Πατήστε ESC για κλείσιμο

Ελασσόνα - Spoiler

Αυτός ήταν ο Μάριος Σαρακατσιάνος. Ο 32χρονος μουσικός που σκοτώθηκε στην Ελασσόνα

Newsteam 0 Comments

Ο Μάριος Σαρακατσιάνος, είναι ο νεκρός μουσικός που σκοτώθηκε χθές ενώ κινούνταν με τη μηχανή του επί της ε.ο. Λάρισας-Κοζάνης.

 

 

Ο άτυχος 32χρονος συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο ύψος της Τσαριτσάνης. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σοβαρά τραυματισμένος και δυστυχώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα κατέληξε.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Διάβασε το »

Εικόνες απο το σημείο. Νεκρός σε τροχαίο στην Ελασσόνα 32χρονος μουσικός

Newsteam 0 Comments

Δεν τα κατάφερε τελικά ο μοτοσικλετιστής που τραυματίστηκε χθες το απόγευμα σε τροχαίο έξω από την Ελασσόνα. Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις αυτοπτών μαρτύρων δεν προκαλούσαν ανησυχία, εντούτοις τα τραύματα του άτυχου νεαρού, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί αργότερα, ήταν πολύ πιο σοβαρά και επέφεραν το μοιραίο. 

Παρά τη μάχη που έδωσαν στο νοσοκομείο οι γιατροί, ο άτυχος 32χρονος-γνωστός μουσικός στη Λάρισα και ιδιοκτήτης μουσικής σχολής-άφησε την τελευταία του πνοή σκορπώντας θλίψη σε συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και μαθητές του.

 

 

 

Δείτε εικόνες απο το ρεπορτάζ του larisanew

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Διάβασε το »

Έργα οδικής ασφάλειας ύψους 4.000.000 ευρώ στο δήμο Ελασσόνας

Newsteam 0 Comments

Παρεμβάσεις ύψους 4.000.000 ευρώ για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο καθώς και σε αγροτικούς δρόμους του δήμου Ελασσόνας δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το επόμενο διάστημα δημοπρατείται το έργο Αποκαταστάσεις οδών, καθαρισμός ερεισμάτων και κατασκευή τεχνικών Δήμου Ελασσόνας που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τη δουλειά σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις υποδομές. Δημοπρατούμε ένα σημαντικό έργο που ενισχύει την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων στο Δήμο Ελασσόνας δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Εύσημα επιστημόνων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Επενδύουμε σε έργα οδικής ασφάλειας που διασφαλίζουν την άνετη μετακίνηση των ανθρώπων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων. Υλοποιούμε έργα ουσίας, που λύνουν καθημερινά, μικρά προβλήματα που όμως ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στη ζωή των ανθρώπων προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Εθνική Οδό (παλαιά και νέα) Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης, στην Εθνική Οδό Ελασσόνας – Δεσκάτης, στην Εθνική Οδό Ελασσόνας – Κατερίνης, στις Επαρχιακές Οδούς 11, 13, 16, 17, 18, 21, 23, 26 και σε τμήματα του δημοτικού και αγροτικού δικτύου του Δήμου Ελασσόνας. Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η αποκατάσταση βατότητας των οδών ώστε να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία οχημάτων και εμπορευμάτων.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν είναι οι ακόλουθες:
 • Γενικές εκσκαφές, διάνοιξη τάφρων, άρση καταπτώσεων.
 • Καθαρισμός και μόρφωση τάφρου τριγωνικής διατομής ή τάφρου ερείσματος, απομάκρυνση φερτών που εμποδίζουν την απορροή, απομάκρυνση βλάστησης.
 • Καθορισμός ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με οδούς.
 • Ενίσχυση πρανών οδού με επιχώματα – λιθορριπή σε θέσεις καθιζήσεων, διάστρωση επιχωμάτων σε αγροτικές – δημοτικές οδούς.
 • Καθαρισμός υπαρχόντων τεχνικών, ενίσχυση και επισκευή φρεατίων και τεχνικών εισόδου και εξόδου.
 • Κατασκευή σωληνωτών διαφόρων διατομών εγκάρσια και κατά μήκος της οδού για την παροχέτευση ομβρίων και την αποκατάσταση παρόδιων προσβάσεων.
 • Επέκταση κιβωτοειδών οχετών.
 • Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, ραμπών πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες, ιρλανδικών διαβάσεων
 • Εξυγίανση – αποκατάσταση οδοστρωμάτων, βελτίωση προσβασιμότητας και ποιότητας κύλισης με κατασκευή και ενίσχυση – συμπλήρωση υφιστάμενης οδοστρωσίας
 • Εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται έντονες ρηγματώσεις – καθιζήσεις.
 • Εργασίες αποκατάστασης – βελτίωσης – συμπλήρωσης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης καθώς και στηθαίων ασφαλείας με βάση τα χαρακτηριστικά των οδών.

Πηγή: thessaly.gov.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Σε πλήρη ετοιμότητα για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων

Newsteam 0 Comments

Σύσκεψη για την ετοιμότητα των σχολείων της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να λειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, συγκάλεσε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν.Γάτσας.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γ. Κατσιούρας και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου κ. Εύη Θεοδωράκη, έγινε ενημέρωση για τα μέτρα που ελήφθησαν, από πλευράς δήμου, για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ο κ. Γάτσας ζήτησε και έλαβε από τους παρεβρισκόμενους τη διαβεβαίωση ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαναλειτουργία των σχολείων και την ομαλή επιστροφή εκπαιδευτικού προσωπικού και μαθητών στις σχολικές δομές του δήμου.

Ο αντιδήμαρχος κ. Κατσιούρας επισήμανε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι αποψιλώσεις χόρτων και θάμνων στους προαύλιους και εξωτερικούς χώρους των σχολείων όλων των Δ. Ενοτήτων του δήμου.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Θεοδωράκη ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή και διαρκής επικοινωνία με όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες που αφορούν την επαναλειτουργία τους.

Ήδη έχουν γίνει σχολαστικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις όλων των σχολείων από ειδικά συνεργεία με ειδικό απολυμαντικό βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον έχει ήδη διανεμηθεί επαρκής ποσότητα αντισηπτικών για όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, έχουν τροφοδοτηθεί με υλικά απολύμανσης ( χλωρίνη ) και καθαρισμού όλα τα σχολεία και έχει δοθεί οδηγία σε όλο το προσωπικό καθαριότητας μετά την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης, να γίνεται καθαρισμός των σχολείων και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Πηγή: larissanet.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Γάτσας: Το κολυμβητήριο θα γίνει, όταν βρεθεί χρηματοδότηση

Newsteam 0 Comments

Με τη σύμφωνη γνώμη της απόλυτης πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Ελασσόνας θα ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών την αντικατάσταση του έργου Ανοιχτό Κολυμβητήριο Ελασσόνας προϋπολογισμού 1.872.400,00 € με το έργο της Συντήρηση – Ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ελασσόνας προϋπολογισμού 1.200.000,00 €.

Μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Δημ. Καρανίκα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση της πράξης ένταξης του έργου Ανοιχτό Κολυμβητήριο Ελασσόνας στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, προκειμένου να ενταχθεί στην ίδια πρόσκληση η ανακατασκευή πέντε (5) γηπέδων ποδοσφαίρου σε ισάριθμες κοινότητες, την Ελασσόνα, το Βλαχογιάννι, το Δρυμό, τον Ευαγγελισμό και την Τσαριτσάνη.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας αναφέρει: Μετά από σειρά επαφών με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες αναθέτουσες αρχές, καταλήξαμε στην πιο συμφέρουσα επιλογή για το Δήμο μας. Να αντικαταστήσουμε την πρόταση του ανοιχτού κολυμβητηρίου με μία πρόταση που μπορεί να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Δυστυχώς η προηγούμενη διοίκηση βιάστηκε να υποβάλει την πρόταση του ανοιχτού κολυμβητηρίου στην πρόσκληση IV του Φιλόδημος ΙΙ, ενώ η μέγιστη χρηματοδότηση του προγράμματος ήταν 600.000 ευρώ. Επρόκειτο για μία απολύτως λανθασμένη επιλογή προγράμματος, μόνο για λόγους προεκλογικού εντυπωσιασμού, που δεν επιτρέπεται να υιοθετήσουμε.

Το κολυμβητήριο της Ελασσόνας θα κατασκευαστεί, όταν βρεθεί επαρκής χρηματοδότηση από τα αντίστοιχα τομεακά προγράμματα ή ευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια.

Τα χρήματα της πρόσκλησης αυτής θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στις κοινότητες του δήμου μας και παράλληλα διεκδικούμε κονδύλια για την πλήρη χρηματοδότηση ενός Κλειστού Κολυμβητηρίου 12μηνης λειτουργίας, την μελέτη του οποίου θα παρουσιάσουμε σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πηγή: onlarissa.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Μεγάλος μπουνταλάς. Πλήρωσε 5000 ευρώ τους 4 καφέδες στην Ελασσόνα

Newsteam 0 Comments

Οικονομική ένδεια επικαλέσθηκε 45χρονος για να ανοίξει την καφετέριά του, απόφαση που θα πλη­ρώσει ακριβά καθώς, μετά από έλεγχο, του επιβλή­θηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ. Ο 45χρονος ιδιοκτήτης καφέ – πιτσαρίας, σύμφωνα με πληροφορία της Ε, το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε το κατάστημά του σε χωριό της Ελασσόνας παρέχοντας υπηρεσίες σε τέσσερις πελάτες.

Στις 21.00 το βράδυ,  αστυνομικοί του Τμήματος Ελασσόνας μετά από έλεγχο διαπίστωσαν ότι παρά τα μέτρα απαγόρευσής το κατάστημα του 45χρονου λειτουργούσε, διαθέτοντας εκείνη την ώρα καφέ σε τέσσερα συνολικά πελάτες που βρέ­θηκαν να κάθονται στην καφετέρια.

Ο 45χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για πα­ραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αφορά στα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσής κορονοϊού. Κατά τη σύλληψή του, σύμφωνα με πληροφορία της Ε, δικαιολόγησε την απόφασή του να ανοίξει το κατάστημά του με αφορμή το οικονομικό αδιέξοδο που έχει προκαλέσει στον ίδιο η απόφαση να παραμεί­νουν κλειστά, μεταξύ άλλων, τα καταστήματα υγει­ονομικού ενδιαφέροντος.

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, όπου μετά τον προσδιορισμό τακτικής δικασίμου για τον ερχόμενο Ιανουάριο, αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Να σημειωθεί πως πρόκειται για τον έκτο επαγγελματία του νομού που συλλαμβάνεται για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Πε­ριεχομένου, με τη διαφορά ότι οι προηγούμενες πέντε συλλήψεις έγιναν σια μέσα του περασμένου Μαρτίου και ως πρώτες ημέρες της έκδοσή της ΠΝΠ.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Κορονοϊό: 75χρονη ράβει μάσκες στο σπίτι της για το Κέντρο Υγείας

Newsteam 0 Comments

Κορονοϊό: 75χρονη ράβει μάσκες στο σπίτι της για το Κέντρο Υγείας

Τις πρώτες εικοσιπέντε υφασμάτινες μάσκες ετοίμασε η 75χρονη Αρετή Ασσυχίδου στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας. Η κα Αρετή έχει σπίτι της ραπτομηχανή και μέσα σε μια εβδομάδα ετοίμασε μια παρτίδα από μάσκες για προστασία από τον κορoνοϊό.

Τις μάσκες θα παραδώσει την Μ. Τρίτη στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας ο εγγονός της. Μαθήματα αλληλεγγύης…

Πηγή: larissanet.gr

Διάβασε το »

Δωρεές πολιτών και φορέων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Newsteam 0 Comments

Συνεχίζονται εν μέσω περιορισμού κυκλοφορίας οι δωρεές πολιτών και φορέων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ελασσόνας μετά από επικοινωνία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Ελασσόνας ενημερώνει τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς που επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης να επικοινωνήσουν με την αντιδημαρχία.

Ο δήμος Ελασσόνας, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί όλους όσοι πρόσφεραν βοήθεια στο κοινωνικό παντοπωλείο και συνεχίζουν να προσφέρουν μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύοντας το πραγματικό ενδιαφέρον τους για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Επισημαίνεται ότι οι δωρεές, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση, μπορούν να παραδοθούν απευθείας στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείο από επιχειρήσεις που εξυπηρετούν κατ’ οίκον (delivery) ή να παραληφθούν από υπαλλήλους του Δήμου στο χώρο του δωρητή.

Πηγή: larissanet.gr

Διάβασε το »

Κακοκαιρία: Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας

Newsteam 0 Comments

Ολονύκτια μάχη με τον χιονιά που εκδηλώνεται κυρίως στην περιοχή της Ελασσόνας αλλά και σε άλλες περιοχές έδωσαν τα μηχανήματα τη Περιφέρεια που είναι επί ποδός.

Στις 11.30 το βράδυ είχαν σταλεί μηχανήματα που ήταν σε επιφυλακή στην Ραψάνη, την Σπηλιά και την Καλλιπεύκη για να παραμείνει ανοιχτό το δίκτυο καθώς εκεί υπάρχει πυκνή χιονόπτωση.

Πηγή: larissanet.gr

Διάβασε το »

Πρόστιμο σε τυροκομική εταιρεία για ρύπανση

Newsteam 0 Comments

Πρόστιμο ύψους 19.000 επέβαλε η διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε τυροκομική επιχείρηση για την μόλυνση που προκάλεσε στον Ελασσονίτη ποταμό.

Το συνολικό πρόστιμο ανέρχεται στο ποσό των 19.000 ευρώ. 4.000 ευρώ αντιστοιχούν στο πρόστιμο για την μόλυνση λόγω υπέρβασης των ορίων και άλλα 15.000 ευρώ για την κατ’ επανάληψη παράβαση πρόκλησης υποβάθμισης του περιβάλλοντος, όπως αναφέρει η εκδοθείσα απόφαση.

Πηγή: larissanet.gr

Διάβασε το »

Ανείπωτη τραγωδία στην Ελασσόνα. Νεκρό βρέφος επτά μηνών

Newsteam 0 Comments

Θρήνος στην Ελασσόνα, αφού ένα βρέφος μόλις επτά μηνών που γεννήθηκε και πρόωρα έφυγε από τη ζωή, με αποτέλεσμα θλίψη να έχει σκορπίσει μέσα στη κοινωνία της πόλης.

Το μωρό ήταν απο οικογένεια μεταναστών από την Αλβανία που ζουν χρόνια στην περιοχή. Οι γονείς είδαν το μωράκι τους να φεύγει πρόωρα από τη ζωή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο.

Η κηδεία του έγινε χθές το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στο Κοιμητήριο της Ελασσόνας με τους συγγενείς του μωρού να είναι σε σοκ…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο elassonacity

Σύμφωνα με πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »