ελληνικής καταγωγής - Τα τελευταία νεά & ειδήσεις

Knives Out 2: Ποιος είναι ο Έλληνας ηθοποιός της ταινίας του Ντάνιελ Κρεγκ

Newsteam 0 Comments

Το παγκόσμιο στερέωμα της showbiz συζητά για τη νέα ταινία, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ, «Knives Out 2», της οποίας τα γυρίσματα γίνονται στις Σπέτσες και στο Πόρτο Χέλι. Δεν έχουν γίνει γνωστές, ακόμη, πολλές λεπτομέρειες για το σενάριο και την υπόθεση της ταινίας, όμως το καστ των ηθοποιών αποτελείται από αστέρες του Χόλιγουντ, οι οποίοι πλαισιώνουν τον πρωταγωνιστή Ντάνιελ Κρεγκ, γνωστό και από την απεικόνιση του πασίγνωστου χαρακτήρα Τζέιμς Μποντ, τα τελευταία 15 χρόνια. Στην ταινία, εκτός των τοπίων από τις Σπέτσες και το Πόρτο Χέλι, υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και αυτό δεν είναι άλλο από τον ηθοποιό Ντέιβ Μπαουτίστα, ο οποίος έχει ελληνική καταγωγή από τη μητέρα του. Ο Ντέιβ Μπαουτίστα, γνωστός και ως Μπατίστα, ασχολείται με την υποκριτική εδώ και 11 χρόνια, έχοντας ήδη γίνει γνωστός παγκοσμίως από το πέρασμά του στο WWE, τη μεγαλύτερη εταιρεία επαγγελματικής πάλης στον πλανήτη (Professional Wrestling). Όσο ήταν ενεργός, ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς παλαιστές της εταιρείας, κατακτώντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα 6 φορές ενώ έχει ανακηρυχθεί και παλαιστής της χρονιάς το 2005. Στο μπράτσο του έχει τατουάζ την ελληνική και τη φιλιππινέζικη σημαία, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στην καταγωγή του, από Φιλιππινέζο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Η μία από τις δύο κόρες του, επίσης, ονομάζεται Αθηνά. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2019, δίνοντας τον τελευταίο του αγώνα στη WrestleMania (το πιο σημαντικό pro wrestling event παγκοσμίως) ενώ παράλληλα ενσάρκωνε ρόλους με μεγάλη απήχηση. Έχει ενσαρκώσει τον Drax στους Guardians of the Galaxy της Marvel ενώ έχει συναντηθεί με τον Ντάνιελ Κρεγκ και στο James Bond: Spectre, όντας ο κακός σωματοφύλακας που κυνηγάει να τον σκοτώσει.

Διάβασε το »

Χαμόγελο του Παιδιού: Έφηβες Ελληνίδες η πλειοψηφία των εξαφανισμένων παιδιών

Newsteam 0 Comments

Κορίτσια εφηβικής ηλικίας και ελληνικής καταγωγής αποτελούν κατά κύριο λόγο το προφίλ των εξαφανισμένων παιδιών στην Ελλάδα, ενώ τα πρώτα στοιχεία του 2021 δείχνουν οτι και το διαδίκτυο διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο ως μια επιπλέον αιτία που υποβοηθά την φυγή των παιδιών από το σπίτι. Του Κώστα Παππά Μείωση στον αριθμό των εξαφανισμένων παιδιών αλλά ταυτόχρονη αύξηση των εξαφανίσεων που οφείλονται στην ευρεία χρήση του Διαδικτύου που έφερε η πανδημία καταγράφει το Χαμόγελο του Παιδιού το 2020, σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία του που παρουσίασε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εξαφανισμένων Παιδιών. Το kedenews επικοινώνησε με τον κ. Στέφανο Αλεβίζο, συντονιστή του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού και έλαβε σημαντικές πληροφορίες για το προφίλ των εξαφανισμένων παιδιών στην Ελλάδα , καθώς και για τις αιτίες που βοηθούν την φυγή τους. ο κ. Στέφανος Αλεβίζος Σε καλό σημείο η Ελλάδα στα ποσοστά εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών Αρχικά ο κ. Αλεβίζος μιλώντας για την  Παγκόσμια ημέρα εξαφάνισης παιδιών τόνισε οτι η ημέρα αυτή  δεν είναι ημέρα εορτασμού , αλλά  απολογισμού. «Συζητάμε τί κάναμε σχετικά με τις εξαφανίσεις το 2020 και το 2021. Σε γενικές γραμμές να σας πω οτι η Ελλάδα έχει αναπτύξει έναν πολύ ισχυρό μηχανισμό εντοπισμού των παιδιών που αγνοούνται. Είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο. Το πρόβλημα με τη χώρα μας εντοπίζεται στην συγκέντρωση ποιοτικών δεδομένων που θα μας επιτρέπουν να καταλαβαίνουμε τί ακριβώς συνέβη ,που πήγαν τα παιδιά, για ποιο λόγο φύγανε και όλες τις πληροφορίες”. Κορίτσια εφηβικής ηλικίας, ελληνικής καταγωγής κυρίως  τα παιδιά που φεύγουν από το σπίτι  Δίνοντάς μας περισσότερα στατιστικά στοιχεία γι΄ αυτές τις εξαφανίσεις την περίοδο 2020 και για το πρώτο τετράμηνο του 2021 ο κ….

Διάβασε το »

Netflix: Γιατί δεν μιλάει ελληνικά;

Newsteam 0 Comments

Τον Ιούνιο του 2020, μία είδησις που εδημοσιεύθη στον ειδικευμένοι οικονομικό Τύπο των Η.Π.Α. μάς έκανε εθνικά υπερήφανους. Ο έως πρότινος υπεύθυνος περιεχομένου του Netflix Inc., Τεντ Σαράντος, προήχθη σε CO–C.E.O., ο εστί μεθερμηνευόμενον, συνδιευθύνων της κορυφαίας διαδικτυακής πλατφόρμας του κόσμου. Η απόφασις του ιδρυτού του Netflix, Ρηντ Χάστινγκς, να μοιρασθεί την διοίκηση της εταιρείας με έναν από τους παλαιότερους συνεργάτες του, δεν είναι τυχαία. Ο Θεόδωρος Καρυωτάκης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, ευθύνεται, εν πολλοίς, με τις επιλογές του για την γιγάντωσή της. Με καταγωγή από την Σάμο, εγεννήθη, το 1964, στην Αριζόνα, και δεν ομιλεί την ελληνική γλώσσα. Σε συνέντευξη, μάλιστα, που έδωσε, προσφάτως, στην «Evening Standard», εδιηγήθη ένα διασκεδαστικό περιστατικό όταν επεσκέφθη για πρώτη φορά το νησί των προγόνων του. «Η περιγραφή του πατέρα μου ήταν ως εξής: “Φτάνεις στο λιμάνι, κάνεις αριστερά και κοιτάς πάνω στον λόφο. Θα δεις ένα κίτρινο σπίτι με κάτι κατσίκες στην αυλή”. Του είπα γελώντας: “Αποκλείεται να είναι τόσο απλό”. Αλλά κάπως έτσι ήταν. Τα παιδιά μου ήταν πολύ ενθουσιασμένα που θα γνώριζαν την οικογένειά τους. Ανεβήκαμε λοιπόν και χτυπήσαμε την πόρτα, αλλά δεν μιλούσαν αγγλικά και εγώ δεν μιλάω ελληνικά, οπότε προσπάθησα να εξηγήσω ποιος είμαι, μέχρι που μας έκλεισαν την πόρτα. Η κόρη μου η Σάρα έβαλε τα κλάματα λέγοντας: “Νόμιζα ότι θα βλέπαμε την οικογένειά μας”. Προσπάθησα να την παρηγορήσω και της είπα: “Φαντάσου να ερχόταν κάποιος στο δικό μας σπίτι και να άρχιζε να φωνάζει στα κινεζικά”. Επιστρέφοντας, όμως, στο ξενοδοχείο, ο διευθυντής του, τους έγραψε ένα γράμμα στα ελληνικά. Το πήρα και πήγα πίσω στο σπίτι, για να τους το δώσω. Αυτό ήταν. Μετά από πέντε λεπτά, είχαμε καθήσει όλοι μαζί και τρώγαμε και πίναμε…

Διάβασε το »