Πατήστε ESC για κλείσιμο

Ελληνοκύπριοι - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ανατριχίλα στο Λονδίνο. Θερίζει τους Ελληνοκύπριους ο κορονοϊός. 115 οι νεκροί

Newsteam 0 Comments

Σκοτώνει την Κυπριακή κοινότητα στην Βρετανία ο κορονοϊός, καθώς αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών, με τα περισσότερα θύματα και κρούσματα να αφορούν κυρίως το Λονδίνο,. Εκεί δηλαδή που διαμένει και η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνοκυπριακής καταγωγής ομογενών, που υπολογίζονται σε 200,000.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού ανάμεσα στους Κύπριους της Βρετανίας ανέρχεται σε 115, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που νοσούν.

Σε δηλώσεις ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρήστος Καραολής επισήμανε ότι η κατάσταση είναι πολύ τραγική. Δυστυχώς πέθαναν δεκάδες Κύπριοι, καθώς απ’ ότι φαίνεται, επίκεντρο είναι το Λονδίνο, όπου και η μεγάλη μάζα των ομογενών. Ανέφερε επίσης ότι πολλά θύματα υπάρχουν και ανάμεσα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα της Βρετανίας.

Ακρως αποκαλυπτική για την κατάσταση που επικρατεί είναι η ανακοίνωση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου που αναφέρει τα εξής:

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να μεταδίδεται αόρατα και επικίνδυνα ανάμεσα μας, δυστυχώς επηρεάζονται και πολλά μέλη της ομογένειας μας. Πληροφορούμαστε καθημερινά νέους, τραγικούς θανάτους. Περίπου 115 Κύπριοι από την παροικία μας δυστυχώς έχουν πεθάνει από κορωνοϊό μέχρι στιγμής, αριθμός που αντιπροσωπεύει περίπου το 2% των συνολικών θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αντιθέτως, η παροικία μας αντιπροσωπεύει μόνο το 0,7% του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά και εγκάρδια μας συλλυπητήρια σε όσους έχασαν μέλη της οικογένειας τους, συγγενείς και φίλους, τις τελευταίες εβδομάδες.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »