Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ - Spoiler

Κ. Χατζηδάκης: Νέες 5.500 εθελούσιες έξοδοι εργαζομένων από την ΔΕΗ

Newsteam 0 Comments

Μετά τις 900 εθελούσιες εξόδους, νέες 5.500 εθελούσιες εξόδους προσωπικού εξήγγειλε από την ΔΕΗ ο Κ. Χατζηδάκης.

Θα κάνουμε μια πιο ριζοσπαστική πρόταση στον Κώστα Χατζηδάκη για να μην το κουράζει:

Δεν τους διώχνει όλους μια και καλή τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ για να διορίσει, όπως ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, χιλιάδες νεοδήμοκράτες συμβασιούχους, από τους οποίους όσοι στη συνέχεια δείξουν άριστη κομματική διαγωγή, να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου;

Κ.Μ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

ΔΕΗ: Σε πορεία απαξίωσης-εργασιακού μεσαίωνα-ιδιωτικοποίησης: Κύμα εθελούσιας900 εργαζομένων

Newsteam 0 Comments

Η διοίκηση της ΔΕΗ, σε μια περίοδο που η τελευταία χάνει μερίδια αγοράς και απαξιώνεται, έδωσε το πράσινο φως για να τεθεί σε εφαρμογή το πρώτο κύμα (δήθεν)εθελούσιας εξόδου 900 εργαζομένων, το οποίο θα ακολουθήσουν και άλλα κύματα.

Οι εργαζόμενοι που κατά φάσεις θα τεθούν σε εθελούσια έξοδο είναι πρώτα από όλα όσοι δουλεύουν σε λιγνιτικές μονάδες στη δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, οι οποίες αρχής γενομένης από φέτος και μέχρι το 2023 θα βάλουν άρον-άρον και συλλήβδην λουκέτο, απαξιώνοντας τη ΔΕΗ και στερώντας την βεβιασμένα από ένα πολύτιμο ενεργειακό δυναμικό.

Οι εργαζόμενοι που θα βγούν σε εθελούσια, στην πραγματικότητα εκβιαστική απόλυση, θα πρέπει να είναι 55 χρονών και άνω και ως μόνο κίνητρο θα έχουν 20.000 ευρώ ως δώρο και φυσικά θα λάβουν τη νόμιμη αποζημίωση της απόλυσης, ενώ είναι άγνωστο το τι θα γίνει με το συνταξιοδοτικό καθεστώς τους.

Η ΔΕΗ σύμφωνα με τη Διοίκησή της αναγνώρισε χωρίς αιδώ ότι θα έχει ετήσιο όφελος από την εθελούσια 56 εκ. ευρώ λόγω μείωσης του μισθολογικού κόστους. Από τη διαρκή συμπίεση του μισθολογικού κόστους λόγω απολύσεων και πρόσληψης νέου προσωπικού με κακοπληρωμένες και ευέλικτες σχέσεις εργασίας, δηλαδή με δουλεμπόριο, αναμένει, πλέον, η ΔΕΗ για να εμφανίσει κάποια ελάχιστα κέρδη, παρόλο ότι τα τιμολόγια της, προκειμένου να εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα και  τις άλλες εισπράξεις της από τους καταναλωτές, είναι δυσβάσταχτα.

Την ίδια ώρα η ΔΕΗ σχεδιάζει προγράμματα εθελούσιας εξόδου και στον ΔΕΔΗΕ, ομολογώντας κυνικά ότι ο λόγος είναι για να προσλάβει εργαζόμενους με εξευτιλιστικές αμοιβές και ελαστικές σχέσεις εργασίας, που να μην υπάγονται στις συλλογικές συμβάσεις της ΓΕΝΟΠ.

Στο μεταξύ από το κλείσιμο των λιγνιτικών  μονάδων επωφελούνται κυρίως οι γερμανικές εισαγωγές και οι μεγάλες εταιρείες αιολικής ενέργειας, την οποία πωλούν πανάκριβα στο σύστημα, αφήνοντας έξω από την πράσινη ενέργεια και ουραγό την ΔΕΗ.

Τις απολύσεις προσωπικού, που η ΔΕΗ τις βαφτίζει εθελούσιες εξόδους συνοδεύει πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης νευραλγικών τομέων της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως το πλήρες ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, το οποίο ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα του ΔΕΔΔΗΕ και στη συνέχεια φυσικά το ξεπούλημα της εναπομείνασας μικρής ΔΕΗ, η οποία θα έχει εξυγιανθεί σε βάρος της ενεργειακής δυναμικής της χώρας, σε βάρος των εργαζομένων και σε βάρος των καταναλωτών.

Μέσα σε λίγα χρόνια, μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη από το υπουργείο Ενέργειας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ, σε στενή συνεργασία με μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, έχουν καταφέρει να συρρικνώσουν , να απαξιώσουν, να ξεπουλήσουν φιλέτα και να διαλύσουν την ΔΕΗ, ενώ ο λαός χρυσοπληρώνει τα ηλεκτρικά τιμολόγια και τις άλλες χρεώσεις που τα συνοδεύουν.

Αν δεν υπάρξει μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή, ο τομέας της ενέργειας θα καταντήσει σαν τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και πολύ χειρότερα, στις οποίες τηλεπικοινωνίες κυριαρχούν 3 πολυεθνικές εταιρίες, με προεξάρχουσα Γερμανική εταιρία, οι οποίες πνίγουν την ελληνική οικονομία και ληστεύουν  ανενόχλητα τους καταναλωτές, χωρίς καμία δημόσια επιχειρησιακή η ελεγκτική παρέμβαση, ούτε καν για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Αυτό σημαίνει η Ελλάδα μπανανία!

Κ.Μ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »