Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΛΑΣ - Spoiler

To καμπανάκι της ΕΛΑΣ για το check in στις διακοπές

Newsteam 0 Comments

Τον κώδωνα κινδύνου κρούει εκ νέου η Ελληνική Αστυνομία, προειδοποιώντας, με ανάρτησή της στο Twitter, για τους κινδύνους που ελλοχεύει η συνήθειά μας να κάνουμε check in στα social media στη διάρκεια των διακοπών μας!

Το tweet της ΕΛΑΣ συνοδεύεται από μια φωτογραφία που παραπέμπει σε διακοπές σε ελληνικό νησί και από τα hashtag #λείπω #διακοπές #στο #σπίτι #δεν # είναι #κανείς.

’Έτοιμοι για check in στις διακοπές; Σκεφτείτε ποιοι θέλετε να γνωρίζουν πού βρισκόσαστε… είναι η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εκδώσει αναλυτικές οδηγίες και συμβουλές για τους πολίτες που φεύγουν διακοπές, προκειμένου να προστατευτούν από διαρρήκτες και κλέφτες.

Πληροφορίες από τον ANT1news

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Έφυγε από τη ζωή ο κομμουνιστής, εικαστικός και λογοτέχνης, Γιώργος Φαρσακίδης

Newsteam 0 Comments

Ο Γιώργος Φαρσακίδης, ο κομμουνιστής, ο αγωνιστής εικαστικός, ο μαχητής του ΕΛΑΣ, ο αλύγιστος που πέρασε 16 χρόνια από τη ζωή του σε φυλακές και εξορίες, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών. Η πολιτική τελετή αποχαιρετισμού του Γιώργη Φαρσακίδη θα γίνει αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 7.00 μ. μ. στο αίθριο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Φαρσακίδης, γεννήθηκε το 1926 στην Οδησσό της Σοβιετικής Ένωσης. Μητέρα του ήταν η Ρωσίδα Έλενα και πατέρας του ο Πόντιος Αναστάσιος Φαρσακίδης τιμημένος από τη νεαρή ΕΣΣΔ σαν πρωτοπόρος της σοσιαλιστικής εργασίας, γιατί παρότι μη επαναστάτης πίστευε πως το μεγάλο δίκιο, είναι το δίκιο της επανάστασης. Το 1934 η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Ντεπώ της Θεσσαλονίκης.

Στις γειτονιές του Ντεπώ. Ο Γ. Φαρσακίδης είναι στη μεσαία σειρά.

Ο νεαρός Γιώργος από μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ. Η κατοχή τον βρήκε να φοιτά στη Β’ Γυμνασίου. Αναγκάζεται να δουλέψει για την επιβίωση της οικογένειας. Κάνει διάφορες δουλειές και καταλήγει εργάτης στους φούρνους της βιομηχανίας Αλλατίνη, οργανωμένος ήδη στην ΕΠΟΝ. Εκεί ξεκινά και η πρώτη του επαφή με τη δημιουργία, φιλοτεχνώντας πανέμορφες έγχρωμες αντιφασιστικές γελοιογραφίες. Την άνοιξη του 1943 εντάσσεται στην ΕΠΟΝίτικη Υποδειγματική Διμοιρία του Τάγματος Χορτιάτη στο 2/31 Σύνταγμα του ΕΛΑΣ. Πολεμά, γράφει ημερολόγιο και σκιτσάρει την αντάρτικη ζωή και δράση. Σε μάχη κατά των Βουλγάρων τραυματίζεται στο κεφάλι και τρέχοντας χάνει το σακίδιό του, όπου ήταν και τα σκίτσα του, που βρήκε ένας Βούλγαρος φαντάρος και του τα παρέδωσε πολλές δεκαετίες αργότερα. Τον Σεπτέμβρη του 1944, σε μάχη κατά γερμανικού στρατοπέδου έξω από το χωριό Κρήνη της Χαλκιδικής οπλοπολυβόλο τσακίζει τα δυο χέρια του Γιώργη. Τον Μάρτη του ’45 βγαίνει από το νοσοκομείο. Οι σύντροφοί του, οι φίλοι του, οι συναγωνιστές του διώκονται. Άλλοι βγαίνουν πάλι στο βουνό. Την Πρωτοχρονιά του ’47 ο Φαρσακίδης συλλαμβάνεται και βασανίζεται στην Ειδική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Για το πώς άντεξε τα βασανιστήρια απαντούσε με μια φράση του πατέρα του. Είναι θαυμάσιο να μπορείς ν’ αγαπάς στη ζωή σου κάτι πιο πολύ κι από τη ζωή σου ακόμα. Τον Αύγουστο του ’47 ξανασυλλαμβάνεται. Μας βρόντηξαν την πόρτα του σπιτιού και πάλι νυχτιάτικα, κι όπως την προηγούμενη φορά, με ξύπνησε η μάνα: Ήρθανε, σήκω….

Ακολουθούν τα σκληρά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες. Εκεί, όπου ο Φαρσακίδης έκανε τα τσακισμένα χέρια του όπλα του απροσκύνητου και αλύγιστου αγώνα. Ζωγραφίζει, αποτυπώνει τις στιγμές, τα βασανιστήρια, σκηνές από τη ζωή των εξόριστων. Συμμετέχει στη δημιουργία σκηνικών για τις παραστάσεις που ανέβαζαν οι εξόριστοι. Αη Στράτης, Μακρόνησος, ξανά Αη Στράτης και αργότερα, στα χρόνια της χούντας Γυάρος και Λέρος είναι τα νησιά που εξορίζεται.

Η πρώτη μου γνωριμία με την ξυλογραφία είχε γίνει το 1949 – ’50 στο Σύρμα των πολιτών στο ΑΕΤΟ – ΕΣΑΙ στο Μακρονήσι. Είχε πέσει στα χέρια μου μια Φιλολογική Πρωτοχρονιά με χαρακτικά, απ’ ό,τι θυμάμαι, των Κορογιαννάκη, Τάσσου, Βασιλείου, Χυτήρη και άλλων. Ακολούθησε ξανά ο Αη Στράτης. Εκεί, οι συνθήκες ήταν κάπως καλύτερες από εκείνες της Μακρονήσου. Δε σε σκοτώνανε, δε σε βασάνιζαν, αλλά υπήρχε η πολύχρονη κράτηση. Όλη τη δεκαετία του ’50 ήμουν εκεί. Στο στρατόπεδο των πολιτικών εξόριστων του Αη Στράτη, ο δάσκαλος, που μας μύησε στην τεχνική της ξυλογραφίας, στάθηκε ο ζωγράφος – χαράκτης Χρήστος Δαγκλής. Και συνεχίζει: Στον Αη Στράτη υπήρχε πολλή αρρώστια μετά τα βασανιστήρια της Μακρονήσου. Όλοι κάναμε φοβερή οικονομία. Στέλνοντας κάρτες, δηλώναμε ότι ζούμε, ότι αντιστεκόμαστε. Οι κάρτες θα ήταν μια επαφή, θα είχαμε μια συμπαράσταση από τις οικογένειές μας και τον περίγυρο. Τα βάλαμε κάτω. Χαρτιά, πινέλα, χρώματα, δραχμές διακόσιες είκοσι. Κινήσαμε, λοιπόν, να βρούμε τον γραμματέα της Ομάδας, να μοιραστούμε μαζί του τη χαρά της ανακάλυψης, να μας δώσει χρήματα. Ο μπάρμπα Χρήστος, ο Γραμματέας μας, άνθρωπος θετικός, υπεύθυνος με πολύπλευρη πείρα. Οργανωτικός προπολεμικά ακόμη, στον Αη Στράτη με τον Γληνό και τον Βάρναλη. Τότε αυτός σκεφτόταν, πώς θα έκοβε χρήματα για να αγοράσουμε πινελάκια. Όμως, όπως και αν τα υπολόγιζε, λεφτά για πινελάκια δεν μπορούσε να μας δώσει. Ήταν μεγάλη πολυτέλεια. Ο σωτήρας άγγελός μας βρέθηκε στο πρόσωπο του Γιάννη Ρίτσου. Συμπλήρωσε το ποσό από την τσέπη του και σε λίγο οι πρώτες χειροποίητες κάρτες γίναν ανάρπαστες. Η πρόβλεψή μας δικαιώθηκε πανηγυρικά, με την ανταπόκριση από τα έξω και τη σημαντική οικονομική ενίσχυση της Ομάδας. Γυρίζοντας από την εξορία, ο Φαρσακίδης συζητώντας με τη μάνα του της είπε: Σ’ ευχαριστώ μάνα, που δε μου ζήτησες ποτέ να υπογράψω δήλωση για να βγω. Κι εκείνη απάντησε: Αυτό μου ‘λειπε. Ήσουν που ήσουν χοντροκέφαλος, να γύριζες και με προσκυνημένο, σκυμμένο το κεφάλι.

Από τη μεταπολίτευση και μετά ο Γ. Φαρσακίδης τυπώνει τα έργα του, συμμετέχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Εκδίδει πολλά βιβλία και λευκώματα τα οποία αποτυπώνουν πλευρές της πολυτάραχης ζωής του. Το έργο του περνά τα σύνορα της πατρίδας μας. Για τη μεγάλη αγωνιστική και καλλιτεχνική προσφορά του με το ανώτατο Χρυσό Μετάλλιο της Σοβιετικής Επιτροπής Ειρήνης. Το 1984, το βιβλίο του Η Πρώτη Πατρίδα πήρε το πρώτο βραβείο της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ορθοστατών και ορθοβαδίζων μέχρι τέλους. Ήταν μέλος της ΚΟΒ Εικαστικών της ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Όσο του το επέτρεπαν οι δυνάμεις του συμμετείχε σε δραστηριότητες του ΚΚΕ. Μια ζωή και για πάντα, πλάι στην πιο ζωογόνα πηγή της ελληνικής κοινωνίας, το ΚΚΕ, είχε αναφέρει σε μια τελευταία δήλωσή του.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη έχοντας τη βοήθεια και τη συντροφιά φίλων και συντρόφων.

*Πηγή: 902.g

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή σε αυτό το email – Μην το ανοιγετε!

Newsteam 0 Comments

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με ένα email μαϊμού που έχει στόχο να παραπλανήσει.

Η Αστυνομία μάς καλεί να μην ανοίξουμε το συνημμένο αρχείο που ενδέχεται να λάβουμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο καθώς αποτελεί κακόβουλο λογισμικό.

Για την υπόθεση αυτή διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει το μέιλ:

Κάντε μας like στο facebookΑκολουθήστε μας στο twitter

Διάβασε το »

Στήριξη στο έργο της ΕΛΑΣ και της Π.Υ.

Newsteam 0 Comments

Στα πλαίσια της επίσκεψης στην Κέρκυρα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας με την συμμετοχή των τριών Βουλευτών του Νησιού, των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η οποία απουσίαζε λόγω προγραμματισμένων συναντήσεων εργασίας στην Αθήνα, εκπροσώπησαν η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης.

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν τον Υπουργό για την ολοκλήρωση της παράδοσης του εξοπλισμού προς την Ελληνική Αστυνομία, στα πλαίσια της δράσης Εξοπλισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών Περιφερειών Ιονίων Νήσων για δράσεις Οδικής Ασφάλειας, στον οποίον περιλαμβάνονται για την Κέρκυρα (11) αστυνομικά οχήματα διαφόρων τύπων, (01) φορητό ραντάρ και (11) ασύρματοι πομποδέκτες, καθώς επίσης και για την πορεία του προγράμματος Προμήθεια Πυροσβεστικού Εξοπλισμού για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων και την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας που περιλαμβάνει για την Π.Ε Κέρκυρας (02) διασωστικά οχήματα και (04) υδροφόρες, ευελπιστώντας ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Επίσης έγινε ενημέρωση για την πορεία της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου Διαμόρφωση χώρου κτηρίου ΠΥΚ και κατασκευή πρατηρίου καυσίμων συνολικού προϋπολογισμού 230.500,00 ευρώ.

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες ζήτησαν από τον Υπουργό να ενημερωθούν για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νέου νόμου 4662/2020, που αφορά την σύσταση (13) Περιφερειακών Επιχειρησιακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας, ένα σε κάθε Περιφέρεια, προκειμένου η Περιφέρειά μας να είναι έτοιμη ως προς την αναζήτηση κατάλληλου χώρου εγκατάστασης.

Επίσης ζήτησαν:

Να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις για τις δράσεις του
Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων σε
τοπικό επίπεδο, που αφορούν στην πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση, αποκατάσταση, διότι οι μέχρι σήμερα χρηματοδοτήσεις δεν επαρκούν.
Να στελεχωθούν οι Υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας με κατάλληλο
μόνιμο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (μηχανικοί, σεισμολόγοι, γεωλόγοι
κλπ), προκειμένου οι Υπηρεσίες να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ειδικές,
έκτακτες και εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες που προκύπτουν καθ όλη την
διάρκεια του έτους.
Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες εξήραν το έργο τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας,
όσο και της Πυροσβεστικής και τόνισαν στον Υπουργό την άριστη συνεργασία
της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας τόσο με την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, όσο και με την Διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι σκοπός της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι να
βοηθήσει τις εν λόγω Υπηρεσίες, ώστε το έργο τους στο νησί να είναι
αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο, για τους ίδιους τους Αστυνομικούς
και τους Πυροσβέστες, καθώς και για τους πολίτες.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της Μαρκέλλας – Της έδωσε ναρκωτικά σε ρόφημα

Newsteam 0 Comments

Συνελήφθη η 33χρονη που κατηγορείται την αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας, η υπόθεση της οποίας είχε συγκλονίζει όλη την Ελλάδα. Σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τονίζει ότι η υπόθεση αρπαγής της 10χρονης εξιχνιάστηκε και σε βάρος της 33χρονης σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σήμερα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Χθες το μεσημέρι η 33χρονη εντοπίσθηκε στην περιοχή της Κατερίνης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή της ναρκωτικά δισκία, οπότε και συνελήφθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλληφθείσα λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα κάλυψης-απόκρυψης των μετακινήσεων της, ενώ πραγματοποίησε αλλαγές στο παρουσιαστικό της, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, καθώς και σε κάδο απορριμμάτων, όπου επιχείρησε να πετάξει και να καταστρέψει σε βάρος της στοιχεία, βρέθηκε μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε ρουχισμός τον οποίο φορούσε η 33χρονη κατά την αρπαγή και απελευθέρωση της ανήλικης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόθεση Μαρκέλλας: Συνελήφθη για ναρκωτικά η γυναίκα που φέρεται να την άρπαξε

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής ανήλικης ημεδαπής, που έλαβε χώρα την 11-06-2020 στην περιοχή της Τούμπας και συνελήφθη η δράστιδα, καθώς στην κατοχή της βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Πρόκειται για 33χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – και οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η 33χρονη, μεσημβρινές ώρες της 11-06-2020 προσέγγισε την ανήλικη και αφού την εξαπάτησε την έπεισε να την ακολουθήσει σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου, μεταξύ άλλων, της χορήγησε ναρκωτικές ουσίες, μέσω ανάμειξής τους σε ρόφημα.

Μεσημβρινές ώρες χθες (17-06-2020) η 33χρονη εντοπίσθηκε στην περιοχή της Κατερίνης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή της ναρκωτικά δισκία, οπότε και συνελήφθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλληφθείσα λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα κάλυψης-απόκρυψης των μετακινήσεων της, ενώ πραγματοποίησε αλλαγές στο παρουσιαστικό της, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, καθώς και σε κάδο απορριμμάτων, όπου επιχείρησε να πετάξει και να καταστρέψει σε βάρος της στοιχεία, βρέθηκε μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε ρουχισμός τον οποίο φορούσε η 33χρονη κατά την αρπαγή και απελευθέρωση της ανήλικης.

Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας, από κοινού με το Τμήμα Αναζητήσεων και την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Διάθεση 300 οχημάτων στην ΕΛΑΣ τους τελευταίους 11 μήνες

Newsteam 0 Comments

Περί τα 300 οχήματα έχει διαθέσει το υπουργείο Εσωτερικών στην Ελληνική Αστυνομία για να καλύψει ανάγκες της μέσα στους τελευταίους 11 μήνες, ενώ η συνεργασία του ΥΠΕΣ με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι στενότατη, με στόχο πάντα την υλοποίηση του κοινού στόχου, που είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Αυτά δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στον χαιρετισμό του κατά την παρουσίαση του ανακαινισμένου – αναβαθμισμένου, με μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής, Θαλάμου Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας της Ελληνικής Αστυνομίας (Θ.Π.Ε.Κ.), η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στη ΓΑΔΑ.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, μεταξύ άλλων, είπε:

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την στενότατη συνεργασία που έχει το υπουργείο Εσωτερικών με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κοινός μας στόχος είναι η ασφάλεια. Δίχως την ασφάλεια των πολιτών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία στην κοινωνία, ούτε ποιότητα ζωής για τον απλό πολίτη, που είναι βασικός στόχος της πολιτείας και της κυβέρνησης.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής είναι εξαιρετική. Μια πιλοτική πρωτοβουλία από την οποία πιστεύω θα βγουν θετικά συμπεράσματα και θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση στο να προωθήσει τη συνεργασία της με την Ελληνική Αστυνομία ώστε από κοινού να δρουν με ενιαίο σχεδιασμό, που ο καθένας θα συνεισφέρει αυτά που πρέπει.

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα συνεχίσει να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις την Ελληνική Αστυνομία, καθώς αυτούς τους 11 μήνες διακυβέρνησης του τόπου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει περίπου 300 οχήματα στην ΕΛ.ΑΣ., τα οποία η Ελληνική Αστυνομία τα αξιοποιεί με τον κατάλληλο τρόπο για να γίνεται καλύτερα η δουλειά της.

Εύχομαι καλή συνέχεια λοιπόν σε αυτήν την πολύ θετική πρωτοβουλία.

Στην αντιφώνησή του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για τη στενή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με το Υπουργείο Εσωτερικών.

#tdi_1_cce .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/06/echo/1-9-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_cce .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/06/echo/2-5-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία ανηλίκων

Newsteam 0 Comments

Μετά τα πρόσφατα περιστατικά που συγκλόνισαν την χώρα αναφορικά με τις εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την προστασία τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνει:

Αν είστε θύμα ενδοοικογενειακής βίας
Καλέστε το 100. Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με ακριβή διεύθυνση, ονοματεπώνυμο, είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. κινδυνεύει η ζωή μου, δέχομαι βία από το/τη σύζυγό μου). Εάν δεν μπορείτε εσείς να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας). Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια. Υποβάλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα. Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια.

Καλέστε τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο sos15900@isotita.gr.

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία
Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100. Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Επικοινωνήστε με τις υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες. Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τραγωδία στο Μάτι: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην Πυροσβεστική

Newsteam 0 Comments

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη. Έφοδο στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, μετά από εντολή του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ο ανακριτής συλλέγει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τη διαλεύκανση των λαθών που έγιναν την ημέρα της τραγωδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πρώην Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Στο πλαίσιο αυτό έδωσε εντολή στην Αστυνομία να κατασχέσει από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Ταυτόχρονα με την έρευνα στο Χαλάνδρι πραγματοποιήθηκε χθες και δεύτερη έρευνα των αστυνομικών στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Πυροσβεστικής στο Μοσχάτο.

Πηγή: larissanet.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Μηχανοκίνητη πορεία από Ρουβίκωνα στο Μέγαρο Μαξίμου

Newsteam 0 Comments

Μηχανοκίνητη πορεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στην Ηρώδου Αττικού, πραγματοποίησαν πριν από μερικά λεπτά μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας κι έπειτα κινήθηκαν προς το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση, η ΕΛΑΣ δεν έχει προχωρήσει σε καμία προσαγωγή.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επιχείρηση μαμούθ της ΕΛΑΣ – Συνελήφθησαν 70 μέλη συμμορίας

Newsteam 0 Comments

Στην εξάρθρωση πολυμελούς συμμορίας αλλοδαπών, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες, κλοπές και διακινούσαν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησαν αστυνομικοί έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Συντάγματος, Ακροπόλεως, Εξαρχείων και Καλλιθέας, καθώς και τη συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της έρευνας, αποκαλύφθηκε πλήρως η δράση της συμμορίας αποτελούμενης συνολικά από 130 άτομα, τα οποία διέπρατταν ληστείες και κλοπές από διερχόμενους πολίτες και τουρίστες, κλοπές από διαμερίσματα και σταθμευμένα οχήματα, κλοπές οχημάτων, ενώ παράλληλα διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες.

Επίσης, εντοπίστηκαν οι κλεπταποδόχοι, τα κύρια ορμητήρια της οργάνωσης καθώς και οι αποθήκες, εντός των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.

Η δράση της οργάνωσης εκτεινόταν στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές Εξαρχείων, Ομονοίας, Ακροπόλεως και Συντάγματος. Με την πρόοδο των ερευνών, όμως, εξακριβώθηκε η επέκταση της δράσης της και σε άλλες περιοχές όπως των Αμπελοκήπων, του Νέου Ψυχικού, του Χαλανδρίου και του Πειραιά.

Η έρευνα εξελίχθηκε σε πέντε φάσεις

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που εξελίχθηκε σε πέντε φάσεις, συνελήφθησαν 70 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 43 προφυλακίστηκαν, ενώ τα υπόλοιπα 60 αναζητούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα περισσότερες από 405 κλοπές και ληστείες, ενώ διαπιστώθηκαν περισσότερες από 300 περιπτώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

Στην τελική φάση της εξάρθρωσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαϊου, με συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με το Τ.Α. Συντάγματος και τη συνδρομή Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν 17 μέλη, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 14, ενώ 1 κρατείται στην Αμυγδαλέζα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους, στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
 • Πλήθος κινητών τηλεφώνων,
 • γυαλιά ηλίου,
 • ηλεκτρονικές συσκευές,
 • διαρρηκτικά εργαλεία,
 • μικροποσότητα κάνναβης,
 • 2 Ι.Χ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των μελών της οργάνωσης έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες.

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίθεση με βιτριόλι: Τα κινητά και τα συγκεκριμένων προσώπων θα δείξουν τη δράστιδα

Newsteam 0 Comments

Τρία πρόσωπα από το στενό περιβάλλον της 34χρονης έχουν μπει στο κάδρο των βασικών υπόπτων για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι η γυναίκα στην Καλλιθέα.

Σημαντικά θεωρούνται και τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν σοβαρά τις τελευταίες ημέρες, ενδεχομένως και ώρες πριν από την επίθεση που δέχτηκε.

Πληροφορίες της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν πάνω από 20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε μία ακτίνα μισού χιλιομέτρου σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο έφτασε αλλά και διέφυγε η μαυροφορεμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να ήταν εκείνη που έριξε στην άτυχη 34χρονη το καυστικό υγρό, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο.

Οι αστυνομικοί σε μία προσπάθεια να βρουν την άκρη του νήματος έχουν λάβει πάνω από 23 καταθέσεις από πρόσωπα του συγγενικού, επαγγελματικού και φιλικού της περιβάλλοντος.

Ευελπιστώ η Ελληνική Αστυνομία μετά τη συλλογή των στοιχείων να φτάσει στα ίχνη της δράστιδος. Να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη για την αποτρόπαια πράξη που διέπραξε. Το ίδιο ζητάει συνέχεια και η Ιωάννα, δήλωσε ο συνήγορος της κοπέλας, δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας.

Αυτό που έλεγε εξαρχής, αυτό λέει και τώρα. Δεν μπορεί να πάει το μυαλό της κάπου, δεν μπορεί να εστιάσει σε κάποιο πρόσωπο που να ήθελε να της κάνει κακό. Αυτή τη γυναίκα δεν τη γνώριζε. Εμπιστευόμαστε την Ελληνική Αστυνομία και περιμένουμε να δούμε αν θα οδηγήσουν κάπου οι καταθέσεις που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ., πρόσθεσε ο κ. Λύτρας.

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με 10 προσαγωγές

Newsteam 0 Comments

Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία ενάντια στη χθεσινή επέμβαση της ΕΛΑΣ στην πλατεία Καλλιθέας.

Σε βάρος των ατόμων δεν προέκυψε κάτι και αφέθηκαν ελεύθεροι. Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι χθες έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν κάδους, ενώ από τις μολότοφ προκλήθηκαν φθορές σε έξι σταθμευμένα οχήματα.

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ανώγεια: Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση για το διπλό φονικό

Newsteam 0 Comments

Τα δύο όπλα που παραδόθηκαν στην αστυνομία μετά το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια, ταυτοποιήθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. με τους κάλυκες, που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής, δηλαδή επτά από το όπλο Καλομοίρη και ένας από το όπλο Ξυλούρη

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των βαλλιστικών ελέγχων έδειξαν ότι επτά κάλυκες προέρχονταν από το 9χ17 και ένας κάλυκας από το 9χ19.

Τα πρώτα αποτελέσματα της βαλλιστικής παράλληλα καταδεικνύουν ότι:
 • Το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη είναι πράγματι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στον τόπο του μακελειού καθώς υπήρχε ισχυρισμός από την πλευρά Καλομοίρη για το ενδεχόμενο να παραδόθηκε ψεύτικο πειστήριο, άλλο όπλο δηλαδή, για να μην υπάρξει ταυτοποίηση. Και αυτό διότι η οικογένεια Ξυλούρη επιμένει ότι ο Γ. Ξυλούρης δεν πυροβόλησε.
 • Προκύπτει ξεκάθαρα επίσης ότι το όπλο του Γιώργη Ξυλούρη πυροβόλησε. Ο κάλυκας 9χ19 ταυτοποιείται με το πιστόλι Glock που παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων ο αδερφός του το μεσημέρι της 4ης Μαίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πλέον κρίσιμο στοιχείο που αναμένεται είναι, σύμφωνα με τις δύο πλευρές, η ανίχνευση DNA στις τέσσερις βολίδες που βρέθηκαν στον τόπο της διπλής αιματοχυσίας.

Τι λένε οι δικηγόροι της οικογένειας Ξυλούρη

Οι δικηγόροι της οικογένειας Ξυλούρη κ. Γιώργος Κοκοσάλης, Σπύρος Βρέντζος και Μενέλαος Ξυλούρης, μόλις έγινε γνωστή η είδηση της ταυτοποιήσης των δύο όπλων, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ταυτοποιούν τα δύο όπλα με τους κάλυκες που αστυνομικοί περισυνέλεξαν από τον τόπο του τραγικού συμβάντος.

Περιμένουμε και τα επίσημα αποτελέσματα. Αν πράγματι αληθεύουν τα όσα πληροφορούμαστε τότε κάποιοι, οι οποίοι έσπευσαν να ισχυριστούν ότι η οικογένεια Ξυλούρη παρέδωσε μούφα όπλο, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Η οικογένεια Ξυλούρη δεν έχει να φοβηθεί ή να κρύψει κάτι. Ζητά μόνο την ανάδειξη της αλήθειας στη μνήμη του αδικοχαμένου Γιώργη. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, όμως στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει.

Πηγή: cretalive.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στον καταυλισμό των Ρομά στα Σαγέϊκα

Newsteam 0 Comments

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στα Σαγέικα, στην περιοχή του καταυλισμού των Ρομά, στη Δυτική Αχαΐα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενισχυμένες δυνάμεις του νομού, ελέγχουν την περιοχή στο πλαίσιο της αντιεγκληματικής πολιτικής της Αστυνομίας.

Παρουσία Εισαγγελέα, ελέγχονται άτομα και ο τόπος διαμονής τους.

Πηγή: patrastimes.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Πρωτομαγιά όπως … Πάσχα η κατεύθυνση των αστυνομικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορoνοϊού

Newsteam 0 Comments

Περίπου 3.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους για την αποφυγή των μετακινήσεων εκτός τόπου κατοικίας, των άσκοπων μετακινήσεων, αλλά και την αποφυγή καταστάσεων συνωστισμού, με τα πρόστιμα να παραμένουν τα ίδια σήμερα, ανήμερα της Πρωτομαγιάς.

Ανάλογα με τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα που είχαν ληφθεί το Πάσχα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορoνοϊού είναι αυτά για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, 300 ευρώ για όσους προσπαθήσουν να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων για 60 ημέρες και 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται δημόσια συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, με το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά άτομο.

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερο κρίσιμο από την Πολιτική Προστασία και τους λοιμωξιολόγους, λίγο πριν από την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 4 Μαΐου, η ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρουν πηγές της, θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για την αποφυγή του κινδύνου που ελλοχεύει για την εξάπλωση του κορoνοϊού.

Αυστηροί έλεγχοι στην Αττική Οδό

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλα τα διόδια, αλλά και τους παράδρομους των εθνικών οδών, πραγματοποιώντας αυστηρούς ελέγχους σε όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα, στην Αττική οδό, καθώς και σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αποτρέποντας έτσι άσκοπες μετακινήσεις πολιτών. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα περιπολούν συνεχώς στους δρόμους και όπου χρειάζεται θα κάνουν συστάσεις για αποφυγή συγκεντρώσεων.

Επίσης, για ακόμη μια φορά, θα πετούν τα drones της ΕΛ.ΑΣ και έτσι το Κέντρο Επιχειρήσεων θα έχει συνεχώς αναλυτική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όσον αφορά τώρα σε διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτές.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ όσο μειώνονται τα μέτρα και οι περιορισμοί, τόσο αυξάνεται το μερίδιο της ατομικής ευθύνης όλων μας.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Σε λειτουργία το κοινό στρατηγείο ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας

Newsteam 0 Comments

Μέσα σε δύο μήνες ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Αστυνομία κατάφεραν να δημιουργήσουν το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για την υλοποίηση της πρότασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είχε ζητήσει από τον δήμο και τους επιτελείς της Αστυνομίας να δημιουργήσουν μια γέφυρα συνεργασίας για την από κοινού διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης.

Το ΕΣΚ ΕΛ.ΑΣ. – Δημ. Αστυνομίας Θεσσαλονίκης θα εποπτεύει σε πραγματικό χρόνο το κέντρο της πόλης και θα δίνει οδηγίες στις δυνάμεις που θα βρίσκονται στο δρόμο για να επιχειρούν επικουρικά η μία προς την άλλη.

Τα περιστατικά ευθύνης του νέου αυτού Κέντρου Επιχειρήσεων θα είναι κυρίως οι παράνομες σταθμεύσεις, το παρεμπόριο και οι παραβάσεις των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η επιθεώρηση του χώρου και των μέσων του ΕΣΚ από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Επιθεωρητή Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνο Σκούμα. Η λειτουργία του ΕΣΚ θα εγκαινιαστεί προσεχώς από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Μαχαιρώματα στα Εξάρχεια: Παρίσταναν τους αστυνομικούς μαχαιρώνοντας 20χρονη από το Ιράν

Newsteam 0 Comments

Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα στο λόφο Στρέφη στα Εξάρχεια όταν νεαρή γυναίκα από το Ιράν βρέθηκε μαχαιρωμένη.

Ειδικότερα, κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα ενημέρωσαν την ελληνική αστυνομία κάνοντας λόγο για έντονες αψιμαχίες, φωνές και ουρλιαχτά στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα -σε ελάχιστα λεπτά- η ομάδα ΔΡΑΣΗ πρώην ΔΕΛΤΑ αντικρίζοντας αιμόφυρτη στο έδαφος νεαρή γυναίκα. Οι αστυνομικοί ήταν γνώστες των πρώτων βοηθειών και αμέσως της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες καλώντας παράλληλα το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η 20χρονη Ιρανή στους αστυνομικούς, δύο άτομα την πλησίασαν παριστάνοντας τους αστυνομικούς με απώτερο σκοπό να την ληστέψουν.

Στην προσπάθειά της να αμυνθεί κατάφερε να κλωτσήσει τους δράστες, με τους τελευταίους να την μαχαιρώσουν στο πόδι.

Η αιμόφυρτη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, από το πλήρωμα του Α1 του ΕΚΑΒ όπου και παρέμεινε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπήρξε ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης ενώ, οι αποκλειστικές πληροφορίες του Securitynews.gr κάνουν λόγο για εντοπισμό του ενός από τους δύο δράστες από πλήρωμα της ομάδας Δ. Εκκρεμεί η αναγνώριση του φερόμενου ως δράστη από το θύμα.

 

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Πηγή: Securitynews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε συνοικισμό των Ρομά

Newsteam 0 Comments

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έσπευσε σήμερα το πρωί σε συνοικισμό Ρομά στην Ηράκλεια Σερρών στο πλαίσιο της αναζήτησης δύο φυγόποινων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αστυνομικοί της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και του ΑΤ Ηράκλειας περικύκλωσαν τον συνοικισμό.

Μετά από αναζητήσεις συνελήφθησαν δύο άντρες σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: voria.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ διακινητής κοκαΐνης ιδιοκτήτης καφετέριας

Newsteam 0 Comments

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ έπεσε 29χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας ο οποίος εκτός από διανομές καφέ, έκανε και delivery κοκαΐνης στην πελατεία της Βούλας, την Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης.

Ο ντίλερ, συνελήφθη στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου, μετά από έλεγχο των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Ελευθερίου Βενιζέλου Γλυφάδα.

Όταν διαπίστωσαν ότι η μηχανή Honda Astrea στην οποία επέβαινε ανήκει σε 42χρονο Αλβανό, την έκαναν φύλλο και φτερό και διαπίστωσαν ότι εκτός από καφέδες κουβαλούσε και πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη. Αμέσως του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας ενώ μετά από εντολή της διοικητού, έγινε έρευνα με αστυνομικό σκύλο στην οικία του στα νότια προάστια όπου βρέθηκαν και άλλες ποσότητες κοκαΐνης.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αναστάτωση στον Πύργο από γυναίκα που απειλούσε να αυτοκτονήσει

Newsteam 0 Comments

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε το μεσημέρι της Τρίτης μια γυναίκα που απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το μπαλκόνι σε κεντρικό σημείο του Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, στο σημείο από την πρώτη στιγμή έφτασε ειδικός διαπραγματευτής καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής, όπου και την μετέπεισαν να αλλάξει γνώμη.

Πηγή: patrisnews.gr

Διάβασε το »

Πιερία: Σχεδίαζαν να εισέλθουν βίαια σε Ιερό Ναό το βράδυ της Ανάστασης

Newsteam 0 Comments

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται επτά άτομα που το βράδυ της Ανάστασης σκόπευαν να εισέλθουν βίαια σε Ιερό Ναό της Πιερίας.  Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ακόμα τέσσερα άτομα. Είχαν κρύψει στον περιβάλλοντα χώρο 11 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, κροτίδες και λοστό.

Ειδικότερα, οι δράστες, συνελήφθησαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και άλλα αδικήματα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν περίπου 19 άτομα, τα οποία παραβιάζοντας τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορονοϊού είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στην Πιερία.

Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών, τους επιτέθηκαν λεκτικά, τους εξύβρισαν και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Σε κοντινή απόσταση οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν 7 από τα παραπάνω άτομα, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού βρέθηκαν κρυμμένοι και κατασχέθηκαν 11 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ), 5 κροτίδες και λοστός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα τα παραπάνω άτομα, μετά από προσυννενόηση μέσω social media, κινήθηκαν ομαδικά στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού, πριν την έναρξη της Ακολουθίας της Αναστάσεως, με σκοπό να εισέλθουν βίαια στο εσωτερικό του, καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τις μολότοφ κατά των αστυνομικών, σε ενδεχόμενη εμφάνισή τους στο χώρο.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται 4 ακόμα άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Οι 7συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης

Διάβασε το »

Βεβαιώθηκαν 109 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας και 1.481 για άσκοπες μετακινήσεις

Newsteam 0 Comments

Σε 109 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας, χθες, Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 69 στην Αττική, 22 στην Κεντρική Μακεδονία, 4 στη Θεσσαλονίκη, 4 στη Δυτική Ελλάδα, 4 στην Ήπειρο, 3 στην Κρήτη, 2 στη Θεσσαλία και 1 στη Στερεά Ελλάδα. Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 56 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 644 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 365 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.481 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής:
 • 589 στην Αττική,
 • 172 στη Θεσσαλονίκη,
 • 124 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 124 στην Κρήτη,
 • 74 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 59 στο Βόρειο Αιγαίο,
 • 56 στην Πελοπόννησο,
 • 55 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 53 στη Στερεά Ελλάδα,
 • 51 στην Ήπειρο,
 • 45 στο Νότιο Αιγαίο,
 • 40 στη Θεσσαλία,
 • 2 στα Ιόνια Νησιά και
 • 10 στη Δυτική Μακεδονία

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα,έχουν βεβαιωθεί 45.211 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα. Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λ.π), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις και συνελήφθησαν 20 άτομα. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 478 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 456 άτομα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: amna.gr

Διάβασε το »

Κορονοϊός, ζωντανά:Έτοιμη η ΕΛ.ΑΣ για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας

Newsteam 0 Comments

Για την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου για τον περιορισμό του συνωστισμού στη Βαρβάκειο και σε εκκλησίες λόγω των ημερών, μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε  ότι θα πραγματοποιούνται συνεχείς περιπολίες για την αποφυγή συγχρωτισμού, με τους αστυνομικούς να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις, ενώ αν επιμείνουν αυτά τα φαινόμενα θα υπάρξουν δικογραφίες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κάποιοι κατάφεραν να περάσουν στις εθνικές οδούς πριν ξεκινήσουν τα αυστηρά μέτρα επιτήρησης, και κάποιοι μπορεί να πέρασαν όταν γινόταν δειγματοληπτικός έλεγχος.

Αν δοθεί εντολή από τον κ. Χαρδαλιά για ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, είμαστε έτοιμοι να την υλοποιήσουμε. Κάποιες πληροφορίες λένε για Μ. Σάββατο από τις 8 το βράδυ μέχρι το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα πρόσθεσε ο γ.γ. των ειδικών φρουρών. .

Τέλος, υπογράμμισε πως αν γίνουν καταγγελίες για συναθροίσεις σε σπίτια, τότε θα πρέπει να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

85 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας και 1.959 για άσκοπες μετακινήσεις

Newsteam 0 Comments

Σε 85 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και σε 1.959 για άσκοπες μετακινήσεις, ενώ συνελήφθη ένα άτομο για λειτουργία καταστημάτων, χθες, Κυριακή 12 Απριλίου.

Ειδικότερα, οι 85 παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:
 • 30 στην Αττική,
 • 20 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 16 στη Θεσσαλονίκη,
 • 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 3 στη Θεσσαλία,
 • 3 στην Πελοπόννησο,
 • 2 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 2 στην Ηπειρο και
 • 1 στο Νότιο Αιγαίο

Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 53 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 159 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 107 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.959 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής:
 • 744 στην Αττική,
 • 223 στη Θεσσαλονίκη,
 • 135 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 122 στην Πελοπόννησο,
 • 115 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 115 στην Κρήτη,
 • 105 στα Ιόνια Νησιά,
 • 85 στη Στερεά Ελλάδα,
 • 85 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 77 στο Νότιο Αιγαίο,
 • 55 στη Θεσσαλία,
 • 43 στην Ηπειρο,
 • 32 στη Δυτική Μακεδονία και
 • 23 στο Βόρειο Αιγαίο

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 35.873 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λ.π), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκε 1 παράβαση και συνελήφθη 1 άτομο. Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 416 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 401 άτομα. Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διάβασε το »

Πάνω από 4 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων προστασίας

Newsteam 0 Comments

Σε 4.253.700 ευρώ ανερχόταν, έως την Παρασκευή 3 Απριλίου, το συνολικό ποσό από τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, σε όλη την Ελλάδα, για παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αλλά και της αναστολής λειτουργίας καταστημάτων, για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού.

Μέτρα που σκοπό έχουν την προστασία της υγείας των πολιτών και όχι την τιμωρία τους, τονίζει χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, που ξεκίνησε το μέτρο για τις άσκοπες μετακινήσεις, έως την Παρασκευή 3 Απριλίου, βεβαιώθηκαν, σε όλη τη χώρα, 17.358 παραβάσεις και επιβλήθηκαν, αντίστοιχα, πρόστιμα 150 ευρώ, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 2.603.700 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι οι περισσότερες παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί στην Αττική, ενώ ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, τα Ιόνια Νησιά και η Δυτική Ελλάδα.

Παραβάσεις στη λειτουργία καταστημάτων

Όσον αφορά τη λειτουργία καταστημάτων, παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν, έως τις 3 Απριλίου, συνολικά 330 παραβάσεις, οι οποίες τιμωρούνται με πρόστιμο 5.000 ευρώ. Έτσι, το συνολικό ύψος των προστίμων για τις συγκεκριμένες παραβάσεις φτάνει σε 1.650.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, όπως έχουν τονίσει μέλη της κυβέρνησης, σημαντικό μέρος του ποσού που θα συγκεντρωθεί από τα πρόστιμα θα διατεθεί υπέρ της ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Όσον αφορά τους πολίτες σε βάρος των οποίων έχει βεβαιωθεί παράβαση, μπορούν να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους στην Υπηρεσία, από την οποία βεβαιώθηκε η παράβαση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Λόγω του κορονοϊού, όμως, η υποβολή των αντιρρήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω fax, είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, εάν οι αντιρρήσεις αυτές απορριφθούν ή αν δεν υποβληθούν καν, τότε μέσα σε δεκαπέντε ημέρες ο παραβάτης μπορεί να πληρώσει το συγκεκριμένο πρόστιμο είτε στα ΕΛ.ΤΑ, είτε στην ταμειακή υπηρεσία των Ο.Τ.Α. Διαφορετικά, μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, το πρόστιμο μπορεί να πληρωθεί στον δικαιούχο Δήμο.

Σε περίπτωση που δεν πληρωθεί στο συγκεκριμένο διάστημα, τότε η οφειλή θεωρείται ληξιπρόθεσμη και διαβιβάζεται από τον δικαιούχο Δήμο στην οικεία Δ.Ο.Υ.

Είναι σημαντικό το γεγονός, ότι η πλειονότητα των πολιτών έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα που λήφθηκαν για την αποφυγή και τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού και για αυτό η Ελληνική Αστυνομία τους ευχαριστεί θερμά, επισημαίνει η κ.Ροτζιώκου.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η εφαρμογή των νέων μέτρων που έχουν αποφασιστεί, η προστασία της περιουσίας των πολιτών, καθώς και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί σε όλη την χώρα το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, διενεργούνται συστηματικά, από την μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, εντατικοί έλεγχοι σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, στις εισόδους και εξόδους των αστικών κέντρων, στους σταθμούς των διοδίων, καθώς και σε χώρους που ενδεχομένως μπορεί να παρατηρηθεί συνωστισμός, όπως για παράδειγμα σε υπεραστικούς σταθμούς λεωφορείων, σε χώρους εξωτερικά από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και τράπεζες.

Για αυτό το λόγο, το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού διατίθεται στη διενέργεια περιπολιών και ελέγχων, ενώ στις υπηρεσίες των γραφείων βρίσκεται το αναγκαίο προσωπικό για τη διεκπεραίωση των απόλυτα αναγκαίων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Στην παρούσα φάση ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η προστασία των συμπολιτών μας και η διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας, σημειώνει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι πρόκειται για μία κρίσιμη περίοδο τόσο για τη χώρα μας, όσο και για όλο τον κόσμο. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποσκοπούν στον περιορισμό των πιθανοτήτων μετάδοσης του ιού.

Συνεπώς, όσο πιο πολύ απομακρύνεται κάποιος από το σπίτι του, το οποίο θα πρέπει να έχει ως σημείο αναφοράς για τις μετακινήσεις του, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες να συγχρωτιστεί με άλλα άτομα.

Επομένως και τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να μεταδοθεί ο ιός. Για αυτό και η οδηγία που δίνουμε από την πλευρά μας είναι εκείνες οι μετακινήσεις που αφορούν την κάλυψη βασικών βιοτικών και προσωπικών αναγκών να περιοριστούν κοντά στο σπίτι μας και να είναι όσο το δυνατό λιγότερες κατά την διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: amna.gr

Διάβασε το »