Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΚΤΑΣΗ - Spoiler - Φωτογραφίες, videoΝέο τοπικό πολεοδομικό σχέδιο θα αποκτήσει ο Δήμος Πρέβεζας

Newsteam 0 Comments

Νέο τοπικό πολεοδομικό σχέδιο θα αποκτήσει ο Δήμος Πρέβεζας

 

Τη χρηματοδότηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων ανακοίνωσαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου και ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμης Μπακογιάννης σημειώνοντας ότι είναι πλέον εξασφαλισμένη με κονδύλια που φθάνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, για την άμεση προώθησή τους. Ήδη έχει αποσταλεί πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους Δήμους και την…
ΚΕΔΕ με προθεσμία έως 10 Ιουλίου 2020. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως οι Δήμοι της Πρέβεζας θα πρέπει να τρέξουν τις διαδικασίες προκειμένου να ενταχθούν στο πρώτο πακέτο μέτρων αφού η επιλογή της σειράς με την οποία θα αρχίζουν να εκπονούνται Τοπικά Πολεοδομικά σχέδια στις δημοτικές ενότητες θα βασιστεί στις προτάσεις των δήμων, σε συνδυασμό με μια σειρά κριτηρίων που έχει θέσει το ΥΠΕΝ. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο έχει σταλεί αίτημα στον υφυπουργό περιβάλλοντος προκειμένου η Πρέβεζα να είναι μεταξύ των πρώτων δήμων που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα. Ο ίδιος τόνισε ότι ουσιαστικά το πρόγραμμα θα ρυθμίσει την εκτός σχεδίου δόμηση και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα Γενικό Πολεοδομικά Σχεδιασμό και τον ΣΧΟΑΠ, καθορίζοντας τις χρήσεις γης αλλά και την χωρική ανάπτυξη στο σύνολο της έκτασης του Δήμου.

Πηγή: https://epirusgate.blogspot.com/

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίσκεψη της Ν.Ε. του ΤΕΕ στον δήμαρχο Μεσσήνης

Newsteam 0 Comments

Τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Ε. του ΤΕΕ Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Κουτραφούρης και τα μέλη Παντελής Νικολαράκης και Σπύρος Κατσαρέας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Δημήτρης Καλοφωλιάς.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών του. Τη στελέχωση αναμένεται να διευκολύνει η νέα νομοθεσία (που προβλέπει δημιουργία Μητρώου Μηχανικών μέσω της ΕΕΤΑΑ) και δίνει την δυνατότητα στους δήμους να υπογράφουν προγραμματικές συμβάσεις με μηχανικούς για παρακολούθηση έργων και σύνταξη μελετών.

Επίσης, οι υπηρεσίες θα ενισχυθούν και μέσω της Κινητικότητας υπαλλήλων του Δημοσίου. Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για θέματα που προωθεί ο Δήμος Μεσσήνης όπως η εκπόνηση της μελέτης επανακαθορισμού της περιοχής ΛΠ3 του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης σε συνολική έκταση 6.000 στρ. Ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην προώθηση της οριοθέτησης οικισμών, όπως οι οικισμοί Χράνων και Αρχαίας Μεσσήνης, θέμα που ο Δήμαρχος έχει ήδη συζητήσει με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη. Ακολούθως, ζήτησε τη συμβολή των εκπροσώπων του ΤΕΕ στην προώθηση προτάσεων για επίσπευση διαδικασιών που ταλανίζονται από τη γραφειοκρατία.

Και οι δύο πλευρές τάχθηκαν υπέρ της τακτικής συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων σε τεχνικά ζητήματα που δίνουν λύσεις και προωθούν αναπτυξιακές δράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τον πρώτο λόγο στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στη δημοσιότητα η διαδρομή του Αγωγού Φυσικού Αερίου

Newsteam 0 Comments

Στη δημοσιότητα η διαδρομή του Αγωγού Φυσικού Αερίου στην παραλιακή ζώνη της Θεσπρωτίας και στα όρια της Π.Ε Πρέβεζας.

 

Στην εγκατάσταση και διαδρομή του Χερσαίου Τμήματος μήκους 8,2km του Ελληνικού τμήματος του Yποθαλάσσιου Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης Ελλάδας-Ιταλίας (ΠΟΣΕΙΔΩΝ) από τις εγκαταστάσεις Μέτρησης και Συμπίεσης στη θέση Φλωροβούνι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας μέχρι το σημείο προσαιγιάλωσης της θαλάσσιας όδευσης στη θέση Ομπρέλα 2 της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου προχώρησε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Δημήτριος Τσαλέμης. Όπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,η διαδρομή εκτείνεται σε έκταση συνολικού εμβαδού 429.456 τ.μ. (ζώνη αποζημίωσης) και ειδικότερα σε έκταση συνολικού εμβαδού 283.120τ.μ. (ζώνη αποζημίωσης) στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και σε έκταση συνολικού εμβαδού 146.336τ.μ. (ζώνη αποζημίωσης) στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.Ο συγκεκριμένος αγωγός αποτελεί κομμάτι ενός ευρύτερου γεωπολιτικού σχεδιασμού για την ενέργεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, καθώς θα συνδεθεί με τον αγωγό East Med.

ΠΗΓΗ:http://www.epirus-tv-news.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δήμος Ιωαννιτών: Πλύσιμο και απολυμάνσεις

Newsteam 0 Comments

Δήμος Ιωαννιτών: Πλύσιμο και απολυμάνσεις.
Συνεχίζεται το πλύσιμο και οι απολυμάνσεις από τον Δήμος Ιωαννιτών

Σε συνοικίες της πόλης και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου συνεχίζεται το πρόγραμμα πλυσίματος και απολυμάνσεων δρόμων, πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις υπηρεσίες του Δήμου. Και θα καλύψει ολόκληρη την έκτασή του.

Δήμος Ιωαννιτών: Πλύσιμο και οι απολυμάνσεις
1 του 3
Πλύσιμο και οι απολυμάνσεις
Πλύσιμο και οι απολυμάνσεις
Πλύσιμο και οι απολυμάνσεις

Ο Αντιδήμαρχος εργοταξίου Αριστείδης Παππάς τόνισε ότι το πλύσιμο των οδών. Και των υπόλοιπων σημείων, όπως πεζόδρομοι, πλατείες ήταν άκρως απαραίτητο. Ταυτόχρονα γίνεται και απολύμανση με σκοπό την μεγαλύτερη προστασία της δημόσιας υγείας.

Διανύσαμε όλοι μία δύσκολη περίοδο καθώς υποχρεωθήκαμε να τηρήσουμε όλα τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του COVID-19. Το εργοτάξιο δεν σταμάτησε να λειτουργεί και με όλο το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να κάνει καλύτερη την εικόνα της πόλης. Οι συνδημότες μας εκτιμούν το έργο που γίνεται και επιζητούμε την συνεργασία τους για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Παππάς.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παγώνδας

Newsteam 0 Comments

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Παγώνδας Σάμου, ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο σημείο έσπευσαν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και συνδράμουν 4 οχήματα ΟΤΑ και εθελοντές.

Για την Σάμο έχει δοθεί ήδη εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα τα πληρώματα δύο Canadair αν χρειαστεί να μεταβούν για ρίψεις νερού από αέρος, ενώ για την Χίο, όπου επίσης μαίνεται πυρκαγιά, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής βλέπουν ότι κινείται προς την παλιά καμένη έκταση το μέτωπο της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αναφορές στις Αρχές του νησιού για θερμές αγροτικές εργασίες που γινόνταν σε αυτά τα δύο σημεία και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και προσαγωγές υπόπτων.

Πηγή: ant1news.gr

Διάβασε το »