Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΚΤΩΠΗΣΗ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Συριανός κατασκευάζει εθελοντικά προστατευτικές ασπίδες προσώπου για γιατρούς

Newsteam 0 Comments

Tην τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην εκτύπωση έχει επιστρατεύσει ένας Συριανός για κατασκευή αναλώσιμων και προστατευτικού εξοπλισμού για γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν στα δημόσια νοσηλευτήρια και δίνουν μάχη για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

O εθελοντισμός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτό το διάστημα προκειμένου όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη κατά του φονικού ιού. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Συριανού επιχειρηματία Νικόλαου Εξελζέ, ο οποίος διαθέτει εκτυπωτές 3d και συμβάλλει βοηθώντας έμπρακτα το δημόσιο σύστημα υγείας δημιουργώντας προστατευτικές ασπίδες προσώπου για γιατρούς και νοσηλευτές.

Ο κ. Εξελζές μίλησε στο Cyclades24.gr για αυτή την πρωτοβουλία και έδωσε όλες τις λεπτομέρειες καθώς έχει αναπτυχθεί ένα εθελοντικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννόησης με του Υπουργείο Υγείας.

Εδώ και μερικές μέρες έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια από την Ελληνική – και όχι μόνο – κοινότητα του 3D printing με στόχο την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βοήθεια που μπορούμε να παρέχουμε στον υγειονομικό κλάδο. Αυτό λοιπόν αφορά μια προστατευτική ασπίδα προσώπου που απευθύνεται πρωτίστως για κλινικές ΜΕΘ αλλά και γενικότερα για τους υπάλληλους της υγειονομικής υπηρεσίας. Η ασπίδα αυτή είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Υγείας συνεπώς έχει ξεκινήσει η εκτύπωση σε όλη την Ελλάδα. Εδώ στη Σύρο ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες η παραγωγή. Η διαδικασία είναι ότι εκτυπώνουμε τα χρωματιστά κομμάτια και τα στέλνουμε να συγκεντρωθούν στην Αθήνα σε συνεργάτες μας, να συναρμολογηθούν και να διανεμηθούν σε συστήματα που τα έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για ασπίδες που προσφέρουν επιπρόσθετη προστασία από τον κορονοϊό στο υγειονομικό προσωπικό. Σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντική η προστασία όσων εργάζονται στα νοσοκομεία και έρχονται σε επαφή με φορείς του ιού ή πιθανούς φορείς.

Ο κ. Εξελζές μάλιστα ζητά από τους φορείς του Νοσοκομείου Σύρου αν θεωρούν ότι πρέπει να κατασκευαστούν και ασπίδες στη Σύρο να το ζητήσουν και να συμπληρώσουν την φόρμα ΕΔΩ

Εκτύπωση ασπίδων

Ο νεαρός Συριανός ασχολείται την τελευταία διετία με τις ψηφιακές και σύγχρονες εκτυπώσεις. Η εκτύπωση των ασπίδων εκτός από ακριβή υπόθεση είναι και αρκετά χρονοβόρα που σημαίνει ότι ο Νίκος χρειάζεται αρκετές ώρες ώστε να παραδώσουν όσες περισσότερες μάσκες γίνεται. Γι αυτό Αν κάποιος διαθέτει εκτυπωτή μπορεί να βοηθήσει μέσα από φορμα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

 

Διάβασε το »