Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ - Spoiler

Έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου στην Ελευθερούπολη

Newsteam 0 Comments

Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Ελευθερούπολη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 839.500€ και περιλαμβάνει: την εφαρμογή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιίας, την εφαρμογή θερμομόνωσης οροφών και στεγών, την αντικατάσταση των παραθύρων και θυρών, την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και φωτισμού, την εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS) και την εγκατάσταση συστημάτων φωτοβολταϊκών.

Τα αναμενόμενα οφέλη αφορούν το σύνολο των εργαζομένων και στο κτίριο και έμμεσα το σύνολο του Δήμου μειώνοντας τις λειτουργικές δαπάνες του κτιρίου και μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ιατρικός εξοπλισμός από τη Μητρόπολη στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης

Newsteam 0 Comments

Σε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, προχώρησε ο Μητροπολίτης Ελευθερούπολης κ. Χρυσόστομος, συμμετέχοντας στην στήριξη και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας.

Ειδικότερα, παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, αναλώσιμος Ιατρικός Εξοπλισμός απαραίτητος για την προστασία των ιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας, δωρεά του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος διέθεσε τον μηνιαίο μισθό του, όπως σοφά αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος, στις ανάγκες του Κέντρου Υγείας της Ελευθερούπολης. Συγκεκριμένα παρέδωσε 1.250 χειρουργικές μάσκες, 100 μάσκες υψηλής προστασίας, 2.500 ζευγάρια γάντια και 100 αποστειρωμένες ιατρικές ποδιές.

Κατά την παράδοση του ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έτυχε θερμής υποδοχής από την Διευθύντρια κα Ντι Νάπολη Κιάρα και το προσωπικό που εφημέρευε.

Η κα Κιάρα Ντι Νάπολι αφού ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Μητροπολίτη Ελευθερούπολης γι’ αυτή την συγκινητική προσφορά του προς το Κέντρο Υγείας ως πολύτιμης βοήθειας του εν λόγω εξοπλισμού στο έργο και την ασφάλεια των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας, τον ενημέρωσε για την τρέχουσα κατάσταση του Κέντρου Υγείας μη παραλείποντας να επαινέσει το προσωπικό του.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, από την μεριά του, ευχήθηκε η δωρεά αυτή να υπηρετήσει τις ανάγκες του ιδρύματος επ’ ωφελεία των πολιτών. Επίσης ευχαρίστησε και συνεχάρη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας ιδίως αυτές της ημέρες κάτω από δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τέλος ευχήθηκε ο Θεός να ενισχύει το έργο τους ευλογώντας του ίδιους και τις οικογένειές τους.

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Χαμόγελο του Παιδιού: Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Newsteam 0 Comments

Το Χαμόγελο του Παιδιού σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τον Δήμο Παγγαίου, προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 στην Πλ. Νικοτσαρά στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί στην Κινητή Μονάδα Οδυσσέας του Οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, από τις 09:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. Το Χαμόγελο του Παιδιού με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους έχει ως βασική προτεραιότητα, εν μέσω και των τωρινών συνθηκών, κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα Υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων να μη μείνουν χωρίς αίμα. Στο πλαίσιο αυτό, Το Χαμόγελο του Παιδιού σε συνεργασία με τους Δήμους και τα Δημόσια Νοσοκομεία, στηρίζει το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν την κρίσιμη αυτή περίοδο, ώστε να εξασφαλίσουν σε υψηλό επίπεδο τα αποθέματα αίματος.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, παρακαλούμε να καλέσουν στο 6972268356, (ώρες επικοινωνίας: 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.). για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών.

Η διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα γίνει υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Τέλος, καθόλη τη διάρκεια της Δράσης, στην πλατεία θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί Το Χαμόγελο του Παιδιού. Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »