Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - Spoiler

Εξόρμηση εθελοντικού καθαρισμού του Δημοτικού Άλσους Συκεών

Newsteam 0 Comments

Πλήρως εξοπλισμένοι, με τα απαραίτητα φτυάρια, γάντια, και σακούλες ανά χείρας, μέλη και στελέχη της διοίκησης του δήμου, μέλη του 4ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Συκεών και εθελοντές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τοπικού Συμβουλίου Συκεών και των αντιδημαρχιών Περιβάλλοντος-Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας για τον γενικό καθαρισμό του Δημοτικού Άλσους Συκεών (Δενδροφυτεία).

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 13 Ιουνίου 2020, στον απόηχο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, και τηρώντας πιστά όλα τα μέτρα ασφαλείας, δεκάδες εθελοντές βρέθηκαν στη Δενδροφυτεία της Δ.Ε. Συκεών και φρόντισαν να την…. ομορφύνουν και να την αναδείξουν ακόμα περισσότερο, απομακρύνοντας σκουπίδια και περιττά αντικείμενα, με τον απαιτούμενο εξοπλισμό που τους προμήθευσε η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας-Διαχείρισης Αποβλήτων.

Όπως υπογράμμισαν όλοι οι συνδράμοντες εθελοντές πρόκειται για ένα από τα πολύτιμα στολίδια του δήμου, ανεκτίμητο πνεύμονα πρασίνου και ζωτικό χώρο αθλητισμού και ψυχαγωγίας για ολόκληρη την πόλη, που γίνεται καθημερινά πόλος έλξης για εκατοντάδες πολίτες, και θέλουμε να τον χαιρόμαστε όσο γίνεται πιο όμορφο.

Με καθημερινές, μικρές και μεγάλες δράσεις, δίνουμε το στίγμα και επιδιώκουμε να ευαισθητοποιούμε τους συμπολίτες μας για το περιβάλλουν και τον εθελοντισμό γενικότερα, και να αποδεικνύουμε έμπρακτα τη σταθερή κατεύθυνση της διοίκησης του δήμου μας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αισθητική αναβάθμιση όλων των περιοχών και σημείων του δήμου σημείωσαν στο κοινό μήνυμά τους ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας-Διαχείρισης Αποβλήτων Αντώνης Σαουλίδης και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης.

Παρόντες και ενεργοί στο ραντεβού με τον εθελοντισμό και την κοινωνική ευαισθησία για το περιβάλλον ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Δημήτρης Ζιγκερίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης, η Δημοτική Σύμβουλος Ειρήνη Καγιαμπίνη, η Πρόεδρος Ρένα Αυγερινού και τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Συκεών Αθανασία Ωραιοπούλου, Πηνελόπη Δαμιανίδου, Δημήτρης Σαμαράς, Νικολέτα Κανίδου, Αθηνά Παπαδοπούλου και Κοσμάς Καμπούρογλου, το μέλος Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Νεάπολης-Συκεών, και γραμματέας της Δ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Νεάπολης-Συκεών Πέτρος Συριόπουλος, η αρχηγός Στέλλα Γραικού και μέλη του 4ου Συστήματος Προσκόπων Συκεών και ο αρχηγός του 6ου Συστήματος Προσκόπων Νεάπολης Άκης Κωστούδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λιγοστές κρατήσεις και προβληματισμός από τους ξενοδόχους – Ξεκινά νέα καμπάνια

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εθελοντική δράση καθαρισμού του Κόκκινου Πύργου από την Δημοτική Αρχή

Newsteam 0 Comments
Μία ακόμα πρωτοβουλία Περιβάλλοντος διοργανώνει την επόμενη Κυριακή 21 Ιουνίου ο Δήμος Φαιστού με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, του Λιμενικού Ταμείου και και την υποστήριξη του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου, κατοίκων και φορέων της περιοχής.
Στο πλαίσιο της δράσης που πρόκειται να εκκινήσει στις 10.30 το πρωί αναμένεται να καθαριστεί η ακτή, αλλά και η προβλήτα του Κόκκινου Πύργου, καθώς και να υλοποιηθούν γενικότερες δράσεις καθαριότητας στην περιοχή με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δράση υλοποιείται με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου, τον Ερασιτεχνικό και τον Επαγγελματικό Σύλλογο Αλιέων Κόκκινου Πύργου, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλος Τυμπακίου, αλλά και κατοίκους του οικισμού Κόκκινου Πύργου.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος και πράσινων δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Φαιστού, με την συνεργασία και σημαντικότατη συμβολή κατοίκων, εθελοντών κι εκπροσώπων φορέων, τους οποίους και ευχαριστεί θερμά.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Μέγαρο Μουσικής: Εθελοντική αιμοδοσία με συναυλία της Ε.Ρ.Τ

Newsteam 0 Comments

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί, την Πέμπτη 11 Ιουνίου από τις 12:00 έως τις 19:00, στον στεγασμένο χώρο της κεντρικής εισόδου του, τη δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΝΥ Αιμοδοσίας Αρεταίειου Νοσοκομείου).

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ (Εθνικό Κέντρο Αίματος), με την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Το αιμοπετάλιο και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η πρωτοβουλία του ΕΚΠΑ πλαισιώνεται καλλιτεχνικά από δύο σύντομες συναυλίες που θα γίνουν στον χώρο της αιμοδοσίας στο Μέγαρο , στις 14:30 και στις 17:30. Συμμετέχουν δύο δεκαμελή σχήματα από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, τα οποία, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεών τους, θα ερμηνεύσουν γνωστές μελωδίες διάσημων συνθετών.

Στην πρώτη συναυλία (14:30) θα παρουσιαστεί η Μικρή Συμφωνία (για εννέα πνευστά) του Γκουνό, που θα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης, ενώ στη δεύτερη (17:30) θα ακουστούν συνθέσεις για χάλκινα πνευστά και κρουστά των Σουζάτο και Ριτσέττο, καθώς και μεταγραφές έργων Παγκανίνι και Ντέντσα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών και την αποφυγή συνωστισμού υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικού ραντεβού στο 210 7286324.

Στην αιμοδοσία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η νέα εφαρμογή για κινητά, που επιτρέπει στους αιμοδότες να κλείνουν τα ραντεβού για αιμοδοσία online. Ο σύνδεσμος θα ανακοινωθεί σύντομα. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας των αιμοδοτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η δύναμη του εθελοντισμού στον τομέα της καθαριότητας

Newsteam 0 Comments

Μαζική η συμμετοχή των κατοίκων της Λευκάδας στον εθελοντικό καθαρισμό, κατόπιν σχετικού καλέσματος της Δημοτικής Αρχής.

Οι εθελοντές απέδειξαν ότι η ομαδική εργασία μπορεί να μεταβάλει ευεργετικά τη μορφή ενός τόπου. Από άκρη σε άκρη το νησί καθαρίστηκε από τους εθελοντές που από νωρίς το πρωί είχαν αναλάβει τα πόστα τους και καθάριζαν. Στον Αη Γιάννη και το μύλο του Ορλόφ η ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ, στους μύλους τα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ , στην παραλία και το ΚΑΣΤΡΟ η Τοπική Κοινότητα Λευκάδας αλλά και οι άνθρωποι της εταιρείας CLEAR GREEN,  στην Ξύλινη γέφυρα και το Πνευματικό Κέντρο ο ΦΑΡΟΣ, στο διοικητήριο οι TROLLING TRONES , από  LIDL έως   Camping Καρυώτες ο ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ και στο Παράδεισο και τον Επίσκοπο ο δήμαρχος Λευκάδας ΧΑΡ. ΚΑΛΟΣ. Αύριο την περιοχή του γηπέδου θα καθαρίσει η ποδοσφαιρική ομάδα του ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ. Στην ομαδική αυτή προσπάθεια συνέβαλαν καθοριστικά οι τοπικές κοινότητες καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η Διακονία πάντα δίπλα στους μικρούς και μεγάλους ήρωες

Newsteam 0 Comments

Τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα η Διακονία επισκέφτηκε τους μικρούς φίλους στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής.

Σε συνεργασία με τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες, τους νέους ήρωες της εποχής μας, εθελοντές και στελέχη της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών μοιράστηκαν δώρα και χαρά στα νοσηλευόμενα παιδιά του Νοσοκομείου, ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις, τηρώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα και φροντίζοντας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 Με αυτόν τον τρόπο η Διακονία  θέλησε να θυμίσει για ακόμα μια φορά στα νοσηλευόμενα παιδιά ότι δεν είναι μόνα τους. Ότι έχουν και θα έχουν δίπλα τους, τους εθελοντές της Διακονίας. Τους δικούς του ανθρώπους που είναι πάντα εκεί, να χρωματίζουν μαζί τους το γκρίζο του νοσοκομείου.

Υπεύθυνα και με υπομονή στεκόμαστε πάντα όπου υπάρχει ανάγκη. Πάντα δίπλα στους μικρούς και μεγάλους ήρωες της εποχής μας. Να δώσουμε Αγάπη παίρνοντας στο πολλαπλάσιο… την Χαρά που πηγάζει από την προσφορά στο συνάνθρωπο.
Τώρα μπορείς και εσύ να γίνεις ο δικός τους άνθρωπος, δηλώνουν εθελοντές και στελέχη της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

200 μάσκες 3D στο νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ και το Κ.Υ. Εχίνου

Newsteam 0 Comments

Μια πρωτοβουλία και εθελοντική προσφορά του καρδιολόγου Κ. Γκάμπρα και της ομάδας του που κατασκεύασαν με την χρήση εκτυπωτών 3D τις μάσκες για την προστασία γιατρών, νοσηλευτών και ασθενών.

Ανθεί ο εθελοντισμός στην Ξάνθη και τρανή απόδειξη γι αυτό είναι η αξιέπαινη πρωτοβουλία του ιδιώτη γιατρού με ειδικότητα καρδιολόγου κ. Κομνηνού Γκάμπρα να συνδράμει στο έργο των συναδέλφων του γιατρών του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ξάνθης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημία του κορoνοϊού, παρέχοντας μια ασπίδα προστασίας για τους ίδιους, τις οικογένειές τους αλλά και τους ασθενείς που περιθάλπουν.

Με έγκριση από το υπουργείο Υγείας κατασκευάστηκαν και διανεμήθηκαν 200 μάσκες

Μ’ αυτό το στόχο και μετά από ενδελεχή διερεύνηση σε επιστημονικά άρθρα και υπάρχουσες κατασκευές κατέληξε σ’ ένα μοντέλο μάσκας από πλαστικό. Αξιοποιώντας δε τη γνωριμία του με τον επιχειρηματία ηλεκτρονικών ειδών με εκτυπωτές τεχνολογίας 3D κ. Ανέστη Παπαχρήστου στελέχωσαν μια ομάδα 7 ατόμων στην αρχή και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου ξεκινώντας τη διαδικασία κατασκευής των 30 πρώτων προστατευτικών μασκών, τις οποίες και διέθεσαν στο νοσοκομείο, στο ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Εχίνου. Τώρα η ομάδα απαρτίζεται από 11 άτομα και έχουν κατασκευάσει και διαθέσει ήδη 200 μάσκες! Για την πρωτοβουλία του και την υλοποίηση την προσπάθειας αναφέρει ο κ. Γκάμπρας: Στα μέσα Μαρτίου διάβασα κάποια άρθρα που αναφέρονταν σε μια ομάδα εθελοντών στην Ιταλία που ξεκίνησε την κατασκευή αναπνευστικών βαλβίδων. Μετά από έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο βρήκα κάποια σχέδια όπως αυτό του Τσέχου Μηχανικού Γιόζεφ Προύσα. Με βάση αυτό δημιουργήσαμε την μάσκα και ξεκινήσαμε την εκτύπωση σε 3D εκτυπωτή αφού προηγουμένως υποβάλαμε τα σχέδια και πήραμε την έγκριση από το Υπουργείο Υγείας. Μαζί μ’ εμάς ξεκίνησαν και κάποιες άλλες ομάδες εθελοντών στην Αθήνα και αργότερα στην Θεσσαλία. Να σημειώσουμε ότι η πατέντα είναι ανοιχτή και δεν έχει πνευματικά δικαιώματα, διευκρινίζει ο κ. Γκάμπρας.

Μια εθελοντική προσφορά – Θα διατεθούν μάσκες στον Ιατρικό σύλλογο και στην Αστυνομία

Η προσπάθεια είναι καθαρά εθελοντική αφού και όλη την διαδικασία αλλά και το κόστος το καλύπτει η ομάδα που τις κατασκευάζει. Απαιτούνται από δυο έως και έξι ώρες για την κατασκευή μιας 3D μάσκας, ανάλογα τον τύπο του εκτυπωτή, ενώ για 20 μάσκες χρειάζεται ένα κιλό πλαστικό υλικό. Όπως επισημαίνει ο κ. Γκάμπρας οι συγκεκριμένες μάσκες, για να είναι απόλυτα ασφαλείς τόσο για το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και για τους ασθενείς, απαιτείται να πληρούν συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Δεν πρέπει να έχουν μικροπόρους για να προστατεύουν από το αερόλυμα που δημιουργείται κατά τις ιατρικές εργασίες. Πρέπει να είναι απολύτως στεγανές για να μην θέτουν σε κίνδυνο γιατρούς και ασθενείς. Το κόστος το καλύπτουμε εμείς αν και η προσπάθειά μας έχει θετική ανταπόκριση και έχουμε κάποιες προσφορές. Έχουμε σκοπό αυτές που θα κατασκευάσουμε τώρα να τις διαθέσουμε στον Ιατρικό σύλλογο Ξάνθης και στην Αστυνομία αφού καλύψουμε όλες τις ανάγκες του προσωπικού στο νοσοκομείου και στα Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ.

Πως κατασκευάζεται η μάσκα

Όπως εξηγεί ο κ. Γκάμπρας η κατασκευή της μάσκας μετά την εκτύπωση του πλαστικού μέρους της απαιτεί την τοποθέτηση μιας διάφανης πλαστικής ζελατίνας και στη συνεχεία γίνεται η συγκόλληση όλων των μερών και εκτυπώνεται.

Αυτή είναι η πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης με τον κορoνοϊό

Αναφορικά με την πανδημία ο κ. Γκάμπρας τονίζει: ¨Είναι μια μάχη με έναν αόρατο εχθρό. Τα στοιχεία για την χώρα μας είναι πολύ καλά και φαίνεται πως αυτή η μάχη κερδίζεται. Όπως αυτή είναι η στιγμή που δεν πρέπει να χαλαρώσουμε αλλά να τηρούμε τα μέτρα και τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα και να μην χάσουμε ότι κερδίσαμε.

 

Πηγή: empros.gr

Διάβασε το »

Ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στην Αταλάντη

Newsteam 0 Comments

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας σήμερα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του δημαρχείου Αταλάντης, στο πλαίσιο ενίσχυσης της Τράπεζας Αίματος της κωμόπολης της Λοκρίδας.

Δεκάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πρόσφεραν αυτό το πολύτιμο αγαθό για τον συνάνθρωπο, κάτι που έπραξε και ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές.

Η αιμοδοσία αποτελεί κορυφαία πράξη αγάπης προς το συνάνθρωπο μας. Η σημασία της γίνεται ακόμη σπουδαιότερη στην περίοδο που διανύουμε καθώς, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, η έλλειψη σε αίμα σε όλη τη χώρα είναι σημαντική.

Δεν πρέπει να αφήνουμε το φόβο να μας αποτρέπει από το να βοηθούμε τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που συνεχίζουν να έχουν ανάγκη για αίμα. Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι ανάγκη εμείς οι αιμοδότες να ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα για την εθελοντική αιμοδοσία.

Πηγή: stereanews.gr

Διάβασε το »

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεχάρη τις γυναίκες του Έβρου

Newsteam 0 Comments

Στο πρόσωπο της προέδρου του συλλόγου γυναικών Νέας Βύσσας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη όλες τις γυναίκες του βορείου Έβρου που στέκονται στην πρώτη γραμμή των κρίσεων.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Νέας Βύσσας Φανή Μπαχαρίδου προκειμένου να τις συγχαρεί για τις ακούραστες και πολύτιμες πρωτοβουλίες που έχουν λάβει εθελοντικά στα δύο μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα και η τοπική κοινωνία του Έβρου το τελευταίο δίμηνο.

Αρχικά με την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τώρα με τον κορονοϊό ο σύλλογος γυναικών της Νέας Βύσσας όχι μόνο στέκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων αλλά δίνει και το παράδειγμα συνεργατικότητας και ομοψυχίας σε κρίσιμες στιγμές.

Οι γυναίκες της Νέας Βύσσας αλλά και των γύρων χωριών όπως η Καβύλη, τα Ρύζια, η Στέρνα κ.α. ξεκίνησαν με την εθελοντική παραγωγή και παραγωγή εδεσμάτων στους συνοριοφύλακες, προχώρησαν στην συγκέντρωση εξοπλισμού, πρόσφεραν εθελοντικές υπηρεσίες σε ότι χρειάστηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας και πλέον έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου και φτιάχνουν ιατρικές μάσκες από τα προικιά των γιαγιάδων τους αλλά και να συγκεντρώσουν αναλώσιμα υλικά για τα Κέντρα υγείας του Έβρου αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

 

Πηγή: reportal.gr

Διάβασε το »

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση τροφίμων για τις ευπαθείς ομάδες

Newsteam 0 Comments

Επαγγελματίες, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων στο χώρο της εστίασης, που λόγω των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, δεν λειτουργούν, μπορούν να διαθέσουν πρώτες ύλες (τρόφιμα) στο δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να ενισχυθούν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρά στη συλλογή των πρώτων αυτών υλών (τροφίμων) από κάθε κατάστημα και θα φροντίσει να διατίθενται σε συγκεκριμένες δομές ως γεύματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2313.317.908 από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.00 έως τις 15.00.

Διάβασε το »