Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ - Spoiler

Έκτακτη αιμοδοσία αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς

Newsteam 0 Comments

Τη Δευτέρα 30.3 και την Τρίτη 31.3.2020 τελικά το ραντεβού ανθρωπιάς σε τρία διαφορετικά σημεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας

Με τη συγκινητική ανταπόκριση των εθελοντών στο μήνυμα-πρόσκληση της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών κλιμακώνεται καθημερινά η κινητοποίηση των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας η προετοιμασία της έκτακτης αιμοδοσίας, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί μόνο για τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020.

Το σύνθημα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΜΕ! βρίσκει ολοένα και περισσότερους αποδέκτες, που εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού COVID-19 σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή στην έκτακτη εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς όλους όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη λίγο από το αίμα μας. Ήδη οι δηλώσεις εθελοντών, που καταγράφονται στην τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας (2313.313116) είναι τόσες που οι επιτελείς, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν να προστεθεί άλλη μια ημέρα αιμοδοσίας, και συγκεκριμένα την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020.

Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες για όλους μας, αλλά πολύ περισσότερο για όλους αυτούς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας που στηρίζουν την ελπίδα τους σε μια σταγόνα από το πολύτιμο αίμα μας και δίνουν τη δική τους προσωπική μάχη στο παρασκήνιο του αγώνα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού του κορονοϊού COVID-19, και μάλιστα σε μια περίοδο που στα νοσοκομεία μας καταγράφεται δραματική έλλειψη αίματος. Μένουμε σπίτι και προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες, όμως συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή για τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών.

Όλοι, αλλά ένας-ένας…

Για την προγραμματισμένη αιμοδοσία έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των αιμοδοτών και όλων των εμπλεκόμενων στελεχών. Να σημειωθεί ότι στους χώρους, στους οποίους θα πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία, αύριο, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, θα γίνει εκ νέου απολύμανση από ειδικά συνεργεία.
Προστατευόμαστε αλλά και βοηθάμε. Για αυτό και προσκαλούμε τους πάντες να προσέλθουν στα σημεία αιμοδοσίας, αλλά ένας-ένας…, επισημαίνει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, η έκτακτη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί,σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020,σε τρία διαφορετικά σημεία του δήμου, και τηνΤρίτη 31 Μαρτίου 2020 στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών. Συγκεκριμένα, τα συνεργεία της αιμοδοσίας θα περιμένουν τους εθελοντές από τις 8.30 π.μ. έως τις 2 μ.μ.:

► ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

• Στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (στρ. Στ. Σαράφη 1, Συκιές) στην αίθουσα εκδηλώσεων, δίπλα από το ΚΕΠ Συκεών,
• Στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα), στον χώρο του ΚΑΠΗ, και
• Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης (πλατεία Ειρήνης, Ρολόι).

►ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

• Στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (στρ. Στ. Σαράφη 1, Συκιές) στην αίθουσα εκδηλώσεων, δίπλα από το ΚΕΠ Συκεών,

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός καλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότριας στο τηλέφωνο 2313.313116.

Διάβασε το »