Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΙΔΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ - Spoiler

Ιατρικός Σύλλογος: Να γίνεται και στο Νοσοκομείο Βόλου η εξέταση για την ανίχνευση του ιού

Newsteam 0 Comments

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας συνεδρίασε την Τρίτη 17 Μαρτίου και ασχολήθηκε αναλυτικά με την εξέλιξη της λοίμωξης από κορονοϊό (COVID-19) στην χώρα μας.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ.) μετά από πρόκληση αυτής από τον Ι.Σ.Μ, με σκοπό να ληφθούν από κοινού αποφάσεις λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικός συντονισμός όλων των ιατρικών δυνάμεων της περιοχής.

Μετά από αναλυτική συζήτηση η διοίκηση του Συλλόγου κατέληξε ομόφωνα στις ακόλουθες προτάσεις και θέσεις:
  • Ζητείται η άμεση ενδυνάμωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και περαιτέρω εξοπλισμό του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά πιθανή αυξημένη πίεση από COVID-19 το επόμενο χρονικό διάστημα,
  •  Σε περίπτωση αυξημένων περιστατικών από COVID-19 να δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιείται και στο Νοσοκομείου Βόλου η ειδική εξέταση για την ανίχνευση του κορωνοϊού, προκειμένου να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος,
  • Ενεργοποίηση των κτιρίων του πρώην Ι.Κ.Α. σε κάθε πρωτεύουσα νομού και μετατροπή τους σε Κέντρα αναφοράς εμπύρετων λοιμώξεων για την περίοδο της επιδημίας COVID-19. Στελέχωση αυτών από το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των υπαρχόντων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), δηλαδή ΠΕ.ΔΙ και ΤΟ.Μ.Υ., και κάλυψη των όποιων κενών από ιατρούς Ελεύθερους Επαγγελματίες ειδικοτήτων πρώτης γραμμής (Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς, Παιδιάτρους, Πνευμονολόγους).

Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπισθούν με συντονισμένο και ασφαλή τρόπο, και για τους ιατρούς, τα εμπύρετα περιστατικά, ενώ συγχρόνως θα αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο από το βάρος της διαλογής αυτών των περιστατικών και θα προφυλαχθεί το Δευτεροβάθμιο Σύστημα Υγείας, όταν θα πιεσθεί από την αύξηση των περιστατικών.

Ξεκίνησε η κατάρτιση γιατρών
  • Μετά από πρόσκληση και από τον Π.Ι.Σ. άρχισε η κατάρτιση καταλόγου ιατρών Ελευθέρων Επαγγελματιών, διαφόρων ειδικοτήτων, με δήλωσή τους στην γραμματεία του Ι.Σ.Μ. οι οποίοι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να καλύψουν ανάγκες είτε στο Νοσοκομείου Βόλου, είτε στο Κέντρο αναφοράς εμπύρετων νοσημάτων, εάν γίνει αποδεκτή και υλοποιηθεί η πρόταση μας από το Υπουργείο Υγείας.
  • Προμήθεια μέσων προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, στολές μίας χρήσεως), για τους Ελευθέρους Επαγγελματίες ιατρούς από το Υπουργείο Υγείας. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα φροντίδα από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των συναδέλφων ιατρών, εξ’ αιτίας των ελλείψεων που παρατηρούνται σε αυτά τα μέσα προστασίας,
  • Το υπουργείο Υγείας να εξετάσει την δυνατότητα ευρύτερης εξέτασης του πληθυσμού για κορονοϊό στο μέλλον, προκειμένου να έχουμε καλύτερη εικόνα της κατάστασης. Συγχρόνως θα πρέπει να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και εφαρμογής αναξιόπιστων διαγνωστικών μεθόδων, ενώ θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους η μάστιγα των τηλεπωλήσεων δήθεν αποτελεσματικών θεραπειών με προϊόντα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας,
  • Εφαρμογή της άυλης συνταγογραφίας και παραπεμπτικογραφίας προκειμένου να αποσυμφορούνται τα ιατρεία Π.Φ.Υ. και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των ασθενών στις αίθουσες αναμονής,
  • Λήψη επί πλέον μέτρων για ακόμη περαιτέρω περιορισμό των συναθροίσεων, πέραν των ήδη ορθώς ληφθέντων,
  • Στα ευεργετικά οικονομικά μέτρα που θα ληφθούν από την Κυβέρνηση να συμπεριληφθούν σε αυτά και οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες ιατροί, οι οποίοι πλήττονται δραματικά από την δυσμενή κατάσταση που διαμορφώνεται, ενώ συγχρόνως στηρίζουν διαχρονικά με την δραστηριοποίησή τους το Σύστημα Υγείας, χωρίς καμία υποστήριξη.
Έκκληση προς όλους τους πολίτες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας δηλώνει ενεργά παρόν στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Ελληνική κοινωνία και θα συμμετάσχει αποφασιστικά με όλες τις δυνάμεις του στην αντιμετώπιση του ύπουλου εχθρού που χτύπησε και την χώρα μας.

Καλεί όλους τους πολίτες σε επαγρύπνηση με την προτροπή να επιδείξουν αυτήν την δύσκολη περίοδο συμπεριφορές που θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ψυχραιμία, νηφαλιότητα, ανθεκτικότητα, επιμονή, υπομονή και συμμόρφωση στις οδηγίες από τους υπευθύνους και τους αρμόδιους.

Οποιοδήποτε παραστράτημα από την ενδεδειγμένη πορεία μας μπορεί να έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Πηγή: e-thessalia.gr

Διάβασε το »