Ειδήσεις για ΕΛΕΓΧΟΙ - Spoiler και νέαΕνημέρωση για τον κορονοϊό: Πρόστιμα 36χιλιάδες ευρώ σε γηροκομεία

Newsteam 0 Comments

Αδιάκοπα συνεχίζονται οι έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων όλης της χώρας, με σκοπό την τήρηση των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στις 28 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή πραγματοποιούν καθημερινά ελέγχους σε γηροκομεία και μονάδες με χρονίως πάσχοντες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μέχρι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 56 έλεγχοι, ενώ μόνο σε επτά από το συνολικό αριθμό μονάδων που έχουν ελεγχθεί έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 36.000 ευρώ.

Οι καταγεγραμμένες παραβάσεις αφορούν:

 • τη μη τήρηση αρχείου θερμομέτρησης του προσωπικού,
 • τη μη τήρηση αρχείου ερωτηματολογίων των εργαζόμενων,
 • τη μη τήρηση των μέτρων περί συναθροίσεων στο εσωτερικό των μονάδων, καθώς και
 • την έλλειψη αντισηπτικών.

Οι έλεγχοι έχουν, έως τώρα, διενεργηθεί σε μονάδες των Περιφερειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Επιπλέον, συνεχίζονται και οι δειγματοληπτικοί μοριακοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ σε όλες τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 69 έλεγχοι στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα στις μονάδες οι οποίες έχουν ελεγχθεί, παρά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες από αυτές τις περιοχές.

Σχετικά με το πρόγραμμα ελέγχων, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε:

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα ελέγχων για την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας σε μονάδες φροντίδας. Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τον ΕΟΔΥ, έχουμε ελέγξει δομές σε όλη την Ελλάδα. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα κορονοϊού, ενώ μόνο σε έναν μικρό αριθμό μονάδων έχει καταγραφεί η μη τήρηση των μέτρων. Για την ακόμα καλύτερη οργάνωση και παρακολούθηση των ελέγχων, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά προχωρήσαμε στη δημιουργία ειδικής ψηφιακής βάσης δεδομένων με άμεση καταγραφή των πληροφοριών και αποτύπωσή τους σε δυναμικό επιχειρησιακό χάρτη».

Διάβασε το »

Αυστηροί έλεγχοι στα πλοία για την τήρηση των μέτρων

Newsteam 0 Comments

Συστηματικούς ελέγχους στα πλοία της ακτοπλοΐας για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, από επιβάτες και πληρώματα, πραγματοποιεί από σήμερα σε όλα τα λιμάνια της χώρας το Λιμενικό Σώμα.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών, από κλιμάκια του Λιμενικού που θα βρίσκονται στα πλοία της ακτοπλοΐας, αλλά και στους χερσαίους χώρους των λιμένων.

Τα πλοία της ακτοπλοϊας, σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρωτόκολλο επιβατών, μπορούν να έχουν πληρότητα στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% σε αυτά που διαθέτουν καμπίνες.

Εντατικοί έλεγχοι στον Πειραιά

Από το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, καθώς η επιβατική κίνηση τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να αυξάνεται σταδιακά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΣ, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, σε δηλώσεις του, το πρωί, τόνισε ότι με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας, το Λιμενικό Σώμα ξεκινά σήμερα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συστηματικών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο κ. Λαγκαδιανός ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών από κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος που θα βρίσκονται στα πλοία της ακτοπλοϊας και πρόσθεσε πως στόχος των ελέγχων είναι η καθολική εφαρμογή των μέτρων προστασίας, από πληρώματα και επιβάτες, σε μία περίοδο που η κίνηση επιβατών με πλοία αυξάνεται και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τη σταδιακή άνοδο των αφίξεων τουριστών στη χώρα μας.

Προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η προστασία της υγείας των κατοίκων των νησιών αλλά φυσικά των επιβατών και των πληρωμάτων των πλοίων υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό λόγω τροχαίου στην Αχαρνών

Νωρίτερα στα λιμάνια οι επιβάτες

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όλοι οι επιβάτες, αφού θερμομετρηθούν, συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, μπροστά και πίσω.

Πηγή: newsit.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τουρίστες δεν ήρθαν αλλά μας ήρθε το ΣΔΟΕ στη Ρόδο

Newsteam 0 Comments

Μπορεί το 95% των ξενοδοχείων να είναι σφραγισμένα ακόμα (κι ένας Θεός ξέρει αν και πότε θα ανοίξουν), μπορεί 25.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι να είναι άνεργοι και εξαγριωμένοι, μπορεί οι καταστηματάρχες να βαράνε μύγες από το πρωί μέχρι το βράδυ, μπορεί οι επαγγελματίες να ψάχνουν με το ντουφέκι το μεροκάματο, αλλά  στη Ρόδο έκανε την εμφάνισή του κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΕΕ) πραγματοποιώντας ελέγχους στις λιγοστές επιχειρήσεις που λειτουργούν.

Το συμπέρασμα; Τουρίστες και δουλειά μπορεί να μην έχουμε φέτος, αλλά θα έχουμε φουλ επισκέπτες: Οι μισοί από αυτούς εκτιμάται ότι θα είναι πολιτικοί (που θα μας χτυπούν στην πλάτη και θα μας παρηγορούν) και οι άλλοι μισοί θα είναι ελεγκτές  της Εφορίας.

Τώρα να αρχίσουμε να χοροπηδάμε από τη… χαρά μας ή να περιμένουμε λιγάκι ακόμα;

Μιχ.Μ.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Πυρηνελαιουργεία και ελαιοτριβεία θέμα κοινής σύσκεψης

Newsteam 0 Comments

Πυρηνελαιουργεία και ελαιοτριβεία θέμα κοινής σύσκεψης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύσκεψη με θέμα την επιβολή της κανονικότητας στη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων και των ελαιουργείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε προχθές στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τόσο της Περιφέρειας όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Όπως σημείωσε σε παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των προσπαθειών ώστε η στάση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών να είναι ενιαία, θέτοντας ως πρώτο κριτήριο την προάσπιση της δημόσιας υγείας όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο περιφερειάρχης.

Αίσθημα ευθύνης

Στη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίστηκε ότι με αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες -που πολλές φορές επιβαρύνονται από τη λειτουργία των ανωτέρω εγκαταστάσεων- έχουν πραγματοποιηθεί συνεχείς έλεγχοι και μετρήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά τους οποίους έχουν διαπιστωθεί συγκεκριμένες υπερβάσεις των θεσμοθετημένων ορίων όσον αφορά στους αέριους ρύπους και τα υγρά απόβλητά τους.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών είναι η Περιφέρεια να επιβάλλει, κατά περίπτωση, διοικητικές κυρώσεις και συγκεκριμένους περιορισμούς στη λειτουργία συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, για τη μείωση της όχλησης που διαπιστώθηκε ότι προκαλούν.

Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις στους υφιστάμενους περιβαλλοντικούς όρους συγκεκριμένων εγκαταστάσεων και γι’ αυτό έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης νέων ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων), προς την κατεύθυνση επιβολής επαρκών όρων που θα μειώσουν την όχληση και παράλληλα θα είναι δυνατό να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένες ελλείψεις στο νομοθετικό πλαίσιο καθορισμού της ορθής λειτουργίας των εγκαταστάσεων και επ’ αυτού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να γίνουν επεμβάσεις σε νομοθετικό επίπεδο, οι οποίες εκτιμάται ότι θα καλύψουν το διαπιστωμένο κενό.

Για άλλη μια φορά, εξάλλου, τονίστηκε ότι οι υπηρεσίες έχουν η καθεμία συγκεκριμένες αρμοδιότητες, ωστόσο -καθώς το αντικείμενο είναι κοινό- επαναβεβαιώθηκε ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία για την εξασφάλιση του βέλτιστου και ολοκληρωμένου αποτελέσματος.

Τέλος, διευκρινίστηκε ότι, πέραν των ανωτέρω, οι έλεγχοι των πυρηνελαιουργείων και των ελαιουργείων θα ενταθούν κατά την επόμενη ελαιοκομική περίοδο με ειδικά κλιμάκια που συστήνονται.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, ο διευθυντής Ανάπτυξης Μεσσηνίας Μιχάλης Μανωλέας, ο διευθυντής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Παναγιώτης Μαντζουράνης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πηγή: https://www.tharrosnews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι για 15 ημέρες

Newsteam 0 Comments
Σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας τέθηκε, για χρονικό διάστημα 15 ημερών, η δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι Αργολίδας, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η απόφαση υπεγράφη μετά την διάγνωση 3 συνολικά θετικών κρουσμάτων Covid-19, ενώ ελήφθησαν συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ στην δομή φιλοξενίας μετέβη και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση η είσοδος στους εργαζόμενους της δομής, σε αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και στο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Τι έδειξαν οι έλεγχοι σε ιδιωτικές δομές υγείας

Newsteam 0 Comments

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ολοκλήρωσε την πρώτη φάση ενός συνεκτικού προγράμματος ελέγχων σε Ιδιωτικούς Φορείς Υγείας και Πρόνοιας με στόχο τη διασφάλιση της ορθής και ασφαλούς λειτουργίας των φορέων αυτών.

Συνολικά ελέγχθηκαν:

• 23 Ιδιωτικές Κλινικές (χωρίς Μονάδα Τεχνητού Νεφρού )
• 13 Ιδιωτικές Κλινικές με Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
• 2 Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης
• 34 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
• 18 Προνοιακές Δομές

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από τις 27.04.2020 έως τις 14.05.2020 στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Κρήτης. Η περίμετρος του ελέγχου αφορούσε στη συμμόρφωση των φορέων με τις κείμενες διατάξεις που διέπουν το καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας τους με επίκεντρο την εφαρμογή των μέτρων που αφορούν στον περιορισμό της διάδοσης του SARS COV-2.

Οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές της Αρχής επέλεξαν το δείγμα προς έλεγχο από το συνολικό πληθυσμό των εν λόγω φορέων βάσει τυχαίας δειγματοληψίας με βασικά κριτήρια, το είδος του φορέα, τη δυναμικότητα και τη γεωγραφική διασπορά. Αξιοποιήθηκε πρότυπο πρόγραμμα ελέγχου και οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές προχώρησαν σε σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας, λήψη φωτογραφικού υλικού, εξέταση προσώπων καθώς και στην επισκόπηση και λήψη εγγράφων και αρχείων.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Τα στελέχη της ΕΑΔ προέβησαν σε αυστηρές συστάσεις στους υπευθύνους των φορέων στους οποίους κατεγράφησαν περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τις κανονιστικές υποχρεώσεις. Το σύνολο των ευρημάτων και διαπιστώσεων θα αξιολογηθεί για τυχόν περαιτέρω ενέργειες από τα αρμόδια ελεγκτικά και δικαιοδοτικά όργανα του κράτους.

Α. ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΩΝ 52 ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

(34 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και 18 Προνοιακές Δομές )
• 10 φορείς (19,23%) δεν διέθεταν άδεια ίδρυσης.
• 12 φορείς (23,00%) δεν διέθεταν άδεια λειτουργίας, ενώ 1 φορέας ήταν σε διαδικασία αδειοδότησης.
• 34 φορείς (62,96%) δεν διέθεταν Οργανισμό και 12 φορείς (23%) δεν διέθεταν Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας
• 4 ΜΦΗ (11,80% των 34 μονάδων του δείγματος) είχαν υπερβεί τη δυναμικότητά τους.
• 7 φορείς (13,46%) δεν έκαναν θερμομέτρηση προσωπικού κατά την προσέλευση.
• 19 φορείς (36,54%) δεν είχαν αναρτήσει έντυπες οδηγίες υγιεινής χεριών.
• 6 φορείς (11,54%) δεν είχαν τοποθετήσει αντισηπτικά στον χώρο
• 7 φορείς (13,46%) δεν είχαν τοποθετήσει σήμανση στην είσοδο για απαγόρευση επισκεπτηρίου.
• 8 φορείς (15,38%) δεν τηρούσαν τους κανόνες για αποφυγή συναθροίσεων και συγχρωτισμού.
• 3 φορείς (5,77%) δεν διέθεταν θάλαμο απομόνωσης.
• 5 φορείς (9,62%) δεν είχαν προβλέψει τήρηση διαδικασίας καθημερινής επιτήρησης των περιθαλπόμενων για εκδήλωση ύποπτης συμπτωματολογίας.
• 25 φορείς (48,08%) είχαν εκπονήσει διαδικασία άμεσης απομάκρυνσης προσωπικού σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτης συμπτωματολογίας.
• 9 φορείς (17,31%) δεν είχαν προμηθευτεί διαγνωστικά τεστ κορoνοιού.
• 39 φορείς (75,00%) φορείς δεν είχαν περιστατικό θανάτου και σε 10 φορείς (19,23%) είχε προβλεφθεί η διαδικασία τήρησης των οδηγιών για τη διαχείριση νεκρών σωμάτων. 3 φορείς (5,77%) δεν είχαν σχετική διαδικασία.
• 51 φορείς (98,08%) είχαν προμηθευτεί: α) μέσα ατομικής προστασίας και υλικά για την υγιεινή χεριών και την αναπνευστική υγιεινή και β) τηρούσαν τις οδηγίες ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες για τον καθαρισμό επιφανειών και χώρων.
• 50 φορείς (96,15%) είχαν εκπαιδεύσει το προσωπικό για την ορθή χρήση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας

Όσον αφορά στην τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας:

1. για καταγραφή των ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων: σε 36 (69,23%) φορείς δεν υπήρξε κρούσμα και σε 16 (30,77) φορείς είχε προβλεφθεί τήρηση διαδικασίας καταγραφής
2. για άμεση δήλωση τέτοιων κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ: σε 34 (65,38%) φορείς δεν υπήρξε κρούσμα και σε 18 (34,62%) φορείς είχε προβλεφθεί τήρηση διαδικασίας άμεσης δήλωσης στον ΕΟΔΥ.
3. για διαχείριση περιστατικού ύποπτης συμπτωματολογίας: σε 22 (42,31%) φορείς δεν είχε προκύψει τέτοια συμπτωματολογία και σε 30 (57,69%) φορείς είχε προβλεφθεί τήρηση της σχετικής διαδικασίας.
4. για διαχείριση περιστατικού οξείας λοίμωξης αναπνευστικού: σε 24 (46,15%) φορείς δεν είχε προκύψει τέτοια συμπτωματολογία και σε 28 (53,85%) φορείς είχε προβλεφθεί τήρηση της σχετικής διαδικασίας.

Β. ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΩΝ 38 ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ (13 με Μονάδα Τεχνητού Νεφρού) ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΜΟΝΑΔΩΝ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ

• Όλες οι ελεγχόμενες Κλινικές και Μονάδες (100%) διέθεταν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, όπως επίσης Βεβαίωση Καλής Λειτουργίας σε ισχύ, πλην 1 Κλινικής που τελούσε σε διαδικασία ανανέωσης της Βεβαίωσης.
• Στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και στις Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης που ελέγχθηκαν, τηρούνταν τα προβλεπόμενα στις σχετικές Π.Ν.Π., εγκυκλίους και οδηγίες για τη λήψη μέτρων που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης του SARS COV-2.
• 13 κλινικές (36,1%) δεν είχαν καταρτίσει Εσωτερικό Κανονισμό Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων.
• 4 Κλινικές (11,8%) και 1 ΜΧΑ (50%) δεν διέθεταν Εσωτερικό Κανονισμό Διαχείρισης Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων.
• Από το σύνολο των Κλινικών που διαθέτουν χειρουργικά τμήματα, 24 είχαν αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων ενώ σε 1 Κλινική δεν είχε ανασταλεί η λειτουργία τους.
• Σε 5 Κλινικές υπήρξαν θετικά δείγματα στον ιό μέσω τεστ με τη μέθοδο PCR και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ είτε από την Κλινική είτε από το συνεργαζόμενο εργαστήριο είτε από το Παστέρ.
• 2 Κλινικές (5,26%) δεν διέθεταν θάλαμο απομόνωσης.
• 3 Κλινικές 7,90%) δεν τηρούσαν διαδικασία καταγραφής συμπτωμάτων προσωπικού με πιθανή έκθεση στον SARS-COV-2.
• 4 Κλινικές (10,53%) δεν είχαν σήμανση στην είσοδο με οδηγίες για δήλωση συμπτωμάτων και χρήση μέσων ατομικής προστασίας.
• 2 Κλινικές (5,26%) διέθεταν μόνο καλλυντικά και όχι βιοκτόνα αντισηπτικά χεριών.
• Σε 5 Κλινικές υπήρξαν θετικά δείγματα στον ιό μέσω τεστ με τη μέθοδο PCR και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ είτε από την Κλινική είτε από το συνεργαζόμενο εργαστήριο είτε από το Παστέρ.
• Σε 1 Κλινική (2,64%) διαπιστώθηκε συγχρωτισμός ασθενών και ιατρών εντός της Κλινικής, καθώς και συγχρωτισμός υπαλλήλων ενώ
• Σε 1 Κλινική (2,64%) διαπιστώθηκε μη τήρηση της απόστασης των κλινών μεταξύ τους σε πλήρεις πολύκλινους θαλάμους.
• Στην πλειοψηφία των ελεγχόμενων Κλινικών και Μονάδων διαπιστώθηκε ότι: τηρούνταν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προφύλαξη ασθενών που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες και οι κανόνες για το επισκεπτήριο, γινόταν ορθή απολύμανση χώρων και επιφανειών, τηρούνταν οι ειδικές οδηγίες για το προσωπικό καθαριότητας και η διαδικασία απολύμανσης του ιατρικού εξοπλισμού. Επίσης υπήρχαν αντισηπτικά στην είσοδο και τους κοινόχρηστους χώρους και γινόταν θερμομέτρηση κατά την είσοδο, καθώς και έλεγχος συμπτωμάτων προσωπικού πριν την έναρξη της εργασίας του.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στη ΔΕΘ ο ΕΟΔΥ: Τεστ για κορονοϊο στη δομή αστέγων

Newsteam 0 Comments

Σε εφαρμογή τέθηκε το πρόγραμμα των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση και τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων του κορονοϊού.

Σήμερα το πρωί Κινητές Ομάδες βρέθηκαν στη δομή αστέγων που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης εντός της ΔΕΘ, προκειμένου να διενεργήσουν τεστ σε όσους διαμένουν σ’ αυτή.

Επί τόπου βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Θα συνεχίσουν να γίνονται τεστ για 3 έως 6 μήνες, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αρκουμανέας ο οποίος σημείωσε πως οι ευπαθείς ομάδες αποτελούν προτεραιότητα. Παράλληλα υπογράμμισε πως τα μέτρα χαλαρώνουν, εμείς όμως δεν πρέπει να χαλαρώνουμε.

Με τον κ. Αρκουμανέα από την πρώτη μέρα είχαμε στενή επαφή και πολύ καλή συνεργασία. Ένας από τους λόγους που η χώρα και η πόλη πήγαν καλά, οφείλεται και σε αυτόν, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ευχαριστώντας παράλληλα όλους εκείνους που συνέβαλαν στη δημιουργία της δομής αστέγων εντός της ΔΕΘ.

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έλεγχοι της αστυνομίας σε λεωφορεία για τη χρήση μάσκας

Newsteam 0 Comments

Επιστροφή στην κανονικότητα ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας, με την άρση των μέτρων να είναι γεγονός και την Αστυνομία να πραγματοποιεί ήδη τους πρώτους ελέγχους.

Συγκεκριμένα, γυναίκες και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους και με εφόδους σε λεωφορεία έλεγξαν κατά πόσο οι επιβάτες τηρούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας φορώντας την προστατευτική μάσκα προσώπου.

Σύνταγμα

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συνεχίζονται οι εργασίες πρασίνου και οι απολυμάνσεις στη Νέα Παραλία

Newsteam 0 Comments

Επιχείρηση απολύμανσης και απομάκρυνσης των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, στη Θεσσαλονίκη.

Συνεργεία του κεντρικού δήμου σήκωσαν περίπου 500 κιγκλιδώματα και σχοινιά, τα οποία είχαν τοποθετηθεί από τις 31 Μαρτίου στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, στο κομμάτι από το άγαλμα του Βότση έως το Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Παράλληλα, δημοτικοί υπάλληλοι με πλυστικα οχηματα προχώρησαν σε πλύσιμο και απολύμανση της Νέας Παραλίας, τόσο του πλακόστρωτου όσο και του αστικού εξοπλισμού, κατά την πρώτη ημέρα επανόδου της κοινωνίας στην κανονικότητα. Η δράση καθαριότητας και περιποίησης του παραλιακού μετώπου, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων, πραγματοποιήθηκε παρουσία των αντιδημάρχων Καθαριότητας, Νίκου Ζεϊμπέκη και Περιβάλλοντος, Σωκράτη Δημητριάδη. Σύμφωνα με τον κ. Ζεϊμπέκη, οι επιχειρήσεις απολύμανσης της Νέας Παραλίας θα συνεχιστούν, όπως επίσης και οι εργασίες πρασίνου.

Κατά τη σημερινή, πρώτη ημέρα ελεύθερης μετακίνησης χωρίς αποστολή sms, αρκετοί ήταν οι πολίτες που απόλαυσαν από το πρωί τη βόλτα τους στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εντατικοί έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας από Δευτέρα σε καταστήματα

Newsteam 0 Comments

Από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου ανεβάζουν ρολά οι πρώτες επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του covid-19 και με βάση το σχέδιο που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και τίθεται σε εφαρμογή από την Δευτέρα 04/05/2020, αναπροσαρμόζει το σχέδιο δράσης της.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αστυνομία θα επικεντρωθεί στην τήρηση των μέτρων για τα καταστήματα τα οποία θα επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους καθώς και στην τήρηση του Κ.Ο.Κ. (Ρ-40, θέσεις ΑΜΕΑ, ράμπες ΑΜΕΑ, οδεύσεις τυφλών, διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμους & πεζοδρόμια, λεωφορειολωρίδες) με έμφαση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, με στόχο να επιτευχθεί η σταδιακή επιστροφή των πολιτών στην ομαλότητα.

Όπως δήλωσε στο Thestival ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής: Από Δευτέρα ξεκινάμε να βεβαιώνουμε παραβάσεις. Μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στους κεντρικούς οδικούς άξονες, δηλαδή σε Βας. Όλγας, Τσιμισκή, Εγνατία και Δωδεκανήσου.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατούσε στους δρόμους της πόλης, κατά τη διάρκεια του καθολικού lockdown, ο κ. Δαγκλής περιγράφει ότι: Λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν, όλες οι δυνάμεις επικεντρώθηκαν στην τήρηση των μέτρων. Όσον αφορά σε παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., επικεντρωθήκαμε κυρίως σε παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κατά την… προ κορονοϊού εποχή, καθημερινά βεβαιώνονταν 1.400 παραβάσεις, ενώ από την αρχή επιβολής των περιοριστικών μέτρων, σε καθημερινή βάση, βεβαιώνονται περίπου 50 παραβάσεις, που αφορούσαν αποκλειστικά σε αντικοινωνική συμπεριφορά των παραβατών (οδεύσεις τυφλών, ράμπες ΑΜΕΑ, διαβάσεις πεζών και πεζοδρόμια).

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έπεσαν 7 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις από τη Μ. Παρασκευή

Newsteam 0 Comments

Συνεχίζονται στα Ιόνια Νησιά οι έλεγχοι των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό το χρονικό διάστημα από τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν συνολικά (78) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ) ως ακολούθως:

•(61) στην Κέρκυρα, από τις οποίες (48) σε πεζούς και (13) σε οδηγούς και επιβάτες οχημάτων

•(7) στη Ζάκυνθο, από τις οποίες (1) σε πεζό και (6) σε οδηγούς και επιβάτες οχημάτων

•(5) στην Κεφαλονιά, από τις οποίες (1) σε πεζό και (4) σε οδηγούς και επιβάτες οχημάτων

•(5) στη Λευκάδα, από τις οποίες (1) σε πεζό και (4) σε οδηγούς και επιβάτες οχημάτων.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί συνολικά (2.997) παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: imerazante.gr

Διάβασε το »

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών

Newsteam 0 Comments

Αυξημένοι είναι οι έλεγχοι από το πρωί στα πρώτα διόδια των εθνικών οδών από Αθήνα προς Κόρινθο και προς Λαμία, ενόψει των ημερών του Πάσχα. Το ενθαρρυντικό είναι ότι από το πρωί έως τώρα δεν έχουν βρεθεί παραβάτες, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί ελέγχουν το 70-80% των διερχόμενων οχημάτων.

του Γιώργου Σόμπολου

Η εντολή που δόθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να αυξηθούν οι έλεγχοι. Και μάλιστα, όχι μόνο στα έγγραφα των οδηγών και των συνεπιβατών, αλλά και στους χώρους αποσκευών.

Και αυτό διότι μπορεί με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας κάποιοι να προσπαθήσουν να φύγουν για να περάσουν το Πάσχα στην περιφέρεια μεταφέροντας την προίκα τους, αρνάκια, φαγητά, ποτά κλπ.

Οι έλεγχοι επίσης αφορούν και τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, σε περίπτωση που ο οδηγός δεν είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Υπενθυμίζεται πως όσοι εντοπιστούν να κινούνται άσκοπες εντός Αττικής ή εντός των συνόρων της Περιφέρειας τους λαμβάνουν πρόστιμο 150 ευρώ. Όσοι εντοπιστούν να προσπαθούν να περάσουν σε άλλο νομό, το πρόστιμο είναι 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Δεν ισχύει φέτος η απαγόρευση στα φορτηγά

Δεν πρόκειται να υπάρξει απαγόρευση στην κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια κατά τις ημέρες του Πάσχα, αποφασίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει μετακίνηση πολιτών, λόγω των περιορισμών, οι νταλίκες και τα φορτηγά τροφοδοσίας θα κινηθούν κανονικά φέτος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιοριστεί η κίνηση των βαρέων φορτηγών, από την στιγμή που δεν υπάρχει έξοδος, σχολίαζε στέλεχος της Διεύθυνσης Τροχαίας του υπουργείου Προ.Πο.

Εντατικοί έλεγχοι για αλκοόλ και ταχύτητα

Επειδή είναι σύνηθες να αυξάνονται οι παραβάσεις τις γιορτινές ημέρες που αφορούν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ταχύτητα η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχει ήδη οργανώσει δεκάδες μπλόκα.

Όταν οι δρόμοι είναι άδειοι, οι οδηγοί ξεχνιούνται και πατούν λίγο παραπάνω το γκάζι, σχολίαζαν οι αστυνομικοί. Για αυτό τον λόγο από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής έως και το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας θα υπάρχουν συνεχή μπλόκα σε διάφορα κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες.

Συνολικά 124 παραβάσεις χθες σε όλη την χώρα.

Πρόστιμα σε 124 περιπτώσεις βεβαίωσαν χθες Μεγάλη Τρίτη αστυνομικοί σε ολόκληρη την χώρα. Πρόκειται για πολίτες που θέλησαν να περάσουν σε άλλο νομό, από αυτόν στον οποίο διαμένουν, με αποτέλεσμα να δεχθούν τα τσουχτερά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Οι παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 32 στην Αττική, 26 στην Κεντρική Μακεδονία, 16 στη Θεσσαλονίκη, 14 στη Δυτική Μακεδονία, 9 στη Θεσσαλία, 8 στη Δυτική Ελλάδα, 7 στη Στερεά Ελλάδα, 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2 στην Ήπειρο, 2 στην Πελοπόννησο, 2 στην Κρήτη και 1 στο Νότιο Αιγαίο.

Διάβασε το »

Ναύπλιο: Έπεσαν 18 πρόστιμα από το Λιμεναρχείο για παράβαση μέτρων

Newsteam 0 Comments

Ναύπλιο: Έπεσαν 18 πρόστιμα από το Λιμεναρχείο για παράβαση μέτρων. Συνεχίζονται από την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό την τελευταία εβδομάδα το Λιμεναρχείο Ναυπλίου έχει κάνει 488 έλεγχους και έχει βεβαιώσει 18 παραβάσεις με τα ανάλογα πρόστιμα.

Από την αστυνομία για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (2.451) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

· (913) στην Αττική,
· (287) στη Θεσσαλονίκη,
· (180) στη Δυτική Ελλάδα,
· (175) στην Κεντρική Μακεδονία,
· (153) στην Κρήτη,
· (120) στην Πελοπόννησο,
· (118) στα Ιόνια Νησιά,
· (98) στη Θεσσαλία,
· (89) στη Στερεά Ελλάδα,
· (80) στο Νότιο Αιγαίο,
· (76) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
· (68) στο Βόρειο Αιγαίο,
· (60) στην Ήπειρο και
· (34) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (31.592) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Όσον αφορά τη λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς παραβάσεις, από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (394) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (378) άτομα.

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την
επικράτεια:

– (20) παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου
κατοικίας ως ακολούθως:
– (6) στη Στερεά Ελλάδα
– (4) στην Αττική,
– (4) στην Κεντρική Μακεδονία,
– (2) στην Πελοπόννησο,
– (2) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
– (1) στη Δυτική Ελλάδα και
-(1) στη Δυτική Μακεδονία.
Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (17) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

– (686) παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα
διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
– (200) στην Αττική,
– (86) στη Θεσσαλονίκη,
– (61) στην Κεντρική Μακεδονία,
– (58) στη Δυτική Ελλάδα,
– (54) στην Κρήτη,
– (41) στη Στερεά Ελλάδα,
– (38) στην Πελοπόννησο,
– (38) στα Ιόνια Νησιά,
– (32) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
– (29) στη Θεσσαλία,
– (23) στο Νότιο Αιγαίο,
– (13) στην Ήπειρο,
– (12) στο Βόρειο Αιγαίο και
– (1) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (32.278) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Διάβασε το »

Αγοραστός: Αν χρειασθεί ο στρατός μπορεί να αναλάβει

Newsteam 0 Comments

Αγοραστός: Αν χρειασθεί ο στρατός μπορεί να αναλάβει. Αν οι κάτοικοι του οικισμού δεν κατανοήσουν την κατάσταση, τη φύλαξη μπορεί να αναλάβει ο στρατός, δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 

Δέκα από τα διακόσια άτομα προκάλεσαν την ένταση με τον κ.Τσιόδρα, υποστήριξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Την πιθανότητα αν θα χρειασθεί, να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη του οικισμού της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, αποκάλυψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Κάτι τέτοιο, όπως είπε, μπορεί να συμβεί εφόσον δεν υπάρξουν αποτελέσματα από την προσπάθεια που καταβάλλεται ήδη για να τηρηθεί η καραντίνα στον οικισμό και αν οι κάτοκοί του δεν αντιληφθούν στο σύνολό τους, το πρόβλημα.

Αγοραστός

Οπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ.Αγοραστός, από την περιοχή έχουν ληφθεί συνολικά 337 δείγματα, εκ των οποίων τα 200 ελήφθησαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ηδη, γίνεται ιχνηλάτηση σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, καθώς υπάρχει συσχέτιση με εκείνον της Νέας Σμύρνης, ενώ έλεγχοι θα γίνουν σε όλους τους οικισμούς των Ρομά στη θεσσαλία που είναι αρκετοί, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας.

Η ένταση που δημιoυργήθηκε είναι σύνηθες φαινόμενο για αυτούς τους ανθρώπους, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο . Τους εξηγήσαμε ότι δεν έχουν μπει μόνο οι Ρομά σε καραντίνα αλλά και άλλοι άνθρωποι και γενικότερα όλη η περιοχή που θεωρήθηκε αναγκαίο να μπει σε καραντίνα. Αυτοί μας έλεγαν : γιατί βάζετε μόνο εμάς και δεν βάζετε και την άλλη περιοχή. Υπήρχαν πέντε με δέκα άτομα μέσα σε ένα πλήθος διακοσίων ατόμων που είναι στον κόσμο τους, πραγματικά. Ο κ. Τσιόδρας πρόσπάθησε να τους απομακρύνει για να μην είναι ο ένας πάνω στον άλλον , ο κ. Χαρδαλιάς προσπάθησε να τους περάσει το μήνυμα να μείνουν στα σπίτια τους και την ώρα που φεύγαμε ,αυτοί μας ζητούσαν να παραμείνουμε κι άλλο στο σημείο για να ακουστούν τα παράπονά τους αλλά οι κ.Τσιόδρας και Χαρδαλιάς έπρεπε να φύγουν για να προλάβουν την απογευματινή ενημέρωση λέει στο protothema.gr ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Διάβασε το »

Έλεγχοι της ΕΑΔ για την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Η ΕΑΔ συνεχίζει τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς
του COVID-19 σε όλη την επικράτεια συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια της
πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επιθεωρητές – Ελεγκτές σε διάστημα πέντε ημερών διενήργησαν ελέγχους σε 1360 σημεία ενδιαφέροντος (1171 στην Αθήνας και 189 στη Θεσσαλονίκη). Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν
εμπορικά καταστήματα, super markets, καφετέριες, εστιατόρια, τράπεζες, φροντιστήρια, εκκλησίες, take -away, delivery, δημόσιες υπηρεσίες, πάρκα, παιδικές  χαρές και χώρους άθλησης, διαπιστώνοντας υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης και σε αυστηρές συστάσεις, όπου αυτό ήταν αναγκαίο.

Γενικές διαπιστώσεις ως προς τους 876 πολίτες που μετακινούνταν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

α) Το μεγαλύτερο ποσοστό περίπου

β) Ποσοστό περίπου 20% βρίσκονταν στην ηλικιακή ομάδα των 61 και άνω χρόνων

γ) Ποσοστό περίπου 10% ήταν ηλικίας μεταξύ 11

Ειδικές διαπιστώσεις σχετικά με την κυκλοφορία των πολιτών
 • 39 πολίτες χωρίς καμία βεβαίωση
  Θεσσαλονίκη)
 • 1 πολίτης με βεβαίωση που έφερε προηγούμενη ημερομηνία
 • 5 πολίτες με βεβαίωση χωρίς ημερομηνία
 • 2 άτομα χωρίς βεβαίωση που δήλωσαν άστεγοι
 • 7 άστεγοι
Περιοχές διενέργειας ελέγχων συμμόρφωσης:

1. Δήμος ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

2. Δήμος ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

3. Δήμος ΠΕΙΡΑΙΑ

4. Δήμος ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

5. Δήμος ΑΘΗΝΑΙΩΝ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ 3η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ)

6. Δήμος ΑΘΗΝΑΙΩΝ (ΠΑΓΚΡΑΤΙ)

7. Δήμος ΖΩΓΡΑΦΟΥ

8. Δήμος ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

9. Δήμος ΑΙΓΑΛΕΩ

10. Δήμος ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

11. Δήμος ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

12. Δήμος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γενικές παρατηρήσεις:
 • Υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης με ελάχιστες εξαιρέσεις
 • Λόγοι μετακίνησης: Εργασία, τράπεζα, super market, φαρμακείο, βόλτα
  κατοικίδιου. Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι διενεργήθηκαν πρωινές ώρες.
 • Εντοπίσθηκαν άτομα επικαλούμενα άθληση αρκετά χιλιόμετρα μακριά από
  τη διεύθυνση κατοικίας τους.
 • Τα μεγαλύτερα άτομα σε ηλικία (60 και άνω) χρησιμοποιούν κυρίως
  χειρόγραφες βεβαιώσεις
 • Η πλειοψηφία κάνει χρήση sms
 • Σε πολλές χειρόγραφες σημειώσεις δεν αναφέρεται ο κωδικός της
  μετακίνησης αλλά περιγράφεται ο λόγος.
 • Συνωστισμός έξω από τις τράπεζες ειδικά την ημέρα καταβολής συντάξεων
  και κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
 • Οι άστεγοι κατά την προσέγγισή τους από το κλιμάκιο ελέγχου ανέφεραν ότι
  είχαν δεχτεί υποστήριξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων
  καθώς και πρακτική βοήθεια (τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα).
 • Ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων που λειτουργούσε ως e-shop βρισκόταν
  εκτός του καταστήματός να συνομιλεί με διερχόμενους πεζούς.
  Ενημέρωση και παροχή συστάσεων-οδηγιών:
 • Για την τήρηση των αποστάσεων έξω από τράπεζες και ενίσχυση των μέτρων
  ατομικής προστασίας (π.χ. αντισηπτικά εντός των
  καταστημάτων/υπηρεσιών)
 • Για την έκδοση βεβαιώσεων προ της μετακίνησης για τα άτομα που δεν το
  είχαν πράξει ή την ορθή αναγραφή των απαραίτητων στοιχείων
 • Σε ιδιοκτήτρια καταστήματος που βρέθηκε παράτυπα ανοικτό, η οποία
  έκλεισε αμέσως
 • Σε ιδιοκτήτρια σχολής οδηγών που βρέθηκε στο κατάστημα προφασιζόμενη
  φροντίδα κατοικίδιου, η οποία απομακρύνθηκε αμέσως
 • Για την επικαιροποίηση των ανακοινώσεων σε καταστήματα σχετικά με τον
  επιτρεπόμενο αριθμό των εισερχομένων σε αυτά ανάλογα με το εμβαδό
  τους.
 • Σε εργαζομένους σε καφετέρια και πελάτη (6 άτομα στο σύνολο) που δεν
  τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις, καθώς επίσης κανείς από το
  προσωπικό δεν φορούσε γάντια και μάσκα.

Δήμος Πειραιά: Το Δημαρχείο, τελεί υπό καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας, με
εφαρμογή της εκ περιτροπής και της εξ αποστάσεως εργασίας των υπαλλήλων, της
εξυπηρέτησης των πολιτών με e-mail και ραντεβού. Τα συλλογικά όργανα
λειτουργούν και μέσω τηλεδιασκέψεων. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, γυμναστήρια, γήπεδα κλειστού και ανοιχτού τύπου, παιδικές χαρές και δομές λοιπών
δραστηριοτήτων ήταν κλειστά με μέριμνα της δημοτικής αρχής.

Υπήρξε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, ο οποίος ενημέρωσε για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που αφορούν στους δημότες, και κυρίως για τους άπορους
δημότες και τις ευπαθείς ομάδες (άστεγοι). Επιπροσθέτως, έχει ενεργοποιηθεί το
πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης
Πειραιά, για τους άπορους δημότες καθώς επίσης σε συνεργασία με την περιφέρεια
Αττικής, προγραμματίζεται η κατ’ οίκον σίτιση 2.200 ωφελούμενων.

Γηροκομείο Πειραιώς: Κλιμάκιο της Αρχής διενήργησε αυτοψία στις εγκαταστάσεις
του Γηροκομείου Πειραιώς. Υπήρξε συνεργασία με τον υπεύθυνο του γηροκομείου
ο οποίος ενημέρωσε για την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία από
τον κορονοϊό. Ενημέρωσε για την τακτική θερμομέτρηση τόσο των τροφίμων
(περίπου 150) όσο και των εργαζομένων.

Οι τελευταίοι φοράνε καθημερινά τον προβλεπόμενο υγειονομικό εξοπλισμό προστασίας: γυαλιά προστασίας, μάσκες, γάντια και στολές μίας χρήσης. Στον χώρο της υποδοχής, στα ασανσέρ και στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν απολυμαντικά, ώστε να απολυμαίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα χέρια των εργαζομένων και διάφορα αντικείμενα πριν έρθουν σε επαφή με τους τρόφιμους. Το επισκεπτήριο έχει απαγορευτεί εντελώς από τις 04.03.2020 και έχουν ορισθεί 3 δωμάτια, ως δωμάτια απομόνωσης, σε
περίπτωση εμφάνισης πιθανού κρούσματος.

Στις περιοχές που τα κλιμάκια της ΕΑΔ συναντήθηκαν με κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ και της
Δημοτικής Αστυνομίας υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία καθώς
διενεργούσαν έλεγχο ταυτόχρονα.

Η αντιμετώπιση των ελεγχόμενων ήταν θετική και επαινετική ως προς τη διενέργεια των ελέγχων από την πολιτεία, πλην μεμονωμένων περιπτώσεων (2) που δεν δέχτηκαν τον έλεγχο ή εκφράστηκαν αρνητικά. Οι δημοτικές αρχές όπου υπήρξε συνάντηση ενημέρωσης ήταν άκρως θετικές και συνεργάσιμες με ενδιαφέρον για τους διενεργούμενους ελέγχους και
πρόθυμοι για κάθε συνδρομή (π.χ. Αργυρούπολη, Λυκόβρυση, Καλαμαριά).

Διάβασε το »

Ξεκινούν έλεγχοι στη Φθιώτιδα για την αποφυγή αισχροκέρδειας

Newsteam 0 Comments

Ελέγχους για την πρόληψη και αποφυγή κρουσμάτων αισχροκέρδειας ξεκινούν από σήμερα, Σάββατο 4 Απριλίου, κλιμάκια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Ηλία Κυρμανίδη, οι έλεγχοι θα εστιάσουν στην τήρηση της απαγόρευσης για τη συνομολόγηση ή τη λήψη περιουσιακών ωφελημάτων που αφορούν την πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας που είναι απαραίτητο για την υγεία, τη διατροφή, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή.

Ιδίως δε φαρμακευτικών προϊόντων, μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, όπως χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών υγρών και άλλων υλικών απολύμανσης, εφόσον τα ωφελήματα αυτά υπερβαίνουν την αξία της παροχής, τόσο ώστε το μικτό περιθώριο κέρδους να είναι μεγαλύτερο από αυτό της προ της 1ης Φεβρουαρίου, για τα ως άνω προϊόντα και υπηρεσίες.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης καταναλωτικών αγαθών, λαϊκές αγορές, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ.

Επιπλέον, για όσο χρόνο βρίσκονται σε ισχύ τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της διασποράς του κορoνοϊού COVID-19, η Π.Ε. Φθιώτιδας και συγκεκριμένα το γραφείο του κ. Κυρμανίδη θέτει σε λειτουργία την με αριθμό 2231351200 τηλεφωνική γραμμή, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 – 15:00, για την ενημέρωση των πολιτών.

Πηγή: stereanews.gr

Διάβασε το »

Κυψέλη: Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τράπεζα λόγω κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στους πολίτες που βρίσκονται έξω από τράπεζες, αλλά και άλλες υπηρεσίες στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορoνοϊού.

Μετά τις χθεσινές εικόνες με συνταξιούχους και άλλους πολίτες να περιμένουν σε ουρές έξω από τράπεζα στην Αθήνα, οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν. Στο τραπέζι πλέον έπεσαν και αυστηρότερα μέτρα, όπως αυτό της εξόδου με χρονικό όριο προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις.

Πάντως σήμερα η κίνηση ήταν εμφανώς μειωμένη. Όπου υπήρξε συνωστισμός η επέμβαση των Αρχών ήταν άμεση. Για παράδειγμα στην Κυψέλη παρότι σήμερα δεν είναι ημέρα πληρωμών η κατάσταση ήταν στο… όριο. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε παρατηρήσεις και ελέγχους. Οι περισσότεροι πολίτες έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούσαν την παρουσία τους έξω από την τράπεζα. Όσοι το αμέλησαν τους επιβλήθηκε πρόστιμο.

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τις τράπεζες ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός τόσο σε αυτές, όσο και στις δημόσιες υπηρεσίες.

Πηγή: kontranews.gr

 

 

 

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Φτύνουν και πετροβολούν αστυνομικούς (Βίντεο)

Newsteam 0 Comments

Στους δρόμους με σχεδόν όλα τα μέλη της δύναμης βρίσκεται η Αστυνομία σε μια προσπάθεια να βάλουν μυαλό κάποιοι πολίτες που αγνοούν τα διατάγματα. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο. 

Δεν φτάνει που τα μέλη της δύναμης βρίσκονται στους δρόμους,  έρχονται αντιμέτωποι και με κάποιους που  αντιδρούν στους ελέγχους.

Σε δηλώσεις του στο OMEGA ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Κύπρου, αναφέρθηκε σε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπως είναι για παράδειγμα ο πετροβολισμός αστυνομικών από κάποιους νεαρούς ενώ ένα πρόσωπο κατά τη διάρκεια των ελέγχων επιτέθηκε και έφτυσε σε μέλη της δύναμης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Κορινθία: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ 100 άτομα λόγω κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή του Λουτρακίου, όπου το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού είναι πλέον γεγονός.

Πρόκειται για 25χρονο από τον Πειραιά, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα μας, από την Αγγλία όπου κάνει το μεταπτυχιακό του και βρίσκεται από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στο εξοχικό του στο Λουτράκι, μαζί με τη μητέρα του.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ολοένα και περισσότερα επίσημα στοιχεία, βλέπουν σιγά σιγά το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που είχε το loutraki365.gr, οι αρχές της Κορινθίας, βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς τουλάχιστον 100 άτομα, έχουν επιστρέψει κυρίως τις τελευταίες ημέρες, από χώρες του εξωτερικού, στο Νομό Κορινθίας.

Η λίστα των ανθρώπων που έρχονται από το εξωτερικό στη χώρα μας, ολοένα και μεγαλώνει. Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον 100 άτομα έχουν έρθει από το εξωτερικό στην Κορινθία. Οι έλεγχοι στα σπίτια των ανθρώπων αυτών, που τέθηκαν σε 14ήμερο κατ’ οίκον περιορισμό, είναι συνεχείς, τονίζει Αξιωματουχος της Αστυνομίας στο loutraki365.gr, ενώ συμπληρώνει πως Όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, στην αρχή ο κόσμος πήρε το μέτρο πιο χαλαρά. Τις τελευταίες όμως, δύο με τρεις ημέρες, επικρατεί ερημιά στους δρόμους της Κορινθίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο κόσμος θορυβήθηκε από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στο Νομό Κορινθίας και έχει περιορίσει αρκετά τις μετακινήσεις του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι σήμερα δεν έχει βεβαιωθεί κανένα πρόστιμο στην Κορινθία για παράβαση της καραντίνας μετά από επιστροφή ατόμου από το εξωτερικό. Παρά τους συνεχείς ελέγχους της αστυνομίας, όμως, τονίζεται ότι ο καθένας πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και να τηρήσει τους κανόνες.

Πηγή: loutraki365.gr

Διάβασε το »

Από το Περού… στην Πάργα, σε καραντίνα με περιπέτεια

Newsteam 0 Comments

Από το Περού… στην Πάργα. Σε καραντίνα με περιπέτεια. Τέλος έλαβε η περιπέτεια για πέντε Ηπειρώτες που εδώ και μέρες ήταν εγκλωβισμένοι στο Περού.

 

Βέβαια χρειάστηκε να ταξιδέψουν στη… μισή Ευρώπη και σε χώρες που πλήττονται από την επιδημία μέχρι την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Έφυγαν από το Περού αεροπορικώς με προορισμό την Μαδρίση. Από κει πέταξαν για Παρίσι.

Οδικώς κατέληξαν στις Βρυξέλλες και από κει με αεροπλάνο έφτασαν στην Αθήνα.

Φτάνοντας στο Ελ. Βενιζέλος τους θερμομετρήσανε και στη συνέχεια υπέγραψαν την φόρμα για την υποχρεωτική καραντίνα των δύο βδομάδων.

Όλοι επιστρέφουν στα σπίτια τους και ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής, Αστυνομία, Πολιτική Προστασία και Διεύθυνση Υγείας έχουν ενημερωθεί ώστε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Διάβασε το »

Έλεγχοι και συστάσεις σε πολίτες – Οι περισσότεροι είχαν στείλει sms

Newsteam 0 Comments

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της πόλης της Ζακύνθου λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Αλλά και σε διάφορα χωριά του νησιού, προκειμένου να ελέγξουν τους πολίτες εάν διαθέτουν τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, οι δυνάμεις της αστυνομίας ενημερώνουν τους πολίτες για τις διαδικασίες, ενώ προχωρούν και σε συστάσεις για ομαλή και χωρίς προβλήματα μετακίνηση.

Στην Ζάκυνθο φαίνεται οι πολίτες να έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα της κυβέρνησης καθώς κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί είχαν στείλει SMS ενώ άλλοι είχαν τυπώσει τα απαραίτητα έγγραφα κυκλοφορίας τα οποία έδειχναν, από σχετική απόσταση, στους αστυνομικούς, μαζί με την ταυτότητα τους.

Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις, οι πολίτες δεν έφεραν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, με αποτέλεσμα να τους γίνουν συστάσεις, ώστε από αύριο να την επιδεικνύουν, μαζί με τα σχετικά έγγραφα μετακίνησης.

Πηγή: pronews.gr

 

Διάβασε το »

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στους δρόμους

Newsteam 0 Comments

Στη πόλη της Σάμου οι έλεγχοι για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας έχουν ξεκινήσει από τις 6 το πρωί της Δευτέρας (23/03).

Αρμόδια συνεργία της Αστυνομίας βρίσκονται στα κομβικά σημεία της πόλης και στα περίχωρα. Διενεργούν ελέγχους και κάνουν, προς το παρόν, συστάσεις στους παραβάτες.

Θυμίζουμε ότι προβλέπεται, να μην βρίσκονται πάνω από δύο άτομα σε κάθε ΙΧ αυτοκίνητο. Ακόμα, όσοι κινούνται πεζοί θα πρέπει να διαθέτουν την ειδική βεβαίωση ή την εξουσιοδότηση μέσω sms στο 13033.

Στο μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας υπόκεινται και οι πρόσφυγες και μετανάστες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Αυτό προκειμένου να προληφθεί η εμφάνιση και η διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού σε περιοχές υψηλού συγχρωτισμού και συνάθροισης, όπως είναι τα hotspot.

O περιορισμός της κυκλοφορίας των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στα ΚΥΤ όλης της Επικράτειας αφορά στο χρονικό διάστημα έως και τις 21 Απριλίου. Αυστηρά εντός αντίστοιχης περιμέτρου που θα εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της.

Η ΕΛ.ΑΣ είναι υπεύθυνη για την τήρηση του ανωτέρω περιορισμού κυκλοφορίας. Δύναται να προβαίνει σε σχετικές αποφάσεις ρύθμισης κυκλοφορίας οχημάτων, διαμόρφωσης ζωνών αστυνομικών ελέγχων και χρήσης τεχνικών φραγμών στα 5 κέντρα (Μόριας, Βιάλ, Σάμου, Κω και Λέρου).

Εντός της περιμέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας θα αναπτυχθούν ειδικές υγειονομικές μονάδες. Θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορονοϊού COVID-19 και για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου στους εργαζόμενους των ΚΥΤ.

Όπως ορίζεται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, καθημερινά από τις 7:00 έως και τις 19:00 δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα. Στις περιοχές όπου είναι δυνατή η μετάβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτή γίνεται χωρίς να προκαλούνται καταστάσεις συγχρωτισμού στο εκάστοτε μέσο. Σε περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατό (100) ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. Ο έλεγχος των ως άνω μέτρων πραγματοποιείται από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης και η διοίκηση των κέντρων θα ενημερώσουν τους διαμένοντες μέσω γραπτών και ακουστικών (μεγαφωνικά) μηνυμάτων σε όλες τις γλώσσες που κατανοούν. Καθώς και όλους τους δραστηριοποιούμενους φορείς εντός και πέριξ της δομής, για τους λόγους εφαρμογής του ανωτέρου περιορισμού κυκλοφορίας και για την ανάγκη πιστής τήρησής του.

Πηγή: samos24.gr

Διάβασε το »