Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ - Spoiler

Β. Λαμπρινός: Θετική είδηση η μετακίνηση στο νησί – Προβλέψεις για μεγάλη ανεργία

Newsteam 0 Comments

Θετική είδηση η μετακίνηση στο νησί – Προβλέψεις για μεγάλη ανεργία

Ελεύθερη θα είναι η μετακίνηση προς την Κρήτη από τη Δευτέρα, 18 Μαΐου. Μεγάλη ικανοποίηση για την απόφαση εκφράζει, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Πολύ θετική είδηση χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς την Κρήτη από τις 18 Μαΐου.

Μιλώντας στο Sputnik, επισημαίνει ότι τα καταγεγραμμένα κρούσματα στη Μεγαλόνησο είναι μόλις τρία, οπότε δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για διασπορά του νέου κορονοϊού στην κοινότητα.

Το άνοιγμα της ακτοπλοϊκής γραμμής θα φέρει την επιθυμητή κίνηση στο νησί, θα έχουμε τις πρώτες τουριστικές εισροές. Εξακολουθούμε, φυσικά, να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί ως προς την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων που έχουν υποδείξει οι ειδικοί. Είναι δύσκολη περίοδος και με βάση τη μεταδοτικότητα του ιού παραμένουμε σε εγρήγορση. Δεν σκοπεύουμε να ολιγωρήσουμε φειδόμενοι δαπανών ή άλλων ενεργειών τονίζει ο κ. Λαμπρινός.

Σχολιάζοντας το επικείμενο άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης, αλλά και των ξενοδοχείων εν όψει τουριστικής σεζόν, ο δήμαρχος Ηρακλείου τάσσεται στο πλευρό των επαγγελματιών του κλάδου. Υπογραμμίζει ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να περισωθεί μία σεζόν που ξεκινάει με ανυπολόγιστες απώλειες στην εργασία:

Στην αγορά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, με βάση την κίνηση που έχουν αυτές τις ημέρες τα εμπορικά καταστήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε, φέτος, είναι η ανεργία. Στην εστίαση για παράδειγμα, εφόσον καφέ, μπαρ και εστιατόρια θα επαναλειτουργήσουν με μειωμένη δυναμικότητα, θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. Με την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιχειρήσεις που δεν θα καταφέρουν να λειτουργήσουν. Εμείς στηρίζουμε όλες τις κινήσεις των επαγγελματιών εστίασης και τουρισμού. Δουλεύουμε όλοι σκληρά προσπαθώντας να περισώσουμε ό,τι μπορούμε από μία σεζόν που ξεκινάει χαμένη. Είναι σημαντικό να στηριχθεί ο τουρισμός, αλλά και η σπονδυλική στήλη του τόπου μας που είναι ο μεγάλος πρωτογενής τομέας.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »