Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΚΤΑΚΤΗ - Spoiler

Στα 23 όχι, 22 ναι στα LED.. Δημοτική Αρχή εναντίον αντιπολίτευσης!

Newsteam 0 Comments

Στα 23 όχι, 22 ναι στα LED.. Δημοτική Αρχή εναντίον αντιπολίτευσης!

 

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο συνασπισμός των οποίων οδήγησε σε καταψήφιση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης εξαπέλυσε ο Δήμαρχος αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων που συμπράττουν στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής. Το θέμα αποτέλεσε το κυρίαρχο στην δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τελικά συγκέντρωσε 22 θετικές ψήφους καθώς υπέρ της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου ψήφισαν ο Φίλιππος Ευαγγέλου από την παράταξη Ιωάννινα 2023 και ο ανεξάρτητος Φίλιππος Τσουμάνης. Άλλοι 23 δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν κι έτσι δεν εγκρίθηκε.

Έκτακτη συνέντευξη

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος προχώρησε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου από κοινού με τον Νίκο Γκόντα και τον Άρη Μπαρτζώκα, γεγονός που έχει επίσης τον συμβολισμό του.

Μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί καθώς είναι η δεύτερη φορά όπου σημαντικό θέμα δεν εγκρίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο (είχε προηγηθεί αυτό της σύμπραξης με ιδιώτη για την καθαριότητα) η Δημοτική Αρχή αφήνει ανοιχτό ακόμη και την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων.

Το σημείο ωστόσο που καυτηριάστηκε ιδιαίτερα είναι αυτό της συμμαχίας όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, συμμαχία, που όπως τονίστηκε στερεί από την πόλη και τους δημότες την δυνατότητα υλοποίησης ενός μεγάλου έργου.

Για δεύτερη φορά η πόλη είναι θύμα μιας ανίερης συμμαχίας ετερόκλητων παρατάξεων. Μιας συμμαχίας που αδιαφορεί για τα συμφέροντα των συμπολιτών και θέλει μόνο να πλήξει την Δημοτική Αρχή.

Οι μάσκες έπεσαν. Οι θιασώτες μιας κρατικοποιημένης οικονομίας που αντιπαλεύουν τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα συμπορεύονται αρμονικά με τους δήθεν υπέρμαχους της μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων για το συμφέρον της πόλης. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις.

Το Σεπτέμβριο θύμα ήταν η καθαριότητα της πόλης που παρόλες τις δικές μας προσπάθειες εξακολουθεί να έχει προβλήματα.

Σήμερα, με θλίψη διαπιστώνουμε ότι η ίδια συμμαχία, αποφάσισε να αφήσει την πόλη στο σκοτάδι.

Στο σκοτάδι που κληροδότησε η Δημοτική Αρχή Μπέγκα, υπογράμμισε ο δήμαρχος στην αρχική του τοποθέτηση.

Ο κ. Ελισάφ ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή, με βάση το εκλογικό σύστημα, δεν έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που της στερεί την δυνατότητα να υλοποιεί το πρόγραμμά της και να δρομολογεί έργα.

Η παράταξη του Μπέγκα

Σήμερα γινόμαστε θεατές παράδοξων γεγονότων:

Η παράταξη του κ. Μπέγκα, η οποία επί πέντε χρόνια δεν κατάφερε να αντικαταστήσει ούτε ένα λαμπτήρα, καταψηφίζει την προγραμματική σύμβαση για την αντικατάσταση του φωτισμού σε όλη την έκταση του Δήμου, από το κέντρο της πόλης μέχρι το τελευταίο χωριό.

Η κ. Καλογιάννη, που ως αντιπεριφερειάρχης δήλωνε περήφανη για το πρόγραμμα ELENA και προέτρεπε τους Δήμους της Ηπείρου να συμμετάσχουν σε αυτό, σήμερα καταψηφίζει. Επί της ουσίας καταψηφίζει το δικό της σχέδιο, την δική της δουλειά.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις ταυτίστηκαν πιστεύοντας ότι πλήττουν πολιτικά την δημοτική αρχή.

Τι κατάφεραν;

Να στερήσουν την δυνατότητα ενεργειακής αναβάθμισης του Δήμου, να κρατήσουν την πόλη όμηρο της προσωπικής τους πικρίας και των φιλοδοξιών τους, υπογράμμισε.

Ο κ. Ελισάφ χαρακτήρισε προφάσεις τις δικαιολογίες των τελευταίων ημερών περί έλλειψης στοιχείων και χρόνου καθώς και τα δύο υπήρχαν.

Το όχι ήταν προαποφασισμένο. Είναι ολοφάνερο ότι για μεγάλα και σοβαρά θέματα δεν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή από τούδε και στο εξής μία επιλογή έχει… Να απευθύνεται στους πολίτες… Και σ’ αυτούς είμαστε όλοι υπόλογοι. Ως δήμαρχος δίνω μία διαβεβαίωση: Η πόλη δεν θα μείνει βρώμικη, δεν θα μείνει στο σκοτάδι, κατέληξε.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας υπογράμμισε ότι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χάθηκε η δυνατότητα να εκτελεστεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα για το Δήμο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οι ετερόκλητες συμμαχίες, οι ανίερες συμμαχίες, οι ιδεολογικές και ιδεοληπτικές προκαταλήψεις ανθρώπων, οι οποίοι στο βωμό της μικροπαραταξιακής, μικρόψυχης αντιμετώπισης άφησαν την πόλη να μην έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει την καθαριότητα που της ταιριάζει, οι ίδιοι λοιπόν συμμάχησαν εκ νέου πιστεύοντας ότι έτσι υπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Τραγελαφικά πράγματα. Άνθρωποι οι οποίοι είχαν διεκδικήσει πριν από λίγους μήνες, την μητρότητα του προγράμματος ELENA καταψηφίζουν, χωρίς να είναι σε θέση να αιτιολογήσουν τη μεταστροφή τους. Η παράταξή μας την προηγούμενη δημοτική περίοδο, στη δημοτική περίοδο που γνώρισε ξηρασία από έργα, είχε προτείνει και ήταν υπέρμαχη της πρότασης για το πρόγραμμα ELENA. Δυστυχώς, άνθρωποι οι οποίοι τότε ψήφιζαν υπέρ του προγράμματος ELENA, σήμερα ψηφίζουν τελείως διαφορετικά. Έχουν τη μεγάλη ευθύνη, να απολογηθούν εκείνοι στους Γιαννιώτες επειδή η πόλη θα μείνει στο σκοτάδι μιας αδιανόητης πολιτικής διυλκιστιδας.

 

Επίδειξη δύναμης

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννενα Τώρα Άρης Μπαρτζώκας τόνισε ότι μπροστά στην επίδειξη δύναμης που κάνει η αντιπολίτευση λύση είναι να προσφύγει η δημοτική αρχή σε τοπικό δημοψήφισμα.

Τεχνοκράτες της παράταξής μας πήγαν στην Περιφέρεια, μελέτησαν όλα τα στοιχεία και διαπίστωσαν ότι έχει γίνει μία άριστη δουλειά. Τι θέλουμε να κάνουμε.. Να αλλάξουμε 17 χιλιάδες λαμπτήρες και να εξοικονομήσουμε ενέργεια κατά 62,5%. Ένα ποσό από την εξοικονόμηση θα πάει στον ιδιώτη που θα κατασκευάσει το έργο και ένα άλλο ποσό θα έρθει στο Δήμο ώστε να γίνουν έργα για τους πολίτες. Τι άλλο; Ότι ο δήμος δεν θα έχει κανένα κόστος για την μελέτη του έργου. Ποιο ήταν το λάθος; Ότι θελήσαμε να αντικατασταθεί ο φωτισμός σε όλη την έκταση του Δήμου. Η σημερινή ψήφος της αντιπολίτευσης είναι ψήφος κατά της πόλης και των δημοτών. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έκαναν μία επίδειξη δύναμη. Η παράταξη μας θα προτείνει στην δημοτική αρχή να συμφωνήσουμε ώστε να προχωρήσουμε σε τοπικά δημοψηφίσματα.

Απαντώντας σε ερωτήματα ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα φάση, η συζήτηση αφορούσε αποκλειστικά και μόνο στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου ώστε να προχωρήσει η εκπόνηση των μελετών και η ωρίμανση του έργου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο.

Η συζήτηση δεν αφορούσε ούτε στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, ούτε σε όρους δημοπράτησης, ούτε σε δημοπράτηση, στάδια που έπονται και για τα οποία θα αποφάσιζε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τόνισε ακόμη ότι ήταν μία από τις φάσεις που προέβλεπε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο.

Καταλήγοντας τόνισε ότι σήμερα η πόλη σύρεται πίσω από τις φιλοδοξίες για το 2023 καθώς, ακόμη και κάτω από τις πρωτοφανείς συνθήκες που ζει η χώρα, κάποιοι σκέφτονται πως θα κυριαρχήσουν πολιτικά σε λίγα χρόνια.

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και για την πόλη που δεν είναι καθαρή και για την καθημερινότητα που δεν αλλάζει. Όταν δεν καταφέρνεις αυτό που υπόσχεσαι προεκλογικά είσαι υπόλογος στους πολίτες.. Από τούδε και στο εξής ο καθείς και τα όπλα του κατέληξε ο Δήμαρχος.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ο Δήμος Καλαμάτας

Newsteam 0 Comments

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ο Δήμος Καλαμάτας. Κηρύχθηκε
 με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Η εν λόγω απόφαση έχει ισχύ έως το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, ενώ μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής θα γίνει άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, χωρίς την έκδοση νέου εγγράφου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε για το θέμα: Προκειμένου να μην αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, επιλέξαμε να αιτηθούμε την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας ζωνών και υποδομών για την προσωρινή αποθήκευση του αδρανούς δεματοποιημένου υπολείμματος στο χώρο που πραγματοποιείται η προσωρινή διαχείριση.

Τονίζεται ότι έχουμε ζητήσει, σε διαφορετική περίπτωση, από το υπουργείο Περιβάλλοντος να υποδείξει στο Δήμο το χώρο που θα γίνει η μεταφορά του υπολείμματος ή να δοθεί η δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης (έως την έναρξη της κεντρικής διαχείρισης) εντός του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι όσο καθυστερεί η ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο, διαδικασία που βρίσκεται στην τελική ευθεία με ΣΔΙΤ, τα προβλήματα θα μεγαλώνουν.

Τονίζεται ότι για το θέμα υπήρξε ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο δήμαρχος έχει προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση στην Αθήνα με το γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »