Ειδήσεις για ΕΛ.ΑΣ - Spoiler και νέαΕΥΠ – ΕΛ.ΑΣ . Παρακολουθούν ή όχι το Viber και το WhatsApp; Όλη η αλήθεια

Newsteam 0 Comments

Ανησυχίες μεταξύ των Ελλήνων χρηστών έχει δημιουργήσει η είδηση αναφορικά με την παρακολούθηση κορυφαίων εφαρμογών επικοινωνίας, μεταξύ των οποίων συναντάμε το Viber και το WhatsApp, από την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Διάβασε το »

Στον Εισαγγελέα συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. Τα γούστα, το πόκερ και τα τζακούζι

Newsteam 0 Comments

Μυστική έρευνα για ενδεχόμενη διασπάθιση μεγάλων χρηματικών ποσών και παράνομα οφέλη από δεκάδες συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδες οι δικαστικές αρχές και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της αστυνομίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται καταγγελίες και αναφορές που κάνουν λόγο για δεκάδες υψηλόβαθμους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι λάμβαναν επί πολλά χρόνια παρανόμως επιδόματα ενώ αλλοίωναν τα στοιχεία για τα οδοιπορικά και τις μετακινήσεις τους.

 

 

 

 

 

 

Ερευνώνται επίσης και πληροφορίες για διόγκωση εξόδων σε πανελλαδικά συνεδρία συνδικαλιστών, για διακίνηση αφανών ποσών, για συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας που διαμένουν σε πολυτελείς σουίτες, που έχουν φωτογραφηθεί σε τζακούζι πολυτελών ξενοδοχείων ή εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν σε τουρνουά πόκερ με μεγάλα πονταρίσματα και οικονομικά έπαθλα σε διάφορα καζίνα της χώρας!

 

 

 

Μάλιστα, για το θέμα των παράνομων εισπράξεων μεγάλων χρηματικών ποσών από συνδικαλιστές και για την έρευνα υπάρχει ενημέρωση της ηγεσίας της λεωφόρου Κατεχάκη ενώ φαίνεται να υπάρχει ισχυρό παρασκήνιο για τον τρόπο χειρισμού της.

 

 

Για την έρευνα υπάρχει παραγγελία της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών από τις 20 Μαρτίου 2020 και έχει ανατεθεί στους επονομαζόμενους αδιάφορους της ελληνικής αστυνομίας οι οποίοι τον περασμένο Μάιο άρχισαν να στέλνουν σχετικά εμπιστευτικά έγγραφα με ερωτήσεις στην ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) και στο Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής. Στην εν λόγω δικαστική έρευνα συνεκτιμώνται παλαιότερα στοιχεία, από την περίοδο 2013 – 2016, από τον σχετικό φάκελο που είχε δημιουργήσει τότε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαχείριση του ταμείου του κεντρικού συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά αρκετά μέλη της ΠΟΑΣΥ φέρονται μέχρι και σήμερα να υποβάλουν αιτήματα για οδοιπορικά όπου φαίνεται να σαρώνουν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα την Ελλάδα. Πολλές φορές έχει διαπιστωθεί ότι οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούν το ίδιο όχημα, χρεώνοντας τα κρατικά ταμεία για μετακινήσεις κατά μόνας και προς διάφορες κατευθύνσεις.

 

 

Και έτσι – σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες – πολύ συνδικαλιστές φέρεται να παίρνουν αυθαιρέτως και επί σειρά ετών ένα δεύτερο μισθό με τις απολαβές τους να πλησιάζουν συνολικά αυτές του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Επιπλέον, δεκάδες συνδικαλιστές διαπιστώθηκε ακόμη ότι τις ίδιες χρονικές περιόδους ελάμβαναν παρανόμως επιδόματα, επικαλούμενοι υπερωρίες και εργασία αδιαλείπτως όλα τα σαββατοκύριακα του χρόνου στα συνδικαλιστικά σωματεία τους.

 

 

 

Και όλα αυτά παρότι από τον Φεβρουάριο του 2008 είχε εκδοθεί έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. σε αίτημα συνδικαλιστών από άλλους κλάδους ένστολων – ειδικούς φρουρούς ή συνοριοφύλακες – ότι δεν δικαιούνται επιδόματα για εργασία το Σαββατοκύριακο στα σωματεία τους, παρά μόνο στις υπηρεσίες όπου ανήκουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις σχετικές βεβαιώσεις για εκτός ωραρίου απασχόληση εκδίδουν οι διοικητές των υπηρεσιών που ελέγχουν τους εργαζόμενους αστυνομικούς.

 

 

Ακόμη τότε είχαν εκφραστεί θέσεις από την πλευρά των συνδικαλιστών ότι έχουν απόλυτο δίκιο, ότι δεν μπορεί να μην πληρώνονται αυτά τα πόσα και υπερωριακή απασχόληση μπορούσε να εκληφθεί και η παρουσία τους στα τηλεοπτικά πάνελ όπου υπερασπίζονται τις θέσεις των αστυνομικών.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Προκαταρκτική Έρευνα για κύκλωμα διαφθοράς εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Newsteam 0 Comments

Εντολή για Έκτακτη Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα περί εμπλοκής και συμμετοχής αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς, έδωσε την Πέμπτη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί έγγραφο αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να περιέλθουν στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αντίγραφα της συναφούς ποινικής δικογραφίας.

Η υπόθεση στην οποία αναφέρονται τα επίμαχα δημοσιεύματα εμπλέκει δεκάξι απόστρατους και εν ενεργεία αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., έξι δικηγόρους, άτομα με βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν, έναν δημοσιογράφο, έναν πρώην βουλευτή, αλλά και άλλα άτομα που για πρώτη φορά απασχολούν τις αρχές, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο  φέρονται να διακινούσαν τεράστια χρηματικά ποσά από προστασία καταστημάτων και παράνομων δραστηριοτήτων για ένα διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων ετών.

Στην εσωτερική έρευνα η οποία διεξήχθη την περίοδο 2017-17 από την ΕΥΠ και τελούσε υπό τη στενή επίβλεψη του τότε Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ. Γιάννη Ρουμπάτη, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. είχε βρεθεί πλήθος επιβαρυντικών στοιχείων κατά των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με την ΕΥΠ, στο δίκτυο των υπό κάλυψη καταστημάτων μετέχουν 350 οίκοι ανοχής, 250 studio και 300 παράνομα καζίνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ ο τζίρος του κυκλώματος υπολογίζεται στο 1.000.000 ευρώ ετησίως. Μέρος των χρημάτων ξεπλενόταν μέσω τραπεζικών λογαριασμών στο Λιχτενστάιν.

Η ΕΥΠ κατέγραψε συνολικά 106.410 τηλεφωνικές συνομιλίες, η απομαγνητοφώνηση των οποίων ανέρχεται σε 44.000 σελίδες! Στις 9 Δεκεμβρίου του 2016, η διοίκηση της υπηρεσίας υπέβαλε μέρος του υλικού στην τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, που το διαβίβασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Βίντεο-ντοκουμέντο: Αστυνομικοί καταδιώκουν πειραγμένα αυτοκίνητα στην Παραλιακή

Newsteam 0 Comments

Η κόντρα δύο οδηγών πολυτελών αυτοκινήτων στην παραλιακή, οι οποίοι περνούν με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από αστυνομικούς, καταγράφηκε σε βίντεο.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο – ντοκουμέντο, από κόντρες με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που κατέγραψαν οι αστυνομικοί και μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, φαίνονται δύο οδηγοί ακριβών αυτοκινήτων να κάνουν κόντρα στην παραλιακή, περνώντας με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από αστυνομικούς, που αρχίζουν να τους καταδιώκουν.

Λίγα μέτρα πιο κάτω ακινητοποιείται το ένα όχημα, αφαιρούνται οι πινακίδες, η άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα του οδηγού. Στην καταδίωξη συμμετέχει και αστυνομικός μοτοσικλετιστής με κάμερα GO-PRO στο κράνος. Σχεδόν ταυτόχρονα ακινητοποιείται και το άλλο αυτοκίνητο και ακολουθείται η ίδια διαδικασία.

Σε μια άλλη περίπτωση, μοτοσυκλετιστές της τροχαίας εντοπίζουν μοτοσυκλέτα να κινείται με σβηστά φώτα και ταχύτητα 143 χιλιόμετρα την ώρα.

Μετά από μία σύντομη καταδίωξη, ο οδηγός της ακινητοποιείται, του αφαιρείται πινακίδα, όλα τα έγγραφα και βεβαιώνεται το πρόστιμο.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Αναποδογύρισε αυτοκίνητο

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εντοπίστηκε φυτεία με 120 δενδρύλλια κάνναβης – Τη φωτογράφισε ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Newsteam 0 Comments

Φυτεία, με περίπου 120 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκαν σε αγροτοδασική περιοχή του δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η φυτεία εντοπίστηκε μετά από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, αλλά και με τη βοήθεια που παρείχε το πλήρωμα ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ., που πέταξε πάνω από την περιοχή.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.

Πηγή: ilialive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δράσεις τουριστικής προβολής από τον δήμο Καλαμάτας

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Κύκλωμα φυλάκιζε μετανάστες και ζητούσε χρήματα από συγγενείς τους

Newsteam 0 Comments

Στα ίχνη κυκλώματος που κρατούσε παράνομα νεαρούς μετανάστες και ζητούσε χρήματα από τους συγγενείς τους για να τους αφήσει ελεύθερους, βρίσκεται το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, μετά από αξιοποίηση καταγγελίας και την σύλληψη ενός Αλβανού για εμπλοκή στην υπόθεση.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, οι άνδρες της Ασφάλειας, προχθές το απόγευμα, εντόπισαν σε δύο διαφορετικά σημεία σε περιοχή της Άρτας, δύο 18χρονους, έναν Αφγανό και έναν Πακιστανό, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και ο ένας εξ αυτών έφερε τραύμα στο αριστερό χέρι.

Όπως κατήγγειλαν στους αστυνομικούς οι δυο μετανάστες, λίγο νωρίτερα είχαν καταφέρει να διαφύγουν από μέλη κυκλώματος που τους κρατούσαν σε αποθήκη αγροτικής περιοχής στην Άρτα, μαζί με άλλους αλλοδαπούς, χωρίς τη θέλησή τους και με τη χρήση βίας, έως ότου συγγενικά τους πρόσωπα καταβάλουν χρήματα για να αφεθούν ελεύθεροι.

Επιπλέον, τα μέλη του κυκλώματος, τους είχαν αρπάξει χρήματα και τα κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της παράνομης κράτησης τους.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που ανέκυψαν, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός Αλβανού, ως μέλος του κυκλώματος, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας, ενώ οι έρευνες για την ανακάλυψη της ταυτότητας και τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών συνεχίζεται.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε ο χώρος όπου κρατούνταν ως όμηροι οι αλλοδαποί, ενώ κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντος, ως μέσο διευκόλυνσης των αξιόποινων πράξεων. Ο Αλβανός, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Πηγή: sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο και δέχθηκαν επίθεση – Τρεις τραυματισμοί

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στα Χανιά

Newsteam 0 Comments

Κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών αντιμετωπίζει ημεδαπός κάτοικος Χανίων, που συνελήφθη σήμερα από την αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι και σε κατάστημα ιδιοκτησίας του συλληφθέντα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 130,85 γραμμάρια κάνναβης, 17 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,30 μέτρων και ποσότητα κάνναβης βάρους 435 γραμμαρίων αναμεμειγμένη με ελαιόλαδο.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Πηγή: haniotika-nea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

  • Να δηλώσουν τις ζημιές τους οι παραγωγοί από την ανεμοθύελλα ζητά ο δήμος

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συνελήφθη ο οδηγός του σκάφους που φυγάδευσε τους δράστες από τη Ζάκυνθο

Newsteam 0 Comments

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη σύλληψη για την εξιχνίαση της μαφιόζικης επίθεσης με στόχο ζευγάρι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνέλαβαν κάτοικο Ζακύνθου, ο οποίος φέρεται να μετέφερε με φουσκωτό σκάφος τους δύο δράστες από τη Ζάκυνθο στην Κυλλήνη. Ο άντρας ανακρίνεται μέχρι αυτή την ώρα από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο εντοπισμός του αποδεικνύει ότι οι ένοπλοι διέφυγαν από το νησί με φουσκωτό για να αποφύγουν τυχόν σύλληψή τους στο λιμάνι του νησιού. Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν στην επίθεση δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Ανθρωποκυνηγητό στη Ζάκυνθο για τους δολοφόνους 38χρονης μητέρας τριών παιδιών

Οι δύο δράστες επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, άνοιξαν πυρ εναντίον τους, έριξαν νεκρή την 37χρονη συνοδηγό και τραυμάτισαν σοβαρά τον 53χρονο οδηγό και σύζυγό της. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν, με τους αστυνομικούς να αναζητούν μία γκρι Yamaha TDM 900.

Υπενθυμίζεται ότι η 37χρονη που δολοφονήθηκε είναι επιχειρηματίας στη Ζάκυνθο, το ίδιο και ο σύζυγός της, ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος στην Πάτρα με δύο διαμπερή τραύματα και μία σφαίρα στο σαγόνι.

Πηγή: thebest.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Μεταφορά της ύποπτης, για την επίθεση με βιτριόλι, με αυτοκίνητο της ασφάλειας

Newsteam 0 Comments

Πριν από λίγα λεπτά, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μετέφεραν με αυτοκίνητο της υπηρεσίας τη νεαρή ύποπτη που προσήγαγαν νωρίς το πρωί ως ύποπτη για την επίθεση με το βιτριόλι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί πηγαίνουν αυτή την ώρα την ύποπτη στο σπίτι της, ενώ στη συνέχεια στον καρτοθάλαμο από όπου φέρεται πως έκανε τις κλήσεις τις επίμαχες ώρες.

Μέσα στις επόμενες ώρες, αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

του Γιώργου Σόμπολου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  • Επίθεση με βιτριόλι: Συνελήφθη 35χρονη γυναίκα- Θα καταθέσει και 2η ύποπτη

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα

Newsteam 0 Comments

Σε ειδικό ανακριτή της Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να απολογηθούν πέντε άνδρες που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία φέρεται να διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος κατασχέθηκαν συνολικά 44.400 πακέτα τσιγάρα και 2.375 συσκευασίες καπνού, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται -σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- ότι ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε περιφραγμένο υπαίθριο χώρο επιχείρησης, έξω από τη Θεσσαλονίκη, την ώρα που σύμφωνα με την Αστυνομία, μεταφόρτωναν από όχημα τύπου VAN σε δύο άλλα οχήματα χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα.

Η φερόμενη δράση της εγκληματικής ομάδας εκτιμάται από τις διωκτικές αρχές ότι ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο. Ως μέλος της αναζητείται ένα ακόμη άτομο

Πηγή: dailythess.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τροχαία: Αυξημένα μέτρα ενόψει εορτασμού του Αγίου Πνεύματος

Newsteam 0 Comments

Σε ειδικές δράσεις και ανάπτυξη αυξημένων μέτρων για το χρονικό διάστημα εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, από τις 5 έως τις 8 Ιουνίου 2020, προχωρά η ΕΛ.ΑΣ.

Μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο σχεδιασμός των μέτρων για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος περιλαμβάνει:

  • Ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων στις πόλεις, σε όλη την εορταστική περίοδο για την εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς κίνησης οχημάτων και πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, κυρίως για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους, όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί).
  • Έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους φορείς – υπηρεσίες, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα ανακύψουν.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

‘Οπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Επιπρόσθετα, κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Πηγή: iefimerida.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 65χρονου Αλβανού στην Αρτέμιδα -34χρονος ομοεθνής του ο δράστης

Newsteam 0 Comments

Ένας 34χρονος Αλβανός είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο δράστης της ανθρωποκτονίας 65χρονου ομοεθνή του, που διαπράχθηκε στις 10 Μαΐου, στην Αρτέμιδα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, το θύμα διαπληκτίστηκε με τον δράστη, σε προαύλιο χώρο διώροφης οικίας στην Αρτέμιδα.

Αποτέλεσμα του επεισοδίου ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός του 65χρονου, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι αιτία θανάτου ήταν οι κακώσεις που προήλθαν από αιχμηρό αντικείμενο.

Ως κίνητρο του εγκλήματος φέρονται προσωπικές και οικονομικές διαφορές, που είχαν ο κατηγορούμενος με το θύμα. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: athina984.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συμπλοκή στον Κορυδαλλό επέμβαση ΕΛΑΣ

Newsteam 0 Comments

Συναγερμός σήμανε στις 12:05 το μεσημέρι της Πέμπτης όταν κρατούμενοι της Β πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού συνεπλάκησαν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στις 12:15 έγινε επέμβαση της ΟΑΕΕ (ομάδες αντιμετώπισης έκνομων ενεργειών)

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ζωγράφου: Βρέθηκαν κλοπιμαία που άνηκαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Newsteam 0 Comments

Κλοπιμαία, τα οποία κρύβονταν σε φοιτητική εστία στου Ζωγράφου, βρέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Τα κλοπιμαία φέρονται να άνηκαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία, μετά από τις νόμιμες ενέργειες της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εντόπισε σε χώρους της Παλαιάς Φοιτητικής Εστίας Ζωγράφου, μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων.

Μεταξύ των κλοπιμαίων είναι και σημαντικός εργαστηριακός εξοπλισμός, που θα δοθεί άμεσα πίσω στο Ίδρυμα.

Πηγή: pronews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Απίστευτες δικαιολογίες που λένε οι Λαρισαίοι στους αστυνομικούς

Newsteam 0 Comments

Οι Λαρισαίοι είναι αυτοί που σκαρφίζονται πολλά και διάφορα για να ξεφύγουν από τους αυστηρούς ελέγχους της αστυνομίας, τώρα που απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω του κορονοιού.

Μάρτυρες πολλών και διάφορων ευτράπελων αστυνομικοί σε όλο το νομό που πολλές φορές δεν μπορούν να πιστέψουν αυτά που ακούνε ή βλέπουν.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ένας ηλικιωμένος οδηγός ο οποίος είπε το εξής: Πάω να ταΐσω τα κορίτσια μου, όταν τον ρώτησαν σε ποια κορίτσια αναφέρεται συνέχισε λέγοντας: Πηγαίνω εδώ στο χωριό που έχω καμιά ογδονταριά κότες και αν δεν πάω θα πεθάνουν στην πείνα, τους απάντησε, με φυσιολογικό ύφος αφήνοντάς τους σύξυλους.

Γυναίκα ήθελε να κρύψει… την ηλικία της

Ευειδής κυρία που είχε τα χρονάκια της αλλά και συμπληρωμένο έγγραφο, αρνούνταν επίμονα να δείξει στους αστυνομικούς την πίσω πλευρά της ταυτότητας της για να μη φανερωθεί… η ηλικία της.

Σε άλλη περίπτωση νεαρής ηλικίας οδηγός είχε στα χέρια του χαρτί στο οποίο δεν έγραφε επώνυμο και όνομα αλλά μόνο τη φράση εγώ πάω να πάρω πετρέλαιο για τη μάνα μου Άλλος πάλι στη θέα των αστυνομικών ακινητοποίησε το όχημά του και έβγαλε ένα μπλοκάκι στο οποίο άρχισε να γράφει κείμενο για τη μετακίνησή του και άρχισε να διαμαρτύρεται που οι αστυνομικοί δεν τον άφησαν να τελειώσει το κείμενο.

Άλλος είχε γράψει αιτία μετακίνησης στο βιβλίο των σέρβις του αυτοκινήτου του ενώ ένας άλλος σε προσυμπληρωμένη φόρμουλα έβαλε Χ σε όλα τα κουτάκια.Αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν τρεις νεαρούς που κάθονταν σε παγκάκι και έτρωγαν σουβλάκι. Όταν τους ζήτησαν τα έγγραφα και οι τρεις έδειξαν μήνυμα με δικαιολογία για περπάτημα…

Πάντα ήθελα να μου περάσουν χειροπέδες

Κυκλοφορώ χωρίς χαρτί και χωρίς μήνυμα γιατί πάντα ήθελα να μου περάσουν χειροπέδες είπε πανέμορφη νεαρή σε αστυνομικό που έμεινε εμβρόντητος να την ακούει και φυσικά της επέβαλε το πρόστιμο χωρίς… να της περάσει χειροπέδες!

Επίσης πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν, κατά τη διάρκεια ελέγχων της αστυνομίας, ότι πηγαίνουν αργά το βράδυ στο χωράφι τους. Ενώ αίσθηση προκαλεί η δικαιολογία πολλών νεαρών Λαρισαίων ότι πηγαίνουν το βράδυ στον Τύρναβο προκειμένου να πάρουν χρήματα από τράπεζες.

Εκείνος όμως που κυριολεκτικά έκανε εντύπωση ήταν νεαρός που σε ερώτηση αστυνομικού για που πηγαίνει του απάντησε εντελώς φυσικά: Είμαι άρρωστος και πάνω να πάρω το φάρμακό μου…

Πενία τέχνας κατεργάζεται έλεγαν οι αρχαίοι και να που βρίσκει την εφαρμογή του και στην Ελλάδα του κορονοϊού…

Διάβασε το »

Σύλληψη 18χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Φλώρινας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Newsteam 0 Comments

Συνελήφθη χθες (20-04-2020) το απόγευμα, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, 18χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς στον ανωτέρω,  βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 12 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

Διάβασε το »

Τρίκαλα: Έρευνες στον Ληθαίο ποταμό για τον εντοπισμό 80χρονης

Newsteam 0 Comments

Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό ηλικιωμένης γυναίκας στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στον Ληθαίο ποταμό, κάτω από τη γέφυρα επί της οδού Καρδίτσης.

Όπως κατέγραψε το TV10.gr ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, με επικεφαλής τον Διοικητή Ασφάλειας Δημήτρη Μήτραινα και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες Καλαμπάκας Ευάγγελο Τσιορλδίδα, χτένισαν την περιοχή, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 80χρονη έφυγε από το σπίτι της περίπου στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης 8 Απριλίου. Καθώς η ώρα περνούσε και δεν επέστρεφε, η οικογένειά της ανησύχησε και ξεκίνησαν να την ψάχνουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόσφατα, η ηλικιωμένη γυναίκα πληροφορήθηκε για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και φέρεται να δήλωσε στους στενούς της συγγενείς πως θα δώσει τέλος στη ζωή της πέφτοντας στο ποτάμι. Κάτι που τους οδήγησε αμέσως κατά μήκος του ποταμιού, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να εντοπίσουν κάτω από τη γέφυρα ρούχα που ανήκαν στην ηλικιωμένη καθώς και το μπαστούνι που χρησιμοποιούσε για τον καθημερινό της περίπατο.

 

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό της. Μάλιστα ζητήθηκε από το Δήμο Τρικκαίων να κλείσει τα υδατοφράγματα του ποταμού και να γίνει σάρωση της περιοχής για να βρεθεί η ηλικιωμένη.

Το σκοτάδι δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό το έργο στον Ληθαίο ποταμό και όπως προαναφέρθηκε οι έρευνες απέβησαν άκαρπες και θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας και τη συνδρομή της ΕΜΑΚ Λάρισας και δύτες από την Θεσσαλονίκη.

Διάβασε το »

Εξαρθρώθηκαν συμμορίες που διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε σπίτια

Newsteam 0 Comments

Δύο συμμορίες Αλβανών, που φέρονται ότι διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές από οικίες, εξαρθρώθηκαν, από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πέντε δράστες, μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων. Συγκατηγορούμενος των συλληφθέντων είναι ένας ακόμη αλλοδαπός, ο οποίος είναι ήδη φυλακισμένος. Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Πώς δρούσαν οι συμμορίες ληστών

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πεδίο δράσης των δύο συμμοριών ήταν περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, καθώς και γειτονικών νομών. Οι δράστες, για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να αλλάζουν συχνά, για την αποφυγή εντοπισμού τους. Κινούμενοι βραδινές και μεταμεσονύχτιες ώρες, εντόπιζαν και στη συνέχεια εισέβαλαν σε οικίες με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων. Στη συνέχεια φέρονται ότι αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν γάντια και δεν δίσταζαν σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί, να ασκήσουν βία σε βάρος των ενοίκων, προκειμένου να κρατήσουν τα κλοπιμαία και να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους. Μετά από αστυνομικές έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα, ρολόγια, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 33 περιπτώσεις κλοπών και 3 ληστειών από οικίες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: palo.gr

 

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. σε άτυπο τζαμί

Newsteam 0 Comments

Στη σύλληψη εννέα ατόμων προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία σε άτυπο τζαμί στου Ζωγράφου, όπου λίγο πριν από τις 14:10 οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν να εισέρχονται στον άτυπο χώρο προσευχής.

Αφού ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, άνδρες της Άμεσης Δράσης που έφτασαν με περιπολικό στο σημείο, τους ζήτησαν να εξέλθουν από το χώρο.

Στη συνέχεια, προσήχθησαν στο Τμήμα, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εννέα ατόμων, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι το ισόγειο που λειτουργεί ως άτυπος χώρος προσευχής, δεν είχε άδεια.

Πηγή: zografounews.gr

 

Διάβασε το »

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στους δρόμους

Newsteam 0 Comments

Στη πόλη της Σάμου οι έλεγχοι για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας έχουν ξεκινήσει από τις 6 το πρωί της Δευτέρας (23/03).

Αρμόδια συνεργία της Αστυνομίας βρίσκονται στα κομβικά σημεία της πόλης και στα περίχωρα. Διενεργούν ελέγχους και κάνουν, προς το παρόν, συστάσεις στους παραβάτες.

Θυμίζουμε ότι προβλέπεται, να μην βρίσκονται πάνω από δύο άτομα σε κάθε ΙΧ αυτοκίνητο. Ακόμα, όσοι κινούνται πεζοί θα πρέπει να διαθέτουν την ειδική βεβαίωση ή την εξουσιοδότηση μέσω sms στο 13033.

Στο μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας υπόκεινται και οι πρόσφυγες και μετανάστες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Αυτό προκειμένου να προληφθεί η εμφάνιση και η διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού σε περιοχές υψηλού συγχρωτισμού και συνάθροισης, όπως είναι τα hotspot.

O περιορισμός της κυκλοφορίας των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στα ΚΥΤ όλης της Επικράτειας αφορά στο χρονικό διάστημα έως και τις 21 Απριλίου. Αυστηρά εντός αντίστοιχης περιμέτρου που θα εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της.

Η ΕΛ.ΑΣ είναι υπεύθυνη για την τήρηση του ανωτέρω περιορισμού κυκλοφορίας. Δύναται να προβαίνει σε σχετικές αποφάσεις ρύθμισης κυκλοφορίας οχημάτων, διαμόρφωσης ζωνών αστυνομικών ελέγχων και χρήσης τεχνικών φραγμών στα 5 κέντρα (Μόριας, Βιάλ, Σάμου, Κω και Λέρου).

Εντός της περιμέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας θα αναπτυχθούν ειδικές υγειονομικές μονάδες. Θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορονοϊού COVID-19 και για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου στους εργαζόμενους των ΚΥΤ.

Όπως ορίζεται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, καθημερινά από τις 7:00 έως και τις 19:00 δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα. Στις περιοχές όπου είναι δυνατή η μετάβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτή γίνεται χωρίς να προκαλούνται καταστάσεις συγχρωτισμού στο εκάστοτε μέσο. Σε περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατό (100) ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. Ο έλεγχος των ως άνω μέτρων πραγματοποιείται από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης και η διοίκηση των κέντρων θα ενημερώσουν τους διαμένοντες μέσω γραπτών και ακουστικών (μεγαφωνικά) μηνυμάτων σε όλες τις γλώσσες που κατανοούν. Καθώς και όλους τους δραστηριοποιούμενους φορείς εντός και πέριξ της δομής, για τους λόγους εφαρμογής του ανωτέρου περιορισμού κυκλοφορίας και για την ανάγκη πιστής τήρησής του.

Πηγή: samos24.gr

Διάβασε το »

Αυτή είναι η αίτηση που πρέπει να συμπληρώσουν όσοι έρχονται από το εξωτερικό

Newsteam 0 Comments

Από σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου τέθηκε το μέτρο της υποχρεωτικής κατ’ οίκον καραντίνας όσων έρχονται με αεροπλάνο στην Ελλάδα από το εξωτερικό, με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Οι πολίτες θα πρέπει να συμπληρώνουν το παρακάτω έγγραφο με τα στοιχεία τους πριν ταξιδέψουν και στη συνέχεια θα πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνουν σπίτι. Στην διασφάλιση αυτής της υποχρέωσης αναλαμβάνει ρόλο και η ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό το έγγραφο πρέπει να συμπληρώσουν όσοι έρχονται από το εξωτερικό
Πως θα εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ αν μένουν σπίτι

Οι αστυνομικοί θα βλέπουν οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων τηρούν την καραντίνα στα σπίτια τους, είτε με επιτόπιο έλεγχο, είτε με συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις στα σταθερά τηλέφωνα των επιβατών. Όσο για τυχόν παραβάσεις θα υπάρχουν ποινικές κυρώσεις αλλά και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ανακοινώθηκε και η λήψη μέτρων για την ακτοπλοΐα από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά σε συνέχεια των ισχυρών συστάσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορoνοϊού.

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών θα επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις.

Διάβασε το »