Πατήστε ESC για κλείσιμο

Ελλάδα 2021 - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ελλάδα 2021:  Εκδήλωση ενδιαφέροντος για χορηγία δράσεων

Newsteam 0 Comments

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για χορηγία δράσης τοπικής ή πανελλαδικής εμβέλειας, στο πλαίσιο της δημόσιας πρόσκλησης ενδιαφέροντος που απηύθυνε η Επιτροπή Ελλάδα 2021.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, καταληκτική ημερομηνία είναι η Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου για όσους επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση δράσης που θα ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα της Επιτροπής Ελλάδα 2021 για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι χορηγίες αποτελούν τον βασικό πόρο για την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων που έχουν προταθεί στην Επιτροπή από ποικίλους φορείς, οργανισμούς και ιδιώτες και τις οποίες υποστηρίζει η Επιτροπή, προκειμένου να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στον εθνικό εορτασμό και στο μεγαλύτερο δυνατό γεωγραφικό εύρος.

Αναλυτικά το κείμενο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 έχει ως εξής:

Σκοπός της Επιτροπής Ελλάδα 2021, είναι να συντονίσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση. Στόχος είναι η επανασύσταση της Ελλάδας, από την αρχή της σύγχρονης ιστορίας της μέχρι την Ελλάδα του σήμερα, η πορεία αυτών των 200 χρόνων.

Ως θεσμικό όργανο του συντονισμού των Επετειακών Εορτασμών, η Επιτροπή Ελλάδα 2021 αναζητά το ενδιαφέρον φορέων ή ιδιωτών που επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση δράσεως ή δράσεων στον τόπο τους ή πανελλαδικά. H Επιτροπή Ελλάδα 2021 δεν τυγχάνει κρατικής χρηματοδότησης. Η επιλογή της δράσης ή των δράσεων θα γίνει από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Ελλάδα 2021, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης για αυτόν τον σκοπό ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected] έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Διάβασε το »

Άννα εναντίον (Γι)άννας

Newsteam 0 Comments

Η ενωτική στάση της Αγγελοπούλου κόντρα στη διχαστικού τύπου κριτική της Παναγιωταρέα

Η μία είναι ειδική σύμβουλος σε θέματα Επικοινωνίας της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Η άλλη πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, που ηγείται του συντονισμού των επετειακών εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την πρώτη, εν προκειμένω τη δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα, να πάρει το… καρυοφύλλι και να τουφεκίσει τη δεύτερη, δηλαδή τη Γιάννα Αγγελοπούλου, θεωρώντας ότι η Επιτροπή γενικώς αγρόν… αγοράζει.
Η Παναγιωταρέα ξεκινάει την κριτική της (σ.σ. εν είδει άρθρου στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος) λέγοντας ότι η Επιτροπή κατορθώνει να αποτελεί η ίδια αντικείμενο ειδήσεων, αλλά για εντελώς λάθος λόγους, αφού όπως ισχυρίζεται η δημοσιογράφος κάθε τόσο δημοσιοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της ένα επαναστατικό ροζ άρθρο, προκειμένου να αποδείξει τον ιστορικό προοδευτισμό της.
Εκεί που όμως κυριολεκτικά και μεταφορικά το… τερματίζει η κα Παναγιωταρέα είναι στον επίλογο του άρθρου της. Κι αυτό διότι εκτός από την έμμεση συμβουλή προς την κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι έργο αυτής της επιτροπής δεν είναι να ξαναγράψει την επίσημη Ιστορία της Ελλάδας, δεν μοιάζει και πολύ ειλικρινής όταν λέει ότι προσδοκά τα κοινά στοιχεία που μας συνέχουν ως χώρα, ενώ μία φράση νωρίτερα ενίσταται που ο Εμφύλιος αναγνώστηκε υπέρ των ηττημένων.
Αυτήν τη φράση δεν τη λες και την επιτομή της εθνικής συμφιλίωσης, και σίγουρα δεν συγκρίνεται με αυτό που η Σιδηρά Κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είπε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι μπορεί να έχουμε μνήμες χωριστές, ζωές διαφορετικές και όνειρα αλλιώτικα. Όμως, εμείς όλοι είμαστε η Ελλάδα.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, η Lady G το ξέρει –και το λέει πια δημοσίως– ότι τα ίδια έλεγαν και το 2004, αλλά στο τέλος κάναμε τους καλύτερους Ολυμπιακούς.

Διάβασε το »