Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

Newsteam 0 Comments

Την ευθύνη για το μπαράζ επιθέσεων σε σούπερ μάρκετ, ΑΤΜ και αυτοκίνητα σε Νέα Σμύρνη, Χαλάνδρι, Λαμπρινή, Καλλιθέα, Κυψέλη και Παγκράτι τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανέλαβε η ομάδα Αναρχικοί – Αναρχικές.

Σε κείμενο το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Το περίφημο lockdown αποτέλεσε, εν τέλει, τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή των κρατικών πολιτικών ανά τον πλανήτη, και προβλήθηκε ως η μόνη ενδεδειγμένη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ουσιαστικά αποτελεί το έκτακτο πολιτικό μέτρο των κρατών ώστε να ελαχιστοποιήσουν τα κόστη της επερχόμενης κρίσης και να ελέγξουν κατά τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο τις αντιδράσεις ενός συστήματος που νοσεί βαθιά, πολύ πριν την εισβολή του covid 19 στις ζωές μας.

Ήδη στις αναλύσεις και τις μελέτες τους είχε καταγραφεί σχετική επιβράδυνση της Οικονομίας, κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη και ως προς το γεγονός πως οι διακρατικοί ανταγωνισμοί, πολεμικοί και εμπορικοί, διαρκώς οξύνονται.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εμφάνιση ενός νέου, αχαρτογράφητου ιού, λειτούργησε ως επιταχυντής της δομικής κρίσης που το κεφάλαιο έβλεπε πως ερχόταν καταπάνω του, προβάλλοντας μάλιστα την αντιμετώπισή του ως την απαρχή της κρίσης αυτής.

Πόσο γρήγορα άραγε η ατομική ευθύνη ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, θα μετατραπεί στο να βάλουμε πλάτες για να ορθοποδήσει η Οικονομία;

Μπορεί στη μνήμη και την καθημερινότητά μας να μένουν οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί, οι ασκήσεις δημόσιας τάξης και πειθάρχησης στις κρατικές εντολές, όμως η κυριαρχία επενδύει μεθοδικά εδώ και χρόνια στην εισαγωγή και την ανάπτυξη αγορών και πρακτικών ελέγχου.

Το μπαράζ επιθέσεων

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και μηχανήματα ΑΤΜ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής το βράδυ της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δράστες χτύπησαν στις εξής περιοχές:
  • Στο Νέο Κόσμο, όπου έβαλαν φωτιά σε 3 οχήματα εταιρείας ταχυμεταφορών, που ήταν σταθμευμένα στην οδό Καλλιρρόης. Σημειώνεται, ότι στη συνέχεια η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε άλλα 2 αυτοκίνητα.
  • Στο Παγκράτι, όπου έκαψαν δύο Ι.Χ αυτοκίνητα, στη συμβολή των οδών Φρύνης και Ηλιάδου.
  • Στη Νέα Σμύρνη, όπου πυρπόλησαν αυτοκίνητα και ΑΤΜ. Ειδικότερα, 2 οχήματα εταιρείας ταχυμεταφορών, στη συμβολή της Σταδίου με την Ελ.Βενιζέλου, 1 ΑΤΜ στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την οδό Αιγαίου και 1 ακόμη ΑΤΜ στη συμβολή της οδού Παλαιολόγου με την Ομήρου.
  • Στο Γαλάτσι, όπου έβαλαν φωτιά σε 2 οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Αμυκλών.
  • Στην Κυψέλη και ειδικότερα στην οδό Βελβεντού όπου έκαψαν βαν σούπερ μάρκετ.
  • Στο Χαλάνδρι, στην οδό Κώστα Βάρναλη, όπου πυρπόλησαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Πηγή: news2U.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων: Χτύπησαν έξι περιοχές της Αθήνας σε 15 λεπτά

Newsteam 0 Comments

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε οχτώ διαφορετικούς στόχους εξαπέλυσαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν μετά τις 2 τα ξημερώματα στις περιοχές του Παγκρατίου, Πετραλώνων, Κυψέλης, Γαλατσίου, Νέας Σμύρνης και Χαλανδρίου.

Στόχος των επιθέσεων των αγνώστων που έγιναν μέσα σε 15 λεπτά ήταν οχήματα εταιρειών Courier, βαν Super Market και ΑΤΜ.

Η αστυνομία προχώρησε σε 40 προσαγωγές χωρίς όμως απ’ ότι φαίνεται από τις πρώτες πληροφορίες να μετατράπηκε κάποια από αυτές σε σύλληψη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταστραφεί 12 αυτοκίνητα και τρία ΑΤΜ. Για την κατάσβεση των πυρκαγιών υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής που επιχείρησε με συνολικά 25 πυροσβέστες και 12 οχήματα.

Πηγή: notia-today.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »