Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του 15ου Δημοτικού Σχολείου και 37ου Νηπιαγωγείου

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε την σύμβαση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του 15ου Δημοτικού Σχολείου και του 37ου Νηπιαγωγείου της Πάτρας, με προϋπολογισμό 296.000 ευρώ.

Η πίστωση προέρχεται α πό το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

Η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη θητεία της, τις αναβαθμίσεις όλων των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου και συνεχίζει σύμφωνα με το σχεδιασμό της με στόχο την διευκόλυνση της μόρφωσης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των μαθητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για 5η χρονιά τοποθετήθηκαν τα seatrac σε πλαζ

 

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του Δημαρχείου Ρεθύμνης

Newsteam 0 Comments

Υπεγράφη η σύμβαση ενεργειακής και αισθητικής αναβάθμιση του Δημαρχείου Ρεθύμνης

Την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης Δημαρχείου Ρεθύμνης υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, με τον ανάδοχο του έργου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 670.000€ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΠ Κρήτη 2014 – 2020 (Άξονας Προτεραιότητας 2: Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη – Δράση 4.c.1: Εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια)

Στη διάρκεια της συνεργασίας, του Δημάρχου Ρεθύμνης με την εκπρόσωπο του αναδόχου στην οποία συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Άγγελος Μαλάς, συζητήθηκαν διεξοδικά οι τεχνικές παράμετροι του έργου.

Επισημάνθηκε ότι ο σχεδιασμός και οι προτάσεις του Δήμου για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δημαρχείου Ρεθύμνου, αφενός εντάσσεται στη γενική φιλοσοφία του Δήμου περί εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, και, αφετέρου, υπαγορεύεται από την σημασία που αποδίδει στη διασφάλιση της λειτουργικότητας, τον εξωραϊσμό και την καλαισθησία του κεντρικότερου κτιρίου στην πόλη αλλά και στο συμβολισμό του ως φορέα φιλοξενίας της Αυτοδιοικητικής διαδρομής και δράσης του Ρεθύμνου των τελευταίων 5 και πλέον δεκαετιών, ως δομή ανάδειξης και προώθησης της ιστορίας του, ως χώρο υποδοχής κι εξυπηρέτησης της ντόπιας κοινωνίας και των πολυάριθμων επισκεπτών.

Σύμφωνα λοιπόν με το έργο που ξεκινά άμεσα θα γίνουν οι ακόλουθες παρεμβάσεις στο κτίριο του Δημαρχείου:

1. Εξωτερική θερμομόνωση σε όλες τις εξωτερικές αδιαφανείς επιφάνειες του κτηρίου

2. Αντικατάσταση παλαιών ανοιγμάτων με νέα κουφώματα.

3. Κατάργηση (κλείσιμο) ανοίγματος στη δυτική όψη του κτιρίου καθώς αυτό δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό του κτιρίου και κατασκευάστηκε εκ των υστέρων αλλοιώνοντας την αρχική όψη του κτιρίου.

4. Τοποθέτηση προβόλων σκίασης σε όλα τα επίπεδα του κτιρίου και ανακλαστική μεμβράνη στα ανοίγματα του ισογείου.

5. Ειδικά για την ενιαία διαφανή επιφάνεια της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου η οποία λόγω του μεγέθους της και του νότιου προσανατολισμού της, συμβάλει δραματικά στην αύξηση των ψυκτικών φορτίων της αίθουσας, θα γίνουν:

α) Επίστρωση ανακλαστικών μεμβρανών με ειδικό σχεδιασμό ώστε τα εμφανή σημεία να αποτελούν εικαστική παρέμβαση και να επιτυγχάνεται συνολικός συντελεστής ανακλαστικότητας μεγαλύτερος ή ίσος του 60%.

β) Η εγκατάσταση τεσσάρων εξωτερικών κατακόρυφων σκιάστρων – τεντών, σε όλο το μήκος της πρόσοψης, τα οποία μάλιστα θα απεικονίζουν θέματα εκδηλώσεων του Δήμου Ρεθύμνης και του νομού μας γενικότερα. (Τα πανό θα διαθέτουν ειδικό αυτόματο μηχανισμό προστασίας τους σε περιπτώσεις ισχυρών ανέμων κατά τη διάρκεια του χειμώνα).

6. Αποξήλωση όλων των συσκευών κλιματισμού από τις όψεις του κτιρίου και αντικατάστασή τους από ημικεντρικές μονάδες VRV στο δώμα σε θέση μη ορατή από τους παρακείμενους δρόμους.

7. Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου καυστήρα – λέβητα πετρελαίου με νέο, υψηλής απόδοσης.

8. Αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών με νέα, λαμπτήρων led, χαμηλής κατανάλωσης.

9. Εγκατάσταση συστήματος κεντρικής διαχείρισης καταναλώσεων (BEMS) του κτηρίου αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση των συστημάτων κλιματισμού και φωτισμού.

10. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι προφανές ότι πέραν της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου η οποία θα διασφαλιστεί με τις προαναφερόμενες, επιχειρείται συνδυαστικά και η αισθητική αποκατάσταση του κτιρίου και ειδικά της πρόσοψης του μέσα από τα ειδικά πανό που θα αποτυπώνουν στιγμές από τον πολιτισμό του Ρεθύμνου.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αναβαθμίζεται η νότια είσοδος των Τρικάλων με χρηματοδότηση της περιφέρειας

Newsteam 0 Comments

Την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της νότιας εισόδου της πόλης των Τρικάλων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Το έργο που εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού στο ΕΣΠΑ 2014-2020, περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Τρίκαλα – μια ανοιχτή πόλη – πρότυπο στις όχθες του Ληθαίου, με δικαιούχο το Δήμο Τρικκαίων.

Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας συγχρονίζουμε την πόλη των Τρικάλων με την εποχή της δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Χρηματοδοτούμε με 1,5 εκατομμύριο ευρώ την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της οδού Καρδίτσης, ενός βασικού οδικού άξονα που αποτελεί τη νότια είσοδος της πόλης και σήμερα παρουσιάζει μια προβληματική εικόνα.

Με τις παρεμβάσεις που χρηματοδοτούμε και αναλαμβάνει να υλοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων, δίνουμε ταυτότητα και συνοχή σε ένα σκληρό αστικό τοπίο, δημιουργούμε χώρους πρασίνου, νέα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο, φωτίζουμε το δρόμο και βελτιώνουμε την ασφάλεια.

Με τις Βιώσιμες Αστικές Αναπλάσεις που σχεδιάσαμε και χρηματοδοτούμε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, αλλάζουμε την εικόνα των μεγάλων αστικών κέντρων της Θεσσαλίας. Σε μια δύσκολη εποχή, δίνουμε θέσεις εργασίας και χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Διαβάστε επίσης: Έτοιμο στην διάθεση των Λαρισαίων το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας

Οι παρεμβάσεις στην οδό Καρδίτσης

Το έργο αφορά στην αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της οδού Καρδίτσης, μίας από τις βασικές οδούς της πόλης των Τρικάλων, με μεταβλητό πλάτος από 20,00 έως 24,00 μέτρα, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης και συνολικό μήκος περίπου 1.000 μ που αρχίζει από Βορρά από το ύψος του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και καταλήγει προς Νότο στο ύψος του εργοστασίου γάλακτος Τρίκκη, στο όριο του σχεδίου πόλης.

Η υφιστάμενη οδός διατηρείται, εξασφαλίζοντας την κίνηση και στάθμευση οχημάτων, με τις παρεμβάσεις να αφορούν στη διαμόρφωση της ζώνης των πεζοδρομίων εκατέρωθεν αυτής μέχρι το Ο.Τ.Γ908 (οδός Τήλου) ενώ στη συνέχεια διαμορφώνονται τα πεζοδρόμια της οδού μόνο της πλευράς προς το σχέδιο πόλης (απέναντι από το εργοστάσιο γάλακτος).

Εκατέρωθεν και κατά μήκος της οδού θα είναι εγκιβωτισμένος στην στάθμη του πεζοδρομίου, ο ποδηλατόδρομος σταθερού πλάτους 1,50μ. μονής κατεύθυνσης, κατά την φορά των αυτοκινήτων με τελική επίστρωση έγχρωμου-κόκκινου βιομηχανικού δαπέδου, μετά της απαιτουμένης υπόβασης από οπλισμένο σκυρόδεμα, αφού πρώτα προηγηθεί η κατασκευή πλακοστρωμένης ζώνης συνολικού πλάτους 0,70μ. για την ασφάλεια του ποδηλάτη.

Η ζώνη πρασίνου θα αναπτυχθεί μεταξύ του ποδηλατοδρόμου και του πεζοδρομίου μεταβλητού πλάτους 0,60-2,00μ. ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου. Τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν, μεταβλητού πλάτους 2-3μ. κατασκευάζονται με έγχρωμες αντιολισθητικές πλάκες πεζοδρομίου.

Στα σημεία διασταύρωσης κατασκευάζονται ανισόπεδες διαβάσεις με τελική επίστρωση κυβόλιθου, ενώ στα σημεία όπου απαιτείται διαμορφώνονται ράμπες κλίσης 5% για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.

Επιπλέον σε θέσεις με έντονη υψομετρική διαφορά κατασκευάζονται τοίχοι αντιστήριξης για την προσαρμογή της στάθμης του πεζοδρομίου. Η λειτουργικότητας της παρέμβασης ολοκληρώνεται με τις απαραίτητες Η/Μ εργασίες για τη δημιουργία νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Στο Έργο περιλαμβάνεται και η υπογειοποίηση – μετατόπιση των δικτύων κοινής ωφέλειας ΔΕΔΔΗΕ και ΟΤΕ, προκειμένου η όδευσή τους να γίνει ασφαλέστερη και να μην προκαλούν όχληση στο αστικό περιβάλλον και την κίνηση των πεζών.

Οι στόχοι της ανάπλασης

Βασικές συνιστώσες της ανάπλασης είναι η εξασφάλιση ενιαίων χαρακτηριστικών σε όλο το μήκος της διαδρομής, η διατήρηση και ενίσχυση της ομοιομορφίας της, η αύξηση του πρασίνου, η επιλογή σωστού φωτισμού καθώς και η δημιουργία χώρου ήπιας μεταφοράς με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου πλάτους 1,50μ. εκατέρωθεν της οδού.

Ταυτόχρονα πολλαπλασιάζεται ο δημόσιος χώρος, επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και αυξάνεται ο χώρος πρασίνου συντελώντας στην βελτίωση του μικροκλίματος.

Η σημερινή κατάσταση της οδού δεν αποτελεί παρά ένα σκληρό αστικό τοπίο που επιφορτίζεται από την αυξημένη ροή αυτοκινήτων, συνδυασμένο με την όχληση των συνεργείων αυτοκινήτων και των πρατηρίων βενζίνης που δεσπόζουν στην περιοχή. Εκατέρωθεν της οδού, συναντάται ελλιπής και τμηματικά κατεστραμμένη πλακόστρωση, λόγω της μερικής υλοποίησης του σχεδίου πόλης , ελλιπής φύτευση και ανεπαρκής αστικός εξοπλισμός και ηλεκτροφωτισμός.

Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαία την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της προτεινόμενης περιοχής έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος υποδοχής για τον επισκέπτη στην πόλη με συνοχή και ταυτότητα, να προωθηθεί η βιώσιμη κινητικότητα με την δημιουργία του ποδηλατόδρομου και να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Πηγή: magnesianews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου στην Ελευθερούπολη

Newsteam 0 Comments

Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Ελευθερούπολη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 839.500€ και περιλαμβάνει: την εφαρμογή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιίας, την εφαρμογή θερμομόνωσης οροφών και στεγών, την αντικατάσταση των παραθύρων και θυρών, την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και φωτισμού, την εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS) και την εγκατάσταση συστημάτων φωτοβολταϊκών.

Τα αναμενόμενα οφέλη αφορούν το σύνολο των εργαζομένων και στο κτίριο και έμμεσα το σύνολο του Δήμου μειώνοντας τις λειτουργικές δαπάνες του κτιρίου και μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Newsteam 0 Comments

Αποφασίστηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, μετά και τη σύμφωνη γνώμη της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και στάλθηκε για ένταξη στο Υπουργείο Ανάπτυξης η υλοποίηση της πράξης που αφορά παρεμβάσεις της ενεργειακής αναβάθμισης στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο.

Aυτή αποτυπώνεται στο Τεχνικό Δελτίο της Πρόσκλησης του ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Πηγή: larissanet.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στην τελική ευθεία η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Newsteam 0 Comments

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με την εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας ανοιχτού τύπου, έργο αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (ποσό σύμβασης 168.224,17 ευρώ) η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι μηνών και να τεθεί- σε δοκιμαστική λειτουργία- το φθινόπωρο του 2020.

Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της διαδικασίας, με τη χρήση αβαθούς γεωθερμίας κλειστού τύπου, η οποία, πέρα από το απόλυτα φιλικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της, μείωσε σημαντικά τα κόστη για τη θέρμανση και την ψύξη του κτηρίου.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό -για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς- έργο, καθώς το Διοικητήριο αποτελεί το πρώτο δημόσιο κτήριο του νομού που θα καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες αποκλειστικά με τη χρήση της γεωθερμικής ενέργειας.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι άκρως οικολογική και συνάδει απόλυτα με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και χαρακτήρα του κτηρίου και δίνει τη δυνατότητα της πλήρους απεξάρτησης από τα ρυπογόνα καύσιμα υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης.

Στο πλαίσιο του πρώτου έργου, έγιναν 30 κατακόρυφες γεωτρήσεις στον αύλειο χώρο του κτηρίου της ΠΕ Κιλκίς και εγκαταστάθηκε αντλία θερμότητας που τροφοδοτεί το κτήριο με τη γεωθερμική ενέργεια.

Η υλοποίηση του πρώτου έργου, αρχικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (ποσό σύμβασης 186.000), ξεκίνησε το 2018, βασισμένη σε σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Το έργο εκτελέστηκε υπό την επίβλεψη της εν λόγω Υποδιεύθυνσης και παραδόθηκε σε πλήρη λειτουργία το καλοκαίρι του 2019.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »