Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΚΤΑΣΕΙΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, videoΣτη λύση των μαϊστριανών προχωρά ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Newsteam 0 Comments

Ένα άλυτο θέμα πολλών ετών, αυτό των μαϊστριανών, οδεύει προς οριστική επίλυσή του, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε σήμερα την προτεινόμενη αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων.

Επιπλέον καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες για ελεύθερη εξαγορά των ακινήτων τους που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου: Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του έργου του λιμένα Αλεξανδρούπολης μετά των οδικών συνδέσεων αυτού με την Εγνατία Οδό και τη βιομηχανική περιοχή Αλεξανδρούπολης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Στην ανακοίνωση ο δήμος τονίζει ότι τα μαϊστριανά ήταν ένα από τα θέματα που έθεσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη κατά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα στις 2 Ιουνίου. Πρόκειται για τις δεσμευμένες άνω των 30 χρόνων οικοπεδικών εκτάσεων ιδιωτών που βρίσκονται εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας η διαδικασία απαλλοτρίωσης των ιδιοκτησιών ολοκληρώνεται, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των εμπλεκόμενων πολιτών.

 

Πηγή: thrakinea.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Περιμετρικός: Θετική εξέλιξη για την ολοκλήρωση της οδού Μαρίας Κάλλας

Newsteam 0 Comments

Περιμετρικός: Θετική εξέλιξη για την ολοκλήρωση της οδού Μαρίας Κάλλας

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η περίπτωση της οδού Μαρίας Κάλλας θυμίζει σήριαλ με πολλά επεισόδια. Μπορεί να έχουν περάσει 3,5 χρόνια από την παράδοση του Περιμετρικού, αλλά ακόμα δεν έχει παραδοθεί η διασταύρωση όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει εκεί την αμφίδρομη κίνηση των οχημάτων, κάτι που μέχρι και σήμερα δεν επιτρέπεται, ασχέτως αν έχουν τοποθετηθεί ακόμα και τα φανάρια, που μάλιστα λειτουργούν.

Η νέα εξέλιξη και η συνέχεια

Σύμφωνα με ασφαλείς μας πληροφορίες, πάντως, ολοκληρώθηκε από το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας η καταχώρηση των χωρικών μεταβολών των ιδιοκτησιών στις οποίες έγιναν οι απαραίτητες τροποποιήσεις του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης, στην περιοχή που διασταυρώνεται η πολύπαθη οδός Μαρίας Κάλλας με τον περιμετρικό δρόμο.

Πλέον θα πρέπει οι αρμόδιοι να κινήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την απόδοση του χώρου στον εργολάβο, αφού προηγουμένως βρεθεί η χρυσή τομή με τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω εκτάσεων για την αποζημίωσή τους, και στη συνέχεια να εκτελεστούν τα προβλεπόμενα τεχνικά έργα, για να καταστεί με την ολοκλήρωσή τους δυνατή η κίνηση των οχημάτων από τον περιμετρικό και προς την οδό Κάλλας (αμφίδρομη κίνηση), που μέχρι σήμερα έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολλούς οδηγούς.

Πηγή: https://www.tharrosnews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »