Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΚΡΗΞΗ - Spoiler

Τιερί Μεϊσάν: Το Ισραήλ ισοπεδώνει την ανατολική Βηρυτό με νέο όπλο

Newsteam 0 Comments

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δείχνει από την εξέδρα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την αποθήκη που θα εκραγεί στις 4 Αυγούστου 2020 ως αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ.

Τιερί Μεϊσάν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διέταξε την καταστροφή μιας αποθήκης όπλων της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό χρησιμοποιώντας ένα νέο όπλο. Δεδομένου ότι το τελευταίο είναι σχετικά άγνωστο και σε πειραματικό στάδιο, προκάλεσε τεράστιες ζημιές στην πόλη σκοτώνοντας περισσότερους από 135 ανθρώπους, τραυματίζοντας 5.000 και καταστρέφοντας πολλά κτίρια. Αυτή τη φορά, θα είναι δύσκολο να αρνηθεί ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

DEUTSCH ENGLISH ESPAÑOL فارسى ITALIANO

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενέκρινε μια επιδρομή εναντίον μιας αποθήκης όπλων της Χεζμπολάχ με ένα νέο όπλο, το οποίο δοκιμάζεται εδώ και επτά μήνες στη Συρία. Δεν είναι γνωστό εάν συμφώνησε ο δεύτερος πρωθυπουργός, Μπένι Γκάντς.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε στις 4 Αυγούστου 2020, στην ακριβή τοποθεσία που είχε δείξει ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 [ 1 ].
.
Δεν είναι γνωστό ποιο είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Ωστόσο, έχει ήδη δοκιμαστεί στη Συρία από τον Ιανουάριο του 2020. Πρόκειται για ένα πύραυλο του οποίου η κεφαλή περιέχει μια τακτική πυρηνική συνιστώσα που προκαλεί ένα μανιτάρι καπνού χαρακτηριστικό των πυρηνικών όπλων. Δεν είναι προφανώς ατομική βόμβα με τη στρατηγική έννοια.

Ισραηλινή δοκιμή στη Συρία.

Αυτό το όπλο δοκιμάστηκε στη Συρία σε μια πεδιάδα στην ύπαιθρο, στη συνέχεια στο Περσικό Κόλπο, στη θάλασσα, εναντίον ιρανικών πολεμικών πλοίων. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε σε αστικό περιβάλλον, σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον που έκανε το ωστικό κύμα και τις δονήσεις να αντανακλούν στο νερό και τα βουνά. Μακριά από το να καταστρέψει μόνο το λιμάνι της Βηρυτού, σκότωσε πάνω από εκατό ανθρώπους, τραυμάτισε τουλάχιστον 5.000 άλλους και κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό το ανατολικό τμήμα της πόλης (το δυτικό τμήμα προστατεύθηκε ευρέως από το σιλό σιτηρών).

Σε αυτές τις δορυφορικές φωτογραφίες, διακρίνουμε τη καταστροφή της αποθήκης της Χεζμπολάχ και μέρους του λιμανιού.

Το Ισραήλ ενεργοποίησε αμέσως τα δίκτυά του στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για να καλύψει το έγκλημά του και να εισηγείται την ιδέα της συμπτωματικής έκρηξης ενός αποθέματος λιπασμάτων. Όπως συμβαίνει συχνά, επισημαίνονται ψευδείς ένοχοι και η διεθνής μιντιατική μηχανή επαναλαμβάνει αυτό το ψεύδος ξανά και ξανά, ελλείψει οποιασδήποτε έρευνας. Ωστόσο, υπήρχε πράγματι ένα μανιτάρι καπνού ασυμβίβαστο με την υπόθεση μιας έκρηξης λιπασμάτων.

Το μανιτάρι καπνού που παρατηρήθηκε στη Βηρυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα προκαλούσε ένα συμβατικό εκρηκτικό.

Ακριβώς όπως ούτε η Συρία ούτε το Ιράν δεν είχαν επικοινωνήσει για αυτό το όπλο όταν χτυπήθηκαν, τα πολιτικά κόμματα του Λιβάνου κατέληξαν αμέσως σε συμφωνία για να μην πούνε τίποτα για να μην αποθαρρυνθεί ο πληθυσμός τους. Ξεκίνησε έρευνα, όχι για την αιτία της έκρηξης, αλλά για την ευθύνη του προσωπικού του λιμένα σχετικά με την αποθήκευση αυτών των λιπασμάτων που υποτίθεται ότι ήταν η αιτία της έκρηξης. Ωστόσο, αυτό το ψέμα δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να στραφεί ενάντια στα πολιτικά κόμματα που το είχαν φανταστεί.

Το Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών για το Λίβανο, το οποίο επρόκειτο να δημοσιοποιήσει την απόφασή του για την περίπτωση της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι το 2005, αποφάσισε να την αναβάλει για λίγες ημέρες. Παρομοίως σε αυτήν την περίπτωση, η έκρηξη ενός μικρού φορτηγού είχε καλύψει την εκτόξευση ενός πυραύλου που περιλάμβανε ένα νέο όπλο, όπως αυτή τη φορά η έκρηξη του νιτρικού αμμωνίου κάλυψε το χτύπημα από πύραυλο που περιλαμβάνει ένα άλλο νέο όπλο.

Αποκάλυψα, πέντε χρόνια αργότερα, πέντε χρόνια πολύ αργά, σε ένα ρωσικό περιοδικό τον τρόπο με τον οποίο σκοτώθηκε ο Ραφίκ Χαρίρι [ 2 ], ενώ η Χεζμπολάχ δημοσίευσε ένα βίντεο που πιστοποιεί την εμπλοκή του Ισραήλ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η δολοφονία του 2005 στόχευε έναν πρώην σουνίτη πρωθυπουργό και ότι η επίθεση του 2020 δεν στόχευε τη σιιτική Χεζμπολάχ, αλλά την Λιβανέζικη Αντίσταση στο σύνολό της.

Αυτή τη φορά, ορισμένες πρεσβείες πραγματοποίησαν έρευνες, ιδίως λαμβάνοντας δείγματα κόκκων και φίλτρων αέρα από ασθενοφόρα πηγαίνοντας αμέσως επί τόπου. Είναι ήδη υπό εξέταση στις αντίστοιχες χώρες τους.

Τιερί Μεϊσάν
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά
Πηγή Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)

[1] Remarks by Benjamin Netanyahu to the 73rd Session of the United Nations General Assembly, by Benjamin Netanyahu, Voltaire Network, 27 September 2018.

[2]  Révélations sur l’assassinat de Rafiq Hariri  (Αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαριρί), par Thierry Meyssan, Оdnako (Russie), Réseau Voltaire, 29 novembre 2010
.
7.8.2020, ΥΓ του συγγραφέα:

Η φωτογραφία του Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν είναι σωστή. Δείχνει την εγκατάσταση της Χεζμπολάχ στο πλάι της εθνικής οδού κοντά στο αεροδρόμιο και όχι την εγκατάσταση της Χεζμπολάχ στο λιμάνι. Αυτή είναι η μόνη εικόνα που βρήκαμε χωρίς πνευματικά δικαιώματα. Εάν έχετε τη σωστή φωτογραφία ελεύθερη από πνευματικά δικαιώματα, παρακαλώ να μου την στείλετε, θα την εμφανίσουμε αντί της τρέχουσας.
Τέλος, σημειώστε ότι η Χεζμπολάχ είχε εκκενώσει τα όπλα της από αυτήν την αποθήκη μετά την ομιλία του Νετανιάχου το 2018. Γεγονός που φαίνεται να αγνοούσε το Ισραήλ.
.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Έκρηξη στη Βηρυτό: Η διαδρομή του μοιραίου φορτίου

Newsteam 0 Comments

Τον Σεπτέμβριο του 2013 το υπό σημαία Μολδαβίας φορτηγό πλοίο Rhosus απέπλευσε από το Μπατούμι της Γεωργίας μεταφέροντας στα αμπάρια του 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας. Τελικός προορισμός του ήταν η Μοζαμβίκη. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους και ενώ είχε πραγματοποιήσει ενδιάμεση στάση στην Κωνσταντινούπολη, υποχρεώθηκε να καταπλεύσει στη Βηρυτό εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Στη διάρκεια ελέγχου που ακολούθησε, το πλοίο δεν κρίθηκε αξιόπλοο και ο απόπλους του απαγορεύθηκε από τις τοπικές λιμενικές αρχές.

Εκείνη η φαινομενικά χαμηλού ενδιαφέροντος υπόθεση επανήλθε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Κι αυτό διότι ήταν οι 2.750 τόνοι του χημικού λιπάσματος που μετέφερε το Rhosus και φυλάσσονταν 6,5 χρόνια σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού οι οποίοι εξερράγησαν, προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων…

Μετά την απαγόρευση απόπλου του Rhosus η πλοιοκτήτρια εταιρεία εγκατέλειψε το πλοίο όπως επίσης και το πλήρωμα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου που φιλοξενήθηκαν σε ιστοσελίδες με διεθνή ναυτιλιακά νέα, ιδιοκτήτης και διαχειριστής του φορτηγού πλοίου ήταν ο Ιγκορ Γκρτσούσκιν, Ρώσος υπήκοος που ζούσε στην Κύπρο.

Σε χθεσινά δημοσιεύματα στον ρωσικό και διεθνή Τύπο ως πλοιοκτήτρια εταιρεία του Rhosus αναφέρεται η Teto Shipping, ωστόσο, στη διεθνή βάση ναυτιλιακών δεδομένων www.equasisi.org ως τελευταία πλοιοκτήτρια είναι καταχωρισμένη εταιρεία με έδρα το Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Η περίπτωση του Rhosus είχε προ εξαετίας λάβει σχετική δημοσιότητα διότι τέσσερα από τα μέλη του πληρώματος, ο Ρώσος πλοίαρχος και τρεις Ουκρανοί ναυτικοί, είχαν εγκλωβιστεί για διάστημα ενός έτους εντός του πλοίου. Οι Αρχές του Λιβάνου όχι μόνο τους είχαν απαγορεύσει να βγουν από τη χώρα αλλά τους είχαν θέσει υπό περιορισμό εντός του φορτηγού πλοίου. Την ίδια ώρα, ο πλοιοκτήτης είχε εξαφανιστεί πριν τους καταβάλει μισθούς ή έστω φροντίσει να τους προμηθεύσει με κάποια είδη πρώτης ανάγκης, όπως π.χ. τρόφιμα.

Μας είπε ότι χρεοκόπησε. Δεν το πιστεύω. Το πιο σημαντικό είναι ότι εγκατέλειψε το πλήρωμα και το εμπόρευμα, ανέφερε ο καπετάνιος του πλοίου, Boris Prokoshev, σε μήνυμά του προς διεθνείς οργανισμούς και διπλωματικές αρχές τον Ιούνιο του 2014. Πέτυχαν τελικά να επιστρέψουν στην πατρίδα τους το φθινόπωρο του 2014. Ο Ιγκορ Γκρτσούσκιν φέρεται σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο να ζει στην Κύπρο.

Παρόμοιες περιπτώσεις

Δύο παρόμοιες υποθέσεις, με πρωταγωνιστές πλοία γεμάτα εκρηκτικά δίχως ευτυχώς παρόμοια κατάληξη εκτυλίχθηκαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων τη διετία 2017-2018.

Η πρώτη αφορά το υπό σημαία Μάλτας φορτηγό Mekong Spirit που μετέφερε 81 κοντέινερ με εκρηκτικά. Το πλοίο είχε πρώτο προορισμό το λιμάνι του Σουδάν και έπειτα θα κατευθυνόταν στην Ινδονησία και την Αυστραλία. Δεσμεύθηκε στην Κω και ρυμουλκήθηκε στη ναυτική βάση της Σούδας για έλεγχο, ενώ τα 16 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι μετέφεραν εκρηκτικές ύλες στο Νότιο Σουδάν κατά παράβαση του εμπάργκο που είχε επιβάλει ο ΟΗΕ.

Το Mekong Spirit ρυμουλκήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου έγινε η εκφόρτωση των 81 κοντέινερ. Από εκεί τα εκρηκτικά μεταφέρθηκαν σε στρατιωτική εγκατάσταση στην περιοχή της Καβάλας, όπου παραμένουν μέχρι σήμερα. Η δίκη για την υπόθεση έχει προσδιοριστεί για τον Σεπτέμβριο.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά το φορτηγό πλοίο Andromeda που τον Ιανουάριο του 2018 εντοπίστηκε να πλέει νότια της Κρήτης μεταφέροντας πάνω από 400 τόνους εκρηκτικά. Ο πλοιοκτήτης και το πλήρωμα κατηγορήθηκαν ότι σκόπευαν να μεταφέρουν τα εκρηκτικά στη Λιβύη, ωστόσο, το δικαστήριο τους απήλλαξε πρόσφατα από τις κατηγορίες. Τα εκρηκτικά παραμένουν σε στρατιωτική εγκατάσταση στις Σέρρες, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί καθυστερώντας τη διαδικασία αποδέσμευσης του φορτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2015 κλιμάκιο του Λιμενικού, μετά σήμα ξένης υπηρεσίας, είχε πραγματοποιήσει έρευνα στα αμπάρια του Andromeda ενώ έπλεε στο Ιόνιο με δηλωμένο προορισμό την Αλβανία. Τότε, οι άνδρες της Ασφάλειας είχαν εντοπίσει σακιά με νιτρική αμμωνία (όπως ακριβώς και το Rhosus), η οποία κατόπιν επεξεργασίας θα μπορούσε να μετατραπεί σε εκρηκτική ύλη (ANFO). Ο εισαγγελέας που είχε ενημερωθεί για την υπόθεση, ωστόσο, είχε διατάξει την αποδέσμευση του πλοίου και την απελευθέρωση των μελών του πληρώματος.

*Γιάννης Σουλιώτης

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Έκρηξη στη Βηρυτό-Η στιγμή που καταρρέει εκκλησία και ο παπάς τρέχει να σωθεί

Newsteam 0 Comments

Βίντεο που φιλοξενείται σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης θυμίζει κινηματογραφική ταινία. Παπάς χοροστατεί και ξαφνικά τα φώτα σβήνουν, το έδαφος σείεται και τα αντικείμενα της εκκλησιαστικής αίθουσας πέφτουν.

 

Ο παπάς τρομοκρατημένος αναγκάζεται να διακόψει τη λειτουργία και τρέχει πανικόβλητος για να σωθεί και να μην βρεθεί κάτω από τα χαλάσματα.

 

 

 

 

 

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Βηρυτός-Έκρηξη: Η στιγμή που κρουαζιερόπλοιο βυθίζεται εξαιτίας της έκρηξης

Newsteam 0 Comments

Οι ισχυρές εκρήξεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα να κατεδαφιστεί μεγάλο μέρος του λιμανιού και να προκληθούν τεράστιες ζημιές στη Βηρυτό, βύθισαν και ένα κρουαζιερόπλοιο, το Orient Queen που ήταν ελλιμενίσμενο σε παρακείμενη προβλήτα.

Τη βύθιση ενός κρουαζιερόπλοιου προκάλεσαν οι φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού, η οποία ήδη μετρά 135 νεκρούς και πάνω από 5.000 τραυματίες.

Το πλοίο της εταιρίας Αbu Maree Cruises είχε πάρει αρχικά κλίση, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας και παρά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών, ανετράπη.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, εντός τους επέβαιναν μόνο άτομα του πληρώματος, ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν θύματα και τραυματίες. Το πλοίο με σημαία από τις Μπαχάμες είχε ναυπηγηθεί το 1989 και είχε μήκος 120,8 μέτρα.

Το Orient Queen βρισκόταν σταθμευμένο πολύ κοντά στο Rhosus, το φορτηγό πλοίο το οποίο θεωρείται ότι μετέφερε στον Λίβανο τον Σεπτέμβριο του 2013 τα αποθέματα νιτρικής αμμωνίας που προκάλεσαν την απίστευτη αυτή τραγωδία.

Δείτε βίντεο από τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου:

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Bηρυτός-Έκρηξη: Η χώρα διαθέτει αποθέματα σιτηρών για λιγότερο από έναν μήνα

Newsteam 0 Comments

Ο Λίβανος διαθέτει πλέον αποθέματα σιτηρών για λίγο λιγότερο από έναν μήνα, μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που κατέστρεψε τα κεντρικά σιλό, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομίας, Ραούλ Νέχμε.

Αναζητούμε αποθηκευτικούς χώρους, είπε προσθέτοντας ότι ο Λίβανος χρειάζεται αποθέματα για τουλάχιστον τρεις μήνες για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις διατροφικής ασφάλειας.

Η έκρηξη, η ισχυρότερη που σημειώθηκε ποτέ στην Βηρυτό, μετέτρεψε την περιοχή σε ερείπια αχρηστεύοντας το κεντρικό λιμάνι εισόδου για τις εισαγωγές ειδών διατροφής για τα έξι εκατομμύρια των κατοίκων του Λιβάνου.

Τα σιλό της Βηρυτού είχαν δυναμικότητα 120.000 τόνων σιτηρών, σύμφωνα με τον Αχμεντ Τάμερ, διευθυντή του λιμανιού της Τρίπολης, της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της χώρας.

Βηρυτός: Η στιγμή της έκρηξης

Το λιμάνι της Τρίπολης, το δεύτερο σε μέγεθος λιμάνι του Λιβάνου, δεν διαθέτει υποδομές αποθήκευσης, αλλά αποθέματα σιτηρών μπορούν να μεταφερθούν σε αποθήκες που απέχουν 2 χιλιόμετρα από το λιμάνι.

Πριν από την έκρηξη, τα σιλό της Βηρυτού δεν περιείχαν παρά 15.000 τόνους σιταριού, καθώς ορισμένοι μύλοι είχαν ξεφορτώσει απευθείας φορτία εξαιτίας καθυστέρησης στην έκδοση πιστωτικών επιστολών για πληρωμή, δήλωσε ο Αχμεντ Χατίτ, ο επικεφαλής της ένωσης εισαγωγέων σιτηρών στον εφημερίδα Al-Akhbar.

Οι υπάρχουσες ποσότητες επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς για ενάμισι μήνα, ενώ τέσσερα πλοία που μεταφέρουν δεν έχουν ελλιμενισθεί, εξήγησε.

Οι Αρχές του Λιβάνου επιδιώκουν την μεταφορά των τεσσάρων πλοίων στην Τρίπολη, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομίας στο δίκτυο LBCI.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Βηρυτός: Το λιμάνι ισοπεδώθηκε – Δείτε από drone

Newsteam 0 Comments

Το λιμάνι της Βηρυτού ισοπεδώθηκε από τις ισχυρές εκρήξεις που συντάραξαν χθες την πρωτεύουσα του Λιβάνου, προκαλώντας λουτρό αίματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι νεκροί εκτιμάται πως έχουν ξεπεράσει τους 100, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 4.000 και ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος. Οι εικόνες από drone που παρουσιάζει ο Guardian δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής και συγκλονίζουν. Η πρώτη μικρή έκρηξη και η ισχυρότατη δεύτερη, προήλθε από 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου που ήταν αποθηκευμένοι σε αποθήκες, εδώ και έξι χρόνια. Οι καταστροφές είναι τεράστιες σχεδόν στη μισή πόλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες από το enikos

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Βηρυτός: Συγκινητική φωτογραφία – Μαία με βρέφη στην αγκαλιά μετά την έκρηξη

Newsteam 0 Comments

Μία εικόνα, αμέτρητα συναισθήματα και λέξεις που και να ειπωθούν χάνουν την αξία τους.

Η μαία σε νοσοκομείο του Λιβάνου που κρατά στην αγκαλιά της τρία νεογνά πιθανώς να είναι το επόμενο πρωτοσέλιδο σε κάποιο από τα παγκοσμίου φήμης περιοδικά που αποτυπώνουν το γεγονός της χρονιάς στα εξώφυλλά τους.

 

 

 

 

 

 

 

Αναμφισβήτητα, η εικόνα από την ισοπεδωμένη Βηρυτό και η έκρηξη θα μείνει για πολλά χρόνια αποτυπωμένη στα καρέ του μυαλού μας…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Σίσι: Μήνυμα συμπαράστασης για τους νεκρούς-τραυματίες της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό

Newsteam 0 Comments

Τις Πυραμίδες της Γκίζας φώτισε όλη τη νύχτα με τη σημαία του Λιβάνου η Αίγυπτος, δείχνοντας και με αυτόν τον συμβολικό τρόπο την αλληλεγγύη της προς το λαό της χώρας αυτής που επλήγη με τραγικό τρόπο από την πολύνεκρη έκρηξη του λιμανιού στη Βηρυτό.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του στην κυβέρνηση του Λιβάνου και στον λαό της χώρας.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Βηρυτός–Έκρηξη: Μια ανείπωτη τραγωδία για τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου

Newsteam 0 Comments
Βηρυτός: Ο εδώ και δεκαετίες δοκιμαζόμενος λαός του Λιβάνου καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα εθνική τραγωδία παρόμοια της Χιροσίμα

Ένας ακόμα βαρύς κρίκος στην μακρά αλυσίδα των μεγάλων κρίσεων, που μαστίζουν τον Λίβανο, προστέθηκε χθες με τις ισχυρές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο σε τουλάχιστον 100 άτομα και τον τραυματισμό σε τουλάχιστον 4.000, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι υπολογίζεται ότι βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι μέσα στα χαλάσματα.

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού μίλησε για εθνική καταστροφή, παρόμοια με τη Χιροσίμα και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λίβανος βρίσκεται σε μια τόσο δύσκολη θέση.

Λιβανέζοι διασώστες έσκαβαν όλη τη νύχτα μέσα στα χαλάσματα, αναζητώντας επιζώντες της φρικτής έκρηξης που συγκλόνισε την πρωτεύουσα Βηρυτό . Οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διάσωσης.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τον χρόνο και το χάος που συνεχίζει να επικρατεί προκειμένου να εντοπίσουν τους εκατοντάδες επιζώντες που εκτιμάται ότι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα χαλάσματα.

Μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη. Δεν ξέρω τι να πω, δήλωσε στο Reuters ο δήμαρχος της πόλης, Τζαμάλ Ιτανί, ενώ επιθεωρούσε τις καταστροφές την Τετάρτη, εκτιμώντας ότι το κόστος τους ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι καταστροφή για τη Βηρυτό και για ολόκληρο τον Λίβανο.

Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι αυτή τη στιγμή. Άνθρωποι ψάχνουν στα επείγοντα τους αγαπημένους τους. Αντιμετωπίζουμε μια αληθινή καταστροφή και χρειαζόμαστε χρόνο για να αποτιμήσουμε την έκταση των ζημιών, δήλωσε υπουργός Υγείας Λιβάνου Χαμάντ Χασάν στο Reuters.

Την ασύλληπτη καταστροφή προκάλεσε η έκρηξη περίπου 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου που βρίσκονταν αποθηκευμένοι σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού. Ο πρωθυπουργός της χώρας Χασάν Ντιάμπ έσπευσε να επισημάνει ότι το φονικό υλικό -σημειώνεται το νιτρικό αμμώνιο είναι χημικό λίπασμα αλλά αποτελεί βασικό υλικό και για την παρασκευή βόμβας– παρέμενε αποθηκευμένο στην αποθήκη επί έξι ολόκληρα χρόνια.

Είναι απαράδεκτο το ότι φορτίο νιτρικού αμμωνίου, ποσότητα που εκτιμάται πως ανερχόταν σε 2.750 τόνους, βρισκόταν επί έξι χρόνια παρατημένο σε αποθήκη χωρίς μέτρα προφύλαξης. Δεν θα αναπαυθούμε προτού βρούμε τον υπεύθυνο για αυτό που έγινε ώστε να λογοδοτήσει για την πολύνεκρη καταστροφή, είπε  ο Ντιάμπ ενώπιον του Ανώτερου Συμβουλίου Άμυνας της χώρας, που συγκλήθηκε εκτάκτως χθες βράδυ από τον πρόεδρο της χώρας Μισέλ Αούν.

Σύμφωνα με το CNN, ο Γενικός επικεφαλής Ασφαλείας του Λιβάνου, Αμπάς Ιμπραχίμ, δήλωσε ότι το εξαιρετικά εκρηκτικό υλικό είχε κατασχεθεί χρόνια νωρίτερα και αποθηκευθεί στην αποθήκη.

Καθώς ο Λίβανος έρχεται αντιμέτωπος με την επόμενη ημέρα, τα 4 εκατομμύρια κάτοικοι της Βηρυτού συνειδητοποιούν το μέγεθος του τρόμου και της καταστροφής της πόλης, των ζωών και των εισοδημάτων τους, εγείροντας ερωτήματα για τους λόγους που τόσο μεγάλη ποσότητα επικίνδυνων υλικών επιτράπηκε να μένει αποθηκευμένη στο κέντρο της πόλης, χωρίς επαρκή μέτρα και ποιος φέρει την ευθύνη αυτής της απόφασης.

 Μια Ελληνίδα νεκρή και δύο τραυματίες στη φονική έκρηξη

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των νεκρών από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού υπάρχει και μια Ελληνίδα. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ανταποκριτής της ΕΡΤ ότι μεταξύ των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, υπάρχει και μια γυναίκα ελληνικής καταγωγής.

Ο Παναγιώτης Ανδριώτης, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Λιβάνου επιβεβαίωσε κι αυτός για τη νεκρή αλλά και για τους τραυματίες Ελληνες.

Υπάρχει μια νεκρή γυναίκα , σύζυγος Έλληνα πολίτη και μητέρα δύο παιδιών. Όταν έγινε η έκρηξη η γυναίκα ήταν μέσα στο σπίτι της, έσπασαν τα τζάμια , προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σπίτι της γυναίκας και χτύπησε στο κεφάλι είπε ο κ.Ανδριώτης.

Οδηγίες

Οδηγίες για τους ‘Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr

Στο μεταξύ, στη Βηρυτό μεταβαίνει και ομάδα της ΕΜΑΚ, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου

Αβάσταχτο βάρος για τα νοσοκομεία

Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στον Λίβανο, Τζορτζ Κετανί, τόνισε: Εξακολουθούμε να σαρώνουμε την περιοχή. Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα θύματα. Ελπίζω να μην ισχύει.

Νωρίτερα, είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο LBCI ότι ο Ερυθρός Σταυρός συντονίζει από κοινού με το υπουργείο υγείας τη δημιουργία νεκροτομείων, καθώς τα νοσοκομεία δέχονταν αφόρητες πιέσεις.

Ήδη πριν την πύρινη κόλαση της έκρηξης, τα νοσοκομεία της πόλης υπέφεραν υπό το βάρος της πανδημίας. Τώρα σε αυτό έχουν προστεθεί οι χιλιάδες τραυματίες, ο πραγματικός αριθμός των οποίων μπορεί να μην έχει γίνει αντιληπτός μέχρι να περάσουν αρκετές ημέρες ακόμη.

Ταυτόχρονα, εξαιτίας της έκρηξης έχουν παροπλιστεί τέσσερα νοσοκομεία, στα οποία έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές, σύμφωνα με τον υπουργό υγείας.

Τα επείγοντα θυμίζουν εικόνες πολέμου

Μπορείς να δεις τραυματίες σε κάθε δρόμο της Βηρυτού, σπασμένα γυαλιά παντού, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, δήλωσε ο Μπαχάρ Γκατάς, κάτοικος της πόλης, μιλώντας στο CNN. Είναι πολύ, πολύ τρομακτικό αυτό που συμβαίνει, οι άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού

Φόβοι για τοξικά αέρια

Η αμερικανική πρεσβεία της Βηρυτού εξέδωσε προειδοποίηση προς τους πολίτες για αναφορές για τοξικά αέρια που απελευθερώθηκαν από την έκρηξη, παροτρύνοντάς τους να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να φορούν μάσκες.

Ισχυρή όσο και μια πυρηνική έκρηξη

Μιλώντας στο CNN, ο Άντονι Μέι, συνταξιούχος ερευνητής εκρηκτικών για την Αμερικανική Υπηρεσία Αλκοόλ, Καπνού, Όπλων και Εκρηκτικών της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δήλωσε ότι το λευκό και το κόκκινο σύννεφο καπνού που φαίνονται στα βίντεο της έκρηξης δεν συνάδει με το νιτρικό αμμώνιο. Όπως λέει, το συγκεκριμένο υλικό δίνει ένα κίτρινο σύννεφο καπνού.

Δεν λέω ότι δεν εμπλέκεται το νιτρικό αμμώνιο σε αυτό, μπορεί και να εμπλέκεται, όμως φαίνεται ότι υπήρχαν και άλλα υλικά, εξηγεί ο Μέι.

Η ποσότητα των εκρηκτικών και το ωστικό κύμα που προκλήθηκε από την έκρηξη είναι, όπως λέει ο Μέι ανάλογο εκείνων μιας πυρηνικής βόμβας χιλίων τόνων, σε ό,τι αφορά το βάρος της έκρηξης.

Δεν υπήρχαν πυρηνικά στην έκρηξη, από όσο γνωρίζουμε, όμως το ωστικό κύμα που προκλήθηκε, το κρουστικό κύμα που προκλήθηκε, αναλογεί σε μια μικρή πυρηνική βόμβα, τονίζει.

Αμέτρητοι αγνοούμενοι

Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται. Οι πολίτες ρωτούν το τμήμα έκτακτων αναγκών για τα αγαπημένα τους πρόσωπα και είναι δύσκολο να ψάξουμε στη διάρκεια της νύχτας, γιατί δεν έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα, τόνισε ο υπουργός υγείας Χαμάντ Χασάν, μιλώντας στο Reuters το βράδυ της Τρίτης.

Ο οργανισμός Save the Children ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στους αγνοούμενους υπάρχουν και αρκετά παιδιά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Το Ανώτερο Συμβούλιο Άμυνας από χθες συνιστούσε στην κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει για το θέμα εντός της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα ανατεθεί σε επιτροπή ανώτατων αξιωματικών του στρατού να χειριστεί όλα τα ζητήματα ασφαλείας στη λιβανέζικη πρωτεύουσα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ανώτερου Συμβουλίου Άμυνας.

Εξαφανίστηκε μεγάλο κομμάτι στεριάς από την τρομακτική έκρηξη -Δείτε το πριν και το μετά

Η τρομακτική έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βηρυτό του Λιβάνου είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστεί διά παντός ένα κομμάτι στεριάς.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες, η έκρηξη στην αποθήκη με το νιτρικό αμμώνιο ήταν τόσο ισχυρή που κυριολεκτικά εξαφάνισε ένα μεγάλο κομμάτι ξηράς στο οποίο ήταν χτισμένη η αποθήκη.

Εικόνα πριν από την έκρηξη:

Εικόνα μετά την έκρηξη:

Ουσιαστικά, δηλαδή, μαζί με την αποθήκη που εξαϋλώθηκε, εξαφανίστηκε και το κομμάτι στεριάς πάνω στο οποίο ήταν χτισμένη.

 

 

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Δυστυχώς-Ένας Έλληνας νεκρός και δυο τραυματίες απο την έκρηξη στη Βηρυτό

Newsteam 0 Comments

Δυστυχώς οι πληροφορίες που κυκλοφορούν απο το πρωϊ στα δημοσιογραφικά γραφεία για την ύπαρξη νεκρού Έλληνα στη Βηρυτό επιβεβαιώνονται.

 

 

 

 

  • Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, την κακή αυτή είδηση φέρεται να επιβεβαιώνει η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό.

Ανάλογες πληροφορίες έχουν φτάσει και στο Υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχουν διασταυρωθεί.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Συγκλονιστικό απο την έκρηξη στη Βηρυτό. Πατέρας σώζει τον γιό του

Newsteam 0 Comments

Μεγάλη τραγωδία η χθεσινή για τον Λίβανο. Και μέσα σε αυτή γεννιούνται μικρότερες ανθρώπινες ιστορίες πόνου αλλά και αγάπης. Όπως η θυσία του πατέρα για το παιδί του.

 

 

 

 

  • Εικόνες αποκάλυψης καταγράφηκαν χθες στον Λίβανο, με την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, η οποία προήλθε από 2.750 τόνους αποθηκευμένου νιτρικού αμμωνίου και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 78 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων (πάνω από 4.000 κατά την τελευταία καταγραφή).

 

 

 

Μετά την έκρηξη ο άνδρας έχει στην αγκαλιά του το παιδί, την ώρα που σείεται το σπίτι. Ο πατέρας μπαίνει μαζί με τον γιο του κάτω από το τραπέζι για να προστατευτούν.

 

 

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Έκρηξη στη Βηρυτό – Δέκα νεκροί 100 τραυματίες

Newsteam 0 Comments

Σκηνές θρίλερ εξελίσσονται στη Βηρυτό μετά την έκρηξη που συνέβη πριν από λίγες ώρες. Πρώτο το Spoilers σας ενημέρωσε για την έκρηξη με βίντεο από τη στιγμή του απόλυτου πανικού. Όπως σας ενημερώσαμε η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που θραύσματα εκτοξεύτηκαν σε ακτίνα 20 χλμ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί από την πολύ ισχυρή έκρηξη, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας του Λιβάνου. Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya έκανε λόγο για έξι νεκρούς. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ελικόπτερα που βοηθούν στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη. Ο κυβερνήτης της Βηρυτού χαρακτήρισε την έκρηξη εθνική καταστροφή, παρόμοια με τη Χιροσίμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που ο ήχος της ταξίδεψε μέχρι την Κύπρο… Είδα μια πύρινη σφαίρα και καπνό να υψώνεται πάνω από τη Βηρυτό. Οι άνθρωποι ούρλιαζαν και έτρεχαν, αιμόφυρτοι. Μπαλκόνια έπεσαν από τα κτίρια. Τα τζάμια στα πολυώροφα κτίρια έσπασαν και έπεσαν στον δρόμο, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen έκανε λόγο για εκατοντάδες τραυματίες ενώ το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι υπάρχει πολύ υψηλός αριθμός τραυματιών και εκτεταμένες υλικές ζημιές. Το λιμάνι έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας, που επιτρέπουν να περάσουν μόνο τα μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Στους δημοσιογράφους έχει απαγορευτεί η πρόσβαση όπως αναφέρει το ethnos.

 

 

Δείτε τα βίντεο που εξασφάλισε πρώτο το Nassosblog.gr

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Έκτακτο: Ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού!

Newsteam 0 Comments

Μεγάλη έκρηξη συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό και μια τεράστια στήλη καπνού φάνηκε να ανεβαίνει πάνω από την πόλη, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων του Reuters και τοπικών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων πολιτών, η έκρηξη συνέβη στην περιοχή του λιμανιού όπου υπάρχουν αποθήκες.

Η έκρηξη συντάραξε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, θρυμματίζοντας παράθυρα και πόρτες και τραυματίζοντας ανθρώπους.

Η ισχυρή έκρηξη στην Βηρυτό έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της πόλης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το sigmalive, η έκρηξη ακούστηκε μέχρι και την Κύπρο και προκάλεσε αναστάτωση.

Σύμφωνα με ΜΜΕ Μέσης Ανατολής, η έκρηξη προκάλεσε ωστικό κύμα προκαλώντας φθορές σε κτιριακές εγκαταστάσεις και τον πανικό των κατοίκων.

Δείτε τα βίντεο :

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Έκρηξη στη ναυτιλιακή Δαλακούρα-Εκβιαστές βλέπει η ασφάλεια

Newsteam 0 Comments

Η εταιρεία έχει γίνει στόχος αγνώστων δραστών άλλες δύο φορές αυτή τη χρονιά. Συγκεκριμένα, στις 17-1-2020 είχε προκαλέσει φθορές στην εταιρεία η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 27-1-2020 ένας άλλος εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από το πατρικό σπίτι του ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρείας .

 

 

 

 

  • Ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Γ. Δαλάκουρας που  έχει εκλεγεί Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την περίοδο 1974 έως 1981 και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την περίοδο 1980 έως 1981. Στο παρελθόν, ο Γ. Δαλακούρας διετέλεσε Πρόεδρος του Marine Club Πειραιώς, Πρόεδρος της Τράπεζας ETEBA και Αντιπρόεδρος της ελληνικής επιτροπής του Bureau Veritas και διοικητής του Άγιου όρους.

Ο Γ. Δαλάκουρας είναι παντρεμένος με την Ελένη Καρακατσάνη και έχουν τέσσερα παιδιά. Η Ελένη Καρακατσάνης είναι επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας και διατειρεί ξενοδοχειακή μονάδα στην Λήμνο.  Η κόρη τους Δρ. Κατερίνα Νταλακούρα, είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στο London School of Economics and Political Science, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και οι τρεις γιοι τους Δημήτρης, Βασίλης και Μιχάλης Δαλακούρας ασχολούνται με την Ναυτιλία.Ειδικότερα Ο Βασίλης και ο Μιχάλης είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής προσωπικού αντίστοιχα στην πατρική εταιρεία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 από αστυνομικές πηγές είναι ξεκάθαρο ότι πίσω από τις εκρήξεις βρίσκονται άνθρωποι του υποκόσμου που λειτουργούν είτε αυτόνομα με σκοπό τον εκβιασμό είτε κατά εντολή άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Η σιωπή όμως των μελών της οικογένειας προς τις αρχές δεν βοηθάει την ανακάλυψη των βομβιστών που σε όλες τις περιπτώσεις θεωρείτε ότι ήταν η ίδιοι.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Πειραιάς, ζωντανά:Οι πρώτες εικόνες απο την βομβαρδισμένη ναυτιλιακή εταιρεία

Newsteam 0 Comments

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα μπροστά στην είσοδο ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά και μάλιστα χωρις καμία προειδοποίηση. 

 

 

 

  • Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που κομμάτια από τη βόμβα βρέθηκαν 5 με 6 μέτρα απέναντι από την εταιρεία. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

 

Δείτε τις πρώτες εικόνες απο το news

 

 

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Έκρηξη σε ναυτιλιακή εταιρεία στον Πειραιά. Στο σημείο άντρες της ΕΥΠ

Newsteam 0 Comments

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στην είσοδο ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά. Όπως μετέδωσε η πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα, γύρω στις 3.50, στην είσοδο της εταιρείας επί της Λεωφόρου Παπαναστασίου στον Πειραιά.

 

  • Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο έχει φθάσει και η Κρατική Ασφάλεια για να διεξάγει έρευνες.

 

 

Προς το παρόν και εξαιτίας του συμβάντος έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Βασιλέως Παύλου, από το ύψος της οδού Καραγεώργη Σερβίας

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Νέα έκρηξη σε ΑΤΜ στην Πυλαία – Οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα

Newsteam 0 Comments

Νέα έκρηξη σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) προκάλεσαν άγνωστοι στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά σε ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο σε υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στην Πυλαία.

Οι δράστες φαίνεται να παραβίασαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα την είσοδο του σούπερ μάρκετ και τοποθετώντας εκρηκτικό μηχανισμό ανατίναξαν το ΑΤΜ, από το οποίο αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό, προτού διαφύγουν.

Είχε προηγηθεί, χθες τα ξημερώματα, ανάλογο χτύπημα σε ΑΤΜ στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου. Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα. Από την αστυνομία διεξάγονται έρευνες.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό λόγω τροχαίου στην Αχαρνών

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έσπασαν την πόρτα και ανατίναξαν το χρηματοκιβώτιο

Newsteam 0 Comments

Tα ξημερώματα της Παρασκευής (22/5), στο Μαντούδι Ευβοίας άγνωστοι ανατίναξαν χρηματοκιβώτιο σε τράπεζα. Το συμβάν σημειώθηκε στις 4:30’ το πρωί σε τράπεζα στην πλατεία της περιοχής.

Οι δράστες έσπασαν την πόρτα της τράπεζας με βαριά και έβαλαν ως στόχο κατευθείαν το χρηματοκιβώτιο, αδιαφορώντας για το ΑΤΜ που υπάρχει στην είσοδό του. Ανατίναξαν την προστατευτική θήρα και αφαίρεσαν όσα χρήματα βρήκαν μέσα σε αυτό. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για λεία 200.000 ευρώ, περίπου.

Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ ο χώρος πίσω τους θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.

Πηγή: lamiareport.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έκρηξη σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Ένας τραυματίας

Newsteam 0 Comments

Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι στις αρχές ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε διαμέρισμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το συμβάν σημειώθηκε επί της οδού Ολύμπου λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι και από το δυνατό κρότο βγήκε όλη η γειτονιά στο δρόμο. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι απέκλεισαν το στενό, η άμεση δράση άλλα και δυνάμεις Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του GRTimes.gr, το αντικείμενο που εξερράγη στο διαμέρισμα τρίτου ορόφου ήταν πιθανότατα φιάλη αερίου ή γκαζάκι.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, από το συμβάν τραυματίστηκε ελαφρά ένας άνδρας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται, ότι δίπλα στην πολυκατοικία βρίσκεται σούπερ μάρκετ καθώς και άλλα καταστήματα, από τα οποία τη στιγμή της έκρηξης, οι πελάτες βγήκαν από αυτά αναστατωμένοι. Δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο.

Πηγή: GRTimes.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δράστες ανατίναξαν ΑΤΜ στη Νέα Σμύρνη

Newsteam 0 Comments

Δράστες προκάλεσαν έκρηξη τα ξημερώματα της Παρασκευής σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων που ήταν εγκαταστημένο σε πρόσοψη τράπεζας στην Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη.

Η ενέργεια σημειώθηκε στις 03:45 τα ξημερώματα της Παρασκευής και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν κασετίνα με χρήματα.

Από την έκρηξη καταστράφηκε το ΑΤΜ και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη της τράπεζας.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ακούστηκαν εκρήξεις- Τι λέει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας

Newsteam 0 Comments

Σαντορίνη: Οι εκρήξεις που ακούστηκαν νωρίτερα το απόγευμα (19/03) σχετίζονται με μια σεισμική δόνηση, η οποία ήταν σχετικά ασθενής και είχε ένταση μόλις 2,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ωστόσο, έγινε ιδαιίτερα αισθητή στους κατοίκους του νησιού εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους που υπολογίζεται στα 5χλμ.

Όπως ανέφερε ο σεισμολόγος Γεράσιμους Χουλιάρας με ανάρτησή του δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί αν η δόνηση ήταν ανθρωπογενής

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: Υπάρχουν σκέψεις που ανέφερε ο συνάδελφος Κώστας Παπαζάχος για ανθρωπογενή αίτια της δόνησης που κατεγράφη στην Σαντορίνη. Πχ έκρηξη στο λατομείο στον Πύργο. Αλλά η δόνηση έχει καταγράφει σε σταθμό απέναντι στην Θηρασιά και στην Νέα Καμμένη και εάν είναι έκρηξη από άνθρωπο είναι μεγάλη και θα διαπιστωθεί και επιστημονικά σε λίγο.

Υπάρχουν σκέψεις που ανέφερε ο συνάδελφος Κώστας Παπαζάχος για ανθρωπογενή αίτια της δόνησης που κατεγράφη στην…

Δημοσιεύτηκε από Gerasimos Chouliaras στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020

Πηγή: news2u.gr

Διάβασε το »