Πατήστε ESC για κλείσιμο

ελληνικός στόλος - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Πού βρίσκεται το Ορούτς Ρέις – Οι κινήσεις του ελληνικού Στόλου

Newsteam 0 Comments

Το σεισμογραφικό Ορούτς Ρέις (Oruc Reis) συνεχίζει να βρίσκεται αγκυροβολημένο αρόδο στο λιμάνι της Αττάλειας, με τις προθέσεις της Τουρκίας να είναι αν μη τι άλλο εμφανείς ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Ωστόσο, η αυξημένη επιφυλακή στην οποία επιμένει το ΓΕΕΘΑ χαρακτηρίζει την αμετάβλητη στάση των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν πρόκειται να αλλάξει όσο η Τουρκία επιμένει στην παράνομη NAVTEX. Μπορεί κάποια από τα τουρκικά πολεμικά πλοία που είχαν εξέλθει από τον ναύσταθμο του Ακσάζ να χάραξαν ρότα επιστροφής σε αυτόν μετά από μια σύντομη παραμονή στα μικρασιάτικα παράλια ωστόσο η παράνομη NAVTEX παραμένει συνεπώς και η επιφυλακή μέχρι τις 2 Αυγούστου, όποτε και λήγει.

Όσο τα τουρκικά πολεμικά – που δεν ξεπερνούν τα 12 – βρίσκονται στην πλευρά του Αιγαίου, παρότι εντός τουρκικών χωρικών υδάτων στα μικρασιάτικα παράλια χωρίς να κινούνται, τόσο σε ότι αφορά τον ελληνικό στόλο, όπως είπε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα συνεχίσει να βρίσκεται όλος έξω, σε σημεία θερμού ενδιαφέροντος με έμφαση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την νοτιοανατολική Μεσόγειο.

 

 

Πληροφορίες απο το enikos

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Συμβαίνει, νέες εξελίξεις: Το 85% του Ελληνικού στόλου σε σημεία κλειδιά στο Αιγαίο – Τους περιμένουμε

Newsteam 0 Comments

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα τονίζεται ακόμα στην άτυπη ενημέρωση. Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κύπρο, όπου βρέθηκε με αφορμή την 46η επέτειο από την τουρκική εισβολή. Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι το 85% του ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο από την περιοχή της Σμύρνης και νοτιότερα και παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου. Στο μεταξύ, νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης, 21 Ιουλίου, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι είμαστε σε επαγρύπνηση, παρακολουθούμε και αναμένουμε. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, επεσήμανε ότι η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία είναι μονόδρομος.

 

 

Πληροφορίες από το ethnos

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »