Πατήστε ESC για κλείσιμο

Ενημέρωση - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Υψηλός παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα

Newsteam 0 Comments

Ο αριθμός κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ:

"Σήμερα ανακοινώνουμε 339 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14738, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2541 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6191 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 20 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 327 θανάτους συνολικά στη χώρα. 122 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω".

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 310 τα σημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα μας

Newsteam 0 Comments
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την εξάπλωση της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, το απογεύμα της Τρίτης, σε γραπτή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, αναφέρεται:
"Σήμερα ανακοινώνουμε 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και  12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.
2433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα. 116 (37%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω".
Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Νέα νέα μέτρα σε Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς

Newsteam 0 Comments

Νέα τοπικά lockdown αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού, όπως έχουν διαμορφωθεί και με τα χθεσινά αποτελέσματα.
Τα περιοριστικά μέτρα θα εφαρμοστούν στις Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Θα ισχύουν για 14 ημέρες και συγκεκριμένα από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 6 π.μ., έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα.

Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:
Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
 Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, υπάρχει η δυνατότητα αναστολής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις παραπάνω περιοχές μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 372 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πού εντοπίζονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Newsteam 0 Comments

Αρνητικό ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού σημείωσε σήμερα (10.09.2020) η Ελλάδα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 372, εκ των οποίων τα 164 είναι γνωστές συρροές και τα 114 συνδεόνται με το εργοστάσιο επεξεργασίας τροφίμων στην Πέλλα. Είκοσι εννέα συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία ανακύκλωσης στην Αττική και 21 προέρχονται από διάφορες γνωστές συρροές προηγούμενων ημερών.

Aναλυτικότερα:
– 21 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 6 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως
– 345 εγχώρια κρούσματα.
Συγκεκριμένα:
-133 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής
-18 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης
-1 κρούσμα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
-1 κρούσμα από Π.Ε. Αργολίδας
-1 κρούσμα από Π.Ε. Γρεβενών
-5 κρούσματα από Π.Ε. Εύβοιας
-3 κρούσματα από Π.Ε. Ζακύνθου
-8 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας (4 εκ των οποίων συνδέονται
με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, 1
αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα)
-7 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης
-9 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων
-14 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς (εκ των οποίων τα 13
συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας
τροφίμων)
-70 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας (εκ των οποίων 64 συνδέονται
με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων)
-4 κρούσματα από Π.Ε. Κεφαλλονιάς
-2 κρούσματα από Π.Ε. Κιλκίς
-7 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης
-2 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας
-1 κρούσμα από Π.Ε. Λασιθίου
-6 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου
-3 κρούσματα από Π.Ε. Λήμνου
-15 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας (εκ των οποίων 13
συνδεόμενα με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας
τροφίμων)
-1 κρούσμα από Π.Ε. Ρεθύμνου
-1 κρούσμα από Π.Ε. Σάμου
-2 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων
-1 κρούσμα από Π.Ε. Φλώρινας
– 30 κρούσματα υπό διερεύνηση (εκ των οποίων 18 συνδεόμενα με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων).

Διάβασε το »

Αναβρασμός στην ενημέρωση του Mega. Ποιος παρουσιαστής είναι ενοχλημένος

Newsteam 0 Comments

Πρώτος σας είχα γράψει πως απόφαση της διοίκησης του Mega μετά το μέτριο ξεκίνημα πέρσι ήταν να τ’ αλλάξει όλα στην ενημέρωση. Οι αλλαγές ξεκίνησαν από το καθημερινό ενημερωτικό πρωινό, συνεχίστηκαν στα δελτία ειδήσεων και τώρα έρχονται και στο «Mega Σαββατοκύριακο» την πρωινή εκπομπή που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

 • Τελικά και οι δύο παρουσιαστές της προηγούμενης σεζόν έμειναν εκτός: Οι δημοσιογράφοι Γιώργος Χουδαλάκης και Άρης Ραβανός. Ο δεύτερος έχει κάνει σχετική ανάρτηση στο facebook ο πρώτος είναι έντονα ενοχλημένος καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρχε το ενδεχόμενο να παραμείνει με υποστηρικτικό ρόλο στην εκπομπή την παρουσίαση της οποίας αναλαμβάνουν ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Στέλλα Γκαντώνα.

 

 

 

 

Ο πρώτος έδωσε θετικά δείγμα γραφής στην καθημερινή πρωινή εκπομπή όλο το καλοκαίρι και φυσικά έχει στενές σχέσεις με τον όμιλο καθώς είναι οικονομικός συντάκτης στην εφημερίδα «Το βήμα», η δεύτερη έκανε μεταγραφή από το Open αφού πρώτα ήρθε σε διαφωνία με τον νέο διευθυντή ειδήσεων Χρήστο Παναγιωτόπουλο.

 

 

 

 

Πάντως εντός σταθμού και ειδικά στον ενημερωτικό τομέα υπάρχει αναβρασμός καθώς πλέον οι αλλαγές θα συνεχιστούν σε ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και παραγωγούς. Άλλωστε και ο αστυνομικός συντάκτης Μαρίνος Αλιφέρης εγκατέλειψε και αυτός το Open για το Mega. Και όπως μαθαίνω μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε και νεότερα…

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Χωρίς Τσιόδρα η σημερινή ενημέρωση κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Στην σημερινή ενημέρωση (08/09) που θα πραγματοποιηθεί για τον κορονοϊό, στο υπουργείο Υγείας, θα απουσιάζει ο Σωτήρης Τσιόδρας

Η ενημέρωση θα αρχίσει στις 18:00 και θα γίνει από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία ενημέρωση δεν συμμετείχε ούτε ο κ. Τσιόδρας, ούτε ο κ. Μαγιορκίνης, και στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά βρισκόταν ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετάσχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Διάβασε το »

Ενημέρωση Vs Ψυχαγωγία: Δείτε τα νούμερα τηλεθέασης

Newsteam 0 Comments

Η νέα τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε και ήδη, οι πρώτοι «νικητές» διαφαίνονται, μιας και τα νούμερα τηλεθέασης δεν λένε ποτέ ψέματα.

Η «σύγκρουση» ανάμεσα στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία υφίσταται όπως ήταν αναμενόμενο και αυτή τη χρονιά, με τα διάφορα προγράμματα να προσπαθούν να αναδειχθούν ως τα κορυφαία.

Ήδη, απ΄τη δεύτερη κιόλας μέρα της νέας σεζόν, φαίνεται κάποια διαφορά. Για την ώρα, την πρωτιά κατέχει η Ενημέρωση, παραμερίζοντας, θα λέγαμε, την Ψυχαγωγία, η οποία ψάχνει να βρει τη «συνταγή» που θα την κάνει να ξεχωρίσει.

Η τηλεθέαση της πρώτης μέρας έδειξε την προτίμηση της στην Ελεονώρα Μελέτη – στο δυναμικό κοινό – και τους Αταίριαστους. Τη δεύτερη μέρα της νέας σεζόν η εκπομπή «Ώρα για Μελέτη», παρά την ελαφριά της υποχώρηση, κρατάει ξανά τα σκήπτρα της πρωτιάς, ενώ οι «Αταίριαστοι» συμβιβάστηκαν με το «ασημένιο μετάλλιο». Απ΄την άλλη, οι εκπομπές ψυχαγωγίας, όπως αυτές των Κατσούλη – Καραβάτου, Σκορδά, Μαλέσκου, παρουσίασαν πτώση.

Στο γενικό σύνολο, ωστόσο, οι «Αταίριαστοι κράτησαν» πάλι την πρωτιά και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Ενώ, η πρώτη στο δυναμικό κοινό, Ελεονώρα Μελέτη, βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Δείτε αναλυτικά τα νούμερα τηλεθέασης:

ΔΥΝΑΜΙΚΟ
 • Ώρα για Μελέτη – 15,3%
 • Αταίριαστοι – 13,6%
 • Στη φωλιά των Κου Κου – 12,3%
 • Το Πρωινό – 11,6%
 • Love It – 10%
 • Αλήθειες με τη Ζήνα – 8,9%
 • Καλοκαίρι not – 8,9%
 • Ώρα για φαγητό – 5,3%
 • Επικοινωνία – 4,7%
ΓΕΝΙΚΟ
 • Αταίριαστοι – 22,7%
 • Ώρα για φαγητό – 14,8%
 • Ώρα για Μελέτη – 13%
 • Αλήθειες με τη Ζήνα – 11,3%
 • Το Πρωινό – 11,2%
 • Στη φωλιά των Κου Κου – 9,7%
 • Love It – 9,7%
 • Καλοκαίρι not – 7,8%
 • Επικοινωνία –4,7%

Η σεζόν βέβαια μόλις ξεκίνησε και όλες οι εκπομπές – ψυχαγωγικές ή ενημερωτικές – θα έχουν την ευκαιρία τους. Ποιος θα ξεχωρίσει; Ποιος θα κερδίσει τις καρδιές των τηλεθεατών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 • Δραματική διάσωση προσφύγων και μεταναστών ανοιχτά της Αμοργού (vid)
 • Επικοινωνία Μητσοτάκη – Σχοινά για Μόρια: «Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα»
 • Φωτιά ΚΥΤ Μόρια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί – Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο δρόμο (pics&vids)

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 202 νέα κρούσματα. Ένας νέος θάνατος. Πού εντοπίζονται;

Newsteam 0 Comments

Σήμερα ανακοινώνουμε 202 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11200, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2188 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4910 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 279 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν:

– 9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

– 86 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 16 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 4 συνδέονται με συρροές

– 16 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου, εκ των οποίων 5 συνδέονται με συρροές

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή

– 7 κρούσματα στην  Π.Ε. Ηρακλείου

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορίνθου, εκ των οποίων 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

– 1 κρούσμα στην  Π.Ε. Λάρισας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με συρροή

– 1 κρούσμα στην  Π.Ε. Πρεβέζης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων 

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 241 νέα κρούσματα και 5 νεκροί . Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα;

Newsteam 0 Comments

Σήμερα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020,  ανακοινώθηκαν 241 νέα κρούσματα κορονοϊού, καθώς και πέντε θάνατοι. Από τα 241 νέα κρούσματα, τα 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 10998 (ημερήσια μεταβολή +2.2%), εκ των οποίων 55.7% άνδρες.

Από τα 210 εγχώρια κρούσματα, τα 25 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 11 συνδέονται με συρροές.

Αναλυτικότερα:

– 31 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 118 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 23 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 5 συνδέονται με συρροές

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή, ενώ 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με συρροές

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κυκλάδων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 233 νέα κρούσματα και 2 νεκροί. Που εντοπίζονται;

Newsteam 0 Comments

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 233 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.757, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2141 (19.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4779 (44.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 154 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvnea.com

Διάβασε το »

Τα πανεπιστήμια ανοίγουν, αλλά μέχρι ακροατήριο 50 ατόμων

Newsteam 0 Comments

To ερώτημα για το αν θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια τη νέα ακαδημαική σεζόν απαντάται.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι φοιτητές θα επιστρέψουν κανονικά στην έδρα/πόλη των Πανεπιστημίων τους. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα συνεχιστεί για διαλέξεις με ακροατήριο άνω των 50 φοιτητών, με τις εταιρείες Google και Microsoft να παρέχουν δωρεάν πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στα ΑΕΙ.

Στην περίπτωση μικρότερων διαλέξεων (κάτω των 50 φοιτητών), καθώς και κλινικών, εργαστηριακών ασκήσεων και ομάδων μελέτης (μέχρι 30 φοιτητών) θα πραγματοποιείται δια ζώσης διδασκαλία. Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενισχύει την εκπαιδευτική διαδικασία στα ΑΕΙ για τη διδασκαλία σε ολιγομελείς ομάδες (μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ ύψους άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ). Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική από όλους που βρίσκονται με φυσική παρουσία στα Πανεπιστήμια καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους των εστιών, ενώ στα εστιατόρια θα συνεχιστεί ο διαμοιρασμός φαγητού σε πακέτο. Υπάρχει περίπτωση κάποια από τα μέτρα αυτά να αλλάξουν; Από την αρχή αυτής της πρωτοφανούς υγιειονομικής κρίσης, έχουμε τονίσει ότι παρακολουθούμε στενά, σε καθημερινή βάση, την εξέλιξη της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα – τοπικό, εθνικό και διεθνές.

 Κάθε βήμα και κάθε μέτρο που υιοθετούμε αξιολογείται διαρκώς, και επικαιροποιείται αν χρειαστεί, στη βάση της εξέλιξης της πανδημίας, και πάντοτε στη βάση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19.

foititikanea.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvnea.com

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 207 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι. Που εντοπίζονται 1-9-2020 τα κρούσματα;

Newsteam 0 Comments

Σήμερα ανακοινώνουμε 207 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10524, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvnea.com

Διάβασε το »

Χαρδαλίας- Τσιόδρας: Επιστρέφουν σήμερα στις οθόνες μας

Newsteam 0 Comments
Μετά τον αυξημένα κρουσματα των τελευταίων ημερών και κυρίως για τον μήνα Αύγουστο, σήμερα στις 18:00 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλίας και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον Κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
Παράλληλα θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης με σκοπό να απαντά στα ερωτήματα που θα γίνονται και θα αφορούν στο σύστημα υγείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvnea.com

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 270 νέα κρούσματα στην χώρα μας -5 νέοι νεκροί -35 διασωληνωμένοι

Newsteam 0 Comments

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 28 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 270, εκ των οποίων τα 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 9800 (ημερήσια μεταβολή +2.8%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 259 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 35 (65.7% άνδρες).

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvnea.com

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 259 νέα κρούσματα την Πέμπτη. Που εντοπίζονται;

Newsteam 0 Comments

Σήμερα, 27/8/2020, δηλώθηκαν 259 επιπλέον κρούσματα. Από τα 228 εγχώρια κρούσματα, τα 26 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, τα 14 με ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 4 με γνωστές συρροές.

– 25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– 107 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 23 συνδέονται   με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 25 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 1 στην Π.Ε. Βοιωτίας
• 1 στην Π.Ε. Δράμας
• 1 στην Π.Ε. Έβρου
• 3 στην Π.Ε. Ζακύνθου
• 7 στην Π.Ε. Ημαθίας
• 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 2 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 1 στην Π.Ε. Καβάλας
• 3 στην Π.Ε. Καρδίτσας
• 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 7 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 1 στην Π.Ε. Κορινθίας
• 4 στην Π.Ε. Κυκλάδων
• 5 στην Π.Ε Λάρισας
• 22 Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 14 με ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
• 1 στην Π.Ε. Ξάνθης
• 6 στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 3 στην Π.Ε. Πιερίας
• 2 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 9 στην Π.Ε. Χανίων
• 2 στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 8 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvnea.com

Διάβασε το »

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι με νέα Navtex και κόντρες στον αέρα! Αναμένεται ανακοίνωση…

Newsteam 0 Comments

Η Τουρκία τραβάει όσο μπορεί το σκοινί με ενέργειες που προκαλούν τόσο στον αέρα όσο και στην θάλασσα. Η Ελλάδα από την άλλη με ψυχραιμία απαντά στις τουρκικές προκλήσεις και παράλληλα προσπαθεί με διπλωματικές κινήσεις να βρει στήριξη από τους εταίρους της.

Τα δυο τελευταία επεισόδια που εμπνεύστηκε η Άγκυρα ήταν η έκδοση νέας Navtex για να συνεχίσει την προκλητική του πορεία το Oruc Reis αλλά και η παρενόχληση ελληνικών μαχητικών από τουρκικά.

Οπως πληροφορείται το OnAlert.gr, η παρενόχληση των ελληνικών F-16 σημειώθηκε στις 11:30 το πρωί κατά την επιστροφή τους από την Κύπρο όπου συμμετείχαν στην άσκηση EUNOMIA 2020.

Την ώρα που τα ελληνικά αεροσκάφη πετούσαν στον εναέριο χώρο, στον οποίο εφάπτονται το FIR Aθηνών και το FIR Λευκωσίας, δέχθηκαν παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά αεροσκάφη πλησίασαν σε κοντινή απόσταση τα ελληνικα F-16 που πετούσαν ανα ζεύγη με αποτέλεσμα να σημειωθούν εμπλοκές μεταξύ των αεροσκαφών.
Η τουρκική πρόκληση στον αέρα, όπως επισημαίνουν επιτελείς του ΓΕΑ, συνίσταται στο γεγονός ότι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, χωρίς να έχουν υποβάλλει σχέδιο πτήσης στις κυπριακές και τις ελληνικές αρχές, παρενόχλησαν τα ελληνικά μαχητικά τα οποία είχαν τηρήσει τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας κατά την συμμετοχή τους στην άσκηση.

Την ίδια ώρα η Άγκυρα εξακολουθεί να συντηρεί την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο με την έκδοση νέας NAVTEX για σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis. Σύμφωνα με την τουρκική αναγγελία το τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα πραγματοποιήσει  έρευνες μέχρι την πρώτη σεπτεμβρίου σε θαλάσσια περιοχή που γεωγραφικά οριοθετείται βορειότερα από την περιοχή που είχε δεσμεύσει προηγουμένως.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται έκδοση ANTI-NAVTEX από τις ελληνικές αρχές.

Η περιοχή που δεσμεύεται ορίζεται από τις εξής συντεταγμένες:

33 55.00 N – 027 59.77 E
34 12.28 N – 028 00.12 E
35 12.12 N – 030 22.15 E
34 58.25 N – 030 31.50 E
34 18.58 N – 028 55.57 E

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvnea.com

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Εμβόλιο ως το τέλος του 2020;

Newsteam 0 Comments

Πολύ κοντά στην δημιουργία εμβολίου για τον Covid-19 βρίσκονται οι επιστήμονες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου, Έλενα Χουλιάρα στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Εκτιμούμε ότι τα τελικά αποτελέσματα από τις μελέτες φάσης ΙΙ/ΙΙI θα είναι διαθέσιμα το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και εφόσον το εμβόλιο εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές μπορεί να είναι έτοιμο προς διάθεση.

Τα έως τώρα δεδομένα ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό και μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε τα σχέδιά μας για την παρασκευή του εμβολίου σε κλίμακα, ώστε να διασφαλιστεί η ευρεία και ισότιμη πρόσβαση σε ολόκληρο τον κόσμο, σε τιμή κόστους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AstraZeneca έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια, σε πρώτη φάση, 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, με την Ελλάδα να λαμβάνει 700.000 δόσεις ανά μήνα και 3 εκατομμύρια δόσεις συνολικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvnea.com

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 168 νέα κρούσματα στην χώρα μας. Που εντοπίζονται;

Newsteam 0 Comments
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτη (25/08) 168 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.΄

Από τα 145 εγχώρια κρούσματα, τα 11 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα:
20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
45 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 6 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
24 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
4 εκ των οποίων συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
1 στην Π.Ε. Αργολίδας
2 στην Π.Ε. Αχαΐας
1 στην Π.Ε. Βοιωτίας
1 στην Π.Ε. Εύβοιας
4 στην Π.Ε. Ημαθίας
10 στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
3 στην Π.Ε. Καβάλας
1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
1 στην Π.Ε. Κιλκίς
2 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή και 1 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
8 στην Π.Ε. Κυκλάδων
1 στην Π.Ε Λάρισας
6 στην Π.Ε. Λασιθίου
12 στην Π.Ε. Λέσβου
2 στην Π.Ε Μαγνησίας
1 στην Π.Ε Ξάνθης
6 στην Π.Ε Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
2 στην Π.Ε. Πιερίας
1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
3 στην Π.Ε. Ροδόπης
3 στην Π.Ε. Τρικάλων
3 στη Π.Ε Χανίων
1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvnea.com

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Που εντοπίζονται τα νέα κρούσματα;

Newsteam 0 Comments

Σε ποιες περιφέρειες καταγράφονται τα κρούσματα κορονοϊού. Πάνω από 50 στην Αττική και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη. 15 κρούσματα στην Κοζάνη.
Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 24/8/2020, δηλώθηκαν 170 επιπλέον κρούσματα. Από τα 134 εγχώρια κρούσματα, τα 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 14 με επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

-27 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
-9 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
-51 κρούσματα από την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

-18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης , εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

-1 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου

-1 στην Π.Ε. Έβρου

-1 στην Π.Ε. Κέρκυρας

-1 στην Π.Ε Ηλείας

-1 στην Π.Ε Ημαθίας

-4 στην Π.Ε Ηρακλείου

-1 στην Π.Ε Ιωαννίνων

-2 στην Π.Ε Καβάλας

-2 στην Π.Ε Καρδίτσας

-2 στην Π.Ε Καστοριάς

-15 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης, εκ των οποίων 14 συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα

-5 στην Π.Ε Κυκλάδων

-1 στην Π.Ε Λασιθίου

-3 στην Π.Ε Λέσβου

-1 στην Π.Ε Μαγνησίας

-2 στην Π.Ε Μεσσηνίας

-4 στην Π.Ε Πέλλας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

-3 στην Π.Ε Πιερίας

-1 στην Π.Ε Πρέβεζας

–       1 στην Π.Ε Ροδόπης

–        1 στην Π.Ε Σερρών

–       2 στην Π.Ε. Τρικάλων

–        1 στην Π.Ε. Φλώρινας

–       3 στην Π.Ε Χανίων

–       1 στην Π.Ε Χίος

–       5 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Διάβασε το »

Το αποφάσισαν. Επιστρέφουν στην τηλεόραση Τσιόδρας – Χαρδαλιάς

Newsteam 0 Comments

Επανέρχεται η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο της πανδημίας και χθες Κυριακή, σημειώθηκε ρεκόρ 284ων κρουσμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

MEGA: Σε εντατικούς ρυθμούς προετοιμασίας για τη νέα σεζόν

Newsteam 0 Comments

Στο MEGA έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Οι ιθύνοντες του καναλιού δίνουν προτεραιότητα στην ενημέρωση και ποντάρουν στη ψυχαγωγία.

Όσον αφορά τον τομέα της ενημέρωσης,  όπως όλα δείχνουν, το πράσινο φως θα πάρει η εκπομπή Κοινωνία ώρα MEGA με τους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου ενώ το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο έχει προγραμματίσει το ραντεβού με τους τηλεθεατές για το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου.

Για τη νέα σεζόν 2020 – 2021, τα πρώτα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα είναι μικρά και προσεκτικά καθώς το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί, στον τομέα της ψυχαγωγίας, με τρεις σειρές και έπεται συνέχεια. Η Τίνα Καμπίτση  γράφει ένα ερωτικό δράμα με ίντριγκες, πάθη, εξουσία και μυστικά, μια σειρά που θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσελεμέγκου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τηλέραμα, μια ερωτική κομεντί για το Μεγάλο Κανάλι ετοιμάζει και η Μυρτώ Κοντοβά με κωμικά στοιχεία αλλά και προβληματισμό. Η υπόθεση εστιάζει στη γενιά των 40αρηδων που έχουν περάσει την κρίση, τα μνημόνια, έχασαν δουλειά, φιλίες και σχέσεις. Στη σειρά, που θα μεταδίδεται μία φορά την εβδομάδα, θα πρωταγωνιστεί μία ομάδα ηθοποιών και μέχρι στιγμής έχει υπογράψει μόνο ο Μάκης Παπαδημητρίου.

Στο νέο πρόγραμμα του MEGA θα δούμε και ένα αστυνομικό θρίλερ, σε σενάριο Βίκυς Αλεξοπούλου και σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Η σειρά, που θα παίζει δυο φορές την εβδομάδα, εστιάζει σε μια σκοτεινή υπόθεση που ξετυλίγεται με περίεργο τρόπο, πολύ μυστήριο και συνεχείς ανατροπές. Η παραγωγή θέλει αυτή η σειρά να είναι εφάμιλλη ανάλογων που βλέπουμε σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.

Τις προσεχείς ημέρες θα κλείσουν όλα τα καστ, ώστε τα γυρίσματα να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη. Τα σίριαλ αυτά θα αρχίσουν να προβάλλονται σταδιακά, ενώ στο β’ μισό της σεζόν δεν αποκλείεται να δούμε και μια καθημερινή δραματική σειρά, καθώς και τις νέες προτάσεις του Γιώργου Καπουτζίδη και του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 • Βελόπουλος: Η επίθεση του στον Αντετοκούνμπο μέσω Twitter: Έλληνας γεννιέσαι δε γίνεσαι

 • GNTM: H Ασημίνα έγινε… ξανθιά (pics)

 • Στο νοσοκομείο η Ρούλα Ρέβη – Δείτε τι συνέβη (pics)


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM 

Διάβασε το »

Ενημέρωση στον Δήμο Κισσάμου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Κισσάμου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Κισσάμου και την Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου οργανώνουν, την Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο, ενημερωτική συνάντηση, η οποία θα γίνει από κλιμάκιο εποπτών της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων, με θέμα την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου σε καταστήματα εμπορίου, εστίασης και τουριστικών καταλυμάτων.

Στην συνάντηση θα παρευρεθεί ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων, κ. Δημήτρης Νικολακάκης, καθώς και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Κώτσογλου .

Στην συνάντηση θα πραγματοποιηθεί επίσης, ενημέρωση για τα τελευταία νέα και δράσεις στον Τομέα του Τουρισμού και θα απαντηθούν τυχόν ερωτήματα που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βασίλης Διγαλάκης: Προχωρούν η προσωρινή και η μόνιμη λύση για τα Λύκεια της Κισσάμου

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Το τελικό νομοσχέδιο για πορείες και διαδηλώσεις – Τι αλλάζει

Newsteam 0 Comments

Στην τελική μορφή του το νομοσχέδιο προβλέπει περιορισμούς των δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων εάν πιθανολογείται ότι η διεξαγωγή τους θα διαταράξει δυσανάλογα την κοινωνικοοικονομική ζωή της συγκεκριμένης περιοχής και την υποχρεωτική γνωστοποίηση της συγκέντρωσης από τον οργανωτή στην Αστυνομία μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει, ωστόσο, δύο εξαιρέσεις:

Δεν απαιτείται γνωστοποίηση για τις δημόσιες συναθροίσεις που πραγματοποιούνται για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το Έθνος, η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο οι διαδηλώσεις που δεν έχουν μαζικό χαρακτήρα να διεξάγονται χωρίς να διαταράσσεται η ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας. Κομβικό ρόλο θα έχει εφεξής ο οργανωτής της κάθε πορείας, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσει είτε στην ΕΛ.ΑΣ. είτε στο Λιμενικό τον τόπο και τον χρόνο της διαδήλωσης. Αυτό θα μπορεί να γίνει εγγράφως ή μέσω Διαδικτύου.

Ο οργανωτής θα πρέπει να δηλώσει τα στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας του, τον χρόνο έναρξης και λήξης της συνάθροισης, τον σκοπό, καθώς και την προτεινόμενη διαδρομή.

Τι θα συμβεί, όμως, εάν δεν υπάρχει κάποιος οργανωτής; Το σχέδιο νόμου θα ορίζει ότι αυθόρμητη συνάθροιση που δεν έχει γνωστοποιηθεί δύναται να επιτραπεί εφόσον δεν διαφαίνονται κίνδυνοι διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας ή σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής.

 • Στην περίπτωση αυτή, η αρμόδια αστυνομική ή λιμενική Αρχή καλεί τους συμμετέχοντες να ορίσουν οργανωτή, εφόσον οι υφιστάμενες συνθήκες το επιτρέπουν, ενώ δύναται να επιβάλει περιορισμούς.
 • Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η αστυνομική ή λιμενική Αρχή δύναται να προβεί στη διάλυση της ανωτέρω συνάθροισης.
Στις υποχρεώσεις του υπευθύνου για την πορεία αναφέρονται τα εξής:

Ο οργανωτής συνεργάζεται με την αρμόδια αστυνομική ή λιμενική Αρχή και ιδίως με τον αστυνομικό ή λιμενικό διαμεσολαβητή και θα συμμορφώνεται στις υποδείξεις τους παρέχοντας τη συνδρομή του στην προσπάθεια για την τήρηση της τάξης και την ομαλή πραγματοποίηση της συνάθροισης. Ενημερώνει τους μετέχοντες στη συνάθροιση για την υποχρέωσή τους να μη φέρουν και χρησιμοποιούν αντικείμενα πρόσφορα για την άσκηση βίας και ζητά την παρέμβαση της αρμόδιας αστυνομικής ή λιμενικής Αρχής για την απομάκρυνση ατόμων που φέρουν τέτοια αντικείμενα. Ορίζει επαρκή αριθμό ατόμων, τα οποία παρέχουν συνδρομή στην περιφρούρηση της συνάθροισης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και προβλέψεις για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Θα ορίζεται δηλαδή πότε μια πορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη θα πρέπει να διαλυθεί από τις Αρχές. Αυτό θα συμβαίνει όταν πραγματοποιείται παρά την έκδοση απόφασης απαγόρευσης, όταν οι συμμετέχοντες δεν συμμορφώνονται προς τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν, όταν λαμβάνει χώρα χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί και όταν ξεσπούν επεισόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση ενημέρωσης για τη πορεία υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Για την τελευταία περίπτωση αναφέρεται ότι η διάλυση δύναται να διαταχθεί όταν μετατρέπεται σε βίαιη με τη διάπραξη σοβαρών αξιόποινων πράξεων, όπως επιθέσεων κατά προσώπων, εμπρησμών, φθορών δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας, βιαιοπραγιών κατά της αστυνομικής δύναμης και ιδίως σε περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί και εμπρηστικοί μηχανισμοί, φωτοβολίδες, αιχμηρά αντικείμενα ή από τη συνέχισή της προκαλείται άμεσος κίνδυνος κατά της ζωής ή σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο νόμος θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός απέναντι στον οργανωτή, ο οποίος θα ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας τους από τους συμμετέχοντες στη δημόσια συνάθροιση.

Από την ευθύνη αυτή απαλλάσσεται εάν είχε γνωστοποιήσει εγκαίρως τη διεξαγωγή της συνάθροισης και αποδεικνύει ότι είχε λάβει όλα τα αναγκαία και πρόσφορα μέτρα για την πρόληψη και αποτροπή της ζημιάς διευκρινίζεται.

Ενημέρωση για την κυκλοφορία

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θεσμοθετεί ειδική ιστοσελίδα, μέσω της οποίας θα παρέχεται ενημέρωση στους πολίτες για τις προγραμματισμένες ή τρέχουσες συναθροίσεις αλλά και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Στόχος είναι οι οδηγοί να γνωρίζουν από την προηγούμενη ημέρα τον τόπο και τον χρόνο των συγκεντρώσεων αλλά και τους δρόμους που ενδεχομένως θα κλείσουν, προκειμένου να προσαρμόσουν τις μετακινήσεις τους ανάλογα.

Η ιστοσελίδα θα τροφοδοτείται με δεδομένα από τα επιχειρησιακά κέντρα της Τροχαίας αλλά και από τους υπευθύνους για την κατάρτιση των καθημερινών συγκεντρώσεων και πορειών. Σε κάθε πορεία θα ορίζεται αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Λιμενικού Σώματος ως αστυνομικός διαμεσολαβητής ή λιμενικός διαμεσολαβητής, ο οποίος θα αποτελεί τον σύνδεσμο της αρμόδιας αστυνομικής ή λιμενικής Αρχής με τον οργανωτή της πορείας. Εάν κρίνεται ότι μια διαδήλωση μπορεί να διαταράξει δυσανάλογα την κοινωνικοοικονομική ζωή της συγκεκριμένης περιοχής, λόγω των ειδικότερων κυκλοφοριακών και άλλων τοπικών συνθηκών, τότε μπορούν να επιβληθούν περιορισμοί. Στα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη για μια τέτοια απόφαση θα περιλαμβάνεται και ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Πηγή: real.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Κωστούρος: Νέος άνεμος ενημέρωσης με Kedenews και Pressgroup

Newsteam 0 Comments

Κωστούρος: Νέος άνεμος ενημέρωσης με Kedenews και Pressgroup.

Η παρουσία του διευθυντή της εφημερίδας Kedenews, του πορτάλ https://kedenews.gr/ κι εκπροσώπου του δημοσιογραφικού ομίλου Pressgroup, Γιώργου Κωστούρου, την Πέμπτη το απόγευμα 19 Ιουνίου, στην ενημερωτική εκπομπή ΝΕΤ 24, που επιμελείται ο δημοσιογράφος Γιάννης Κορωναίος, δεν είχε μόνο ενημερωτική χροιά.
Ο Γιώργος Κωστούρος, με την πολυετή εμπειρία του στο χώρο της ενημέρωσης, είχε ξακάθαρες και ουσιαστικές τοποθετήσεις και σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις ερωτήσεις του επικεφαλής της εκπομπής. Δεν μάσησε τα λόγια του, σχολίασε τα δρώμενα, τα πριν και σημερινά της εποχής κορονοϊού.

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πήρε θέση για τις κυβερνητικές σκέψεις περί της αναβάθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι μπορεί η καραντίνα και ο κορονοιός να έχουν προκαλέσει προβληματισμό και να προβλέπεται ύφεση στην οικονομία της χώρας, ωστόσο,δεν παρέλειψε κάτι. Να σταθεί στην μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και της οικονομικής ενίσχυσης των κοινωνικών εκείνων τάξεων οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Δίνοντας έμφαση στην τελευταία εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την σπουδαία οικονομική ανάσα-βοήθεια που προβλέπεται με την χορήγηση 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ξεκινώντας στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης που θα αποφέρει και 40.000 νέες θέσεις.

 

Ο Κώστας Μπακογιάννης

Ο Γιώργος Κωστούρος, δεν παρέλειψε επίσης, να σχολιάσει και τις δραστηριότητες του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως εκτελεί έργο αναβάθμισης της πρωτεύουσας που αυτή το είχε ανάγκη από χρόνια για να εκτοξευτεί στο μέλλον.

 

Νέος άνεμος ενημέρωσης

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τον όμιλο Pressgroup και τα ΜΜΕ του, ιδιαίτερα δε για την έντυπη έκδοση Kedenews, το πορτάλ https://kedenews.gr/, ανέφερε ότι αποτελούν κάτι το καινοτόμο στο χώρο της ενημέρωσης. Κι αυτό γιατί, όπως συμπλήρωσε, η πλούσια ύλη τους αγγίζει θεματολογίες που δεν είχαν προβληθεί από τα ΜΜΕ, όπως θα τους άξιζε, τα προηγούμεα χρόνια. Και ολοκληρώνοντας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι για τα έντυπα του ομίλου, είναι θέμα χρόνου ν’ αποτελέσουν τη νέα μεγάλη πηγή ενημέρωσης για τους πολίτες, με την πλούσια και φρέσκια θεματολογία τους. Παλαιοί και νέοι δημοσιογράφοι του ομίλου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα της δουλειάς – ενημέρωσης που προσφέρουμε στους αναγνώστες είναι πάντα πλούσιο και άκρως ενδιαφέρον.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 10 νέα κρούσματα – Στους 189 οι θάνατοι

Newsteam 0 Comments

Σήμερα ανακοινώθηκαν 10 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.237, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

707 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1813 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 189 θανάτους συνολικά στη χώρα. 59 (31.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαλύεται το ναυάγιο της Γραμβούσας

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »