Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ - Spoiler

Βορίδης: Τηλεδιάσκεψη για την στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας

Newsteam 0 Comments

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της συνεχούς και στενής παρακολούθησης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην ελληνική κτηνοτροφία, πραγματοποίησε την Τρίτη 12 Μαΐου τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των αιγοπροβατοτρόφων της πατρίδας μας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης υπήρξε ενδελεχής αναφορά στα προβλήματα που έχουν ενσκήψει στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας και πώς αυτά επηρέασαν την κατανάλωση του αιγοπρόβειου κρέατος και συζητήθηκε η εν γένει εμπορική διάσταση των επιπτώσεων τόσο σε ζώντα ζώα όσο και σε σφάγια.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του κλάδου ανέπτυξαν και υποστήριξαν τις θέσεις τους σχετικά με την αναγκαιότητα στήριξης της αιγοπροβατοτροφίας, τις οποίες ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη στον τρόπο λήψης της τελικής απόφασης, η οποία θα ληφθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο κ. Βορίδης έκανε σαφές ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση και έγκριση οποιουδήποτε αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αυτό να σχετίζεται τεκμηριωμένα με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιώργος Στρατάκος, εκπρόσωποι της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

Πηγή: e-ea.gr

 

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Μεσσηνία: Ξεκινά σήμερα η διανομή τροφίμων στους 15.000 δικαιούχους

Newsteam 0 Comments

Μεσσηνία: Ξεκινά σήμερα η διανομή τροφίμων στους 15.000 δικαιούχου. Ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) και θα ολοκληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή.

 

Συνολικά στη Μεσσηνία πάνω από 6.300 νοικοκυριά (οικογένειες) έχουν ενταχθεί αυτή τη φορά στο επισιτιστικό πρόγραμμα, ενώ σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου τα νοικοκυριά είναι 18.000.

Λόγω δε των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, η διανομή θα γίνει κατ’ οίκον, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε σημεία διανομής, ενώ αυτός ο τρόπος θα συνεχισθεί και στις μελλοντικές διανομές.

Οι δικαιούχοι

Τα είδη που θα παίρνουν από σήμερα οι δικαιούχοι είναι: αλάτι, αλεύρι αρτοσκευάσματα, μοσχάρι, γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, κοτόπουλο, κρεμμύδια, πατάτες, πορτοκάλια, ρύζι, τοματοχυμός, ντομάτες, τυρί φέτα, φακές, φασόλια, χοιρινό και ψωμί του τοστ.

Προγραμματισμός
Το έργο έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εκτός της βασικής υλικής συνδρομής, περιλαμβάνει συνοδευτικά μέτρα ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων.

Για τις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας, Αργολίδας και Λακωνίας θα διατεθούν συνολικά για την υλοποίηση του προγράμματος περίπου 4.000.000 ευρώ σε τέσσερις φάσεις. Η δε εφαρμογή του ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Για τη διευθέτηση των λεπτομερειών υλοποίησης του προγράμματος, την Παρασκευή στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό το συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και με τη συμμετοχή στελεχών της αρμόδιας για το πρόγραμμα Διεύθυνσης Υγείας Μεσσηνίας και εκπροσώπου του αναδόχου.

Πότε θα γίνει η διανομή

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει διανομή των τροφίμων στους ωφελουμένους του Δήμου Καλαμάτας σήμερα Μεγάλη Τρίτη, αύριο Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη. Αύριο θα εξυπηρετηθούν οι ωφελούμενοι των Δήμων Τριφυλίας, Οιχαλίας και Μεσσήνης. Τη Μεγάλη Πέμπτη οι δικαιούχοι των Δήμου Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας και η πόλη της Μεσσήνης, ενώ για το Δήμο Δυτικής Μάνης η διανομή θα γίνει τη Μεγάλη Παρασκευή.

Η ενημέρωση των δικαιούχων έχει γίνει κυρίως με ειδοποίηση στα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ θα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα διανομής. Για να παραλάβουν τα τρόφιμα θα πρέπει να έχουν μαζί τους, την αστυνομική τους ταυτότητα και το ΑΜΚΑ.

Εκτός της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διανομή, θα υπάρξει συνεργασία και με τις κοινωνικές δομές των Δήμων και το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι.

Όσοι δικαιούχοι έχουν αλλάξει τηλέφωνο ή διεύθυνση και δεν έχουν ενημερωθεί, μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο όπου διαμένουν.

Διάβασε το »