Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ - Spoiler

Γέμισε χρώμα το πάρκο στην υψηλή γέφυρα – Στο σημείο βρέθηκε η Έλενα Βάκα

Newsteam 0 Comments

Στην Αγία Μαρίνα βρέθηκαν χθες, Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα και η Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Εύβοιας Γωγώ Ρουσοδήμου, με αφορμή την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αναβάθμισης και καλλωπισμού, που πραγματοποιήθηκαν στο πάρκο επί της Λεωφόρου Αυλίδος, από τα συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με τον Σύλλογο.

Συγκεκριμένα, επισκευάστηκαν φθορές και πραγματοποιήθηκαν ελαιοχρωματισμοί σε όλες τις τσιμεντένιες επιφάνειες και αντικαταστάθηκε εξ’ολοκλήρου ο ηλεκτροφωτισμός με τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων πέριξ όλου του πάρκου.

Πηγή: eviaportal.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συνάντηση Βάκα με εκπροσώπους της Κίνησης Προσπάθεια οργάνωσης καταστημάτων Εστίασης

Newsteam 0 Comments

Συνάντηση με εκπροσώπους της Κίνησης Προσπάθεια οργάνωσης καταστημάτων Εστίασης, πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 14 Μαΐου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, με αφορμή την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης την 1η Ιουνίου.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός του τρόπου διαμόρφωσης των χώρων των καταστημάτων τους, κυρίως σχετικά με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, προκειμένου να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ομαλά στις νέες αυτές υγειονομικές συνθήκες, αναμένοντας και τις αντίστοιχες αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Η Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους καταστηματάρχες ότι θα έχουν την στήριξη της δημοτικής αρχής. Στο πλαίσιο αυτό, θα εφαρμοστούν όλες οι ευεργετικές διατάξεις που θα υποδειχθούν από την Πολιτεία, με παράλληλη ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά και να εξασφαλιστεί η παραμονή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές, χωρίς βέβαια να εμποδιστεί η κοινή χρήση των οδών και των πλατειών από τους πολίτες.

Επιπλέον, τους ενημέρωσε για τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης, που έχει ήδη λάβει ο Δήμος, για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού Covid-19.

Τέλος, συζητήθηκαν οι δράσεις στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος για την ανάπτυξη του Τουρισμού, ξεκινώντας από τη δημιουργία Τουριστικής Επιτροπής, καθώς η προβολή και η προώθηση του Τουρισμού θα επιτευχθεί μέσα από τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έλενα Βάκα: Προορισμός τεσσάρων εποχών η Χαλκίδα

Newsteam 0 Comments

Η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα παραχώρησε συνέντευξη στην kedenews, όπου μίλησε για τα νέα σχέδια της δημοτικής αρχής αναφορικά με την Αγορά και το νέο νοσοκομείο της πόλης, ενώ παράλληλα εστίασε και στο πλάνο που ακολούθησε για την προστασία των πολιτών από την πανδημία. Στόχος της δημάρχου για την πόλη, που βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα, είναι να αναδειχθεί σε προορισμό τεσσάρων εποχών.

Συνέντευξη στις Μαύρα Σαραντοπούλου και Κατερίνα Θανάση

Ποια είναι η πορεία των εργασιών για το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας; Πότε δρομολογείται η λειτουργία του;

Ο Δήμος Χαλκιδέων εκτελεί τα συνοδά έργα του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας και, συγκεκριμένα, ένα έργο που περιλαμβάνει τον δρόμο της πρόσβασης εκεί και τις αποχετεύσεις λυμάτων και ομβρίων και ένα έργο για την υδροδότηση. Από τον Σεπτέμβριο που αναλάβαμε καθήκοντα, τα έργα αυτά είναι προτεραιότητά μας. Συνεχίσαμε το πρώτο που είχε σταματήσει, με ταχύτατους ρυθμούς, και δρομολογήσαμε το δεύτερο, για το οποίο δεν είχε γίνει καμία πρόβλεψη.
Εκτιμούμε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθούν και τα δύο. Αυτή τη στιγμή όμως έχουμε ήδη συνδέσει το νοσοκομείο με την αποχέτευση των λυμάτων και έχουμε εξασφαλίσει παροχή νερού για τη λειτουργία της ΜΕΘ, η οποία επείγει ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ποια μέτρα έχετε λάβει για την προφύλαξη των δημοτών ενάντια στον κορονοϊό; Και κατά πόσον οι πολίτες ανταποκρίνονται στην απαγόρευση κυκλοφορίας;

Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που περνά όλη η χώρα, στον δήμο μας ξεκινήσαμε με το κλείσιμο και τις απολυμάνσεις των σχολείων τρεις ημέρες πριν από το γενικό κλείσιμο που επέβαλε η πολιτεία, και συνεχίσαμε με απολυμάνσεις που συνεχίζονται και σήμερα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, όπως πλατείες, δρόμους, δημόσια και δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες.

Έχουμε οργανώσει από την αρχή τις δομές μας και το Βοήθεια στο Σπίτι, παρέχοντας υπηρεσίες στις ευπαθείς ομάδες για εξυπηρέτηση στο σπίτι σε αγορές τροφίμων και φαρμάκων, σε συναλλαγές με το Δημόσιο κ.ά., με τη λειτουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, προσφέρουμε καθημερινά 270 μερίδες φαγητού με διανομή κατ’ οίκον, έχουμε δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα εθελοντών, παρέχουμε δωρεάν χρήση του λογισμικού του ΚΕΠ Υγείας για ενημέρωση και τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης με ειδικευμένους επιστήμονες και με τη δυνατότητα παροχής συμβουλών σε γονείς.

Έχουμε ειδική μέριμνα για τα αδέσποτα με την τοποθέτηση 40 ταϊστρών και την καθημερινή τους τροφοδοσία. Παρέχουμε τη δυνατότητα τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των δημοτών για τις υποθέσεις τους σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες και, βέβαια, έχουμε ήδη λάβει αποφάσεις για την οικονομική ελάφρυνση των πολιτών, παρατάσεις ρυθμίσεων χωρίς προσαυξήσεις σε οφειλές, διακοπή κάθε αναγκαστικού μέτρου είσπραξης και απαλλαγές από τα δημοτικά τέλη και τα τέλη χρήσεως κοινοχρήστων χώρων για όλες τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές.

Οι δημότες μας στο σύνολό τους ανταποκρίνονται στα μέτρα, αν και ο δήμος μας φημίζεται για τις όμορφες παραλίες του και την πλούσια ακτογραμμή του.

Ένας στόχος για τη φετινή χρονιά ήταν η δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η πορεία του έργου;

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας ξεκινήσαμε αμέσως τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που δεν υπήρχε, για να δημοπρατηθεί το πολύπαθο έργο της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας. Αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο των εγκρίσεων, στη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ), προκειμένου να λάβουμε την οριστική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Οπότε, εκτιμούμε ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Ένα έργο πολύ μεγάλης σημασίας που θα αλλάξει την όψη και τη λειτουργία του κέντρου της πόλης μας.

Η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα τέθηκε σε υγειονομικό αποκλεισμό αφότου διαπιστώθηκαν κρούσματα κορονοϊού. Υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους; Έχει επιβαρυνθεί η περιοχή;

Πράγματι, τα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα προκάλεσαν δικαιολογημένη ανησυχία στους δημότες μας, ιδιαίτερα της περιοχής της Αυλίδας, καθώς οι φιλοξενούμενοι εκεί ήταν σε επαφή με καταστήματα και κατοίκους της περιοχής.

Ευτυχώς, δεν υπήρξε ουσιαστικό πρόβλημα μετάδοσης του ιού, αλλά αυτό που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, πέρα από την οργανωμένη 24ωρη φύλαξη, είναι η επαφή των ανθρώπων αυτών με το νοσοκομείο μας. Η δομή πρέπει να αποκτήσει αυτοτέλεια ως προς τις υπηρεσίες παροχής πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας και περίθαλψης και, επιπλέον, πρέπει να ελέγχονται όλες οι επίτοκες πριν από την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο για να γεννήσουν.

Έχουμε εκατοντάδες επίτοκες και περίπου δέκα γεννήσεις κάθε εβδομάδα. Έχουμε ήδη απευθυνθεί με συγκεκριμένα έγγραφα αιτήματα στα αρμόδια υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου και Υγείας και υπάρχει συνεργασία για την επίλυση του προβλήματος.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σας για την περαιτέρω ανάπλαση της πόλης; Θεωρείτε ότι η Πολιτεία βοηθά επαρκώς τη Χαλκίδα ή χρειάζεται περισσότερη στήριξη από το κράτος;

Η πόλη της Χαλκίδας, αλλά και όλος ο δήμος μας, ξεχωρίζει για την ιστορική του κληρονομιά, τη φυσική του ομορφιά και την κομβική γεωγραφική του θέση. Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε τα ιδιαίτερα αυτά στοιχεία, να αναδείξουμε τη Χαλκίδα σε τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών, αλλά και να την κάνουμε πρωτίστως φιλική στους κατοίκους της. Καθαριότητα, προσβασιμότητα, κυκλοφοριακό, γήπεδα, κοινόχρηστοι χώροι και γενικά η αισθητική της πόλης είναι μέσα στις προτεραιότητές μας. Αυτό μαζί με τη συντονισμένη προσπάθεια για την ιστορική και πολιτιστική ανάδειξή της χαράζουν την πορεία μας από την πρώτη ημέρα.

Σίγουρα χρειαζόμαστε ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια από την Πολιτεία. Είναι ευοίωνη η άριστη συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η καλή μας επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία. Επιδιώκουμε οι δυσάρεστες καταστάσεις που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες να μην αποτελέσουν τροχοπέδη για την πορεία των έργων και των σχεδιασμών μας.

Γι’ αυτό και συνεχίζουμε όλα τα έργα, την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Αβάντων, τη μελέτη για την ανάπλαση της οδού Βενιζέλου – Αρεθούσης και για αναπλάσεις πλατειών και αλσυλλίων, τη βελτίωση των υποδομών στο κολυμβητήριο, ασφαλτοστρώσεις, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, τις παιδικές χαρές και τα σχολεία μας, καθώς και πολλά άλλα έργα σε κάθε πόλη και χωριό του δήμου.

*όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα kedenews

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δίπλα στους εργαζόμενους του Οργανισμού Παιδείας η δήμαρχος

Newsteam 0 Comments

Τους εργαζομένους του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.) και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Χαλκιδέων επισκέφθηκε το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου, η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα.

Η κ. Βάκα ευχαρίστησε τους εργαζομένους του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε να προσφέρουν καθημερινά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, οργανώνοντας και διανέμοντας συσσίτια, αγοράζοντας φάρμακα και τρόφιμα και παρέχοντας κάθε βοήθεια που χρειάζονται μένοντας σπίτι τους.

Επίσης ευχαρίστησε τους εργαζομένους της Υπηρεσίας Καθαριότητας για τη μάχη που δίνουν να διατηρήσουν καθαρό τον δήμο, ιδιαίτερα στις δύσκολες υγειονομικά μέρες που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας τους κορονοϊού.

Πηγή: eviaportal.gr

Διάβασε το »

Δήμαρχος Χαλκιδέων: Σας ζητώ να αντισταθείτε στον ωραίο καιρό και στις παραλίες μας

Newsteam 0 Comments

Δήμαρχος Χαλκιδέων: Σας ζητώ να αντισταθείτε στον ωραίο καιρό και στις παραλίες μας

Σε μήνυμα προς τους πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων προέβη χθες, αργά το απόγευμα η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, ενόψει του Πάσχα. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, δεν πρέπει να επαναπαυθούμε.

Πρέπει να συνεχίσουμε, τόνισε η δήμαρχος στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, προτρέποντας τους δημότες, να μείνουν για αυτές τις Άγιες Ημέρες μέσα, γιορτάζοντας το Πάσχα στο σπίτι. Σας ζητώ να αντισταθείτε στον ωραίο καιρό και στις πανέμορφες παραλίες μας, πρόσθεσε η κυρία Βάκα.

Ακολουθεί το μήνυμα της Δημάρχου:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Τον τελευταίο καιρό δίνουμε μαζί μία πολύ μεγάλη μάχη, πρωτόγνωρη και δύσκολη. Μια μάχη που δεν κερδίζεται ατομικά αλλά συλλογικά. Εσείς μένετε σπίτι σας τηρώντας τα μέτρα προστασίας, έχετε στερηθεί τους αγαπημένους σας, τις δραστηριότητές σας, τις δουλειές σας, τις αποδοχές σας.

Εμείς στο Δήμο Χαλκιδέων είμαστε στη πρώτη γραμμή και εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και τη φροντίδα των ευπαθών ομάδων.

Οι φετινές Άγιες ημέρες του Πάσχα θα είναι διαφορετικές, μας βρίσκουν όλους στην τελική ευθεία του αγώνα. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να μην επαναπαυθούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε. Να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα. Σας ζητώ να αντισταθείτε στον ωραίο καιρό και στις πανέμορφες παραλίες μας.

Να μείνετε σπίτι για να μην πάνε χαμένα όσα μέχρι σήμερα έχουμε κερδίσει. Η Ανάσταση του Κυρίου μας θα γίνει, βρίσκοντάς μας μακριά αλλά πιο κοντά στο μυαλό και στη ψυχή. Το μήνυμά Της θα είναι φέτος πιο ηχηρό από ποτέ. Μήνυμα αγάπης, ζωής και ελπίδας.

Χρόνια σας πολλά!

Πηγή: stereanews.gr

Διάβασε το »

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ανθηδώνα ζήτησε η Έλενα Βάκα

Newsteam 0 Comments

Την κήρυξη της Δημοτικής Κοινότητας Ανθηδώνας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, με σχετικό έγγραφο που απέστειλε, στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Η κήρυξη της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω της υψηλής στάθμης της λίμνης Υλίκης, η οποία συνδέεται με τη λίμνη της Παραλίμνης, στη δυτική όχθη της οποίας λειτουργούν οι 7 υδρογεωτρήσεις, που τροφοδοτούν με νερό τον δήμο Χαλκιδέων.

Η στάθμη της Υλίκης εκτιμάται ότι σε 10 με 15 ημέρες θα υπερχειλίσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καλυφθούν από νερό τουλάχιστον 4 από τις 7 γεωτρήσεις του Δήμου, που βρίσκονται στη Δημοτική Κοινότητα Ανθηδώνας.

Η επιστολή

Κύριε Περιφερειάρχη,

Η υδροδότηση της πόλης της Χαλκίδας (κατά 60%) και της Δημοτικής Ενότητας Ανθηδώνας (κατά 100%) του Δήμου Χαλκιδέων στηρίζεται στις υδρογεωτρήσεις του υδρευτικού άξονα των Ούγγρων (λεκάνη Παραλίμνης).

Στην δυτική όχθη της λίμνης Παραλίμνης, η οποία είναι μια περίκλειστη από ορεινούς όγκους λίμνη, χωρίς φυσική διέξοδο στη θάλασσα, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας, από το 1996, λειτουργεί επτά (7) υδρογεωτρήσεις, οι οποίες αποτελούν τον υδρευτικό άξονα των Ούγγρων.

Η λίμνη της Παραλίμνης συνδέεται φυσικά με τη λίμνη της Υλίκης, η οποία τα τελευταία δύο (2) χρόνια έχει μεγάλο όγκο υδάτων και πιθανή υπερχείλισή της καταλήγει στην Παραλίμνη.

Ουδέποτε, όμως μέχρι σήμερα, υπήρξε πρόβλημα στην τροφοδότηση με νερό του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς η Δ.Ε.Υ.Α.Χ., με τη βοήθεια τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας όσο και της ΔΕΔΔΗΕ Θήβας, ανταπεξήλθε επιτυχώς όλων των προηγούμενων έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι έντονες βροχοπτώσεις, όμως, που έλαβαν χώρα από το Σάββατο 4 Απριλίου έως και την Τρίτη 7 Απριλίου, έχουν αυξήσει σε επικίνδυνο βαθμό την παροχή εισόδου νερού από την Υλίκη στην Παραλίμνη, καθώς τις τελευταίες τρεις (3) ημέρες παρουσιάζεται το πρωτοφανές φαινόμενο να εισέρχονται στην Παραλίμνη από την Υλίκη 9.000.000 m³/day.

Συνεπώς, εκτιμάται ότι σε 10 με 15 ημέρες, η Υλίκη θα φτάσει σε στάθμη υπερχείλισης και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να καλυφθούν από νερό, κατ’ ελάχιστο, οι 4 από τις 7 γεωτρήσεις μας.

Επίσης, προβλέπεται ο κατακλυσμός, από τη λίμνη, του μεγαλύτερου μέρους του τροφοδοτικού αγωγού, από το Υδραγωγείο προς τη δεξαμενή αποθήκευσης, που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Ανθηδώνας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύει άμεσα η λειτουργία τουλάχιστον τεσσάρων (4) γεωτρήσεών μας και γενικά όλου του συστήματος τροφοδότησης του Δήμου Χαλκιδέων με νερό.

Καθώς θα υποστούν αυτές οι γεωτρήσεις ανεπανόρθωτες βλάβες, η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη και σοβαρή, αφού το να μείνει χωρίς νερό το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Χαλκιδέων, ιδιαίτερα στις κρίσιμες υγειονομικά συγκυρίες που ζούμε, θα έχει τραγικές συνέπειες για την υγεία των δημοτών μας.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για τις ενέργειες σας ώστε να κηρυχθεί η Δημοτική Κοινότητα Ανθηδώνας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεδομένου ότι πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Πηγή: eviaportal.gr

Διάβασε το »

Η δήμαρχος προσφέρει το 50% του μισθού της για τον κορονοϊό

Newsteam 0 Comments

Στη μάχη κατά του κορονοϊού είναι αυτονόητο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή. Η δήμαρχος Χαλκιδέων δήλωσε: 

Με αφορμή το κάλεσμα του Πρωθυπουργού, προτίθεμαι να καταβάλλω το 50% της αποζημίωσής μου ως Δήμαρχος για δύο μήνες, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, λέγοντας για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Πηγή: eviaportal.gr

Διάβασε το »

Νέα έκκληση από τη δήμαρχο για τη διευκόλυνση του έργου της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Newsteam 0 Comments

Ενημερωτικό σημείωμα απέστειλε ο δήμος Χαλκιδέων, με νέα έκκληση της Δημάρχου, Έλενας Βάκα, για τη διευκόλυνση του έργου της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Ακολουθεί το σημείωμα:

Αγαπητοί δημότες,

οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Χαλκιδέων, αυτές τις μέρες της υγειονομικής κρίσης, καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για την καθαριότητα και την απολύμανση όλων των περιοχών του Δήμου.

Ο αριθμός τους, λόγω των επιβεβλημένων από τον νόμο ειδικών αδειών (ευπαθείς ομάδες, γονικές άδειες), έχει μειωθεί από 208 σε 150 για ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο. Το έργο τους είναι πιο δύσκολο από ποτέ. Σας απευθύνω, για μια ακόμη φορά, έκκληση να τηρείτε όλους τους κανόνες υγιεινής, για να προστατεύσετε όχι μόνο τους εργαζόμενους αυτούς αλλά και τον τόπο σας, τους κατοίκους του και τους ίδιους σας τους εαυτούς.

Πρέπει να:
  • πετάτε τα γάντια και τις μάσκες σας μόνο μέσα στους πράσινους κάδους,
  • πετάτε τα απορρίμματα πάντα μέσα στον κάδο περισυλλογής,
  • κλείνετε και να δένετε καλά τις σακούλες απορριμμάτων,
  • κλείνετε το καπάκι του κάδου, αφού πετάξετε τα απορρίμματα

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΤΕ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΚΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΖΑ

Όλοι μαζί κρατάμε τις πόλεις και τα χωριά μας καθαρά. Όλοι μαζί προστατεύουμε τη δημόσια υγεία.

Πηγή: stereanews.gr

Διάβασε το »

Μήνυμα της δημάρχου Χαλκιδέων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Newsteam 0 Comments

Σε μήνυμα προς τους πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων προέβη πριν από λίγη ώρα η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η κυρία Βάκα επισήμανε τον έντονο συμβολισμό της ημέρας για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη ενώ εγκωμίασε τους ήρωες του ’21 (μαχητές) και τους ήρωες του σήμερα (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό).

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα:

25η Μαρτίου, ημέρα σύμβολο για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη. Ημέρα πίστης, περηφάνιας και μνήμης.

Στους ένδοξους προγόνους μας αξίζουν οι μέγιστες τιμές, γιατί μας χάρισαν και μας δίδαξαν αξίες, όπως η φιλοπατρία, η αυτοθυσία και η ομοψυχία, με σημαία την υπέρτατη αυτών την ελευθερία.

Τιμές αξίζουν σήμερα και σε όλους αυτούς, που με οδηγό τις ίδιες αξίες, δίνουν την καθημερινή μάχη με τον νέο, αόρατο εχθρό. Στους εργαζόμενους στους σημαίνοντες τομείς της υγείας, του περιβάλλοντος, της διατροφής και της λειτουργίας της κρατικής μηχανής.

Σήμερα μένουμε σπίτι και τους τιμούμε.
Τιμούμε τους ήρωες του 1821 και τους ήρωες του 2020.
Χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και αλληλεγγύη.

Πηγή: stereanews.gr

Διάβασε το »