των ιστορικών χρόνων (Βρυόκαστρο), αλλά και από την εκτός άστεως ύπαιθρο χώρα των ιστορικών χρόνων. Επιπλέον, θα εκτεθούν και ευρήματα των Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών χρόνων. Παράλληλα, θα γίνουν η συντήρησή των αρχαίων αντικειμένων (κεραμικών, μεταλλικών αντικειμένων, γλυπτών, αρχιτεκτονικών μελών, κ.λπ.) και σχεδιαστικές αποτυπώσεις αντικειμένων και αρχαιολογικών χώρων.

Στοιχεία έργου 

Το έργο έχει σημαντικά στοιχεία πρωτοπορίας και καινοτομίας, καθώς αποτελεί την συνδυασμένη εφαρμογή της αποκατάστασης ενός νεοκλασικού κτηρίου, φορέα του ίδιου ιστορικής και πολιτιστικής αξίας και η αξιοποίηση–διαχείρισή του με τους κανόνες ενός σύγχρονου μουσειακού χώρου, που θα περιλαμβάνει σύγχρονο σχεδιασμό της έκθεσης, εκθεσιακό φωτισμό, χρήση πολυμέσων κ.τ.λ. Η συνέργεια αυτή μπορεί να αποτελέσει μια πρόταση για τα κτήρια, που χρησιμοποιούνται ως Μουσεία, ιδιαίτερα σε περιοχές με μικρή αρχιτεκτονική κλίμακα, που δεν χωρούν ογκώδη οικοδομήματα και να συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος των νησιών των Κυκλάδων.

Η ενημέρωση του κοινού – τοπικής κοινωνίας και επισκεπτών – θα είναι δυνατή και από την ιστοσελίδα του Δήμου Κύθνου ενώ θα υπάρχει συνεχής προβολή του Μουσείου μέσα από τον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (κόμβος ΟΔΥΣΣΕΑΣ).

Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει και τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εκδηλώσεων στον χώρο της αυλής, θεματικών ξεναγήσεων κ.ά, ώστε το Μουσείο να αποτελέσει κέντρο πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για το νησί. Ακόμα, εκδηλώσεις για την προβολή του Μουσείου θα γίνουν και σε συνεργασία με το Δήμο και άλλους τοπικούς φορείς του νησιού (π.χ. πολιτιστικούς συλλόγους). Έτσι, το Μουσείο γίνεται ένας καταλυτικός παράγοντας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και η ιστορία της Κύθνου γίνεται ένα ζωντανό κομμάτι της καθημερινότητας του νησιού.

Οι εργασίες υλοποιούνται με ίδια μέσα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής του Ε.Π. Νότιο Αιγαίο και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Πηγή: cyclades24.gr

Διάβασε το »

Βοηθητικοί οικίσκοι θα προσφερθούν στα Νοσοκομεία

Newsteam 0 Comments

Την παραχώρηση 5 οικίσκων και την τοποθέτησή τους, στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών τους, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στη συνεδρίαση, που πραγματοποίησε μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e: presence.gov.gr, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020.

Η παραχώρησή τους προς χρήση, με διάρκεια τα δυο έτη, έγινε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατόπιν αιτήματος της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου σε συνέχεια σχετικών αιτημάτων και συνεννόησης με τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Οι οικίσκοι τύπου container, με εμβαδόν 25 τμ, είναι έτοιμοι προς χρήση και θα χρησιμοποιηθούν για την διαχείριση των πιθανών κρουσμάτων του κορονοϊού. Οι προσωρινά παραχωρούμενοι οικίσκοι θα μεταφερθούν από τις αποθήκες Ασπροπύργου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στα περιφερειακά Νοσοκομεία Κέρκυρας, Λευκάδας, Ληξουρίου, Αργοστολίου και Ζακύνθου.

Πηγή: imerazante.gr

Διάβασε το »

Με το ποσό των 554.000 ευρώ ενισχύει η Περιφέρεια τα νοσοκομεία της Δυτικής χώρα μαςς

Newsteam 0 Comments

Σε ενίσχυση των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, προχωράει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία μετά από ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου διαθέτει το ποσό των 554.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την περαιτέρω θωράκιση των νοσοκομειακών δομών υγείας έναντι της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Δικαιούχοι είναι τα Νοσοκομεία:

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Παναγία η Βοήθεια, Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Ο Άγιος Ανδρέας, Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου. Τα έργα αφορούν σε προμήθειες εξοπλισμού κλινών ΜΕΘ και αναπνευστήρων που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ετοιμότητα των νοσοκομειακών μονάδων της Περιφέρειας ώστε να ανακουφιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας και να ανταποκριθεί στις τρέχουσες έκτακτες καταστάσεις.

Αναλυτικότερα, τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι:

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: 142.000,00 €
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΗΣ Μ.Ε.Θ. TOY Γ.Ν.ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ-Ν.Μ.ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΟΥ SARS – CoV 2: 110.000,00 €
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ: 100.000,00 €
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ – Ν.Μ. ΠΥΡΓΟΥ: 202.000,00 €

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής:

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή της μεγάλης υγειονομικής κρίσης, έθεσε στο επίκεντρο της δράσης της, δύο στόχους:

Πρώτον, την πλατιά ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, καθώς και την οργάνωση της λειτουργίας των υπηρεσιών της με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και την εύρυθμη εξυπηρέτηση των πολιτών

Δεύτερον, την ουσιαστική και με μεγάλες ταχύτητες, στήριξη του τοπικού συστήματος υγείας. Γιατί ξέρουμε ότι τα ελλείμματα είναι πολλά και χρόνια, όμως πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να παραμένει θεατής, αλλά να σπεύδει και να καλύπτει όσες ανάγκες μπορεί. Γιατί ξέρουμε επίσης ότι η ενίσχυση των υγειονομικών υποδομών αποτελεί την πιο κρίσιμη ίσως παράμετρο για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας. Αλλά γιατί ξέρουμε και κάτι άλλο: Ότι κάθε έργο που αφορά τον τομέα της Υγείας, είναι ένα έργο και για την επόμενη μέρα. Ένα έργο που θα μείνει και θωρακίζει την περιοχή μας και στο μέλλον.

Σήμερα λοιπόν, με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο θέλω στο σύνολό του να ευχαριστήσω για την ομόψυχη στάση του, κάναμε ένα βήμα στήριξης των νοσοκομείων μας: Χρηματοδοτούμε τη δημιουργία νέων ΜΕΘ αλλά και την ενίσχυση εξοπλισμού των υφιστάμενων ΜΕΘ. Και διαβεβαιώνουμε τους μεγάλους πρωταγωνιστές της μάχης κατά του κορονοϊού, τους γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και το σύνολο των πολιτών, ότι δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και κάθε διαθέσιμο μέσο να ενισχύουμε τη δημόσια υγεία.

Μάλιστα, η Περιφέρεια έχει ήδη κάνει την προεργασία και είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε χρηματοδότηση νέων διαγνωστικών εργαστηρίων για τα τεστ του κορωνοϊού, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την επιτροπή των ειδικών.

Πέραν τούτων, όμως: Από σήμερα θέτουμε και έναν τρίτο και επίσης μεγάλο στόχο: Τη δημιουργία μιας μεγάλης πανστρατιάς προσφοράς στη Δυτική Ελλάδα!

Οι ανάγκες σε υποδομές, σε είδη και υλικά πρώτης ανάγκης, ακόμα και σε ανθρώπινο δυναμικό, παραμένουν μεγάλες. Γι’ αυτό ζητάω από το σύνολο των φορέων, των οργανώσεων και των επιχειρήσεων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, της περιοχή μας, να συμβάλλουν με τον τρόπο και στον βαθμό που ο καθένας μπορεί, μέσα από την ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pde.gov.gr). Τώρα, είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι κανένας δεν είναι – και δεν θα μείνει – μόνος του. Είναι η ώρα της μεγάλης ανάγκης, αλλά και της μεγάλης ενότητας. Σε αυτή τη μάχη, όπως και σε όσες ακολουθήσουν, είμαστε όλοι μαζί. Για μια Δυτική Ελλάδα των ανθρώπων. Νικήτρια και πρωταγωνίστρια σε όλα τα επίπεδα!.

Πηγή: pde.gov.gr

Διάβασε το »

Άμεση ενίσχυση του ιατρείου των Αγίων Δέκα ζητά ο δήμαρχος

Newsteam 0 Comments

Τις σοβαρές ελλείψεις και τα προβλήματα που παρατηρούνται στην λειτουργία του
Περιφερειακού Ιατρείου Αγίων Δέκα, καθώς και την ανάγκη άμεσης ενίσχυσής του με προσωπικό, ιατρικό εξοπλισμό και μέσα προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, επισημαίνει σε επιστολή του προς την 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Κέντρο Υγείας Μοιρών, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι, λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το ιατρείο παραμένει αρκετές εργάσιμες ημέρες κλειστό, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρείται το πλήρες ωράριο, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι ασθενείς ή να
αναγκάζονται να μεταβούν σε άλλες ιατρικές δομές, όμορων περιοχών, προκειμένου να καλύψουν στοιχειώδεις ιατρικές ανάγκες.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι, παρά τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την λήψη μέτρων προστασίας έναντι στον κορωνοϊό, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς το ιατρείο δεν διαθέτει τα
απαραίτητα μέσα προστασίας του προσωπικού και των ασθενών, όπως μάσκες, αντισηπτικά, οινόπνευμα, γάντια καθαριστικά κλπ.

Επαρκείς ποσότητες

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να ενισχυθεί το ιατρείο με το
αναγκαίο προσωπικό, τον εξοπλισμό και τα μέσα προστασίας που απαιτούνται, ώστε να
διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του και να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, λόγω των
προαναφερόμενων ελλείψεων τονίζει ο Δήμαρχος Γόρτυνας.

Πηγή: gortynalive.com

Διάβασε το »

Συνεργασία δήμων της Μεσσηνίας λόγω πανδημίας κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Συνεργασία δήμων της Μεσσηνίας λόγω κορονοϊού. Τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται, οι αποφάσεις που οι Δήμοι εφαρμόζουν, τα προβλήματα που εντοπίζονται.

 

Αλλά και αιτήματα που αφορούν διαδικασίες προγραμματισμού και υλοποίησης έργων, απασχόλησαν τηλεδιασκέψεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες που πραγματοποίησε, χθες, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αρχικά ο κ. Βασιλόπουλος είχε ένα κύκλο τηλεφωνικών επαφών με δημάρχους της Μεσσηνίας, προκειμένου να σταχυολογηθούν μία σειρά από θέματα που απασχολούν και τη λειτουργία των Δήμων, αλλά και να υπάρξει κοινή στάση και αντιμετώπιση έναντι των όσων εξελίσσονται την περίοδο αυτή στη χώρα μας.

Εν συνεχεία ο δήμαρχος, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνομίλησε με το Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, θέτοντας τους προβληματισμούς του και ζητώντας παρέμβαση του Συλλογικού οργάνου, προκειμένου να υπάρξουν διευκρινήσεις για τις εν εξελίξει διαδικασίες που αφορούν έργα, μελέτες και το γενικότερο προγραμματισμό του Δήμου, μεταφέροντας αντίστοιχα ζητήματα και από άλλους Δήμους της Μεσσηνίας. Επίσης υπήρξε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που ο δήμος Καλαμάτας έχει αναλάβει σε επίπεδο πρόληψης.

Από την πλευρά του ο κ. Καφαντάρης, συνεχάρη τον δήμαρχο για τις άμεσες ενέργειες που έχει προβεί, εστιάζοντας στην ίδρυση του Συντονιστικού Κέντρου. Επίσης έδωσε αναλυτική ενημέρωση για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει σε κεντρικό επίπεδο, με στόχο την ενίσχυση του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι, την παροχή δωρεάν οχημάτων, αλλά και την προμήθεια υλικών από τον ΕΟΔΥ. Οι Δήμοι δεν κλείνουν. Φεύγουμε τελευταίοι από τη μάχη. Αν καταρρεύσει η αυτοδιοίκηση, θα καταρρεύσει η κοινωνία, το μήνυμα του Γ.Γ. της ΚΕΔΕ.

Τέλος, για τα ίδια θέματα, ο κ. Βασιλόπουλος είχε επικοινωνία και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκη.

Διάβασε το »