Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - Spoiler

Μεγάλη αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές του Σωματείου Ηθοποιών-Τα αποτελέσματα

Newsteam 0 Comments

Οι εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ολοκληρώθηκαν, με μεγάλη αύξηση της συμμετοχής.

1490 ηθοποιοί (από 539) συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, που έλαβε χώρα από το Σάββατο 20 Ιουνίου έως την Πέμπτη 25 Ιουνίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο και Χανιά.

Η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών-ΔΕΗ (ανένταχτοι, ΚΚΕ-ΠΑΜΕ) βγήκε ξανά πρώτη με 493 ψήφους, σημειώνοντας άνοδο σε ψήφους (101) και εκλέγοντας 6 (από 13) στο νέο 17μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Αγωνιστική Ενότητα Ανεξάρτητων Ηθοποιών (ένα συστημικό ψηφοδέλτιο με συμμετοχές από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το υπόλοιπο καθεστωτικό πολιτικό φάσμα) έλαβε 435 ψήφους και 5 έδρες, ενώ η παράταξη Από Κοινού (support art workers) 5 έδρες και 393 ψήφους.

H νεοϊδρυθείσα Συνέλευση Αγωνιζομένων Ηθοποιών (συμμετέχουν ανένταχτοι, δυνάμεις του ΝΑΡ και του ΕΕΚ) έλαβε 79 ψήφους και μία έδρα. Η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών (ανένταχτοι και ΣΕΚ) έλαβε 70 ψήφους.

Η αύξηση της συμμετοχής ήταν εντυπωσιακή, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται η συγκρότηση του προεδρείου. Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2018 είχαν σημειωθεί τα πιο κάτω αποτελέσματα:

Ψήφισαν 539 (450), έγκυρα 531, 15 λευκά και 8 άκυρα. Η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών είχε πάρει 392 ψήφους, η Εκκίνηση Ηθοποιών 79 ψήφους, η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών 36 ψήφους και η ΣΕΗ – Ανεξάρτητος 9 ψήφους.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »