Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΛΛΕΙΨΗ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

26.000€ θα πληρώσει ο Δήμος ελλείψει ναυαγοσώστη

Newsteam 0 Comments

Πρόστιμο για την απουσία ναυαγοσώστη καλείται να πληρώσει ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών.

Σήμερα ήρθε ο λογαριασμός για τον περσινό ναυαγοσώστη που δεν υπήρχε. 26.000 ευρώ είναι το πρόστιμο, είπε με απογοήτευση στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος και αυτή δεν είναι μία πολύ καλή είδηση για το ταμείο του Δήμου, καθώς το πρόστιμο πρέπει υποχρεωτικά να πληρωθεί.

Παρά ταύτα όμως, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ετοιμάζεται για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, πάντα υπό τις επιταγές του covid-19 αλλά και υπό το άχθος των εργασιών που πρέπει να γίνουν για να καλλωπιστεί το παραλιακό μέτωπο. Σε αυτό θα βοηθήσουν και οι 81 υπάλληλοι της κοινωφελούς εργασίας που αναμένει ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Λαμιώτισσα ράβει μάσκες για το νοσηλευτικό προσωπικό

Newsteam 0 Comments

Με δύο παιδιά στην πρώτη γραμμή, μητέρα στέλνει το δικό της μήνυμα ράβοντας μάσκες. Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν τρόπους να προσφέρουν το κάτι περισσότερο.

Δεν είναι μόνο το Μένουμε Σπίτι, είναι και η διάθεση για εθελοντισμό σε μια κρίσιμη περίοδο για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η Λαμιώτισσα μητέρα Γλυκερία Διώτη Μαντή, έχοντας δύο παιδιά νοσηλευτές στην πρώτη γραμμή άμυνας, σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που δεν μπορεί να επισκεφτεί λόγω των συνθηκών, δείχνει το δρόμο ράβοντας μάσκες και έχοντας στα σχέδια να ράψει σκούφους και γάντια.

Έμαθε από τα παιδιά της ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε μέσα προστασίας, όπως οι μάσκες και πήρε την απόφαση ως μοδίστρα να ράψει μόνη της και να τα προσφέρει σε πρώτη φάση στο Νοσοκομείο Λαμίας και στη συνέχεια στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος μου είναι να προτρέψω και άλλους ανθρώπους να κάνουν κάτι. Είμαστε σε πόλεμο. Οι γυναίκες το 1940 έπλεκαν φανέλες και κάλτσες για τους στρατιώτες στο μέτωπο, εμείς τώρα τι κάνουμε; Ας βοηθήσει ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Ας δώσουν ένα πιάτο φαΐ στο διπλανό τους που δεν έχει να φάει. Οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει… δήλωσε μεταξύ άλλων η γυναίκα.

Οι μάσκες που ράβει είναι βαμβακερές με ύφασμα που αποστειρώθηκε και σιδερώθηκε πριν ραφτεί και έχουν θήκη για την τοποθέτηση ειδικής γάζας. Μετά τη χρήση τους μπορεί να πλυθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Πηγή: lamiareport.gr

Διάβασε το »