Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΚΔΟΣΗ - Spoiler

Τουρκία: Ζητά από την χώρα μας την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών

Newsteam 0 Comments
Το ζήτημα της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών επανέφερε τη τουρκική κυβέρνηση, μέσω της πρεσβείας της στη χώρα μας

Συγκεκριμένα η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα με ανάρτησή της στο Facebook, ανήμερα της τέταρτης επετείου από το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εκδώσει στην Τουρκία τους 8 Τούρκους αξιωματικούς (και άλλους) όπως αναφέρει που κατέφυγαν στην χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είχε κρίνει με απόφασή της ότι οι οκτώ στρατιωτικοί δεν πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία.

Το χρονικό των αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανούαριο του 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έκδοση των οκτώ στρατιωτικών απορρίπτοντας τα αιτήματα των τουρκικών Αρχών για έκδοση.

Η πιθανότητα ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάσεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους, αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου ανέφερε η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ακολούθησε τον Μάρτιο του 2018 νέα ομόφωνη απόφαση από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών το οποίο είπε Όχι στην έκδοση των οκτώ κρίνοντας πως σε ό,τι αφορά στα τρία πρώτα αδικήματα που οι τουρκικές Αρχές αποδίδουν στους στρατιωτικούς, είχαν εισαχθεί απαραδέκτως καθώς δεν υπήρχαν νέα στοιχεία στο τρίτο αίτημα για έκδοση.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα πέντε αδικήματα που η Τουρκία καταλογίζει στους στρατιωτικούς, αυτά σύμφωνα με το δικαστήριο, είτε ήταν παντελώς αόριστα είτε βάσει νόμου δεν επιτρεπόταν η έκδοσή τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί δεν θα έχουν μια δίκαιη δίκη στην Τουρκία, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια, απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά.

Η ανάρτηση της τουρκικής Πρεσβείας

Περιμένουμε τέσσερα χρόνια τώρα για την έκδοση των οκτώ πρώην αξιωματικών του στρατού (και άλλων) που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό αναφέρεται στην ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας.

We have been waiting for four years now, for the extradition of the eight ex-military individuals (and others) who fled…

Gepostet von T.C. Atina Büyükelçiliği / Turkish Embassy Athens / Πρεσβεία Τουρκίας Αθήνα am Dienstag, 14. Juli 2020

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ενημέρωση για την παραχώρηση χρήσης στους αιγιαλούς και παραλίες

Newsteam 0 Comments

Ενημέρωση για την παραχώρηση χρήσης στους αιγιαλούς και παραλίες. Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνοντας όσους ενδιαφέρονται για τη παραχώρηση της απλής χρήσης χώρων στους αιγιαλούς και παραλίες, ανακοινώνει τα εξής:

 

Λόγω της υπάρχουσας κατάστασης εξαιτίας του Covid – 19 και κατόπιν επικοινωνίας με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να αναμένει την έκδοση υπουργικής απόφασης ή εγκυκλίου προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία παραχώρησης της απλής χρήσης των ως άνω χώρων αιγιαλού και παραλιών.

 

Υπουργική απόφαση

Η εν λόγω υπουργική απόφαση η εγκύκλιος θα καθορίζει τους δικαιούχους διαχείρισης των χωρών αυτών, τον τρόπο δημοπρασίας, την έκταση που θα καλύπτει κάθε θέση, την απόσταση της μιας θέσης από την άλλη, την παραχώρηση σε όμορες εκμεταλλεύσεις, τον τρόπο καταβολής του ανταλλάγματος, τους χώρους που εξαιρούνται από την παραχώρηση, τη διάρκεια των μισθώσεων κτλ.

Σημαντικό θέμα

Ο δήμος παρακολουθεί το σημαντικό αυτό θέμα σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και αμέσως μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης ή της εγκυκλίου και στην περίπτωση που είναι δικαιούχος της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας , θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία δημοπρασιών για την παραχώρηση της απλής χρήσης των χωρών αυτών.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »