Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - Spoiler

Εκπαιδευτικοί: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο σήμερα στις 12 στη Βουλή

Newsteam 0 Comments

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καλούν και σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 12μ., σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, είναι προγραμματισμένη η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η αντιπολίτευση για το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο Κεραμέως.

Συνεχίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. της ΔΟΕ αποφασίζει για αύριο Πέμπτη 11/6/2020 3ωρη στάση εργασίας (τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του απογευματινού) και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή. Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να πραγματοποιήσουν αντίστοιχα παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ τονίζει: Καλούμε όλες και όλους τις ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ να πάρουν μέρος στην αυριανή κινητοποίηση. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη 11/6 (από 11.00 έως 14.00).

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Μεγάλη κινητοποίηση με ένα μεγάλοΟΧΙστο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Newsteam 0 Comments

Με κεντρικό σύνθημα να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, πραγματοποιήθηκε το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει για σήμερα, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Σημειώνεται ότι συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και για αύριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου της Νίκης Κεραμέως, στις 19:00 στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία αλλά και συναυλία διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Σήμερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Αιτήματα η απόσυρση του νομοσχεδίου που επισύρει της σφοδρή κριτική τους στο σύνολο αλλά, η μη εφαρμογή της τροπολογίας για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία, η αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και η λήψη υγειονομικών μέτρων στα σχολεία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, η ΟΙΕΛΕ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, το ΠΑΜΕ, μαθητές, φοιτητές και δεκάδες σωματεία.

Αντίστοιχες πορείες έγιναν και σε άλλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου, όπου νωρίτερα οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ κρατούσαν πικέτες που σχημάτιζαν την φράση δεν θα περάσει, αναφορικά με το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Η πορεία κατέληξε στο ΥΜΑΘ. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο στις 7 το αΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑπόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.

 

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Σήμερα στις 7 μ.μ. το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Newsteam 0 Comments

Σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν οι πανελλαδικές ομοσπονδίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καθώς και εκπαιδευτικοί φορείς και σωματεία. H προσυγκέντρωση θα γίνει στις 19.00 στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Οι εκπαιδευτικοί καταλογίζουν έλλειψη διάθεσης διαλόγου από την πλευρά του υπουργείου, με το νομοσχέδιο να τίθεται σε δημόσια διαβούλευση εν μέσω πανδημίας και αυστηρών περιορισμών. Επιπλέον, εκτιμούν πως οι διατάξεις και το πνεύμα του νομοσχεδίου επιφέρουν πλήγμα στον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο με τίτλο Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις προβλέπει:

 • Επαναφορά της διαγωγής στους τίτλους σπουδών. Επαναφορά των αποβολών 3, 4 και 5ημερών.
 • Εισάγονται νέα προγράμματα σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
 • Στο Νηπιαγωγείο εισάγεται πιλοτικά το μάθημα των Αγγλικών μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων, η Πληροφορική και η Φυσική Αγωγή.
 • Στο Δημοτικό, αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των Αγγλικών στις μικρότερες τάξεις και εισάγονται πιλοτικά νέες θεματικές.
 • Στο Γυμνάσιο, αυξάνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα από 4 που είναι σήμερα σε 7, ενώ για την προαγωγή από τη μια τάξη στην άλλη θα απαιτείται ο βαθμός 10 σε κάθε μάθημα ή 13 στο μέσο όρο μέχρι 4 μαθήματα κάτω από τη βάση. Οι επαναληπτικές εξετάσεις θα διεξάγονται μόνο τον Σεπτέμβριο.
 • Στο Λύκειο, επανέρχεται η Τράπεζα Θεμάτων από την επόμενη σχολική χρονιά. Αυξάνεται ο μέσος όρος προαγωγής/απόλυσης από 9,5 σε 10. Οι επαναληπτικές εξετάσεις για τη Γ΄ Λυκείου θα γίνονται Ιούνιο, ενώ στις υπόλοιπες τάξεις τον Σεπτέμβριο.
 • Αυξάνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα στη Β’ και τη Γ΄ Λυκείου, εκτός από την Α’ Λυκείου που παραμένουν 8. Στη Β΄ Λυκείου οι μαθητές θα εξετάζονται σε 7 μαθήματα (από 6) και στη Γ’ Λυκείου σε πέντε από τέσσερα που είναι σήμερα. Το επόμενο διάστημα επανέρχονται με υπουργικές αποφάσεις οι συντελεστές βαρύτητας στις πανελλαδικές.
 • Μειώνονται σε τρεις από τέσσερις οι ομάδες προσανατολισμού: α) Ανθρωπιστικές Επιστήμες, β) Θετικές Σπουδές και Σπουδές Υγείας και γ) Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής.
 • Στη θεωρητική κατεύθυνση η Κοινωνιολογία αντικαθίσταται από τα Λατινικά (2021-2022)
 • Καθιερώνεται το κόντρα μάθημα. Οι μαθητές της Θεωρητικής πρέπει να κάνουν και Μαθηματικά και οι μαθητές της Θετικής να κάνουν και Ιστορία. Το μάθημα θα εξετάζεται ενδοσχολικά και δεν θα είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα.
 • Αλλάζει το καθεστώς των μετεγγραφών. Καθιερώνεται βάση ακαδημαϊκού κριτηρίου και δεν θα εισέρχονται σε τμήματα αιτούντες μετεγγραφών που έχουν γράψει λιγότερα από 2.750 μόρια από τη βάση εισαγωγής του κάθε τμήματος. Θα προβλέπεται και δεύτερος κύκλος μετεγγραφών σε τμήματα του ίδιου πεδίου χωρίς τον παραπάνω περιορισμό. Θεσπίζονται νέα κριτήρια, όπου για παράδειγμα θα εξετάζεται ο μ.ο. των εισοδημάτων τριετίας.
 • Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο 2021, αλλά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και σταδιακά η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
 • Για τους αναπληρωτές προβλέπεται διπλή μοριοδότηση στα δυσπρόσιτα και ποινές διετούς/τριετούς αποκλεισμού σε όσους δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.
 • Στα ΑΕΙ αλλάζει το καθεστώς διοίκησης. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ενιαίο ψηφοδέλτιο στις πρυτανικές εκλογές και ηλεκτρονική ψηφοφορία. Δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου οι φοιτητές. Προβλέπεται επίσης η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών, θερινών προγραμμάτων και κοινών προγραμμάτων σπουδών ελληνικών – αλλοδαπών ΑΕΙ.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Μαζικό το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Newsteam 0 Comments

Αψήφησαν καθηγητές, δάσκαλοι, φοιτητές και μαθητές την κακοκαιρία και διατράνωσαν για άλλη μία φορά, το απόγευμα της Τρίτης, τη ρητή τους εναντίωση στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο αλλά και στη χρήση καμερών στις σχολικές αίθουσες.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα.

Είναι το τρίτο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, να καταργηθεί η τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων, να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »