Πατήστε ESC για κλείσιμο

Ελένη Τοπαλούδη - Spoiler

Βιασμός 19χρονης ΑμεΑ: Καταδικάστηκε ο ένας εκ των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη

Newsteam 0 Comments

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στον 19χρονο καταδικασθέντα για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, για τον βιασμό της 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% που φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Τόσο ο 19χρονος Αλβανός, όσο κι ένας 23χρονος αθίγγανος, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι, χωρίς ελαφρυντικά, για ομαδικό βιασμό από κοινού, πράξη που τελέστηκε στη Ρόδο την 1η Δεκεμβρίου 2018 με θύμα μια 19χρονη κοπέλα

Όπως έγραψε η Δημοκρατική, μετά την άγρια δολοφονία, την 18η Νοεμβρίου 2018 της 21χρονης φοιτήτριας του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Ελένης Τοπαλούδη μαζί με τον 21χρονο Ροδίτη, ο 19χρονος ισοβίτης πλέον, βίασε την 1η Δεκεμβρίου 2018 μαζί με τον 23χρονο αθίγγανο και την 19χρονη κοπέλα.

Με την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου ο 19χρονος απευθύνθηκε με απειλητικό ύφος στον Πρόεδρο της έδρας λέγοντας του ότι… δεν θα είναι για πολύ Πρόεδρος.

Η εισαγγελική πρόταση νωρίς το πρωί της Παρασκευής ήταν καταδικαστική και για τους δύο δράστες.

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, με σαφήνεια κατέθεσε η παθούσα ότι τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου πήγε μια βόλτα και τελικά βιάστηκε και από τους δύο. Δεν υπήρχε συναίνεση. Η παθούσα λέει ότι τη χαστούκισε ο αλβανικής καταγωγής.

Μάλιστα η κοπέλα αντιμετώπισε μετατραυματικό σοκ και όπως υποστήριξε ο ιατρός ψυχίατρος η συμπεριφορά της κοπέλας έχει αλλάξει μετά τον βιασμό.

Όπως ανέφερε στην πρότασή της η Εισαγγελέας, η κοπέλα δεν είχε το ψυχικό κουράγιο να καταγγείλει άμεσα το συμβάν. Αυτό που την προέτρεψε να το κάνει ήταν το γεγονός ότι ο 19χρονος Αλβανός εμπλέκεται στην υπόθεση και μιας άλλης κοπέλας.

Στην απολογία του ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος αναφέρθηκε αρχικά στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη λέγοντας εντάξει με την Τοπαλούδη, σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου. Αυτό όμως σήμερα εδώ είναι άδικο, ήξερα με ποιους πήγαινε η 19χρονη, ήξερα πως της άρεσα, συνέχισε.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του αναφέρθηκε στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη και υποστήριζε αναφορικά με τη 19χρονη πως όλα έγιναν με την συγκατάθεσή της.

Παράλληλα δήλωσε πως είπε ψέματα στους αστυνομικούς και τον δικηγόρο του είχα περάσει bullying στον Αυλώνα, ακούστηκαν και όσα έκανα στη 19χρονη και καταλαβαίνετε τι έγινε στις φυλακές που δεν έχουν μορφωτικό επίπεδο.

Εγώ μετά το περιστατικό με την Τοπαλούδη δεν έβγαινα καθόλου ισχυρίστηκε, αν και σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο βιασμός της 19χρονης έγινε τρεις μέρες μετά τη δολοφονία.

Σε ερώτηση του προέδρου για το αν είχε ερωτική διάθεση τρεις μέρες μετά τη δολοφονία απάντησε: εγώ την βοήθησα την Ελένη, ο άλλος την πέταξε. Εγώ μετά από αυτό δεν έβγαινα. Το περιστατικό αυτό έγινε μετά την Τοπαλούδη. Έχω καταλάβει γιατί έχουν γίνει όλα αυτά. Ο ένας λόγος είναι οικονομικός γιατί η οικογένεια της 19χρονης ζητά αποζημίωση και κάποιοι προσπάθησαν να πείσουν την 19χρονη να καταγγείλει βιασμό. Καταλαβαίνω τι γίνεται από πίσω.

Στην απολογία του ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι βασανίστηκε από αστυνομικούς.

Το χρονικό

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν συγκεκριμένα ένοχοι για το ό,τι, στη Ρόδο, την 1η Δεκεμβρίου 2018, αφού προηγουμένως είχαν μεταβεί στον υπαίθριο χώρο πίσω από την εκκλησία του Ευαγγελισμού στη Ρόδο, όπου συχνάζουν νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων και η παθούσα, πρότειναν στην τελευταία να τους ακολουθήσει στο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο Αλβανός, με το πρόσχημα ότι θα πήγαιναν μία βόλτα για να ακούσουν μουσική.

Η παθούσα, η οποία πάσχει από ψυχική – πνευματική διαταραχή κι έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, πειθόμενη αρχικά από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και μη αντιλαμβανόμενη τις εγκληματικές τους προθέσεις, δέχθηκε να τους ακολουθήσει, επιβιβαζόμενη στο αυτοκίνητο, στο οποίο επιβιβάστηκε και ο αθίγγανος.

Εν συνεχεία, αφού μετέφεραν την παθούσα με το ανωτέρω όχημα, του οποίου τις πόρτες κλείδωσε ο Αλβανός, σε υπαίθριο χώρο πλησίον παραλίας με χαμηλό φωτισμό κοντά σε καφέ – εστιατόριο και βγήκαν όλοι από το όχημα σε σημείο της παραλίας με θάμνους και φυτά, ο Αλβανός, παρουσία και του αθίγγανου, κάμπτοντας την αντίστασή της με τις υπέρτερες σωματικές του δυνάμεις, ασκώντας επ’ αυτής σωματική βία, ήτοι καταφέροντάς της χτυπήματα στο πρόσωπο, αλλά και απειλώντας αυτήν άμεσα και σπουδαία τη σωματική της ακεραιότητα, λέγοντάς της ότι θα την χτυπούσε, την εξανάγκασε να προβεί σε ασελγή πράξη, εν συνεχεία δε, αφού οι κατηγορούμενοι από κοινού ακινητοποίησαν την παθούσα κρατώντας της τα χέρια, επιβίβασαν βιαίως αυτήν εκ νέου στο ανωτέρω όχημα και διανύοντας μικρή απόσταση, οδήγησαν αυτήν στην περιοχή του Ενυδρείου, πλησίον χώρου που λειτουργούν ιδιωτικές τουαλέτες.

Εκεί, εμμένοντας στο αρχικό τους σχέδιο και εκμεταλλευόμενοι τις υπέρτερες σωματικές τους δυνάμεις, έκαμψαν με την άσκηση σωματικής βίας και με τη χρήση άμεσων και σπουδαίων απειλών για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα, την αντίσταση της παθούσας, υποχρεώνοντάς την να ανεχθεί συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις.

Πιο συγκεκριμένα, αφού έφτασαν στο σημείο και κατέβασαν την παθούσα από το αυτοκίνητο σύμφωνα με τα προεκτιθέμενα, αρχικά την απείλησαν, ενώ αμέσως μετά ο Αλβανός την χαστούκισε εκ νέου, κρατώντας της με δύναμη το χέρι προκειμένου να μην μπορέσει εκείνη να διαφύγει. Στη συνέχεια, αφού επανέλαβε την απειλή-προτροπή του προς την παθούσα να προβεί σε ασελγή πράξη και την εξανάγκασε τελικώς, ενόσω ο έτερος κατηγορούμενος, είχε κατεβάσει το παντελόνι του και αυνανιζόταν.

Λίγο αργότερα, ο αθίγγανος εξανάγκασε κι αυτός την παθούσα σε ασελγή πράξη, χτυπώντας την στο πρόσωπο, τελικώς δε, αφού κατέβασε το παντελόνι της παθούσας, σκίζοντάς το, προέβη σε συνουσία με αυτήν, αγνοώντας τις εκκλήσεις της να σταματήσει.

Παράλληλα, ο Αλβανός κρατούσε με δύναμη το κεφάλι της παθούσας, εξαναγκάζοντάς την να του κάνει και πάλι στοματικό έρωτα. Κάποια στιγμή, οι κατηγορούμενοι διέκοψαν προσωρινά την εγκληματική τους συμπεριφορά σε βάρος της παθούσας και συζητούσαν για το εάν θα προέβαινε και ο Αλβανός σε συνουσία.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Γιώργος Κυπραίος και Γιάννης Χριστοδούλου και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής η δικηγόρος κ. Μαρία Κρικοπούλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πληροφορίες από τη dimokratiki

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Ο θάνατος χτύπησε και πάλι την πόρτα της οικογένειας Τοπαλούδη. Τι συνέβη;

Newsteam 0 Comments

Λές και κάποιος καταράστηκε την οικογένεια Τοπαλούδη. Χάνουν με βίαιο τρόπο την μεγάλη κόρη τους… και πρίν απο λίγες ώρες θρηνούν μια ακόμη απώλεια.  Ο λόγος για τον παππού της Ελένης Τοπαλούδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Πόσο ν΄αντέξει κι αυτός. Τόσο πόνο με τον χαμό της εγγονής του.

 

 

 

 

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε μέσω Facebook ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, που τον αποχαιρέτησε γράφοντας χαρακτηριστικά: Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου πατέρα. Καλή συνάντηση με την εγγονή σου την Ελένη.

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Τοπαλούδη: Η οργή της μάνας της Ελένης μετά τις δηλώσεις του 21χρονου

Newsteam 0 Comments

Είναι τύραννος, σαδιστής, μισογύνης, ένα ανθρωπόμορφο τέρας, χωρίς αισθήματα, χωρίς ψυχή και καρδιά είπε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου, για τον Αλβανό κατηγορούμενο, με αφορμή τους ισχυρισμούς του πως η φοιτήτρια ήρθε με την θέλησή της και δεν βιάστηκε ποτέ.

Είναι δολοφόνος, βιαστής και τίποτα δεν αλλάζει με το να βγαίνει και να παρουσιάζει άλλο ένα πρόσωπο. Είναι τύραννος, σαδιστής, μισογύνης, ένα ανθρωπόμορφο τέρας, χωρίς αισθήματα, χωρίς ψυχή και καρδιά είπε η κυρία Αρμουτίδου στο STAR.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασαν μετά τα λεγόμενα του καταδικασμένου για τη δολοφονία και τον βιασμό.

Η αλήθεια είναι ότι η κοπέλα ήρθε με την θέλησή της. Δεν βιάστηκε ποτέ η Ελένη, ποτέ, δεν της αφαίρεσα τη ζωή. Σας το ορκίζομαι στη δικιά μου τη ζωή. Δεν μπόρεσα να την προστατέψω. Δεν μπόρεσα πραγματικά. Και για αυτό το πράγμα θα το κουβαλάω για όλη μου τη ζωή. Δεν μπόρεσα να σώσω μία τέτοια κοπέλα, μια δίμετρη κοπέλα. Θα την έχω πάντα στη σκέψη μου, ας είμαι και μέσα στη φυλακή. Μα δεν θέλω να βγαίνω πως ήμουν κάποιος βιαστής γιατί δεν ήμουνα. Εγώ βάζω ενοχές στον εαυτό μου και μετανιώνω που δεν μπόρεσα να την σώσω, δεν μπόρεσα είπε ο καταδικασμένος για τη δολοφονία στο STAR.

Έντονη ήταν η αντίδραση και της οικογένειας της 19χρονης ΑμεΑ που κατηγορείται ότι βίασε ο καταδικασμένος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη αφού ισχυρίστηκε πως η κοπέλα με γούσταρε γι αυτό ήρθε μαζί μου. Δεν υπήρχε βιασμός, δεν χρησιμοποιήθηκε βία. Η κοπέλα ήρθε με την συναίνεσή της.

Ούτε λίγο ούτε πολύ φάνηκε πόσο ψυχρός, αδίστακτος, κυνικός και μεγάλος ψεύτης είναι. Όπως αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη δολοφονία της Τοπαλούδη, την ίδια γραμμή θέλει να περάσει και στο Μικτό Ορκωτό της Κω για την υπόθεση του βιασμού σημείωσε η δικηγόρος της 19χρονης ΑμεΑ, Μαρία Κρικοπούλου.

Πηγή: topontiki.gr

Διαβάστε επίσης: Δίνουν το όνομα της Τοπαλούδη σε δρόμο στο Διδυμότειχο

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η οργισμένη απάντηση της μάνας Τοπαλούδη στον Αλβανό δολοφόνο- είναι σαδιστής, δολοφόνος και μισογύνης

Newsteam 0 Comments

Ο 21χρονος, που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και για την υπόθεση βιασμού ενός 19χρονου κοριτσιού, είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, πριν από μερικές ημέρες στο Star ότι δεν βιάσθηκε ποτέ η Ελένη. Δεν της αφαίρεσα τη ζωή… Δεν μπόρεσα να την προστατεύσω δεν μπόρεσα πραγματικά… Γι’ αυτό το πράγμα θα το κουβαλάω σε όλη μου τη ζωή… Δεν θέλω να βγαίνει ότι ήμουν βιαστής γιατί δεν ήμουν. Εγώ βάζω ενοχές στον εαυτό μου και μετανιώνω που δεν μπόρεσα να τη σώσω.

 

 

Σε δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας ξεσπά. Είναι δολοφόνος, βιαστής και τίποτα δεν αλλάζει με το να βγαίνει και να παρουσιάζει ένα άλλο πρόσωπο. Είναι τύραννος, σαδιστής, μισογύνης, ένα ανθρωπόμορφο τέρας χωρίς αισθήματα χωρίς ψυχή και καρδιά δήλωσε η κυρία Κούλα για τον 21χρονο.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Συγκλονίζει η 19χρονη που βιάστηκε από τον Αλβανό δολοφόνο της Τοπαλούδη Με χαστούκισε και…

Newsteam 0 Comments

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τον βιασμό της 19χρονης κοπέλας στη Ρόδο που αντιμετωπίζει αναπηρία 67% και στην οποία ένας από τους δύο θύτες ήταν ο 21χρονος Αλβανος καταδικασθείς για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

 

 

Η 19χρονη κοπέλα βρέθηκε στο δικαστήριο και περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε: Εγώ είμαι δυνατό κορίτσι, δεν κλαίω εύκολα. Πατάω στα πόδια μου γιατί είμαι δυνατή, έχω περάσει πολλά στη ζωή μου και δεν κλαίω. Οι μνήμες μου έρχονται σιγά σιγά. Με χαστούκισε ο 21χρονος 5-6 φορές δυνατά. Ήταν πολύ γυμνασμένος. Μετά με έπιασε από την κοτσίδα ο 21χρονος και ο 23χρονος μου έπιασε τα χέρια όπως όταν βάζουν χειροπέδες. Ήμουν σε σοκ. Για αυτό δεν τα είπα νωρίτερα στην Αστυνομία. Είχαν μουδιάσει τα χέρια μου. Ζαλίστηκα μετά έκανα εμετό. Τρόμαξα πάρα πολύ. Δεν υπήρχε κάποιος για να φωνάξω βοήθεια

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Οι γονείς του Αλβανού δολοφόνου της Τοπαλούδη σπάνε τη σιωπή τους

Newsteam 0 Comments

Ντροπή και πόνο νιώθουν οι γονείς του 21χρονου Αλβανού, ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Για πρώτη φορά μάλιστα μίλησαν στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και εξέφρασαν τον απόλυτο σεβασμό τους στους γονείς της άτυχης φοιτήτριας.

Αποκάλυψαν μάλιστα ότι έχουν πάει πολλές φορές στον τόπο που ξεψύχησε η Ελένη, άναψαν ένα κεράκι στη μνήμη της και άφησαν λουλούδια.

Τι μπορώ να πω στη μητέρα της Ελένης; Μόνο που τη βλέπω κλαίω. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της και να έκλαιγα για το παιδί μου. Αυτοί οι γονείς έχουν μόνο το σεβασμό μας, είπε η μητέρα του κατηγορούμενου.

Όπως είπαν ο γιος του είχε μπλέξει με κακές παρέες και παρασύρθηκε. Ο πατέρας του μάλιστα σημείωσε πως είχε παρατηρήσει ότι όποτε του μιλούσε άσχημα ή απότομα εκείνος φοβόταν και προσπαθούσε κάθε φορά να προσέχει πώς του μιλούσε.

Όταν ο γιος μου βρισκόταν αντιμέτωπος με βία τρόμαζε, αυτό είχε καταλάβει και πιθανόν γι’ αυτό να μην προστάτεψε την κοπέλα, είπε.

Η μητέρα του από την άλλη περιέγραψε τη στιγμή που της εξομολογήθηκε πως βγαίνει με ένα κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη, ο μπαμπάς του οποίου ήταν δήμαρχος.

Χάρηκα όταν το άκουσα και του είπε μπράβο σου που βγαίνεις με ένα κορίτσι με επίπεδο, είπε. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της μητέρας της Ελένης. Να είχε συμβεί στο σπίτι μου, θα είχα προλάβει το κακό, θα είχα σώσει το κορίτσι. Μακάρι να είχε πέσει κι εκείνος μαζί της και να τον είχα κι εγώ χαμένο, να είχα μια πέτρα στην καρδιά μου, συνέχισε. Οι δυο γονείς είπαν ότι καταστράφηκε η οικογένειά τους από τις πράξεις του γιου τους.

Τον ρώτησα γιατί παιδί μου με πλήγωσες τόσο πολύ, εγώ μόνο αγάπη σου έδωσα κι εκείνος μου είπε πως όσες συγγνώμες κι αν ζητήσει δε θα μπορέσει να διορθώσει ό,τι έκανε. Δεν μπορώ να φέρω το κορίτσι πίσω, θα θυσίαζα και τη ζωή μου για να το κάνω, είπε η μητέρα του Αλβανού κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κω ξεκίνησε η δίκη για τον βιασμό ενός κοριτσιού ΑμεΑ, για τον οποίο επίσης κατηγορείται ο νεαρός, ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Έκτακτο. Σήμερα η δίκη για τον βιασμό 19χρονης ΑΜ.ΕΑ απο τον Αλβανό δολοφόνο της Τοπαλούδη

Newsteam 0 Comments

Ξεκινά σε λίγη ώρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω η εκδίκαση της υπόθεσης του ομαδικού βιασμού στη Ρόδο, με θύμα μια 19χρονη με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. Η υπόθεση έχει ήδη αναβληθεί τέσσερις φορές και κατηγορούνται ο 21χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της δολοφονίας και του ομαδικού βιασμού της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη και ένας 24χρονος Ρομά. Παρά τα μέτρα που εξακολουθούν να ισχύουν για την πανδημία, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου η συγκεκριμένη υπόθεση προσδιορίστηκε για να εκδικαστεί σήμερα, καθώς εκπίπτει στις εξαιρέσεις της ΚΥΑ.

 

 

Η δίκη επρόκειτο να γίνει τον περασμένο μήνα, ωστόσο την ίδια ημέρα συνεχίστηκε η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών με την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη και έτσι τελικά αναβλήθηκε και πάλι για την 1η Ιουνίου 2020. Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν, όταν με αφορμή τα όσα ακούγονταν και για άλλες περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών στη Ρόδο, στις 10 Ιανουαρίου 2019 ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τα διερευνήσουν. Πράγματι, στο πλαίσιο των ερευνών αυτών άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία για την υπόθεση, τα οποία και οδήγησαν τους αστυνομικούς στη 19χρονη κοπέλα, η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα της Ροδιακής, το κορίτσι κλήθηκε στην αστυνομία και εκεί συνοδεία συγγενικού του προσώπου κατέθεσε και περιέγραψε τα όσα οι δύο δράστες φέρονται να της έκαναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018. Όπως η ίδια φέρεται να κατέθεσε, τον 24χρονο Ρομά και τον 21χρονο αλλοδαπό τους γνώριζε, καθώς βρίσκονταν σε κοινές παρέες. Το βράδυ του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018 οι δύο άνδρες φέρονται να πρότειναν στη νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί μία βόλτα με το αυτοκίνητο του 21χρονου αλλοδαπού, για να ακούσουν μουσική. Τότε, αφού επιβίβασαν στο όχημα τη 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου και εκεί, κοντά στις τουαλέτες, φέρονται να την βίασαν, αλλά και να προέβησαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η νεαρή κοπέλα φέρεται να αντέδρασε και όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε. Από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν πρόσωπα και εντόπισαν στις 18 Ιανουαρίου 2019 το βράδυ τον 24χρονο Ρομά. Μετά από αυτό, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τόσο σε βάρος του, όσο και σε βάρος του 21χρονου Αλβανού και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Συγκλονιστικό ευχαριστώ της οικογένειας Τοπαλούδη

Newsteam 0 Comments

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στάθηκαν στο πλευρό τους κατά τη διάρκεια του Γολγοθά που πέρασαν μετά την άγρια δολοφονία της Ελένης τους, εκφράζουν με μια συγκλονιστική επιστολή οι γονείς και ο αδερφός της Ελένης Τοπαλούδη.

Το ευχαριστώ (όπως και το συγγνώμη) είναι ίσως μια απλή λέξη, όταν όμως βγαίνει μέσα από την καρδιά μας αποκτά τεράστια σημασία για κάθε άνθρωπο που ευγνωμονεί ειλικρινά. Παρακαλούμε να δεχθείτε όλοι το απλό, ειλικρινές και εγκάρδιο ευχαριστώ μας!, αναφέρουν στην επιστολή τους.

Όπως τονίζουν μπορεί να χάσαμε την Ελενίτσα μας μ’ αυτόν τον φρικιαστικό τρόπο, βρήκαμε πάντως πολλές χιλιάδες ψυχές Ελένης στο πλευρό της οικογένειάς μας! Ο πόνος μας είναι αβάσταχτος, κάποιες στιγμές όμως μοιραζόμαστε με όλους εσάς αυτόν τον ψυχικό Γολγοθά κι αυτό μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς.

Δε σταματάμε εδώ. Ο αγώνας όλων μας για να μην υπάρξει καμιά άλλη Ελένη θα είναι διαρκής. Η οικογένεια Τοπαλούδη θα είναι πάντοτε παρούσα, όπως φυσικά και η ψυχή της Ελενίτσας μας!

Οι γονείς και ο αδερφός της Ελένης Τοπαλούδη ευχαριστούν τους λιμενικούς της Ρόδου και όσους συνέβαλαν στην άμεση σύλληψη των δραστών, τον ιατροδικαστή Ρόδου και την υπεύθυνη του γραφείου DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, την ανακρίτρια, τους δικαστές και τους εισαγγελείς που χειρίστηκαν αρχικά την υπόθεση, την πρόεδρο του δικαστηρίου, την εισαγγελέα.

Ευχαριστούν επίσης τους συνηγόρους υπεράσπισης των δυο κατηγορούμενων που σεβάστηκαν τη μνήμη της κόρης μας, τους δικηγόρους τους που ανέβαλαν την υπόθεση αφιλοκερδώς, τους δημοσιογράφους, τους συγγενείς και τους φίλους τους και όλους όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους στάθηκαν.

Όλη η ευχαριστήρια επιστολή

Οι γονείς της αδικοχαμένης  ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ (από το Διδυμότειχο, που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και που δυο εγκληματίες με τόσο βίαιο και φρικιαστικό τρόπο της αφαίρεσαν τη ζωή στις 28-11-2018, ήταν μόλις 21 ετών), Τοπαλούδης Ιωάννης – Αρμουτίδου Κυριακή και ο αδερφός της Πέτρος – Δωρόθεος,  μετά και την έκδοση της Απόφασης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Μ.Ο.Δ.) Αθηνών,

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε  Θ Ε Ρ Μ Α:

*     Τους Λιμενικούς της Ρόδου και όλους όσους συνέβαλαν στην άμεση σύλληψη των δραστών (τέλη Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου 2018) και κυρίως τον τότε Υπολιμενάρχη κ. Κατσίκα Κωνσταντίνο και τον κ. Ζιόβα Θωμά, που εκείνες τις μέρες έκαναν τιτάνιο αγώνα (παρά τις όποιες δυσκολίες της υπόθεσης είχαν να αντιμετωπίσουν).

*      Τον Ιατροδικαστή Ρόδου κ. Παναγιώτη Κοτρέτσο, καθώς και την κυρία Γκούγκουρα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (υπεύθυνη του Γραφείου DNA) για τις τόσο εμπεριστατωμένες και πολύ εύστοχες Εκθέσεις τους.

*     Την Ανακρίτρια – Πρωτοδίκη κυρία Ευθυμίου Μαρία, τους Δικαστές και Εισαγγελείς που στοιχειοθέτησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη Δικογραφία και τα Βουλεύματα του βασανισμού, βιασμού και αποτρόπαιης δολοφονίας της κόρης μας.

*     Την ΠΡΟΕΔΡΟ κυρία Χρυσού Μαρία, την ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κυρία Δόγκα Αριστοτέλεια, τις κυρίες ΔΙΚΑΣΤΕΣ της Έδρας και τους κ.κ. ΕΝΟΡΚΟΥΣ για την άψογη διαδικασία , καθώς και για την ΑΠΟΦΑΣΗ

ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΣ. Ειδικά η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ κυρία Δόγκα Αριστοτέλεια θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας. Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε θερμά και τη Γραμματέα της Έδρας κυρία Ελισάβετ Λάτση, η οποία ήταν πολλές φορές στην Έδρα και πέραν του εργασιακού της ωραρίου.

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ κάνουν ΠΕΡΗΦΑΝΗ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

*     Τους συνηγόρους υπεράσπισης και ιδιαίτερα αυτούς που σεβάστηκαν τη μνήμη της κόρης μας.

*     Κυρίως ευχαριστούμε ΟΛΟΘΕΡΜΑ τους δικηγόρους μας, τους δικηγόρους της ψυχής της αείμνηστης κόρης μας ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ:

τον κύριο ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ (στο γραφείο του οποίου εργάζεται η ανηψιά μας),

και τον κύριο ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΓΚΙΟΥΓΚΗ (που είναι και θείος της Ελένης μας),

γιατί από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό μας και ανέλαβαν την υπόθεση ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ.

Αποτέλεσε για τον κ. Κούγια και για τον κ. Γκιουγκή μια υπόθεση προσωπική, μα πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, γι’ αυτό και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ μέσα απ’ την ψυχή μας, μέσα απ’ την ψυχή της ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΣ.

*     Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (παρουσιαστές, δημοσιογράφους, εικονολήπτες, τεχνικούς) που απ’ την πρώτη στιγμή κάλυψαν (μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες πολλές φορές και με πολύωρες αναμονές) και ανέδειξαν την υπόθεση της ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΣ και μάλιστα με ιδιαίτερη ευαισθησία στις τόσο δύσκολες στιγμές της οικογένειάς μας.

*     Ευχαριστούμε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ όλους τους ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ και ΦΙΛΟΥΣ που ήταν και είναι διαρκώς δίπλα μας.

*     Ευχαριστούμε ακόμη ΟΛΟΥΣ τους ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και τα μέλη διαφόρων Συλλόγων και φορέων, για την ολόθερμη συμπαράστασή τους. Άλλους που με τη φυσική τους παρουσία στη δίκη μάς έδωσαν θάρρος και κουράγιο να αντέξουμε τη δοκιμασία και τον βαρύ πόνο και άλλους που είτε τηλεφωνικά, είτε με ηλεκτρονικά μηνύματα συμμετείχαν στη θλίψη μας.

Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (όπως και το ΣΥΓΓΝΩΜΗ) είναι ίσως μια απλή λέξη, όταν όμως βγαίνει μέσα από την καρδιά μας αποκτά ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ για κάθε άνθρωπο που ευγνωμονεί ειλικρινά.

Παρακαλούμε να δεχθείτε ΟΛΟΙ το απλό, ειλικρινές και

ΕΓΚΑΡΔΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΣ!

Μπορεί να χάσαμε την ΕΛΕΝΙΤΣΑ ΜΑΣ μ’ αυτόν τον φρικιαστικό τρόπο, βρήκαμε πάντως ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΥΧΕΣ ΕΛΕΝΗΣ στο πλευρό της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ! Ο πόνος μας είναι αβάσταχτος, κάποιες στιγμές όμως μοιραζόμαστε με όλους εσάς αυτόν τον ψυχικό Γολγοθά κι αυτό μας κάνει ακόμα πιο ΔΥΝΑΤΟΥΣ.

Δε σταματάμε εδώ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ για να μην υπάρξει καμιά άλλη ΕΛΕΝΗ θα είναι διαρκής. Η οικογένεια ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ θα είναι πάντοτε παρούσα, όπως φυσικά και η ψυχή της ΕΛΕΝΙΤΣΑΣ ΜΑΣ!

Ας προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ να δημιουργήσουμε μια κοινωνία, ένα περιβάλλον ασφαλέστερο για τα παιδιά μας.

Ο αδερφός και οι γονείς της αδικοχαμένης ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ

Ιωάννης Π. Τοπαλούδης                              Κυριακή Χρ. Αρμουτίδου

Πέτρος – Δωρόθεος Τοπαλούδης.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Δίνουν το όνομα της Τοπαλούδη σε δρόμο στο Διδυμότειχο

Newsteam 0 Comments

Ένας δρόμος του Διδυμοτείχου θα πάρει το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη, της άτυχης φοιτήτριας που το 2018 έφυγε με τον πιο σκληρό τρόπο από τη ζωή. Για το θέμα μίλησε ο πρώην δήμαρχος του Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Thrakinet ο οποίος ανέφερε πως αμέσως μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο προτάθηκε να δοθεί το όνομα της σε έναν δρόμο του Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με το e-evros, αυτή η απόφαση φυσικά πρέπει να επικυρωθεί από το νυν Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασιστεί ποια θα είναι η οδός που θα φέρει το όνομα της άτυχης Ελένης. Ο νυν δήμαρχος Διδυμοτείχου κος Χατζηγιάννογλου από την πλευρά του ανέφερε πως είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για την μνήμη της Ελένης.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συγκινητικό. Δίνουν το όνομα της Τοπαλούδη σε δρόμο του Διδυμοτείχου

Newsteam 0 Comments

Ένας δρόμος του Διδυμοτείχου θα πάρει το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη, της άτυχης φοιτήτριας που το 2018 έφυγε με τον πιο σκληρό τρόπο από τη ζωή. Για το θέμα μίλησε ο πρώην δήμαρχος του Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Thrakinet ο οποίος ανέφερε πως αμέσως μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο προτάθηκε να δοθεί το όνομα της σε έναν δρόμο του Διδυμοτείχου.

 

 

Σύμφωνα με το e-evros, αυτή η απόφαση φυσικά πρέπει να επικυρωθεί από το νυν Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασιστεί ποια θα είναι η οδός που θα φέρει το όνομα της άτυχης Ελένης. Ο νυν δήμαρχος Διδυμοτείχου κος Χατζηγιάννογλου από την πλευρά του ανέφερε πως είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για την μνήμη της Ελένης

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Ανατριχίλα. Δείτε και ακούστε για πρώτη φορά την Ελένη Τοπαλούδη πρίν απο το φονικό

Newsteam 0 Comments

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση που έστειλε στις Φυλακές Γρεβενών τους δολοφόνους και βιαστές της, το κεντρικό δελτίο του Star φέρνει στο φως τις χαρούμενες και ανέμελες στιγμές της Ελένης Τοπαλούδη λίγο πριν απο το έγκλημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

 

 

 

Είναι οι στιγμές που η άτυχη φοιτήτρια χαμογελά μπροστά στον φακό και αστειεύεται με τις φίλες της στη Ρόδο. Είναι η πρώτη φορά που ακούμε τη φωνή και το χαμόγελό της, τότε που τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό τέλος της.

 

 

 

 

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Η γιαγιά της Τοπαλούδη ραγίζει καρδιές: Ηρέμησε η ψυχούλα της Ελένης μου

Newsteam 0 Comments

Μετά την εκδίκαση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη η γιαγιά της μίλησε on camera ραγίζοντας καρδιές.

Ήταν ένα υπέροχο κορίτσι, πώς βρέθηκαν αυτοί οι κακοί άνθρωποι στον δρόμο της και της έκαναν τέτοιο κακό. Παναγία μου γιατί δεν το προστάτεψες το κορίτσι μας, γιατί έδωσες τέτοιο κακό στους γονείς της, είπε η κυρία Ελένη στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα. Και συμπλήρωσε: Μακάρι να ήμουν πουλάκι να τους παρηγορούσα στην Αθήνα που τους έβλεπα από την τηλεόραση. Η Κούλα έλεγε για να ξεσπάσει, ο Γιάννης τα κρατάει όλα μέσα του. Μεγάλο το βάσανο της μάνας. Εγώ κρατιέμαι με νύχια και με δόντια για να είμαι δίπλα τους. Να μην αξιώσει κανέναν γονιό, καμιά γιαγιά, κανέναν παππού τέτοιο κακό. Κάπως ξελάφρωσα. Ένιωσα ότι η ψυχούλα της Ελένης γαλήνεψε, ηρέμησε το πουλάκι μου. Αυτό περίμενε κι εκείνη, άλλωστε τους είχε πει ότι ο μπαμπάς της θα τους βρει. Μακάρι να είναι η τελευταία που της συνέβη κάτι τέτοιο. Θέλω να βλέπω τα καθαρά της μάτια, δεν είναι αυτή που πρέπει να ντρέπεται, ούτε αυτή που έκανε κάτι κακό.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Μητέρα Τοπαλούδη: Δεν με ικανοποιεί η απόφαση, να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικάς

Newsteam 0 Comments

Ορκίστηκα στην ψυχή του παιδιού μου να πολεμήσω τους νόμους. Αυτά ήταν τα λόγια της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη λίγα 24ωρα μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου όπου καταδίκασε σε ισόβια και 15χρόνια κάθειρξη τους δολοφόνους και βιαστές της άτυχης φοιτήτριας.

Όπως είπε μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή Εκτός γραμμής, η κυρία Κυριακή Αμρουτίδου Τοπαλούδη τόνισε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Μητέρα Τοπαλούδη: Ούτε ο Χριστός δεν έζησε τέτοια βασανιστήρια

Όχι δεν είμαι ικανοποιημένη. Τα 25 χρόνια μπορεί να γίνουν 8. Όλοι μου λένε σε 8 χρόνια θα βγουν! Πόση ικανοποίηση να αισθανθώ. Η Ελένη μου έφυγε και δεν θα ξανάρθει. Όταν δεν υπάρχει αυστηρή τιμωρία, μας κοροϊδεύουν αυτοί που νομοθετούν. Να πω κι ευχαριστώ; Όχι, δεν είμαι. Ζητώ αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Φτάνει ο εμπαιγμός, φθάνει η κοροϊδία. Όλο αυτό το σύστημα, ο Ποινικός Κώδικας, ευνοεί δολοφόνους. Γέμισε η ζωή μας από δολοφόνους και βιαστές.

Μου λένε μάνες που έχασαν παιδιά, ντρεπόμαστε γι’ αυτούς τους νόμους. Ορκίστηκα στην ψυχή του παιδιού μου, κάθε φορά που πάω στον τάφο της και οδύρομαι και ξεμαλλιάζομαι, να πολεμήσω γι’ αυτούς τους νόμους, να γίνουν πιο αυστηροί και να μην θρηνήσουμε καμιά άλλη Ελένη. Να είναι μόνο η Ελένη της Κούλας, που έφυγε τόσο αποτρόπαια, τόσο ντροπιαστικά, σαδιστικά, σατανιστικά. Πολτοποιήσανε το παιδί μου. Το στραγγάλισαν. Του έκοψαν το αριστερό αφτί. Το βιάσανε. Οι βρομύλοι της Ρόδου. Ούτε ο Χριστός δεν έζησε τέτοια βασανιστήρια. Δεινοπάθησε στα χέρια μισογύνηδων, βαρβάρων, τυράννων.

Θα βγω μπροστά να πολεμήσουμε για το νομικό πλαίσιο

Επιτέλους, οι μάνες και οι πατεράδες μην ενισχύουν το εγώ και μην φτιάχνουν ψευτόμαγκες και βρωμύλους. Να δημιουργούν όμορφες ανθρώπινες ψυχές, αντράκια μπεηλίδικα, όχι διπρόσωπα, συνέχισε μιλώντας στον Alpha.

Έμαθαν και οι Ροδίτες να κλείνουν ένοχα μυστικά. (…) Επιτέλους όσοι καλύπτουν τα εγκλήματα, τον βιασμό. Είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Μην αποκαλούν παιδί τους την Ελένη. Δεν είναι κανενός τους. Να λείπουν τα κλάματα και ο οίκτος. Όταν μπορούσαν, κάλυπταν. Είναι συνένοχοι στο νησί. Στον ουρανό της Ρόδου πλανάται μια αδικοχαμένη ψυχούλα που φωνάζει στους Ροδίτες γιατί το κάνατε αυτό;. Πολλοί ξέρουν πολλά και δεν μιλάνε, πρόσθεσε.

Θα βγω μπροστά να πολεμήσουμε για το νομικό πλαίσιο, είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και πρόσθεσε: Δίνουν συγχώρεση στον βιαστή. Να ντρεπόμαστε. Ντρέπομαι που γεννήθηκα Ελληνίδα σε αυτή τη χώρα που με προδίδει. Αν η Ελένη ήταν δικό τους παιδί, απευθύνομαι σε όλο τον πολιτικό κόσμο, τι θα κάνανε; Δεν πήρα απάντηση μέχρι σήμερα. Όλοι τους αγωνίζονται για την καρέκλα τους, τόνισε.

Την ίδια ώρα, μίλησε και για την εισαγγελέα Αριστοτέλεια Δόγκα, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο με την αγόρευσή της αλλά προκάλεσε και σφοδρές αρνητικές αντιδράσεις σε μερίδα δικηγόρων.

Η κ. Αριστοτελεία της καρδιάς μας ξεπερνάει τις λέξεις και μας γεμίζει με ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα. Έκανε χιλιάδες ερωτήσεις. Προσπαθούσε να βγάλει αλήθειες. Εισαγγελέας, με κεφαλαία γράμματα. Υποκλίνομαι σε αυτή τη γυναίκα. Δεν τους άρεσε που ήταν γυναίκα;, τόνισε και κατέληξε: Η Ελλάδα πάντα προδίδει υψηλά άτομα γιατί δεν μπορεί να τους φθάσει στο ανάστημα γιατί είναι κοντοί στο ανάστημα αυτοί που τους κατηγορούν.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Βίασαν τον Αλβανό δολοφόνο της Τοπαλουδη. Βγήκε η Ιατροδικαστική εξέταση

Newsteam 0 Comments

Η διαπίστωση για το βιασμό του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο έγινε σύμφωνα με πληροφορίες από τους γιατρούς στον Ευαγγελισμό – Ποια είναι τα ιατρικά ευρήματα

 

Την καταγγελία του 19χρονου Αλβανού κατηγορούμενου για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, ότι βιάστηκε από συγκρατουμένους του, οι οποίοι προηγούμενως τον είχαν ξυλοκοπήσει στις φυλακές Αυλώνα επιβεβαιώνουν τα ευρήματα των γιατρών του Ευαγγελισμού που τον περιέθαλψαν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από πηγές του Ευαγγελισμού, στον 19χρονο διαπιστώθηκε ρήξη πρωκτικού δακτυλίου, εύρημα συμβατό με παρά φύσει ασέλγεια.
Σημειώνεται ότι ο 19χρονος είχε καταγγείλει στους γιατρούς ότι είχε βιαστεί, αφού ξύπνησε όπως είπε, σε άλλο χώρο και χωρίς παντελόνι και εσώσοχο. Ηδη, από την αστυνομία έχει κινηθεί η διαδικασία για το σχηματισμό δικογραφίας.

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος Αλβανός φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς: Φώναζαν, έβριζαν και με χτυπούσαν. Κάποια στιγμή άκουσα έναν από αυτούς να λέει βγάλτε του το παντελόνι. Λιποθύμησα από την πίεση και τα χτυπήματα. Όταν ξύπνησα ήμουν σε άλλο χώρο, χωρίς παντελόνι και εσώρουχο. Δεν ξέρω τι μου έκαναν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον ξυλοδαρμό, ο 19χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στις πρώτες βοήθειες των φυλακών και εν συνεχεία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Μετά από αυτή την εξέλιξη την έρευνα ανέλαβαν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοδυτικής Αττικής ενώ αναμένεται να κληθεί και ιατροδικαστής προκειμένου να τον εξετάσει.

 

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία κρατούμενου στις φυλακές Αυλώνα, σχετικά με τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Πήρε το ελάχιστο από ότι του αξίζει, ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ένας από τους νεαρούς που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, είπε ότι συμμετείχαν επτά άτομα, τα οποία και μπήκαν στον χώρο που βρισκόταν ο 19χρονος κατηγορούμενος. Δεν παραβιάσαμε καμία πόρτα. Η πόρτα ανοίγει για τα φάρμακα, το πρωινό, το μεσημεριανό. Μην εστιάζουμε εάν ήμασταν επτά άτομα. Δεν συμμετείχαν και οι επτά. Ήταν δύο-τρεις Ρομά, ήταν και Αλβανοί, είπε.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Κούλα Τοπαλούδη-Ντρέπομαι που γεννήθηκα Ελληνίδα σ’ αυτή τη χώρα που με προδίδει

Newsteam 0 Comments

Η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης… Κούλα Τοπαλούδη, ξέσπασε, δίνοντας όρκο να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα, όσον αφορά στους βιασμούς. Η ίδια, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, που επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της κόρης της και ακόμη 15 έτη φυλάκισης για τον βιασμό της, ενώ δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Όχι, δεν είμαι ικανοποιημένη. Τα 25 χρόνια μπορεί να γίνουν οκτώ. Όλοι μου λένε σε οκτώ χρόνια θα βγουν! Πόση ικανοποίηση να αισθανθώ. Η Ελένη μου έφυγε και δεν θα ξανάρθει. Όταν δεν υπάρχει αυστηρή τιμωρία, μας κοροϊδεύουν αυτοί που νομοθετούν. Να πω κι ευχαριστώ; Όχι, δεν είμαι. Ζητώ αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Φτάνει ο εμπαιγμός, φθάνει η κοροϊδία. Όλο αυτό το σύστημα, ο ΠΚ, ευνοεί δολοφόνους. Γέμισε η ζωή μας από δολοφόνους και βιαστές. Μου λένε μάνες που έχασαν παιδιά, ‘ντρεπόμαστε γι’ αυτούς τους νόμους. Ορκίστηκα στην ψυχή του παιδιού μου, κάθε φορά που πάω στον τάφο της και οδύρομαι και ξεμαλλιάζομαι, να πολεμήσω γι’ αυτούς τους νόμους, να γίνουν πιο αυστηροί και να μην θρηνήσουμε καμιά άλλη Ελένη. Να είναι μόνο η Ελένη της Κούλας, που έφυγε τόσο αποτρόπαια, τόσο ντροπιαστικά, σαδιστικά, σατανιστικά. Πολτοποιήσανε το παιδί μου. Το στραγγάλισαν. Του έκοψαν το αριστερό αφτί. Το βιάσανε. Οι βρωμίλοι της Ρόδου. Ούτε ο Χριστός δεν έζησε τέτοια βασανιστήρια. Δεινοπάθησε στα χέρια μισογύνηδων, βαρβάρων, τυράννων, ξέσπασε η μητέρα της Ελένης, ενώ είπε ότι το παιδί της πέθανε στα χέρια τεράτων.

Ενώ πρόσθεσε πως:

Επιτέλους, οι μάνες και οι πατεράδες μην ενισχύουν το ‘εγώ’ και μην φτιάχνουν ψευτόμαγκες και βρωμίλους. Να δημιουργούν όμορφες ανθρώπινες ψυχές, αντράκια μπεσαλίδικα, όχι διπρόσωπα.Έμαθαν και οι Ροδίτες να κλείνουν ένοχα μυστικά. (…) Επιτέλους όσοι καλύπτουν τα εγκλήματα, τον βιασμό. Είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Μην αποκαλούν παιδί τους την Ελένη. Δεν είναι κανενός τους. Να λείπουν τα κλάματα και ο οίκτος. Όταν μπορούσαν, κάλυπταν. Είναι συνένοχοι στο νησί. Στον ουρανό της Ρόδου πλανάται μια αδικοχαμένη ψυχούλα που φωνάζει στους Ροδίτες ‘γιατί το κάνατε αυτό; Πολλοί ξέρουν πολλά και δεν μιλάνε, είπε στη συνέχεια.

Θα βγω μπροστά να πολεμήσουμε για το νομικό πλαίσιο, τόνισε.Δίνουν συγχώρεση στον βιαστή. Να ντρεπόμαστε. Ντρέπομαι που γεννήθηκα Ελληνίδα σε αυτή τη χώρα που με προδίδει. Αν η Ελένη ήταν δικό τους παιδί, απευθύνομαι σε όλο τον πολιτικό κόσμο, τι θα κάνανε; Δεν πήρα απάντηση μέχρι σήμερα. Όλοι τους αγωνίζονται για την καρέκλα τους, τόνισε.

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Έκασε, ζωντανά:Μετά την δίκη Τοπαλούδη… αυτοί μπαίνουν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης

Newsteam 0 Comments

Μπορεί να ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή, αυτό δεν σημαίνει όμως πώς τα δικαστικά μέτωπα της υπόθεσης έχουν κλείσει. Σύμφωνα με πληροφορίες μας τρέχουν προκαταρκτικές για συγκεκριμένα πρόσωπα.

 

 

Η πρώτη αφορά το ρόλο του γιατρού από τη Ρόδο, ο οποίος συνταγογράφησε συγκεκριμένα σκευάσματα που προσκόμισαν οι υπερασπιστές του 23χρονου Ροδίτη καταδικασθέντα στη διάρκεια της διαδικασίας. Με στόχο βέβαια, όπως προκύπτει και από τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν, να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτό το αίτημα της εισαγγελέως της έδρας και των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, αποφάσισε να εξαχθούν αντίγραφα των πρακτικών της δίκης και να διβιβασθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο καθώς και της ηθικής αυτουργίας (και από ποιον) σε αυτό.

 

Το δικαστήριο από την άλλη απέρριψε αίτημα της εισαγγελέως και των δικηγόρων της οικογένειας του θύματος για έρευνα με αντικείμενο ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του Ροδίτη. Ωστόσο, κι αυτή η προκαταρκτική θα ανοίξει, καθώς η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια δήλωσε ότι θα τους μηνύσει για ψευδή κατάθεση, όπως και δυο ακόμη μάρτυρες της υπόθεσης. Δήλωσε δε ότι θα στραφεί και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που σχετίζεται με την γνωμάτευσή τους για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη. Συνεπώς η δίκη, όπως προκύπτει, άνοιξε αρκετά δικαστικά μέτωπα που σχετίζονται με τα όσα συνέβησαν μετά την αποτρόπαια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Αριστοτελεία Δόγκα-Η Εισαγγελέας στην δίκη Τοπαλούδη απαντά στους επικριτές της

Newsteam 0 Comments

Αντιλαμβάνομαι ότι οι δικαστές πρέπει να είναι αμέτοχοι και να μένουν μόνο στα στοιχεία της εκάστοτε δικογραφίας. Για να υπάρξει και να συντηρηθεί η εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Την μια απο τις τέσσερις αλλά πολύ βασική κολώνα της δημοκρατίας μας. Ωστόσο δεν μπορώ να αποδεχτώ την υποκρισία κάποιων που έσπευσαν να κρίνουν την Αριστοτελεία Δόγκα. Την Εισαγγελέα στην πολύκροτη δίκη Τοπαλούδη, που εκφράστηκε ανθρώπινα.

  • Λές και δεν γνωρίζαμε που θα καταλήξει η έδρα… με τους κατηγορούμενους να μην δείχνουν καμία μεταμέλεια, να διώχνουν δικηγόρους και να το παίζουν ψυχασθενείς.
  • Λές και η ανθρώπινη γεμάτο συναίσθημα έκφραση της Εισαγγελέως επηρέασε την τελική κρίση. Πόσο υποκριτές είστε κάποιοι.
  • Λές και δεν έχουμε χάσει γενικώς την ανθρωπιά μας και όταν κάποιοι μας την θυμίζουν τους βλέπουμε ώς εξωγήινους πνιγμένοι στην δηθενιά μας.

 

 

 

 

Η δίκη έληξε με την καταδίκη των κατηγορουμένων σε ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης, με την εισαγγελέα να επανέρχεται με νέα ανάρτησή της στα social media, δείχνοντας έμμεσα όσους την έκριναν για τη γεμάτη συναισθηματισμό αγόρευσή της. Επιλέγοντας στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ, η εισαγγελέας ενημέρωσε τη φωτογραφία εξωφύλλου της στο Facebook και έστειλε το δικό της μήνυμα σε όλους όσοι τοποθετήθηκαν για την αγόρευσή της, σχολιάζοντας πως δεν φέρθηκε απολύτως επαγγελματικά. Όταν έρχονται και πέφτουν σαν βροχή τα εγκλήματα, κανείς τότε δεν βγαίνει να φωνάξει Σταματήστε!,ήταν το παλιότερο μήνυμα που ανακοινοποίησε στο προφίλ της στο Facebook, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία εξωφύλλου της.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Δίκη Τοπαλούδη: Η στιγμή που οι γονείς της Ελένης βγαίνουν από το δικαστήριο – Τα χειροκροτήματα του κόσμου

Newsteam 0 Comments

Όταν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη βγήκαν από την αίθουσα, ο κόσμος τους αγκάλιασε με χειροκροτήματα και συνθήματα.

Η έδρα απέρριψε τα ελαφρυντικά και έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Iσόβια για ανθρωποκτονία και 15 έτη για βιασμό η απόφαση του δικαστηρίου. Στο άκουσμα της απόφασης το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Με χειροκροτήματα και συνθήματα έγιναν δεκτοί και οι γονείς της Ελένης, μόλις βγήκαν από την αίθουσα του δικαστηρίου, από τον συγκεντρωμένο κόσμο που φώναζε με πάθος Ποτέ μη ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη.

 

Πληροφορίες από το mega

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Υπόθεση Τοπαλούδη: Κέρδισε η τιμή, έχασε το χρήμα

Newsteam 0 Comments

Στην υπόθεση Τοπαλούδη υπήρχαν εξαρχής 2 βασικά ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν καταρχήν κάθε άνθρωπο και κάθε πολίτη αυτής της χώρας και φυσικά και τους νομικούς, αλλά όχι μόνον αυτούς, αφού το έγκλημα δεν αποτελεί ούτε αποκλειστικό ούτε προνομιακό πεδίο ενδιαφέροντος των νομικών.  Οι δύο βασικές πτυχές που εξαρχής είχε είναι κατ’ εμέ οι εξής:

1. Η πρώτη ήταν αυτή της γυναικοκτονίας. Η γυναικοκτονία μπορεί να μην αποτελεί νομική ορολογία, είναι όμως κοινωνιολογικός και εγκληματολογικός όρος. Αυτό που χαρακτηρίζει τη γυναικοκτονία δεν είναι απλά το ότι το θύμα είναι γυναίκα, αλλά ότι το θύμα δολοφονείται εξαιτίας υπαρκτών κοινωνικών αντιλήψεων ή συνθηκών που καταπιέζουν τη γυναίκα και της επιβάλλουν ορισμένο ρόλο. Δολοφονείται επειδή είναι γυναίκα ή επειδή συγκλίνει ή κυρίως αποκλίνει από αυτό που θεωρείται ότι (πρέπει να) είναι η γυναίκα. Δολοφονείται γιατί αρνήθηκε το σεξ, γιατί αντιμίλησε, γιατί δεν σεβάστηκε το σύζυγο ή τον πατέρα της κλ.π. Γι’ αυτό η υπόθεση της Ελένης είναι γυναικοκτονία, ενώ π.χ. μία δολοφονία μίας γυναίκας στο πλαίσιο μίας ληστείας δεν έχει μάλλον τα χαρακτηριστικά της γυναικοκτονίας. Και γι’ αυτό το λόγο δεν στέκει και ο όρος ανδροκτονία που διάφοροι καλοθελητές υποστηρίζουν. Γιατί οι άνδρες κατά κανόνα δεν δολοφονούνται επειδή εμφανίζουν τυπικές συμπεριφορές του φύλου τους ή επειδή αποκλίνουν από αυτές. Εδώ η έμφαση μπαίνει στο κατά κανόνα: υπάρχουν δολοφονίες ανδρών που έχουν τέτοια κίνητρα (χαρακτηριστική εδώ η υπόθεση Γιακουμάκη, που δολοφονήθηκε λόγω απόκλισης από τα πρότυπα του ανδρισμού). Ο όρος όμως ανδροκτονία μάλλον θα συσκότιζε, παρά θα βοηθούσε και σίγουρα όσοι τον υποστηρίζουν έχουν άλλα κίνητρα.

Η εισαγγελική πρόταση φαίνεται μάλλον να έλαβε υπόψιν της την παραπάνω πτυχή. Διατηρώ την εξής επιφύλαξη: τα περί αφίλητης παρθένας κλ.π. δεν είναι φυσικά ούτε προοδευτικά ούτε συμβάλλουν θετικά στην συζήτηση για τις γυναικοκτονίες. Υπάρχει όμως σοβαρή πιθανότητα να προέκυψαν από την αξιολόγηση του πραγματικού υλικού της υπόθεσης. Να ειπώθηκε με λίγα λόγια γιατί όντως ήταν έτσι κι όχι γιατί έπρεπε να είναι έτσι τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση, η εισαγγελική πρόταση ούτε είναι ούτε θα έπρεπε να είναι μνημείο αντισεξισμού. Η βασική συνεισφορά της αφορά τη δεύτερη πτυχή της υπόθεσης και ιδίως ως προς αυτήν πρέπει να δοθούν τα εύσημα στην εισαγγελέα. Και εξηγούμαι.

2. Η δεύτερη βασική πτυχή της υπόθεσης ήταν εξαρχής η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος από το περιβάλλον των δραστών (ιδίως του Ροδίτη) με εργαλείο το χρήμα και την πολιτική πίεση. Σε αυτήν την προσπάθεια συνέβαλλαν εξαρχής καθοριστικά διάφορα φυτεμένα δημοσιεύματα στον Τύπο για το νεαρό Ροδίτη που βρήκε το Θεό και μετάνιωσε, για τον Αλβανό που τα έκανε όλα κλ.π. Η εισαγγελική πρόταση φώτισε με εξαιρετικό τρόπο αυτήν την πτυχή. Μίλησε χωρίς περιστροφές για τη συγκάλυψη, κόλλησε στον τοίχο ψευδομάρτυρες, ανέδειξε τη λυσσαλέα προσπάθεια που καταβλήθηκε για να επηρεαστούν ψυχιατρικοί πραγματογνώμονες και για να φύγει η υπόθεση από τα χέρια συγκεκριμένου αστυνομικού που πολύ απλά έκανε σωστά τη δουλειά του. Ανέδειξε ζητήματα για τα οποία κανονικά μετά τη δίκη πρέπει να σχηματιστούν δικογραφίες, να γίνουν πειθαρχικά κλ.π. Σε μία ταξική κοινωνία, τα ταξικά χαρακτηριστικά και η δύναμη των διαδίκων παίζουν ρόλο. Και εδώ προσοχή: ο πλούτος και το κοινωνικό status του δράστη δεν αξιολογήθηκε αφηρημένα ως επιβαρυντική περίσταση. Αξιολογήθηκε ως πραγματικό γεγονός, καθώς προέκυψε από την διαδικασία ότι έπαιξε ρόλο στην τέλεση και στην απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος. Πολύ καλώς αξιολογήθηκε λοιπόν.

Όσοι παρενέβησαν (λιγότερο ή περισσότερο αθώα) για να μιλήσουν για το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη (άρθρο 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ), σε αυτό μάλιστα το στάδιό της, κακώς το έπραξαν. Δεν προκύπτει, κατά την άποψή μου, ζήτημα δίκαιης δίκης. Τα δικαιώματα των κατηγορουμένων έγιναν σεβαστά, η άποψή τους ακούστηκε. Δεν πέρασε όμως γιατί στηριζόταν στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας, στις ψευδείς μαρτυρίες, στη δαιμονοποίηση του θύματος κλ.π. Κέρδισε η Τιμή και έχασε το Χρήμα.

Κλείνω με μία σκέψη νομική φαινομενικά, καθόλου όμως τεχνική νομίζω. Εκτός από το 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ, για παραβίαση του οποίου η χώρα μας έχει αρκετές φορές καταδικαστεί από το ΕΔΔΑ (κυρίως λόγου υπέρβασης του εύλογου χρόνου της δίκης), υπάρχει και το άρθρο 2 παρ. 1 για το δικαίωμα στη ζωή που προστατεύεται από την Πολιτεία. Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί σε αρκετές περιπτώσεις για παραβίαση του εξαιτίας αναποτελεσματικής έρευνας ή/ και πλημμελούς δικαστικής αξιολόγησης των συνθηκών του θανάτου ενός προσώπου. Χαρακτηριστικά αναφέρω τις εξής καταδίκες: την υπόθεση του θανάτου του Τσαλικίδη, προσώπου συνδεόμενου με το σκάνδαλο των υποκλοπών του 2006, υπόθεση θανάτου τοξικομανούς κρατουμένου εντός της φυλακής που αποδόθηκε σε υπερβολική δόση, υπόθεση δολοφονίας Αλβανού υπηκόου όπου δεν διερευνήθηκε το ρατσιστικό κίνητρο, ενώ μετά από 5μισι χρόνια αστυνομικής έρευνας, ο κατηγορούμενος απηλάχθη ελλείψει στοιχείων. Και εκεί συγκρούστηκε η εξουσία, το χρήμα, ο ρατσισμός κλ.π. με την απόδοση δικαιοσύνης και έχασε η δικαιοσύνη. Η εισαγγελέας λοιπόν, όπως το βλέπω, δεν μας οδήγησε σε παραβίαση του 6 παρ. 1. Μας γλίτωσε από μία καταδίκη για παραβίαση του 2 παρ. 1. Γιατί αποτελεσματική διερεύνηση εγκλήματος κατά της ζωής είναι αυτή που δεν επηρεάζεται από το χρήμα και την εξουσία των εμπλεκόμενων προσώπων ούτε από τα χειρότερα σεξιστικά, ρατσιστικά κλ.π. κοινωνικά αντανακλαστικά. Είναι αυτή που σώζει την αλήθεια και σέβεται την αξία του ανθρώπου και της ζωής του.

Πηγή: Κίνηση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων

Antapocrisis

Άρθρο του antapocrisis

Διάβασε το »

Δίκη Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια και 15 χρόνια στους κατηγορούμενους

Newsteam 0 Comments

Η εισαγγελέας στην υπόθεση Τοπαλούδη λίγο πριν ανακοινωθούν οι ποινές των δύο κατηγορουμένων στην πολύκροτη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας  πρότεινε στην έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, την ποινή των ισοβίων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό της άτυχης φοιτήτριας.

Περισσότερα σε λίγο…

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Δίκη Τοπαλούδη-Η εισαγγελέας καρφώνει τους κατηγορουμένους Κανένα ελαφρυντικό. Ποια συγνώμη

Newsteam 0 Comments

Αλήθειες δεν άκουσα. Οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν μεταμέλεια και με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης. Υπήρξε έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος ανέφερε κατά την αγόρευση της, κάνοντας λόγο για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό είπε απο την έδρα η εισαγγελέας και πρόσθεσε:

 

 

 

 

 

 

Ένας εγκληματίας μπορεί μα κάνει πίσω την τελευταία στιγμή. Ποια μεταμέλεια, η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη… Η Ελένη θα ζούσε αλλά αποφάσισαν να την εξαφανίσουν να την πάνε στη θάλασσα να την φάνε τα ψάρια τόνισε.

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την  πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Το ξέσπασμα της μητέρας της Ελένης-Πουταν@ς γιοί, κοπρόσκυλα…σκότωσατε το παιδί μου

Newsteam 0 Comments

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε τη στιγμή που αγόρευε στο δικαστήριο ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη ζητώντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας αναφέροντας πως μακάρι η Ελένη να βρίσκονταν στη ζωή.

Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου. Η μητέρα αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας κλαίγοντας με τον ακροατήριο να την χειροκροτεί. Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα που φωνάζουν συνθήματα υπέρ της μνήμης της αδικοχαμένης κοπέλας για να καταλήξει η Κούλα Τοπαλούδη. Ποιο ελαφρυντικό πουτάνας γιοί.

 

 

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Η Δικαιοσύνη μίλησε-Ένοχοι για ανθρωποκτονία και ομαδικό βιασμό οι κατηγορούμενοι στη Δίκη Τοπαλούδη

Newsteam 0 Comments

Και οι δυο κατηγορούμενοι, τόσο ο Έλληνας αλλά και ο Αλβανός, κηρύχθηκαν ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ομαδικό βιασμό από κοινού της Ελένης Τοπαλούδη.

 

 

Στο τέλος της έφτασε σήμερα μια από τις πιο σημαντικές δίκες της δεκαετίας. Η δίκη για τον βιασμό και την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στην Ρόδο. Μια δίκη που ξεσήκωσε πάθη και αντιπαραθέσεις μέχρι την τελευταία στιγμή.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Σε λίγο η ετυμηγορία. Αυτή την ποινή αναμένεται ν΄ακούσουν οι δολοφόνοι της Τοπαλούδη

Newsteam 0 Comments

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ροδίτης κατηγορούμενος και ο Αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός του, από κοινού, βίασαν, βασάνισαν και στη συνέχεια πέταξαν στη θάλασσα την Ελένη.

 

 

 

 

Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει βιασμός και αποδίδουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για τη σκληρή κακοποίηση με γροθιές, χτυπήματα με ένα ηλεκτρικό σίδερο και μαχαιριές που δέχθηκε η φοιτήτρια λίγο πριν βρεθεί στη θάλασσα.

Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι ρίχνουν, επίσης, την ευθύνη ο ένας στον άλλον και για την κατακρήμνιση της λιπόθυμης φοιτήτριας στα βράχια. Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το δικαστήριο, οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο iefimerida

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Γιάννης Τοπαλούδης-Σκότωσαν την κόρη μου και αυτοί με εμπαίζουν. Είναι εξωφρενικό

Newsteam 0 Comments

Λίγες ώρες πριν την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη ο πατέρας της, Γιάννης, αναφέρεται σε όσα διαδραματίστηκαν στη δίκη τις τελευταίες μέρες.

Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους τους, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια, δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Τοπαλούδης, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις Βερβεσού και Κλεφτογιάννη στην εκπνοή της δίκης για τη δολοφονίας της κόρης του Ελένης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε εξωφρενικό το να έρχονται εδώ και να μας εμπαίζουν σαν οικογένεια, αναφερόμενος στην πλευρά των κατηγορουμένων και σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά. Σταματήστε να παίζετε πολιτική παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας, είπε ο Γιάννης Τοπαλούδης, ενώ ερωτηθείς για τις σημερινές του προσδοκίες, είπε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »