Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - Spoiler

Ελλάδα-Ισραήλ: Ο Μητσοτάκης μετατρέπει επικίνδυνα σε εθιμικότο Δίκαιο της Θάλασσας

Newsteam 0 Comments

Δεν φτάνει που το γεράκι του Ισραήλ , δυστυχώς πρωθυπουργός αυτής της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν είπε ούτε λέξη αποδοκιμασίας της τουρκικής επιθετικότητας αλλά και δεν τόλμησε ούτε καν να ψελλίσει το όνομα της Τουρκίας κατά την ομιλία του δίπλα στον τρεμάμενο δορυφόροτου των Αθηνών, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συνάντησή τους στην παράνομη πρωτεύουσα του Ισραήλ, τα Ιεροσόλυμα.

Τα ίδια επαναλήφθησαν, δυστυχώς και στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ μετά το πέρας της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας σε αυτή τη χώρα.

Πουθενά στο κοινό ανακοινωθέν το όνομα της Τουρκίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απεδέχθη ταπεινωτικά την απαίτηση του Νετανιάχου να μην γίνει καμία ονομαστική αναφορά στην Τουρκία στο κοινό ανακοινωθέν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, έκανε κάτι πολύ χειρότερο και πιο επικίνδυνο: Στο κοινό ανακοινωθέν εξαφανίστηκε η Διεθνής Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και αντικατεστάθη με το Εθιμικό Δίκαιο της Θάλασσας.

Η διαφορά είναι όσο η μέρα με τη νύχτα. Διότι το Εθιμικό Δίκαιο μπορεί να ερμηνευθεί κατά το δοκούν και μπορεί να παρακάμπτει τις ρητές και συγκεκριμένες ρυθμίσεις της Διεθνούς  Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Και αυτό δεν έγινε καθόλου τυχαία. Έγινε διότι το Ισραήλ, όπως και η Τουρκία και οι ΗΠΑ, δεν έχει προσυπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν την έχει υπογράψει διότι προτιμά να επιβάλλει τις θαλάσσιες οριοθετήσεις δια της ισχύος και όχι δια του Δικαίου.

Για χάρη του Ισραήλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαταλείπει ακόμα και τα ιερά και όσια πάνω στα οποία στηρίζει η Ελλάδα τις δίκαιες θέσεις της  για τα θαλάσσια κυριαρχικά της δικαιώματα!

 

Κ.Μ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »