Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ - Spoiler

Θερμομέτρηση στο Ειρηνοδικείο από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Newsteam 0 Comments

Θερμομέτρηση στο Ειρηνοδικείο από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, που είχαν εφαρμοστεί από την Ελληνική Πολιτεία, για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού COVID-19, επαναλειτούργησε το Ειρηνοδικείο Ναυπλίου και υπήρξε αθρόα προσέλευση δικηγόρων και πολιτών για την εξυπηρέτησή τους.

 

Παροχή θερμομέτρησης

Το Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Ειρηνοδικείου Ναυπλίου για παροχή θερμομέτρησης στην είσοδο.

Έτσι από την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 και ύστερα από την έγκριση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντωνίου Αυγερινού, η Εκπαιδεύτρια κυρία Παππά μαζί με Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ναυπλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, θερμομετρούν εξ αποστάσεως καθημερινά κατά την είσοδο τους εισερχομένους στο Ειρηνοδικείο.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ξεκίνησε η θερμομέτρηση πολιτών για την είσοδο στα δικαστήρια

Newsteam 0 Comments

Ξεκίνησε από χθες η επαναλειτουργία των Πρωτοδικείων και των Ειρηνοδικείων σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορoνοΐού.

Σε ό,τι αφορά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η είσοδος των πολιτών γίνεται με θερμομέτρηση, μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις ασφαλείας ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού.

Η θερμομέτρηση όσων εισέρχονται στο Μέγαρο επρόκειτο να ξεκινήσει χθες. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς οι αστυνομικοί οι οποίοι επρόκειτο να κάνουν τους σχετικούς ελέγχους, δήλωσαν αναρμοδιότητα.

Έτσι από σήμερα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στην στην κεντρική είσοδο των δικαστηρίων και διενεργούν τον σχετικό έλεγχο.

Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα δεν παρατηρείται συνωστισμός πολιτών στο σημείο και όλα κυλούν ομαλά.

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Πρεμιέρα μερικής επαναλειτουργίας των δικαστηρίων – Ουρά στο Υποθηκοφυλακείο Αθήνας

Newsteam 0 Comments

Με αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας ξεκίνησε η μερική λειτουργία του Ειρηνοδικείου και Πρωτοδικείου της Αθήνας, πλην, όμως, η πρεμιέρα της νέας συνθήκης που θα εφαρμόζεται πλέον στα δικαστήρια λόγω κορονοϊού, βρίσκει εκτός δικαστηρίων τους δικηγόρους οι οποίοι απέχουν σήμερα από τα καθήκοντα τους.

Στο Πρωτοδικείο υπήρξαν ελάχιστες προσελεύσεις πολιτών -σύμφωνα με τις διατάξεις, οι δίκες θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία διαδίκων- από την κεντρική πύλη του συγκροτήματος της Ευεπλίδων που είναι η μόνη ανοικτή.

Στην είσοδο θερμομετρούν όποιον εισέρχεται εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, ενώ βρίσκονται και υπάλληλοι εταιρίας φύλαξης για την τήρηση των μέτρων αποφυγής συνωστισμού. Αντίστοιχη εικόνα εμφάνισε και το Ειρηνοδικείο, όπου δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα συνωστισμού ή άλλο.

Τόσο για το Πρωτοδικείο όσο και το Ειρηνοδικείο, οι δικαστικές υπηρεσίες που επαναλειτουργούν από σήμερα αφορούν διαδικασίες συναινετικών προσημειώσεων και Ασφαλιστικών μέτρων σχετικών με αναγκαστικές προσημειώσεις και άρσεις αυτών και συντηρητικές κατασχέσεις.

Στο Πρωτοδικείο έκανε αυτοψία ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ενώ στο Ειρηνοδικείο μετέβη ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θέμης Σοφός.

Ουρά στο Υποθηκοφυλακείο και κλειστά Ειρηνοδικεία

Πρόβλημα συνωστισμού πολιτών παρουσιάστηκε το πρωί στο Υποθηκοφυλακείο-Ενεχυροφυλακείο Αθήνας στην οδό Αριστοτέλους , όπου έσπευσαν αστυνομικοί και έκαναν συστάσεις σε όσους βρίσκονταν στην ουρά για την είσοδο στο κτίριο, καθώς δεν υπήρχε προσωπικό εταιρίας φύλαξης.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας δεν λειτουργούν σήμερα δώδεκα Ειρηνοδικεία της Αττικής λόγω αποχής των υπαλλήλων καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΔΥΑ δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίστηκαν για την ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών. Ο ΣΔΥΑ τονίζει πως στα δώδεκα Ειρηνοδικεία δεν υπήρξε πρόβλεψη για παρουσία είτε αστυνομικών οργάνων είτε προσωπικού εταιρίας φύλαξης.

Τα Ειρηνοδικεία στα οποία απέχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι: Αμαρουσίου, Αχαρνών, Ελευσίνας, Καλλιθέας, Κρωπίας, Ιλίου, Λαυρίου, Ν. Ιωνίας, Μαραθώνος, Μεγάρων, Περιστερίου και Χαλανδρίου.

Πηγή: amna.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »