Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Η απειλή του εμφυλίου πλανιέται τώρα πάνω από τις ΗΠΑ !

Newsteam 0 Comments
Με τον Τραμπ να αρνείται να φύγει

Δεν μπορούμε παρά να διαπιστώσουμε ότι ο υπερθετικός βαθμός χαρακτηρίζει σήμερα τα πάντα σε αυτές τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής της μεγαλύτερης οικονομικής, και κοινωνικής, και πολιτικής και υγειονομικής κρίσης της ιστορίας τους! Και εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, το άσκημο είναι ότι δεν απομένει για να συμπληρωθεί αυτή η εικόνα τέλους του κόσμου παρά ένας… εμφύλιος πόλεμος που θα αποφασίσει για την τύχη όχι μόνο των φασιστοειδών και δικτατορικών φιλοδοξιών του σύγχρονου Καλιγούλα που είναι ο πρόεδρος Τραμπ, αλλά επίσης και κυρίως για τις τύχες του αμερικανικού Κατεστημένου που τον γέννησε, τον άνδρωσε και τον έκανε να διαφεντέψει ολάκερο τον κόσμο.

Νάμαστε λοιπόν αντιμέτωποι με το φάσμα του εμφύλιου που πλανιέται πια πάνω από την παγκόσμια υπερδύναμη. Στη πραγματικότητα, πολλά αν όχι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις -εξ ορισμού απρόβλεπτες- ψυχικές μεταπτώσεις του ρατσιστή ψυχοπαθούς ενοίκου του Λευκού Οίκου που δεν εκδηλώνει την παραμικρή διάθεση να σεβαστεί την ετυμηγορία της κάλπης και να εγκαταλείψει οικειοθελώς την εξουσία. Εξάλλου, μέσα από αυτό το πρίσμα, όλες οι αναρίθμητες -φαινομενικά αυτοσχέδιες και ασυνάρτητες- πρωτοβουλίες του των τελευταίων εννιά ή δώδεκα μηνών, αποκτούν νόημα.

Πράγματι, ο Τραμπ κάνει πια τα πάντα για να αποφύγει την εκπαραθύρωσή του από το Λευκό Οίκο. Με ποιο τρόπο ; Καταρχήν, μαγειρεύοντας εκλογές στα μέτρα του, εκκαθαρίζοντας τους εκλογικούς καταλόγους από εκατομμύρια ανεπιθύμητους ψηφοφόρους, μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των εκλογικών κέντρων στα οποία ψηφίζουν Αφρο-αμερικανοί και Λατίνοι εμποδίζοντας ή απαγορεύοντας την ψήφο δια αλληλογραφίας, κλπ.

Κατόπιν, και στην περίπτωση που αυτό το μαγείρεμα των εκλογών δεν θα είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, ο Τραμπ αμφισβητεί ήδη συστηματικά τη διεξαγωγή και τα αποτελέσματά τους χαρακτηρίζοντάς τα προκαταβολικά …νοθευμένα. Ή καλύτερα, στη περίπτωση που όλες αυτές οι κινήσεις του αποδειχθούν αναποτελεσματικές, βολιδοσκοπεί τις αντιδράσεις και προετοιμάζει το έδαφος για να αναβάλει τις εκλογές για αργότερα . Και τέλος, ως επιστέγασμα όλων αυτών, ο Τραμπ προετοιμάζει την αντίστασή του ενάντια σε κάθε απόπειρα (εκλογική ή άλλη) εκδίωξής του από την εξουσία, δοκιμάζοντας εδώ και μήνες διάφορες δράσεις των νόμιμων (αστυνομία) ή παράνομων (παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές) υποστηρικτών του που έχουν για κοινό παρονομαστή την άσκηση βίας ενάντια στους αντιπάλους του.

Με λίγα λόγια, ο Τραμπ δεν αποκλείει κανένα σενάριο και προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο με μόνο στόχο να παραμείνει πάσει θυσία στην εξουσία. Πριν από δυο χρόνια είμαστε ίσως δυο ή τρεις σε όλο τον κόσμο, που λέγαμε ότι ο Τραμπ δεν θα δεχόταν ποτέ να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο, αλλά σήμερα ακόμα και ο καθεστωτικός τύπος και οι πιο εξέχοντες εκπρόσωποι του αμερικανικού Κατεστημένου λένε -επιτέλους- δημόσια το ίδιο. Το συμπέρασμα είναι προφανές : Θα δούμε λοιπόν τις Ηνωμένες Πολιτείες να βυθίζονται στον εμφύλιο πόλεμο ; Η απάντησή μας είναι αναγκαστικά προσεκτική : Ναι, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καθόλου ότι ο Τραμπ δεν θα επιλέξει το χειρότερο. Όμως την ίδια ώρα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το ξεκίνημα ενός πραγματικού εμφυλίου πολέμου δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από αυτόν…

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, στην παρούσα βόρειο-αμερικανική περίπτωση, ο όρος εμφύλιος πόλεμος θα μπορούσε να καλύψει παραπάνω από μια κατάσταση, από την παρατεταμένη μετωπική σύγκρουση εκατομμυρίων οπλισμένων ανθρώπων (πολιτών ή/και στρατιωτικών) μέχρι τις αψιμαχίες των ίδιων ή ακόμα και τις τρομοκρατικές δράσεις μιας κάποιας έκτασης που εξαπολύονται συστηματικά ενάντια στο αντίπαλο στρατόπεδο. Με δεδομένη μάλιστα την απομόνωση και τις διαδοχικές αποτυχίες του Τραμπ, θα κλείναμε να θεωρήσουμε ότι το σενάριο της παρατεταμένης μετωπικής σύγκρουσης είναι σήμερα το λιγότερο πιθανό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει και ότι αποκλείεται εντελώς. Στη πραγματικότητα, καθώς η τυφλή (;) πίστη των διαφόρων (στρατιωτικοποιημένων) αστυνομικών σωμάτων στον Τραμπ δεν είναι αρκετή για να κάνει να κλίνει η πλάστιγγα υπέρ αυτού, πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα υιοθετήσει ο αμερικανικός στρατός αν ο Τραμπ αποφασίσει να ταμπουρωθεί στο Λευκό Οίκο. Αν αυτό εξαρτιόταν από το Γενικό Επιτελείο και τους στρατηγούς του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τασσόταν με το μέρος των αντιπάλων του Τραμπ. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις, τον αποφασιστικό ρόλο δεν τον παίζουν τόσο οι στρατηγοί όσο οι συνταγματάρχες, και δεν αποκλείεται οι εκκαθαρίσεις στον αμερικανικό στρατό που διεξάγει τώρα μανιωδώς ο Τραμπ, να έχουν για αποτέλεσμα να επιλέξει αυτός ο στρατός την ουδετερότητα , έστω και για να μην μετατραπεί ο ίδιος σε πεδίο μάχης των αντιμαχόμενων παρατάξεων…

Με δεδομένα όλα αυτά, πολύ πιο πιθανό μας φαίνεται το σενάριο ενός εμφυλίου χαμηλότερης έντασης που θα έμοιαζε με μια μάλλον άναρχη έκρηξη τυφλών τρομοκρατικών ενεργειών με μια κάποια όμως μαζική υποστήριξη, με στόχο κατά προτεραιότητα τους θεσμούς αλλά και τις μειονότητες των Αφρο-αμερικανών, των Λατίνος και των Ιθαγενών καθώς και τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις. Γιατί ; Μα, επειδή σύμφωνα με όλες τις εκατοντάδες δημοσκοπήσεις, υπάρχει πάντα ένα σταθερό και τσιμενταρισμένο 28 %-33 % του βόρειο-αμερικανικού πληθυσμού που ακολουθεί τυφλά τον Τραμπ εδώ και τέσσερα χρόνια, και πράγμα ακόμα χειρότερο, υπάρχει μια σημαντική πτέρυγα αυτού του τραμπικού λαού που δηλώνει έτοιμη να πολεμήσει για αυτόν καθώς υιοθετεί πλήρως τις ρατσιστικές, μισογυνικές, ομοφοβικές, ισλαμοφοβικές, αντισημιτικές, συνωμοσιολογικές, σκοταδιστικές και νεοφασιστικές αξίες του.

Φυσικά, το γεγονός ότι η παρούσα αμερικανική κατακλυσμική κρίση δεν έχει κανένα ιστορικό προηγούμενο καθιστά τις προβλέψεις πολύ δύσκολες, καθώς μάλιστα ο πρωταγωνιστής της πρόεδρος Τραμπ είναι όχι μόνο εξαιρετικά ανισόρροπος αλλά και σχεδόν εντελώς εκτός ελέγχου, απομονωμένος όπως είναι μετά από τις συνεχείς εκκαθαρίσεις των πιο στενών συνεργατών του. Όμως, υπάρχει ένα ιστορικό προηγούμενο που παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με αυτά που συμβαίνουν και κυρίως, με αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν πολύ προσεχώς στις Ηνωμένες Πολιτείες : Είναι η εντελώς τελευταία περίοδος του Τρίτου Ράϊχ που είδε τον φύρερ του αλλά και σημαντικό αριθμό των στρατιωτικών του ή ακόμα και Γερμανών πολιτών κάθε ηλικίας να πολεμάνε μέχρις εσχάτων σε μάχες χωρίς καμιά ελπίδα νίκης ενός πολέμου που είχε προ πολλού χαθεί !

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα σε αυτή την ακραία πολωμένη, ερειπωμένη και διχασμένη βόρειο-αμερικανική κοινωνία που την διατρέχουν αβυσσαλέα μίση, καθόλου αμελητέα πλήθη ακροδεξιών φανατικών, οπλισμένων μέχρι τα μπούνια και αποφασισμένων να ξεμπερδεύουν μια και καλή με εκείνους που θεωρούν ορκισμένους εχθρούς τους. Και αν οι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες των πραιτοριανών του Τραμπ, που είναι οι Αμερικανοί αστυνομικοί,είναι κατ’αρχήν ελέγξιμοι, το ίδιο δεν ισχύει για τις δεκάδες χιλιάδες μέλη των ρατσιστικών ή/και νεοφασιστικών πολιτοφυλακών που φημίζονται για την ακραία παράνοιά τους.

Σε μια χώρα σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι παραπάνω από υπερ-οπλισμένη και συνηθισμένη σε κάθε λογής σφαγές και σκοτωμούς, ακόμα και ένας εμφύλιος πόλεμος χαμηλής έντασης που διεξάγεται από μερικές εκατοντάδες αυτών των ρατσιστικών και νεοφασιστικών πολιτοφυλακών θα μπορούσε όχι μόνο να προκαλέσει πραγματικά λουτρά αίματος, αλλά επίσης και κυρίως, να επηρεάσει σοβαρά τον ρου της αμερικανικής αλλά και παγκόσμιας ιστορίας. Ακριβώς όπως η απελπισμένη και βαθύτατα νεκρόφιλη αντίσταση γύρω από το τελευταίο μπούνκερ του Φύρερ στο Βερολίνο επηρέασε ή καί άλλαξε τον ρου της γερμανικής και παγκόσμιας ιστορίας στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα!…

Είναι ευνόητο ότι απαράβατος όρος για να πετύχουν ο Τραμπ και οι δικοί του τους στόχους τους είναι να συντρίψουν το μαζικό λαϊκό κίνημα που θέλει όχι μόνο να εκδιώξει τον Τραμπ από την εξουσία αλλά και να αλλάξει ριζικά τις Ηνωμένες Πολιτείες και ολάκερο τον κόσμο. Αλλά για αυτό το διαρκώς ογκούμενο και όλο και πιο ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα θα μιλήσουμε σε προσεχές μας κείμενο.

Σημειώσεις

1. Βλέπε το προηγούμενο άρθρο μας Με επίκεντρο τις ΗΠΑ-Είναι πια πλανητικό το νεολαιίστικο χειραφετητικό κίνημα που γεννιέται!…(https://www.contra-xreos.gr/arthra/1462-me-to-epikentro-tis-ipa-einai-pia-planitiko-to-neolaiistiko-heirafentitiko-kinima-pou-gennietai.html)

Και επίσης, δυο άρθρα γραμμένα τον Μάρτη και τον Οκτώβρη 2019, με τους εύγλωττους τίτλους  Οι Ηνωμένες Πολιτείες ένα βήμα πριν την εμφύλια σύρραξη  (https://www.contra-xreos.gr/arthra/1407-oi-inomenes-politeies-ena-vima-prin-tin-emfylia-syrraksi.html), και  Το φάσμα του εμφύλιου πολέμου πλανιέται ήδη πάνω από τις ΗΠΑ !  (https://www.contra-xreos.gr/arthra/1375-civil-war.html)

Όποιοι και όποιες επιθυμούν να έλθουν σε επαφή με το κλίμα που επικρατεί αυτό το καιρό στην αμερικανική κοινωνία αλλά και να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι για τα γεγονότα και τις εξελίξεις στην κορυφή και ειδικότερα στη βάση της αμερικανικής κοινωνίας, πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα αυτά καλύπτονται με χιλιάδες τοποθετήσεις, πληροφορίες και αναλύσεις, κείμενα, βίντεο και εικόνες των ίδιων των αμερικανικών κινημάτων, προοδευτικών οργανώσεων, και ιστοσελίδων, που ανεβαίνουν συνεχώς στο Facebook Έυρωπαίοι για το μαζικό κίνημα του Μπέρνι Σάντερς που επιμελούμαστε εδώ και 4 χρόνια: https://www.facebook.com/EuropeansForBerniesMassMovement

*Μετάφραση από τα γαλλικά

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

DW: Ο στρατιωτικός ρόλος της Μόσχας στη Λιβύη

Newsteam 0 Comments

H Ρωσία εντείνει με αργά, αλλά σταθερά βήματα την παρουσία της στη Λιβύη. Όλα δείχνουν ότι η Μόσχα παρεμβαίνει στον εμφύλιο με μισθοφόρους. Η ήδη δύσκολη κατάσταση στη χώρα γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκη.

Στις αρχές της εβδομάδας ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην Αφρική (Africom) Στέφεν Τάουνσεντ ενημέρωνε τη διεθνή κοινή γνώμη μέσω Twitter ότι ρωσικά μαχητικά στην πτήση τους προς τη Λιβύη έκαναν στάση στη Συρία, όπου και βάφτηκαν για να συγκαλυφθεί η προέλευσή τους.

Κατά την εκτίμηση του Αμερικανού αξιωματούχου, η Ρωσία θέλει να στρέψει προ όφελός της τις εξελίξεις στη Λιβύη. Σήμερα πια δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έχει ανάμειξη στα όσα συμβαίνουν εκεί, καταλήγει ο επικεφαλής της Africom. Από την πλευρά της η Μόσχα αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για fake news. Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής βουλής Αντρέι Κρασόφ δήλωσε μάλιστα στο πρακτορείο Interfax ότι πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια της Ουάσιγκτον να διασπείρει ανυπόστατες ιστορίες.

σχέσεις Ρωσίας και Λιβύης ανάγονται στα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο τότε σοβιετικός ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν προσπάθησε ανεπιτυχώς στη διάσκεψη του Πότσνταμ να διασφαλίσει ρόλο στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα Τρίπολη. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1969, η Μόσχα στήριξε με αποστολές όπλων το νέο τότε καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.

Το 2000 οι σχέσεις Ρωσίας και Λιβύης γίνονταν στενότερες. Έντεκα χρόνια αργότερα όμως ο άρχων του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είχε να αντιτάξει τίποτα όταν το ΝΑΤΟ έβαζε τέλος στη μονοκρατορία του Μουαμάρ Καντάφι.

Στο πλευρό του Χαφτάρ η Μόσχα

Όταν το 2014 ο Χαλίφα Χαφτάρ αναλάμβανε τη διοίκηση των δυνάμεων της εξόριστης κυβέρνησης στο Τομπρούκ, η Μόσχα είδε στο πρόσωπό του τον κατάλληλο εταίρο για να προωθήσει τα συμφέροντά της στη Λιβύη. Αρχικά η Ρωσία απέφυγε ένα πιο ενεργό ρόλο στον εμφύλιο.

Το 2017 ωστόσο περιέθαλψε τραυματίες από τον στρατό του Χαφτάρ και ένα χρόνο αργότερα απέστειλε πρώτες δυνάμεις ιδιωτικών εταιριών στη Λιβύη.

Έτσι ο πόλεμος στη χώρα αυτή της βόρειας Αφρικής απέκτησε νέες διαστάσεις. Εκτός από τη Ρωσία στο πλευρό του Χαλίφα Χαφτάρ, πολέμιου του πολιτικού Ισλάμ, τάχθηκαν αραβικές χώρες, όπως η Αίγυπτος και ο πρόεδρός της Αλ Σίσι, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από κοινού με τα Αραβικά Εμιράτα ο αιγύπτιος πρόεδρος είναι ορκισμένος αντίπαλος της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του Αλ Σαράτζ, η οποία ελέγχει ένα μικρό τμήμα της Λιβύης και εξαρτάται στο κοινοβούλιο της χώρας από τους βουλευτές διαφόρων ισλαμιστικών πολιτικών ομάδων.

Τουρκία και Ρωσία: Αντίπαλοι και στη Λιβύη

Επόμενο ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση είναι πλήρως αντίθετη με την εμπλοκή της Τουρκίας υπέρ του Αλ Σαράτζ, τον οποίο στηρίζει μεταξύ άλλων με μισθοφόρους από τη Συρία.

Τον Ιανουάριο μάλιστα το Κάιρο ανακοίνωσε ότι ο ρόλος της Τουρκίας στη γειτονική Λιβύη έχει άμεσες επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου. Μέσα ενημέρωσης της χώρας έκαναν μάλιστα λόγο για νεοοθωμανικές φιλοδοξίες του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία όμως δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη Λιβύη, αλλά και για μέρος των κοιτασμάτων φυσικού  αερίου στη Μεσόγειο, τα οποία θέλουν να αξιοποιήσουν Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος.

Και η Λιβύη διεκδικεί κομμάτι της πίτας, στο οποίο θέλει να έχει ρόλο και λόγο και η Άγκυρα με την υποστήριξη της κυβέρνησης του Αλ Σαράτζ. Κατά συνέπεια Τουρκία και Ρωσία δεν είναι μόνο αντίπαλοι στη Συρία, αλλά και στη Λιβύη. Και οι δύο χώρες ωστόσο αποφεύγουν μια απευθείας αντιπαράθεση.

Η υβριδική στρατηγική της Ρωσίας

Μέχρι σήμερα η Ρωσία παρεμβαίνει μόνο έμμεσα στη διένεξη στη Λιβύη μέσω ιδιωτικών εταιριών, τις λεγόμενες Private Military Companies PMC. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμά η δεξαμενή σκέψης Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον για την Πολιτική στην Εγγύς Ανατολή, είναι δύσκολο να εξακριβωθεί ποιός κρύβεται πίσω από αυτές τις δυνάμεις.

Σύμφωνα με το αμερικανικό think tank η υβριδική στρατηγική έχει πολλά πλεονεκτήματα για το Κρεμλίνο. Επισήμως μπορεί να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή χωρίς να παραιτηθεί από την αποστολή μισθοφόρων. Την ίδια στιγμή έχει τη δυνατότητα να συντηρεί τη διένεξη στη χώρα, έως ότου βρεθεί μια συμφέρουσα για τη Ρωσία λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η κατηγορία ότι η Ρωσία παρεμβαίνει μέσω ιδιωτικών εταιριών στον εμφύλιο της Λιβύης δεν προέρχεται μόνο από τη Ουάσιγκτον, αλλά και από το Λονδίνο. Σε παρόμοιο συμπέρασμα καταλήγει και έκθεση του ΟΗΕ.

Η Μόσχα ωστόσο μιλά για κατασκευασμένες κατηγορίες. Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι τέτοιες κατηγορίες εκφράζονται και κατά άλλων χωρών που παρεμβαίνουν στη Λιβύη, όπως η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Γεγονός πάντως είναι ότι το εμπάργκο όπλων, στην ουσία, δεν τηρείται και ότι η διένεξη στη Λιβύη περιπλέκεται όλο και περισσότερο.

*Κέρστεν Κνιπ

**Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακόπουλος

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Η Ρωσία καταγγέλλει εμμέσως Τουρκία για μαζική επέμβαση στη Λιβύη

Newsteam 0 Comments

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαπιστώνει ότι στη Λιβύη άλλαξε ο συσχετισμός δυνάμεων χάρη στην έξωθεν μαζική βοήθεια, ότι η κατάσταση επιδεινώνεται και δεν υφίσταται πλέον εκεχειρία, με τις εχθροπραξίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ότι η συνέχιση της κρίσης εγκυμονεί καταστροφικές συνέπειες για τον πολύπαθο λαό της.

Διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στη Λιβύη εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Η εκεχειρία, που είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, τελικά δεν εφαρμόζεται. Οι εχθροπραξίες, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, ξανάρχισαν και είναι σε πλήρη εξέλιξη, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη της Διπλωματικής Λέσχης της Μόσχας.

Παράλληλα, είπε η Ζαχάροβα, η κατάσταση επί του πεδίου διαφέρει ουσιαστικά από εκείνη που υπήρχε την στιγμή που τερματίσθηκαν οι ένοπλες συγκρούσεις. Χάρη στην μαζική έξωθεν βοήθεια ο συσχετισμός των δυνάμεων έχει αλλάξει.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η περαιτέρω συνέχιση της σημερινής κρίσης, την οποία χαρακτηρίζουμε συστημική κρίση, απειλεί την Λιβύη και τον πολύπαθο λαό της με καταστροφικές συνέπειες, κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »