Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Καταστροφές σε ελιές και αμπέλια λόγω των απότομων αλλαγών της θερμοκρασίας

Newsteam 0 Comments

Πρωτοφανή χαρακτηρίζουν οι αγρότες της Κρήτης την καταστροφή των καλλιεργειών τους από τις ακραίες εναλλαγές της θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών, αλλά και τη βροχή που έπεσε.

Οι εικόνες από τους αμπελώνες και τους ελαιώνες είναι απογοητευτική, και οι σοδειές για τα δύο αγροτικά προϊόντα του νησιού για πολλές περιοχές, θεωρούνται κατεστραμμένες.

Στα σταφύλια ειδικά η καταστροφή δεν εντοπίζεται μόνο στις πρώιμες ποικιλίες αλλά και στα σουλτανί.

Σε κατάσταση απελπισίας οι παραγωγοί

Φωτογραφίες από διάφορες περιοχές της Κρήτης αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος με τους αγρότες να ζητούν εδώ και τώρα συνεργεία του ΕΛΓΑ για αυτοψίες.

Ο καύσωνας και η βροχή…αποτελείωσαν τα αμπέλια

Ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Ηρακλείου κ. Δασκαλάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, είπε ότι το πρόβλημα με τα πρώιμα σταφύλια, έχει διαπιστωθεί και θα γίνουν αυτοψίες και για τα σουλτανί. Παράλληλα είπε ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει καταστροφή στην ανθοφορία από καύσωνα, παρά μόνο από παγετό.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης έκανε λόγο για τεράστια καταστροφή σε καλλιέργειες στον Προφήτη Ηλία, το Χουδέτσι, το Τεφέλι, τις Αρχάνες αλλά και στο Σκαλάνι, όπου χθες έπεσε και χαλάζι!

Ζημιές και στη σουλτανίνα

Τη μία μέρα δε μπορούσαμε να μπούμε στο χωράφι, με 40 βαθμούς Κελσίου και την επομένη μπαίναμε με μπουφάν, με 20 βαθμούς κάτω.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »