Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΚΠΑ - Spoiler

Καθηγητής προς δυσλεκτικό φοιτητή: Πήδα από κάνα μπαλκόνι

Newsteam 0 Comments

Όπως καταγγέλλει ο Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού Αθήνας, σειρά καθηγητών του τμήματος απευθύνονται με απαράδεκτο τρόπο προς τους φοιτητές του τμήματος (χυδαίο, ρατσιστικό, απαξιωτικό κτλ.), ενώ άλλοι αρνούνται να παρέχουν απαλλακτικές εργασίες για τους φοιτητές που δεν μπορούν να εξεταστούν δια ζώσης στην εξεταστική, όπως αποφάσισε το τμήμα έπειτα από πίεση του Συλλόγου.

Παρά την απόφαση αυτή όμως, να πραγματοποιηθεί η εξεταστική δια ζώσης, αρκετοί καθηγητές, όταν φοιτητές ζήτησαν να εξετασθούν με την εναλλακτική μορφή εξεταστικής, ξεπερνώντας τις αρμοδιότητές τους κι αυθαιρετώντας, απαίτησαν συγκεκριμένα έγγραφα που να πιστοποιούν ότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Κάτι τέτοιο έρχεται ενάντια όχι μόνο στις ίδιες τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του πανεπιστημίου, της συγκλήτου και του τμήματος αλλά παραβιάζουν φανερά τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών… Αντίστοιχα, ενώ γνωρίζουν πως πολλοί φοιτητές ή οι οικογένειές τους έχουν μείνει άνεργοι, τους υποχρεώνουν είτε να μετακινηθούν από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους για να συμμετέχουν στις εξετάσεις (αντίστοιχα το ίδιο και για τους φοιτητές του εξωτερικού), είτε να εξεταστούν μέσα από διάφορες πλατφόρμες, αδιαφορώντας για τις απαλλακτικές εργασίες που ορίστηκαν ως εναλλακτικός τρόπος εξέτασης, σημειώνει ο Σύλλογος.

Παρακάτω, αναφέρει: Ακόμα, τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα τα φαινόμενα καθηγητικής αυθαιρεσίας που έχουν προκύψει, έχουν βγει στην επιφάνεια απαράδεκτα περιστατικά και συμπεριφορές απέναντι σε φοιτητές του τμήματος. Πολλοί συμφοιτητές/συμφοιτήτριες δέχθηκαν χυδαία, ρατσιστικά και προσβλητικά σχόλια τα οποία ούτε είναι, ούτε θα έπρεπε να είναι αποδεκτά τόσο από το σύνολο των φοιτητών όσο κι από το σύνολο των καθηγητών. Συγκεκριμένα οι καθηγητές Λελίδης, Ανδρουλιδάκης και Βελλίδης αναφερόμενοι σε συγκεκριμένο συμφοιτητή μας με μαθησιακές δυσκολίες έχουν αναφερθεί με εκφράσεις του στυλ:

  • τρέξε σαν χαζοχαρούμενο να ειδοποιήσεις και τους άλλους ότι έρχομαι, που ήρθες και στο γραφείο μου να δεις αν είμαι εκεί (Ανδρουλιδάκης μετά από αργοπορία του σε μάθημα).

  • όσοι δίνουν με προφορική εξέταση (λόγω δυσλεξίας) είναι ευνοημένοι απέναντι στους άλλους και θα έπρεπε να συμβιβαστούν με ένα ΕΠΑΛ ή ΤΕΙ και να μην τρώνε θέσεις από άλλους φοιτητές (Λελίδης).

  • Άμα δεν μπορείς να διαχειριστείς το άγχος που σου προκαλεί η μιάμιση ώρα εξέτασης, πήδα από κανά μπαλκόνι να ηρεμήσεις κι εσύ κι εμείς (Βελλίδης).

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Κατασκευή προστατευτικών προσωπίδων μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης από το ΕΚΠΑ

Newsteam 0 Comments

Ομάδες ερευνητών από διάφορα Τμήματα και Εργαστήρια του ΕΚΠΑ συντόνισαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους με αρχικό στόχο την κατασκευή προστατευτικών προσωπίδων (Face Shields) μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης (3-D printing).

Οι προσωπίδες αυτές έχουν δοκιμαστεί από γιατρούς και προσωπικό Πανεπιστημιακών Κλινικών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, και χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματικό μέσο και πάντοτε επικουρικά των βασικών απαραίτητων μέσων προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται, όπως ειδικές μάσκες, γάντια κ.α.

Ο εκτιμώμενος αριθμός προστατευτικών προσωπίδων που δύναται η ομάδα να κατασκευάσει, είναι 50 τεμάχια την ημέρα. Με την υποστήριξη των Πρυτανικών Αρχών, του προσωπικού του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Χημείας και της Εταιρείας Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του ΕΚΠΑ, αναμένεται να κατασκευαστούν και να διανεμηθούν δωρεάν περίπου 2.000 προσωπίδες μέχρι το τέλος Μαΐου. Η πρώτη διανομή αρχίζει σήμερα.

Επίσης, μέλη της ομάδας 3-D Printing του ΕΚΠΑ δραστηριοποιούνται παράλληλα στον σχεδιασμό και την κατασκευή αναπνευστήρα για φορητή και σταθερή χρήση σε ΜΕΘ, προσαρμογέων φίλτρου και συστήματος αέρα, προσαρμογέων fullface μάσκας θαλάσσης σε φίλτρο, μασκών άκαμπτου σκελετού (hard body mouth-nose masks), κ.α.

Στην εθελοντική αυτή δράση συμμετέχουν έως σήμερα 10 ομάδες αποτελούμενες από μέλη ΔΕΠ, ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες και φοιτητές. Συνολικά αξιοποιούνται 25 τρισδιάστατοι εκτυπωτές (Stereolithography, Fused Deposition Modeling).

Πηγή: amna.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »