Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

15 προσλήψεις στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Newsteam 0 Comments

Ο Ειδικός Λογαριασμός του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου προτίθεται να συνάψει δέκα πέντε (15) συμβάσεις μίσθωσης έργου, ιδιωτικού δικαίου, για την παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019″.

Σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους της Περιφέρειας Κρήτης τόσο ανά Περιφερειακή Ενότητα όσο και ανά Δήμο για την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης στους ωφελούμενους του προγράμματος σε συνεργασία με τις αρμόδιες Κοινωνικές Υπηρεσίες των συμπραττόμενων εταίρων, για τη λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου, καθώς και εκπαίδευσης ωφελούμενων σε θέματα διατροφής προκειμένου για την περαιτέρω ενίσχυση των οικογενειών δικαιούχων του Προγράμματος ΤΕΒΑ 2018 – 2020 και την παρεμπόδιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από την συμβουλευτική, την εκπαίδευση και τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Διάβασε το »

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Δωρεά 250 μασκών στα νοσοκομεία της Κρήτης

Newsteam 0 Comments

Το Εργαστήριο Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής της Σχολής Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, παρέδωσε τις πρώτες περίπου 20 τρισδιάστατα εκτυπωμένες προστατευτικές μάσκες προσώπου (full face shield) στο ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου και του ΠΑΓΝΗ, των δύο μεγάλων νοσοκομείων του Ηρακλείου, μετά από συνεννόηση με τον καθηγητή κ. Γεωργόπουλο Δημήτρη, Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και την ιατρό της ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου, κυρία Ηλιάνα Χαραλάμπους.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με την τεχνολογική υποδομή και την τεχνογνωσία που διαθέτει, συμβάλλει στη δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με την κάλυψη των αναγκών στην Περιφέρεια Κρήτης σε προστατευτικές μάσκες προσώπου για το ιατρικό / νοσηλευτικό προσωπικό των ΜΕΘ και των ΤΕΠ των νοσοκομείων της Κρήτης, σε συνεννόηση με τη ΔΥΠΕ Κρήτης.

Η δυναμικότητα κατασκευής των προστατευτικών μασκών προσώπου (full face shield) από το Εργαστήριο Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής της Σχολής Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ, είναι περίπου 250 μάσκες την εβδομάδα. Η παράδοση των μασκών αυτών από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στην Περιφέρεια Κρήτης και τη ΔΥΠΕ Κρήτης, που θα αναλάβουν τη διανομή τους στα νοσοκομεία της Κρήτης, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη βδομάδα.

Οι προστατευτικές μάσκες προσώπου για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκτυπώθηκαν τρισδιάστατα, χρησιμοποιώντας ως υλικό εκτύπωσης το πολυγαλακτικό οξύ (PLA), ένα βιοσυμβατό και πιστοποιημένο πολυμερές, το οποίο αποστειρώνεται εύκολα, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική, στη βιοϊατρική και στην εμβιομηχανική.

Η εργασία υλοποιήθηκε στο Εργαστήριο Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής της Σχολής Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, από επιστημονική ομάδα του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, αποτελούμενη από τον καθηγητή και διευθυντή του εργαστηρίου Δρ. Νεκτάριο Βιδάκη, τον επίκουρο καθηγητή Δρ. Μάρκο Πετούση, τον υποψήφιο διδάκτορα Μανόλη Βελιδάκη και το μεταπτυχιακό φοιτητή Μάνο Πορφυράκη.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, τίθεται στη διάθεση της Πολιτείας, στηρίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας και το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό που μάχεται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Πηγή: neakriti.gr

Διάβασε το »