Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ - Spoiler

Εκκλησία της Κρήτης: Αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και σεβασμό προς κάθε ανθρώπινο πρόσωπο

Newsteam 0 Comments

Με αφορμή τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών στο Νησί, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, καλεί σε αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και σεβασμό προς κάθε ανθρώπινο πρόσωπο. Παράλληλα, στο ανακοινωθέν γίνεται ειδική αναφορά στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία αλλά και η απόφαση για τοποθέτηση Ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά: 

Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, συνῆλθε, τήν Τρίτη, 9 Ἰουνίου 2020, σέ Συνοδική Συνεδρία καί συζήτησε τά θέματα τῆς Ἡμερήσιας Διάταξης, γιά τήν ἀντιμετώπιση ζητημάτων τῆς Ἐκκλησίας.

Ἡ Ἱερά Σύνοδος, ὥρισε Συνοδική Ἐπιτροπή, γιά τόν προγραμματισμό καί τή διοργάνωση Ἐπετειακῶν Ἐκδηλώσεων στό Ἡράκλειο, ἐντός τοῦ ἔτους 2021, μέ ἀφορμή τή συμπλήρωση διακοσίων ἐτῶν ἀπό τήν Ἐθνική Παλιγγενεσία καί τήν ἵδρυση τοῦ Ἑλληνικοῦ Κράτους.

Ἡ Ἱερά Σύνοδος, ὁμόφωνα ἀποφάσισε τή φιλοτέχνηση καί τήν τοποθέτηση στό Ἡράκλειο, Ἀνδριάντα τοῦ Κωνσταντίνου τοῦ Παλαιολόγου, τοῦ τελευταίου Αὐτοκράτορα στήν Κωνσταντινούπολη τῆς Ἀνατολικῆς Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας.

Ἡ Τοπική Ἐκκλησία παρακολουθεῖ μέ ποιμαντική ἀγωνία καί ἔντονο προβληματισμό τά συνεχιζόμενα περιστατικά παραβατικῶν συμπεριφορῶν (ὅπλα, βία, ναρκωτικές οὐσίες κ.λ.π.) καί καλεῖ ὅλους σέ αὐτοσυγκράτηση, ψυχραιμία καί σεβασμό πρός κάθε ἀνθρώπινο πρόσωπο.

Τέλος, ἡ Ἱερά Σύνοδος εὔχεται καλή ἐπιτυχία στούς διαγωνιζόμενους στίς Πανελλαδικές ἐξετάσεις καί καλή πρόοδο στούς σκοπούς καί τούς εὐγενεῖς στόχους τους.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στις 8-6-2020 ο εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στο νησάκι Αγίας Μαρίνας, Θοδωρού

Newsteam 0 Comments

Τη Δευτέρα 08/06 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος εορτασμός της Εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων στο νησάκι της Αγίας Μαρίνας, Θοδωρού, το οποίο και θα είναι προσβάσιμο σε όλους.

Τα καραβάκια θα αναχωρούν από τις 7.30 το πρωί (το πρώτο καραβάκι) μέχρι τις 13.30 (το τελευταίο) από την προβλήτα της Αγίας Μαρίνας. Η είσοδος στα καραβάκια για την αναχώρηση αλλά και κατά την επιστροφή πρέπει να συμφωνεί με όλους τους κανόνες υγιεινής, συνεπώς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών.

Η χωρητικότητα θα είναι στα 2/3, ενώ η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται ως εξής:

  • Ενήλικες; 7.00 ευρώ

  • Παιδιά : 5.00 ευρώ

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας Τα Θοδωρού θα προσφέρει δωρεάν στους επισκέπτες κεράσματα και νερό.

Διοργάνωση:

Οι φορείς της Αγίας Μαρίνας, Ενορία Αγίας Μαρίνας, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας Τα Θοδωρού, ΛΗΤΩ, ΑΠΣ Γρανίτης, Α.Ο.Α.Μ, Τοπικό Συμβούλιο Αγίας Μαρίνας

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Διαδικτυακή Ημερίδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης για την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

Newsteam 0 Comments

Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή Ημερίδα (Webinar), την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 και κατά τις ώρες 18:00 – 21:00

Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, αποτελεί σημαντικό ιστορικό γεγονός, όχι μόνο για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τους πιστούς της, αλλά και σε παγκόσμιο θρησκευτικό και κοινωνικό επίπεδο. Η Σύνοδος προώθησε την ενότητα και την κοινωνία μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών, αντιμετώπισε χρονίζοντα ποιμαντικά ζητήματα και απάντησε σε προκλήσεις, οι οποίες αφορούν ολόκληρο τον σύγχρονο κόσμο. Οι Αποφάσεις της Συνόδου αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Σε ό,τι αφορά τον τόπο μας, η Σύνοδος λαμπρύνει την ιστορία της Κρήτης, υπερβαίνοντας σε σημασία κάθε άλλη εκδήλωση ή ιστορικό γεγονός των τελευταίων ετών και όχι μόνο. Για τον λόγο αυτόν εντυπώνουμε στην καρδιά και στη συνείδησή μας, το μέγεθος της ευθύνης που μας αναλογεί, πρωτίστως ως πιστών, κληρικών ή λαϊκών, αλλά και ως ανθρώπων που ζούμε σε αυτόν τον τόπο και νοιαζόμαστε γι’ αυτόν.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή Ημερίδα (Webinar), την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 και κατά τις ώρες 18:00 – 21:00, με θέμα:

Μελετώντας τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου: Προβληματισμοί για την κοινωνική κρίση και την πανδημία του Covid-19

Ομιλητές:

Δρ Γρηγόριος Λαρεντζάκης, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Graz, Η αντιμετώπιση των σύγχρονων ποιμαντικών προβλημάτων, μετά την εμπειρία της πανδημίας του Κορωνοϊού (Covid-19), με βάση τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κρήτης.

π. Ιωάννης Χρυσαυγής, Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου – Θεολόγος, Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, Νέος Κορωνοϊός και Κοινωνική Διδασκαλία της Εκκλησίας: Ένα νέο κείμενο από Θεολόγους του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δρ Στυλιανός Τσομπανίδης, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: Η Εκκλησία δεν ζει για τον εαυτό της: Τα μηνύματα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου ως οδοδείκτες σε περιόδους κρίσεως.

Γεώργιος Στριλιγκάς, Συντονιστής Ε.Ε. Θεολόγων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, Αναφορές για την Παιδεία και τους νέους στα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δρ Γεώργιος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συντονίζει ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ).

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής εφαρμογής τηλεδιάσκεψης. Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, θα παραλάβουν οδηγίες σύνδεσης, αφού πρώτα δηλώσουν τη συμμετοχή τους με τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας, μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, στη φόρμα που θα υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://bit.ly/2ZX0RZ0.

Πηγή: www.oac.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »