Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΛΛΣΑΔΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Κορωνοϊός: Πώς ο όγδοος ασθενής βρέθηκε αρχικά αρνητικός: Πώς σχετίζεται με την πρώτη ασθενή

Newsteam 0 Comments

Ένας άνδρας που νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη είναι το όγδοο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τον ιό, μάλιστα, να μην έχει εντοπιστεί στην πρώτη εξέταση.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο άνδρας βγήκαν αρνητικές, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν και σε δεύτερο τεστ, μετά από λίγες ημέρες, το οποίο έδειξε θετικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός σε πολλές περιπτώσεις παραμένει για κάποιο διάστημα ασυμπτωματικός ή εκδηλώνει ήπια συμπτώματα, όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, οπότε και το χαμηλό ιικό φορτίο τον έκανε αρχικά μη ανιχνεύσιμο.

Με την επανάληψη της εξέτασης όμως, μετά από λίγες ημέρες ο ιός ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του ασθενούς, ο οποίος βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του.

 

Όπως ανακοινώθηκε, ο ασθενής ανήκει στις στενές επαφές του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, δηλαδή τη φίλη, ουσιαστικά, της πρώτης ασθενούς στη χώρα μας. Είναι μέσης ηλικίας και όπως αναφέρεται είναι καλά στην υγεία του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το voria.gr, πρόκειται για τον σύζυγο της εκπαιδευτικού, φίλης της 38χρονης επιχειρηματία που είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Διάβασε το »

Η ταυτότητα του όγδοου κρούσματος του κορωνοϊού: Πώς σχετίζεται με την πρώτη ασθενή

Newsteam 0 Comments

Ανακοινώθηκε το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κλινική εικόνα του όγδοου επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη φίλη -ουσιαστικά- της 38χρονης γυναίκας στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.

Διάβασε το »