Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Στην μάχη για τον κορονοϊό η περιφέρεια – Τύπωσε ενημερωτικά φυλλάδια

Newsteam 0 Comments

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας στα πλαίσια των ενεργειών και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί σε σχέση με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊου και κυρίως την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας των πολιτών, προχώρησε στην έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου με Γενικές Πληροφορίες και Οδηγίες για τον κορονοϊό 2019 και με βασικό σύνθημα Δεν φοβόμαστε-Προστατευόμαστε-Ασπίδα μας, η Γνώση.

Το φυλλάδιο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και επικεντρώνεται σε θέματα οδηγιών υγιεινής, κοινωνικής αποστασιοποίησης και καλής σωματικής και ψυχικής υγείας.

Επιπλέον περιέχονται οδηγίες σε σχέση με τα συμπτώματα της λοίμωξης, το τι είναι ο κορονοϊός και κυρίως στο τι ενέργειες πρέπει να κάνουμε.

Με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη πληροφόρηση των πολιτών η Περιφέρεια ανακοινώνει την εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου όπου οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται και να ζητούν διευκρινίσεις σε σχέση με το ζήτημα του κορονοϊού.

Στις προσεχείς ημέρες στις γραμμές κλήσεων θα υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί και ψυχολόγοι οι οποίοι σε συνεργασία με τους φορείς θα απαντούν σε σχετικά ερωτήματα. Ο αριθμός κλήσεων του τηλεφωνικού κέντρου είναι 2251200300 και θα ακολουθεί ηχογραφημένο μήνυμα. Στην πλήρη ανάπτυξη του τηλεφωνικού κέντρου η λειτουργία του θα είναι επί 24ώρου βάσεως.

Επίσης η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην εκπαίδευση 40 εθελοντών προερχόμενων από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, την Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων και το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου οι οποίοι σε συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας θα επανδρώνουν μικτά κλιμάκια ενημέρωσης των πολιτών, διανέμοντας το προαναφερόμενο φυλλάδιο και απαντώντας σε τυχόν σχετικές ερωτήσεις.

Εθελοντές

Οι εθελοντές έχουν εκπαιδευτεί από ειδικευμένους γιατρούς και ψυχολόγους, επίσης μέλη των παραπάνω Εθελοντικών οργανώσεων και θα βρίσκονται στα σημεία ελέγχου των οχημάτων, όσο αυτά διαρκούν, καθοδηγούμενοι από τον εκάστοτε εντεταλμένο Αξιωματικό.

Η παρουσία των εθελοντών είναι βαρύνουσας σημασίας διότι αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την διάθεση για προσφορά στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας και καταδεικνύει οτι το πρόβλημα του κορονοϊού μας αφορά όλους.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας πιστεύουν σθεναρά οτι η συνεργασία αυτή θα προχωρήσει ακόμα περισσότερο σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών με στόχο την δημόσια ασφάλεια και την προστασία της περιουσίας των συμπολιτών μας.

Πηγή: lesvosnews.net

Διάβασε το »