Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΚΛΕΙΣΕ - Spoiler

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έκλεισε η διαδρομή στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Newsteam 0 Comments

Σε ένα ακόμα μέτρο προχώρησε η κυβέρνηση καθώς για την αποφυγή συνωστισμού αποφασίστηκε να κλείσει ο βόρειος λιμενοβραχιόνας του λιμένα Ηρακλείου ή όπως είναι ευρέως γνωστό η οδός by pass.

Σύμφωνα με την απόφαση, η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από σήμερα στις 12 το μεσημέρι μέχρι νεοτέρας και δεν επιτρέπεται η είσοδος και η μετακίνηση πολιτών. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Creta Post, από την απαγόρευση εξαιρούνται οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι.

Δείτε αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου:

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι με την υπ’ αριθ. 15/2020/12-4-2020  Απόφαση απαγορεύτηκε η είσοδος και μετακίνηση πολιτών στο Βόρειο Λιμενοβραχίονα λιμένα Ηρκλείου.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από 12/4/2020 και ώρα 12:00 και θα διαρκέσει όσο χρονικό διάστημα επιβάλλονται μέτρα προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμένα εφόσον η μετακίνησή τους πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και εφόσον δεν θίγονται τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Αποφάσεις αναφορικά με τη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Επισημαίνεται ότι οι παραβάτες της προαναφερθείσας απόφασης, ανεξάρτητα των συντρεχουσών ποινικών και αστικών ευθυνών κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του ν.δ. 187/73 (Α’ 261), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Καθημερινές απολυμάνσεις στις υπηρεσίες και τα οχήματα του Δήμου Χανίων
Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19) και για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, οι απολυμάνσεις όλων των χώρων στους οποίους στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου καθώς και όλων των οχημάτων καθαριότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι απολυμάνσεις αφορούν εφαρμογές μικροβιακού φορτίου, ενώ έχει καθιερωθεί η απολύμανση των οχημάτων καθαριότητας 3 φορές την εβδομάδα.

Οι απολυμάνσεις εκτελούνται από εξειδικευμένο συνεργείο και υπό την εποπτεία υγιειονολόγου, που έχει την ευθύνη του σχεδιασμού των εφαρμογών αλλά και της τήρησης των αυστηρών πρωτοκόλλων εξυγίανσης που ακολουθούνται στην απολύμανση εσωτερικών χώρων.

Έως τώρα πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις στα ΚΕΠ Δικαστηρίων, Ακρωτηρίου, Μουρνιών, Νέας Κυδωνίας και Σούδας, στο Δημοτικό Πάρκινγκ ΚΥΔΩΝ, στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου Ακρωτηρίου, στα γραφεία του Μεγάρου Πάνθεον, στα γραφεία επί της οδού Γρηγορίου Ε΄, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Δημαρχείο Χανίων.

Βάσει προγραμματισμού, αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου, η απολύμανση των χώρων: της Δημοτικής Πινακοθήκης, του ΚΕΠ και των γραφείων Βαμβακόπουλου, του Δημοτικού Γηροκομείου, της Πολεοδομίας, της Δομής Αστέγων, της Δομή Γυναικών, του Κλειστού Γυμναστηρίου Κλαδισού, του Δημοτικού Αμαξοστασίου, των συνεργείων στην Πελεκαπίνα ενώ θα επαναληφθούν και οι απολυμάνσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση αυτής της νέας πραγματικότητας. Έχουμε επικεντρωθεί στην εφαρμογή μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας με κάθε μέσο που διαθέτουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Με καθημερινές απολυμάνσεις στο εσωτερικό των δημοτικών κτιρίων και καθαρισμούς περιοχών, δρόμων, δημόσιων χώρων, παρεμβαίνουμε όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο, τονίζει ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Επικουρικά στις απολυμάνσεις των υπηρεσιών και των οχημάτων, ο Δήμος Χανίων προχωρά στον καθαρισμό και στην απολύμανση περιοχών του Δήμου και έως ότου καλυφθούν όλες αυτές, με καθημερινές παρεμβάσεις σε δρόμους, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμος Χανίων είναι έτοιμος να προχωρήσει στην απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων και των αθλητικών χώρων με την λήξη των περιοριστικών μέτρων και πριν την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο.

Πηγή: iefimerida.gr

Διάβασε το »