Πατήστε ESC για κλείσιμο

Ε[ΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - Spoiler

Μεταναστευτικό: Κύμα δωρεών από εφοπλιστές και μεγάλες επιχειρήσεις που ενισχύουν την χώρα μας

Newsteam 0 Comments
Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται στη χώρα μας ένα μεγάλο κύμα δωρεών που ενισχύουν τη μάχη κατά του κορονοϊού, αλλά και του μεταναστευτικού.

Κοινωφελή ιδρύματα και επιχειρηματίες προσφέρουν με κάθε τρόπο αναλώσιμα υλικά και υλικά προστασίας από τον ιό (κλίνες ΜΕΘ, μάσκες, αναπνευστήρες, γάντια κλπ). Την ίδια ώρα ωστόσο, οι εφοπλιστές και οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας συνεισφέρουν ενεργά και σε ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο που αντιμετωπίζει καθημερινά η Ελλάδα. Σε αυτό του μεταναστευτικού.

Παρά τη δημόσια δήλωση της Τουρκίας ότι έκλεισε τα χερσαία σύνορά της με την Ελλάδα, οι απόπειρες εισβολής οργανωμένων ομάδων μεταναστών συνεχίζονται κάθε βράδυ. Στο Αιγαίο τα πληρώματα των ελληνικών σκαφών δίνουν τη δική τους μάχη.

Στο πλαίσιο αυτό, παραδόθηκε χθες στο Πολεμικό Ναυτικό, πλήρως ανακατασκευασμένο, φουσκωτό σκάφος ταχείας επέμβασης, της Πυραυλάκατου Δανιόλος.

Η ανακατασκευή αφορούσε το ίδιο το σκάφος, τις μηχανές και τα ηλεκτρονικά του. Κόστισε σχεδόν 40.000 ευρώ. Έγινε από την Axion Hellas με τη συμβολή των κ. Πατέρα, Κροντηρά και Ευσταθίου.

Το συγκεκριμένο φουσκωτό RIB (Rigid-Inflatable Boat ή Rigid-Hulled Inflatable Boat – RHIB) αποτελεί μία ελαφριά φουσκωτή βάρκα υψηλών επιδόσεων. Διαθέτει σκληρή γάστρα και πλευρικούς ελαστικούς αεροθαλάμους. Λειτουργεί και ως βοηθητική λέμβος. Μεταφέρεται από το κυρίως σκάφος, την ΤΠΚ δηλαδή, και χρησιμοποιείται για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR), για μεταφορές προσωπικού, φορτίων κλπ. Είναι απαραίτητο για κάθε σκάφος και ιδιαίτερα σημαντικό.

Η Axion Hellas δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις και μια Γεννήτρια Ρεύματος 300 KWA. Θα φτάσει στις 26 Μαρτίου στον Πειραιά. Από κει θα μεταφερθεί για χρήση από τη στρατιωτική δύναμη Μεγίστης (ΔΑΝ Μεγίστης), στο ακριτικό Καστελόριζο.

Πηγή: thetoc.gr

Διάβασε το »