Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΙΣΟΔΗΜΑ - Spoiler

Τουρισμός Για Όλους 2020: Οι δικαιούχοι και πώς να υποβάλετε την αίτηση στο tourism4all.gov.gr

Newsteam 0 Comments

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην σελίδα για το πρόγραμμα Τουρισμό για όλους με αποτέλεσμα πολλοί ενδιαφερόμενοι να μην μπορέσουν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Από χτες, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών στο πρόγραμμα Τουρισμός για όλους από τους δικαιούχους σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση του υπουργείου Τουρισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το spoilers.gr

Οι ενδιαφερόμενοι του Τουρισμός για Όλους, θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης έως τις 5 Ιουλίου.

Αντίστοιχα δόθηκε παράταση από το υπουργείο Εσωτερικών στις αιτήσεις των τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων για να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για όλους

Περίπου 1 εκατ. διανυκτερεύσεις σε 250.000 δικαιούχους προσφέρει το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων, εφόσον το 90% των πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.

Κριτήριο για ένταξη στο πρόγραμμα είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να είναι έως 16.000 ευρώ, 28.000 για οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι εξάμηνη, από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης, με τον κ. Χάρη Θεοχάρη να επισημαίνει ότι το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ομαλή επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης, αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Οι δικαιούχοι

α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.

β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία.

γ) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

δ) οι συνοδοί Δικαιούχων ή Ωφελουμένων ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση, όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής στη Δημόσια Πρόσκληση του άρθρου 6.

Ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νομιμοποιηθέν ή νομίμως αναγνωρισθέν ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου ο δικαιούχος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

Σε περιπτώσεις συζύγων ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί στην αίτηση όπως θα ορίσει η Δημόσια Πρόσκληση.

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι ωφελούμενοι του προγράμματος Τουρισμός για όλους έτους 2020:

-οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2019-2020 και 2020-2021 του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι

-οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από 15.7.2020 έως 31.12.2020.

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων ωφελουμένων του προγράμματος ορίζεται σε τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις, σε συνεχόμενο διάστημα εντός της ανωτέρω χρονικής περιόδου, στον ίδιο πάροχο.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος προκύπτουν κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ όσων πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.

Στη διαδικασία της κλήρωσης μετέχει η αίτηση του δικαιούχου συμπεριλαμβανομένων των ωφελουμένων μελών του, εφόσον υπάρχουν.

Το e-voucher είναι προσωποποιημένο και εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου, ενώ αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιούται ανάλογα με τα ωφελούμενα μέλη, εμπεριέχει δε, μοναδικό κωδικό και εκχωρείται στον πάροχο των υπηρεσιών για χρήση σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

ΕΝΦΙΑ – φόρος εισοδήματος: Αυξάνονται οι δόσεις – Τι προβλέπει νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

ΑΑΔΕ: Αλλαγές στις εφορίες – Ενοποιούνται ΔΟΥ και απλοποιούνται οι συναλλαγές

Αιτήσεις online στο www.idika.gr και στο www.opeka.gr για επίδομα παιδιού Α21 – ΕΦΚΑ εισφορές

Διάβασε το »

Οι ξεναγοί ζητούν την στήριξη της Πολιτείας για να επιβιώσουν

Newsteam 0 Comments

Μέτρα από την Πολιτεία ζητούν οι ξεναγοί για να επιβιώσουν αφού έχει χαθεί όλη η εργασία τους 100% από Μάρτιο μέχρι και Ιούνιο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζουν πως η απώλεια του εισοδήματος τους είναι ολοκληρωτική και ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, Ιούλιος-Οκτώβριος, δεν θα θυμίζει σε καμία περίπτωση τα προηγούμενα χρόνια.

Τα αιτήματα των ξεναγών για την στήριξη του εισοδήματος τους
  • Για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, να επεκταθεί το μέτρο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με όλες τις παροχές και διευκολύνσεις που δόθηκαν στους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους που τη δικαιούνταν.
  • Από το μήνα Ιούλιο και μετά, εφόσον ο τουρισμός παραμένει σε τέλμα και η απώλεια εργασίας συνεχίζεται, (σημειώνουμε ότι, το άνοιγμα των ξενοδοχείων δε σημαίνει έναρξη εκδρομών και ξεναγήσεων), ζητούμε να ενταχθούμε, ως άνεργοι, στην τακτική επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Να δοθεί ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους Ξεναγούς μέχρι το 2022.
  • Μετάθεση των φορολογικών μας υποχρεώσεων και διευκολύνσεις στις πληρωμές.
  • Τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους εργασίας των ξεναγών και υποβολή σε εβδομαδιαία δωρεάν τεστ σε όσους ξεναγούς εργάζονται.

*Πηγή: dimokratiki.gr

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Πελετίδης: Στο 50% η συνολική μείωση των δημοτικών τελών από το 2014 έως σήμερα

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης, θα αναφέρει τα εξής στην εισήγησή του, στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, σχετικά με τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των δημοτών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού:

Κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εδώ και 2 μήνες πορευόμαστε σε ένα περιβάλλον που σφραγίστηκε από την πανδημία του κορονοϊού. Έχουμε αποκτήσει επιπλέον εμπειρία στα ζητήματα που αφορούν την υγεία του πατραϊκού λαού, το μέγεθος των επιπτώσεων του συστήματος που ζούμε στα λαϊκά στρώματα, λόγω και των κρίσεων που περνά.

Καλούμαστε σήμερα να αποφασίσουμε για τα μέτρα ανακούφισης που θα πάρει το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ώστε να στηρίξει τους συμπολίτες μας, που τη μία με την οικονομική κρίση και την άλλη με την πανδημία, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο επιβίωσης. Να τους στηρίξουμε προκειμένου να σταθούν όρθιοι, ικανοί να αντιμετωπίσουν τις αιτίες της σημερινής κατάστασης. Οφείλουμε να δούμε μέτρα και διεκδικήσεις του Δήμου μας για την προστασία της υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας της Πάτρας.

Το πρώτο και βασικό θέμα, που βγήκε στην επιφάνεια με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υγειονομικό μας σύστημα, το πόσο δίκιο είχε το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς της πόλης που διεκδικούσαν αλλαγή πολιτικής και μέτρα, για να έχουμε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας αντίστοιχο των δυνατοτήτων της εποχής μας.
Όταν ξέσπασε η επιδημία στην Κίνα, η Κυβέρνηση μας έλεγε ότι είμαστε προετοιμασμένοι και θωρακισμένοι. Μετά από 2 μήνες φάνηκε όλη η αλήθεια.

Πάρθηκαν μέτρα περιορισμού της κίνησης των ανθρώπων, όχι μόνο για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, αλλά και για να προστατευθεί το σύστημα υγείας που αδυνατεί να τους περιθάλψει, να μη δεχτούν οι κυβερνώντες την οργή του λαού, που εν έτει 2020 οδηγούν τους γιατρούς να διαλέγουν ποιος θα μπει στη ΜΕΘ, στον αναπνευστήρα, ποιος θα ζήσει και ποιον θα αφήσουν να πεθάνει.

Η στρατηγική να μη νοσήσουμε όλοι μαζί που ακολουθείται από το σύνολο σχεδόν των χωρών –και από τη δική μας- είναι ομολογία αδυναμίας των περιορισμένων δυνατοτήτων νοσηλείας που διαθέτουν τα Συστήματα Υγείας, εξαιτίας της πολιτικής αντιμετώπισης της υγείας ως εμπόρευμα. Αποκαλύφθηκε ότι η πολιτική της υποχρηματοδότησης της Υγείας – Πρόνοιας, του Φαρμάκου και της Έρευνας, έχει θανατηφόρα αποτελέσματα.

Για να μπορέσει να σταθεί όρθιο το Σύστημα Υγείας μας, έγινε αναστολή λειτουργίας τμημάτων και κλινικών στα νοσοκομεία αναφοράς. Έγινε αναβολή τακτικών χειρουργείων, μπήκε φρένο στη διάγνωση, στη θεραπεία και την παρακολούθηση ασθενών που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας. Αυτό έχει αρνητικές συνέπειες, που θα βγουν στην επιφάνεια όταν θα σταματήσουν να είναι στην καθημερινότητα οι στατιστικές για τον κορονοϊό.

Ενώ κλήθηκαν οι ασθενείς με ήπια συμπτώματα να μείνουν στο σπίτι, δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να κάνει την κατ’ οίκον εξέταση, την παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων. Μπορεί με τον αυτοπεριορισμό και την αυτοθεραπεία το σύστημα να ανακουφίζεται, αλλά δεν μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι πρέπει τον 21ο αιώνα η προστασία της υγείας να είναι ατομική ευθύνη. Αναδείχτηκε η αναγκαιότητα ενιαίου σχεδιασμού και ενεργειών από την Πρωτοβάθμια έως τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας. Καλούμε την ΚΕΔΕ να αποσύρει το αίτημά της για πέρασμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευθύνη των Δήμων. Αίτημα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τον καθολικό και δωρεάν χαρακτήρα της, την αποτελεσματικότητά της, με βάση τις κατακτήσεις της επιστημονικής γνώσης και έρευνας. Ζήτημα που αναδεικνύεται από τα γεγονότα που ζούμε σήμερα στη χώρα μας και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

Τα διαγνωστικά τεστ, που τόσο αναγκαία ήταν και είναι αυτή την περίοδο, δεν μπορούσαν να γίνουν, γιατί δεν υπήρχαν αντιδραστήρια για την εξέταση. Η εταιρεία που είχε την πατέντα, δεν την απελευθέρωσε –για ευνόητους λόγους-, ώστε να υπάρχει ικανοποίηση της παγκόσμιας ζήτησης.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και με τα ερευνητικά κέντρα των πολυεθνικών, στην αναζήτηση εμβολίου και φαρμάκων. Το κέρδος δεν επιτρέπει τα ανοιχτά δεδομένα, τη συνεργασία για την υγεία των ανθρώπων, φτωχών και πλούσιων.
Στο ζήτημα της απόκτησης των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας ζήσαμε, επίσης, την κατάντια του καπιταλιστικού συστήματος, με το να μην έχει η χώρα μας τη δυνατότητα να παράγει μάσκες, γάντια, ιατρικές ποδιές, λόγω του ότι δεν υπάρχει το επιθυμητό κέρδος από την παραγωγή τους. Αναδείχτηκε ότι οι ρητορείες περί αλληλεγγύης στην Ευρωπαϊκή Ένωση πάνε περίπατο όταν θίγονται τα συμφέροντά τους. Τα τείχη του προστατευτισμού σηκώθηκαν με μεγάλη ευκολία και η απόκτηση υγειονομικού υλικού μετατράπηκε σε πεδίο ανταγωνισμού.

Σήμερα φωτίζεται η αναγκαιότητα, να έχει η χώρα μας ένα σύστημα υγείας με αποκλειστικό γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να μπει μπροστά και να απαιτήσει η επόμενη μέρα να είναι μέρα υγείας για το λαό και όχι μέρα αύξησης των κερδών των λίγων. Να σταματήσει η πολιτική που μας έφερε ως εδώ.

Η πολιτική της Κυβέρνησης, όπως υλοποιείται μέσω του Υπουργείου Υγείας, παρά τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού ότι αναθεωρεί την άποψή του για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν επιβεβαιώνει αλλαγή πολιτικής, αλλά προσωρινή αντιμετώπιση μίας έκτακτης κατάστασης. Η πολιτική συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συμπράξεων, σχεδίων για επιχειρηματικές μπίζνες, ιατρικό τουρισμό, δεν αναθεωρούνται, απλά τώρα δεν προβάλλονται.

Η ζωή έχει αποδείξει ότι ο επιχειρηματικός τομέας, μπαίνει εμπόδιο στη σωστή οργάνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ο πρόσφατος σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για τη σύναψη σύμβασης με επιχειρηματίες για τις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά τεστ, είναι πρόκληση.
Αυτό που ήταν και είναι αναγκαίο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, είναι η επίταξη των υποδομών των ιδιωτικών ομίλων υγείας, με ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό.
Μέχρι σήμερα προσλήφθηκαν 3.073 άτομα επικουρικό προσωπικό, εκ των οποίων 381 γιατροί και 2.692 άτομα νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό. Με βάση του υπάρχοντες όμως οργανισμούς, οι προσλήψεις που χρειάζονται είναι 30.000. Στην δε Πάτρα, η οποία έχει και νοσοκομείο αναφοράς, προσλήφθηκαν ενόψει της πανδημίας, 5 επικουρικοί γιατροί και 65 τραυματιοφορείς και λοιπό προσωπικό!

Όσον αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αυξήθηκαν τα κρεβάτια από 557 σε 775, με στόχο όπως λέγεται να φτάσουν το μέσο όρο της Ε.Ε., που είναι τα 1.200. Μέσος όρος που υποχρέωνε τους γιατρούς να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Μας είναι γνωστή η διαχρονική συζήτηση περί κόστους, τη στιγμή που το χρήμα ρέει για την ολιγαρχία της χώρας μας και παγκοσμίως.
Προσπερνούν ότι χρειάζεται μόνιμο προσωπικό και όχι επικουρικό. Ότι η στελέχωση, π.χ. των ΜΕΘ, απαιτεί προσωπικό υψηλής ειδίκευσης και αυξημένης εμπειρίας, που χρειάζεται χρόνο για να αποκτηθεί.

Οφείλει η Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα πάγια αιτήματα των υγειονομικών για ολόπλευρη θωράκιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Για μονιμοποίηση των επικουρικών και όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Με πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού. Να παρθούν μέτρα και να εξασφαλιστούν τα μέσα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια των υγειονομικών, με ταυτόχρονη ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Να διατεθούν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα στα σχολικά συγκροτήματα και τους μαθητές –μιας και τα σχολεία θα ανοίξουν-, δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, όλα τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ).
Ειδικά για την περιοχή μας, διεκδικούμε την επαναλειτουργία του νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος και του 409. Να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση οι μονάδες του Αγίου Αλεξίου και του Νότιου Τομέα, με ταυτόχρονη επίλυση όλων των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής και στελέχωσης που αντιμετωπίζουν. Αυτό θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία, για να μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

Αυτό το κρίσιμο διάστημα εξάπλωσης της πανδημίας, πέραν των υγειονομικών, αναγνωρίστηκε από όλη την κοινωνία η προσφορά των υπηρεσιών της Καθαριότητας. Η κυβέρνηση αναγνώρισε το δημόσιο χαρακτήρα τους, χειροκρότησε τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Ήρθε η ώρα να πάμε και στο πεδίο των πράξεων, με πρώτο το να φύγει από το θεσμικό πλαίσιο κάθε διευκόλυνση για ιδιωτικοποίηση αυτού του κρίσιμου τομέα.
Να χρηματοδοτηθεί η καθαριότητα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και να μην εξαρτάται η λειτουργία της από τα έσοδα που θα έχει ο Δήμος μας, αλλά και το σύνολο των Δήμων, από τα ανταποδοτικά τέλη.

Επίσης, ανάλογα πρέπει να αντιμετωπιστεί η δομή Βοήθεια στο Σπίτι. Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά ο πολύτιμος ρόλος τους, η συμβολή τους στην επιβίωση και την ποιότητα ζωής εκατοντάδων συμπολιτών μας, αριθμός που βαίνει αυξανόμενος το τελευταίο διάστημα. Έπαιξε ρόλο στο να κρατηθούν όρθιοι οι ηλικιωμένοι και όχι μόνο συμπολίτες μας.
Οι μονιμοποιήσεις στις οποίες προχωρά η Κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών και αφορούν μόνο όσους από τους ήδη εργαζόμενους έχουν μείνει στη δομή.

Ειδικά για την Πάτρα, προκηρύσσονται μόλις 16 θέσεις και μάλιστα εξαιρείται μία θέση της ειδικότητας ΥΕ Οδηγών, την οποία κατέχει ήδη εργαζόμενός μας σαν οδηγός στο Βοήθεια στο Σπίτι, ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός οδηγός της υπηρεσίας.
Χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση της δομής και μόνιμες προσλήψεις εργαζομένων, με βάση τις ανάγκες.
Αυτό το διάστημα βγήκαν στην επιφάνεια και όλα τα ζητήματα της οικονομικής ζωής των συμπολιτών μας.

Η επερχόμενη κρίση, που επιτάχυνε -αλλά δεν προκάλεσε- η πανδημία, βγάζει στην επιφάνεια όλες τις αντιφάσεις ενός άδικου συστήματος. Γιγαντώνονται παραπέρα οι ταξικές αντιθέσεις, η συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια, μέσω της καταστροφής των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών.
Το μεγάλο κεφάλαιο θεωρεί μεγάλη ευκαιρία για την υλοποίηση του σχεδιασμού του, τον περιορισμό μέχρι εξαφάνισης των μικρομεσαίων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, εμπόρων, πράγμα που θα φανεί σύντομα και στο περιεχόμενο των κυβερνητικών αποφάσεων, τις οποίες επηρεάζουν. Το κεφάλαιο θα επιδοτηθεί αδρά και οι μικροί θα πάρουν ψίχουλα και υποσχέσεις.

Όσο και αν αναμασώνται τα περί κρίσης που αποδεικνύεται δήθεν ευκαιρία και ότι από τη δύσκολη κατάσταση θα μας βγάλουν οι επενδύσεις, άρα οι επιχορηγήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, πλέον γίνεται φανερό ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη κυρίως για τα λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό και προετοιμάζονται από τώρα η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι διάφορες διεθνείς ενώσεις, παίρνοντας μέτρα οικονομικά, νομοθετικά, κατασταλτικά.
Σήμερα, έγινε πιο φανερό από ποτέ ότι πρέπει να αναμετρηθούμε με την εξουσία του κεφαλαίου, αφήνοντας το παρελθόν και χτίζοντας μία νέα κοινωνία, στο επίκεντρο της οποίας θα είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών και λαϊκών αναγκών.
Σε αυτή την πάλη, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της πανδημίας, καθώς και την κρίση που θα ακολουθήσει, πρέπει να είμαστε παρόντες. Να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών, των νέων, να σκεφτόμαστε και να δρούμε με βάση το δικό τους συμφέρον, να διεκδικούμε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε, με βάση τις δικές τους ανάγκες.

Στην πρώτη γραμμή θα πρέπει να είναι η συνεισφορά μας, ώστε να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα και να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων, με κύριο την επιδότησή τους για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, με ταυτόχρονη αύξηση του επιδόματος στο 80% του κατώτατου μισθού.

Αν πραγματικά η κυβέρνηση νοιάζεται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μπορεί εκτός των άλλων να χρηματοδοτήσει το Δήμο μας, ώστε να προσληφθούν οι τουλάχιστον 1.000 μόνιμοι εργαζόμενοι που θα λειτουργήσουν, θα συντηρήσουν, το πλήθος των πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωφελών εγκαταστάσεων και δομών, που σε λίγο θα είναι έτοιμα να αποδοθούν στην πόλη, καθώς προχωράμε κανονικά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες μας εν μέσω αυτής της κατάστασης, την υλοποίηση όλων των σημαντικών έργων, που βρίσκονται στον προγραμματισμό του Δήμου μας και της ΔΕΥΑΠ, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Προχωράει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για την παραλιακή ζώνη και θα προκηρυχτεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Περιμένουμε νέα από την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση για το Λαδόπουλο. Προχωράνε επίσης κανονικά οι διαδικασίες για τις αναπλάσεις Άνω και Κάτω Πόλης, των Ζαρουχλεΐκων, του Έλους της Αγυιάς, των Καντριάνικων, του Αγίου Αλεξίου, των Άνω Συχαινών, της Γούβας. Της ανακαίνισης στο Παλαιό Αρσάκειο, των κτιρίων του Δημοτικού Ωδείου, του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, της Βιβλιοθήκης, του Παλαιού Νοσοκομείου, του Εργοστασίου Τέχνης, των Παλαιών Σφαγείων, των Σταφιδικών Αποθηκών του ΑΣΟ, του Παμπελοποννησιακού. Η αυτεπιστασία του Δήμου συνεχίζει το έργο της ανάπλασης σχολικών συγκροτημάτων, δημοτικών κτιρίων.

Από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας, με ευθύνη απέναντι στο λαό της Πάτρας και στα παιδιά του, βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με τους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ στην πόλη μας, υλοποιήσαμε ορισμένα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα, πήραμε μέτρα στην κατεύθυνση προστασίας και στήριξης του προσωπικού μας και των δημοτών, με ταυτόχρονη διατύπωση σχετικών διεκδικήσεων.

Έχουμε ήδη πάρει σειρά μέτρων και δράσεων, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά σε ξεχωριστές εισηγήσεις της Αντιδημαρχίας Διοίκησης και Οικονομικών, του Κοινωνικού Οργανισμού, της Διεύθυνσης Καθαριότητας, των Δημοτικών Κοιμητηρίων, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και του Πολιτιστικού Οργανισμού.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι –ανάμεσα στα άλλα-, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την υπόθεση των λαϊκών αγορών, η οποία αποτέλεσε πρόκληση για τη δημοτική αρχή, διότι λόγω της επισκεψιμότητας και του συνωστισμού, πρόκειται για χώρους υψηλού κινδύνου για τη διασπορά του κορονοϊού. Ταυτόχρονα, έπρεπε να τις προστατέψουμε και να μείνουν ανοιχτές, τόσο για τους επαγγελματίες (παραγωγούς και εμπόρους), όσο και για το λαό, που πρέπει να έχει πρόσβαση σε διατροφικά προϊόντα ποιοτικά και οικονομικά.

Αντιμετωπίσαμε τα ζητήματα που προέκυψαν με τη διαχείριση των νεκρών. Αναδείχτηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας 3ου Νεκροταφείου και Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών. Και για τα 2 αυτά ζητήματα, θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από την κυβέρνηση.
Επίσης, το θέμα των αδέσποτων ζώων ήταν και είναι στο κέντρο της προσοχής μας, σε συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους. Προχωρήσαμε σε μία σειρά ενέργειες για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, εστιάζοντας στα θέματα σίτισης και διαρκούς παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών και φαρμάκων για όλη την περίοδο που ακολουθεί, αλλά και γενικότερα.

Ταυτόχρονα, έχουμε καταθέσει αιτήματα και διεκδικήσεις με επιστολές μας σε διάφορους κρατικούς φορείς, καθώς είναι αναγκαίες μία σειρά ενέργειες από την πλευρά της Κυβέρνησης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, της Περιφέρειας, ώστε να είναι ο Δήμος σε θέση να πάρει αποτελεσματικά μέτρα ανακούφισης των συμπολιτών μας.
Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα άλλα, έχουμε διατυπώσει αιτήματα για τις σχολικές καθαρίστριες, για τους εργαζόμενους με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) στον Πολιτιστικό Οργανισμό, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και το πρόγραμμα Άθληση για Όλους, για την ενίσχυση της δομής Βοήθεια στο Σπίτι. Επίσης, έχουμε αιτηθεί υγειονομικό υλικό από την ΚΕΔΕ και την 6η ΥΠΕ, στήριξη από την Περιφέρεια για τη σίτιση των συνδημοτών μας που το έχουν ανάγκη, καθώς και στήριξη από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για το θέμα των Ρομά της πόλης μας και ιδιαίτερα για τον καταυλισμό στο Ριγανόκαμπο. Εκτός αυτών, έχουμε παρέμβει στο Υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών.

Ο Δήμος μας, εκτός από τις διεκδικήσεις του και την κριτική του, παίρνει και μία σειρά μέτρα προς όφελος του λαού της Πάτρας, συμβάλλει στο να κρατηθούν όρθιοι οι συμπολίτες μας. Θέλουμε ως Δήμος, εξαντλώντας τα όποια περιθώρια έχουμε, να δώσουμε μέσα σε αυτή τη κατάσταση μία ακόμη οικονομική ανάσα, βοηθώντας έτσι ακόμα περισσότερο το λαό, που πλήττεται λόγω της πανδημίας, να σταθεί όρθιος και να αντιμετωπίσει τις αιτίες που τον οδηγούν σε αυτή τη δύσκολη θέση.

Γνωρίζουμε ότι οι προτάσεις μας αυτές θα φέρουν επιδείνωση των οικονομικών του Δήμου μας σε κρίσιμους τομείς της λειτουργίας του και για να μπορέσουμε να κρατηθούμε όρθιοι στην πορεία, θα διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση την αναγκαία χρηματοδότηση.
Καλούμαστε, λοιπόν, σήμερα να πάρουμε μία σειρά μέτρα ανακούφισης των συμπολιτών μας, πέραν των 12 απαλλαγών που ήδη ισχύουν, τα οποία αφορούν μειώσεις και απαλλαγές στα ανταποδοτικά τέλη. Προτείνουμε ο συντελεστής να μειωθεί από το 1,50 στο 1,20 και από 0,90 σε 0,81, καθώς επίσης μειώσεις και σε μία σειρά άλλους φόρους, όπως είναι το τέλος κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων, για όσους επλήγησαν κατά την περίοδο αυτή. Προτείνουμε, επίσης την απαλλαγή των επιχειρήσεων και των ξενοδοχείων, των οποίων έχει απαγορευτεί η λειτουργία, σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για το χρονικό διάστημα που ισχύει η αναστολή λειτουργίας των υπόψη επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού. Φθάνουμε, έτσι, από τότε που αναλάβαμε, το Σεπτέμβρη του 2014, σε συνολική μείωση 50%.

Άλλα μέτρα έχουν να κάνουν με την απαλλαγή και μείωση των ενοικίων σε ακίνητα τα οποία έχει εκμισθώσει ο Δήμος, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και την οικονομική συμμετοχή στη φοίτηση σε πολιτιστικές δομές του Δήμου, καθώς και την αναστολή των διακοπών νερού από τη ΔΕΥΑΠ, για τα οποία αναλυτικά θα εισηγηθεί ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών κ. Δ. Πλέσσας.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Νέα παράταση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης

Newsteam 0 Comments

Νέα παράταση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης

O Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και το επίδομα στέγασης η οποία είχε παραταθεί μέχρι 31/3/2020, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) κατεπείγοντα νέα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID – 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του παρατείνεται εκ νέου, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ13οικ.14717/303/8-4-2020 Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέχρι 30/4/2020.

Υπενθυμίζεται ότι:

α) Σε περίπτωση που υποβληθεί εντός του Απριλίου αίτηση απευθείας από τους αιτούντες, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση ΝΕΑ χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

Οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στις ανωτέρω κατηγορίες θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους για ένα μήνα.

Επομένως, η ανάγκη προσέλευσης των ωφελουμένων στην Κοινωνική Υπηρεσία και στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων περιορίζεται στις περιπτώσεις υποβολής νέας αίτησης (και όχι επανυποβολής μετά την πάροδο του εξαμήνου), όταν δεν είναι δυνατή η υποβολή της με κωδικούς Taxis.

 

Διάβασε το »